alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 1.200 παιδιών και 1.800 γονέων/κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε το τρίτο φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συμμετείχαν παιδιά από ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες από τους νομούς Αττικής, Ευβοίας, Λακωνίας, Βοιωτίας και Κυκλάδων, που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ.

Τα παιδιά έζησαν μια μοναδική αθλητική εμπειρία, με στόχο τη νίκη του ευ αγωνίζεσθαι. Αγωνίστηκαν σε παραολυμπιακά αθλήματα, συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, έμαθαν τις βασικές αρχές του ράγκμπι και του κρίκετ, εξασκήθηκαν στην ξιφασκία, το TaeKwonDo, το παγκράτιο, το βόλεϊ, τον στίβο και το σκάκι. Επιπλέον, παρακολούθησαν μαθήματα ρομποτικής, καθώς και μία σειρά από άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Παράλληλα, οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών συμμετείχαν σε επιστημονικό σεμινάριο για θέματα διατροφής και ψυχολογίας, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, ΝτάμιανΚόουπ, τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, στέκεται στο πλευρό του αθλητισμού και της νέας γενιάς, η οποία αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας. Μέσω του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, στηρίζουμε έμπρακτα χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα και ενισχύουμε την αθλητική τους εκπαίδευση».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, σημείωσε: «Προτεραιότητά μας είναι να φροντίσουμε για το μέλλον του αθλητισμού, μέσα από στοχευμένες και καινοτόμες ενέργειες. Για αυτό είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο διδάσκει τις αξίες του αθλητισμού στους νέους, με στόχο να γίνουν καλοί αθλητές σήμερα, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι αύριο».

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, επισήμανε: «Ο αθλητισμός είναι στο DNAτου ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στηρίζει 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου και 13.000 μικρούς αθλητές σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, διοργανώνουμε το τρίτο φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών για το 2019 και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη μαζική συμμετοχή του κόσμου».

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές Θωμάς Μαύρος, Τάσος Μητρόπουλος και Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής Μιχάλης Κυρίτσης, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, ο διεθνής υδατοσφαιριστής Χρήστος Αφρουδάκης, οι ΟΠΑΠ ChampionsAπόστολος Χρήστου και Δέσποινα Γεωργιάδου, καθώς και πολλοί άλλοι αθλητές.

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού παραβρέθηκε, επίσης, ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος, ως διακεκριμένος καλλιτέχνης και ενασχολούμενος με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, μίλησε στα παιδιά για την προσωπική του σχέση με τον αθλητισμό και πώς τον βοήθησε στην επιτυχημένη του πορεία.

Πέντε χρόνια Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, που υλοποιείται εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά, αντιμετωπίζει τον νεανικό αθλητισμό ολοκληρωμένα και πολύπλευρα, με στόχο να αναβαθμίσει τα πρότυπα της αθλητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και να εμπνεύσει τους νέους με τα αθλητικά ιδεώδη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν κάθε χρόνο παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών, από 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, από 49 νομούς της Ελλάδας. Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος έως σήμερα 33.000 μικροί αθλητές μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.300 προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει συνολικά 4.500 ώρες επιστημονικών εκδηλώσεων. Στις ακαδημίες έχουν διανεμηθεί 20.000 μπάλες, 15.100 ζευγάρια επικαλαμίδες και 7.000 διακριτικά παιδικού μεγέθους.  Επίσης, έχουν διοργανωθεί 33 φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών, σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα πραγματοποιηθούν ακόμη πέντε μεγάλες γιορτές του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, έως και τον Ιούνιο θα διοργανωθούν φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη, Βόλο (διπλή διοργάνωση), Καλλιθέα και Ξάνθη.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στην ιστοσελίδα www.opapcsr.gr

#

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο EmmaDelta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

1

Απόστολος Χρήστου πρωταθλητής κολύμβησης, Θωμάς Μαύρος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Σπύρος Φωκάς Α’ Αντιπρόεδρος ΟΠΑΠ, Γιώργος Βασιλειάδης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ντάμιαν Κόουπ Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου Επικεφαλής Εταιρικών & Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Σάκης Ρουβάς, Μιχάλης Κυρίτσης προπονητής και πρώην καλαθοσφαιριστής, Τάσος Μητρόπουλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Μιχάλης Σιμιγδαλάς πρώην ποδοσφαιριστής, Δέσποινα Γεωργιάδου πρωταθλήτρια ξιφασκία.

2

Χρήστος Αφρουδάκης διεθνής υδατοσφαιριστής, Θωμάς Μαύρος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Γρηγόρης Καπετανάκης διεθνής υδατοσφαιριστής, Μανώλης Σολανάκης διεθνής υδατοσφαιριστής, Μιχάλης Κυρίτσης προπονητής και πρώην καλαθοσφαιριστής, Τάσος Μητρόπουλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής.

3

Ο Σάκης Ρουβάς με παιδιά από το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

4

Σάκης Κωστάρης, Διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής-Παραολυμπιονίκης και ο Παραολυμπιονίκης άρσης βαρών Κώστας Δήμου.

5

Τάσος Μητρόπουλος και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές.

6

Απόστολος Χρήστου πρωταθλητής κολύμβησης και Δέσποινα Γεωργιάδου πρωταθλήτρια ξιφασκίας, μέλη του προγράμματος ΟΠΑΠ Champions.

7

Είσοδος των παιδιών στο φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ.

8

Επίδειξη αθλήματος ξιφασκίας.

9

Ποδοσφαιρική σκυταλοδρομία.

10

Φουσκωτές Μπάλες.

11

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ.

Κατηγορία Γενικά

Σε «ροζ αποχρώσεις» για μια ακόμη χρονιά ο κάμπος της Ημαθίας από τις ανθισμένες ροδακινιές που χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα από το ροζ σεντόνι που έχει απλωθεί στον ορίζοντα.

Οι φωτογραφίες του νομού μας έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο και γνωστές ιστοσελίδες έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

Απολαύστε τις φωτογραφίες του alexandriamou.gr.

 

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον δήμο Αλεξάνδρειας γνωστοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι το Σωματείο Καθαριστριών Σχολείων Ημαθίας. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας, παρουσία του προέδρου Δημήτρη Ταχματζίδη, τόνισαν ότι τρία είναι τα θέματα που δεν τηρούνται από τον δήμο Αλεξάνδρειας, παρά τη νομοθεσία που τα προβλέπει (στο βίντεο η συνέντευξη τύπου).

Συγκεκριμένα: 

Οι συμβάσεις εργασίας: Όπως τόνισαν, οι συμβάσεις εργασίας που έπρεπε να υπογραφούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με το νόμο, ήταν διάρκειας δυο ετών. Παρότι όλοι οι δήμοι υπέγραψαν διετείς συμβάσεις, στον δήμο Αλεξάνδρειας οι συμβάσεις είναι μόνο για ένα έτος.

Τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη: Τονίστηκε ενώ η χρηματοδότηση στους δήμους είναι για δέκα μήνες και αυτές έπιασαν δουλειά από τον Σεπτέμβρη, η σύμβαση που υπέγραψαν είναι από τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβρη. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να λάβουν τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου.

Είδη ατομικής προστασίας: Σύμφωνα με το νόμο, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να παράσχουν στις καθαρίστριες των σχολείων ορισμένα είδη ατομικής προστασίας, όπως φρέσκο γάλα, παπούτσια, αδιάβροχα, γάντια, πανωφόρι κ.α. Αυτή την υποχρέωση ο δήμος Αλεξάνδρειας δεν την τήρησε.

Όπως είπε ο κ. Ταχματζίδης, το Σωματείο ζήτησε τριμερή επιτροπή από την Επιθεώρηση Εργασίας (εργαζόμενοι, εργοδότης, επιθεώρηση εργασίας) και αν οι διαφορές δεν ξεπεραστούν εκεί, τότε το Σωματείο θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Στην συνέντευξη τύπου, παραβρέθηκαν τα μέλη του Σωματείου Φιλιώ Ανβάρ, Ευφροσύνη Ασβεστά και Δήμητρα Ανδρεοπούλου.

πηγη: pliroforiodotis.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 20.03.2019

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(20η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ 16.00 ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ - ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ
Διαιτησία: ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ -ΔΕΒΕΤΖΙΔΗΣ -ΜΠΕΚΑΣ

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ 16.00 ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
Διαιτησία: ΠΑΥΛΙΔΗΣ -ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ

ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ 16.00 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΔΙΟΥ 16.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
Διαιτησία: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΠΙΤΟΣ -ΒΑΛΚΑΝΟΣ 

ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ 16.00 ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΤΡΑΝΤΟΣ -ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ 

ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ 16.00 ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ - ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
Διαιτησία: ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΣ -ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ 

ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ 16.00 Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Διαιτησία: ΜΑΛΟΥΤΑΣ -ΠΑΡΑΣΙΟΥ -ΛΑΖΑΡΟΥ 

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ 16.00 ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ - ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ
Διαιτησία: ΜΕΛΤΖΑΝΙΔΗΣ -ΓΑΒΡΑΣ -ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ 

------------------------------------------

ΕΦΗΒΙΚΟ Κ-16 16.00 ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΝΗΣΕΛΙΟΥ-Π.Σ.ΒΕΡΟΙΑ
Διατησια: ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ-ΠΟΜΑΚΗΣ-ΜΠΑΤΣΙΛΑΣ
-----------------------------------------

Κατηγορία Αθλητικά

Παράδοση - Παραλαβή της Διοίκησης μονάδας του Κέντρου Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού (ΚΕΑΣ) έγινε σήμερα Τετάρτη 19 Μαρτίου 2019 στο στρατόπεδο Μακεδονομάχου Πρόϊου στο Παλαιοχώρι Ημαθίας αφού ο απερχόμενος Υποστράτηγος Δημόπουλος Χρήστος παρέδωσε τη διοίκηση της μονάδας στον Ταξίαρχο κ. Γαϊτανίδη Ευστράτιο.

Παραβρέθηκαν στην τελετή ο Πανοσιολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος, ο βουλευτής Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου, ο Ταξίαρχος Μπαντιμαρούδης Χαράλαμπος, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης Παναγιώτης, ο Δκτης της Π.Υ. Αλεξάνδρειας κ. Αμανατίδης Γιάννης, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Αλεξάνδρειας κ. Κοτσιφτόπουλος Στέφανος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί.

 

 

Το Γενικό Λύκειο Πλατέος- Κορυφής διοργανώνει στο χώρο του σε συνεργασία με τον συντονιστή παιδαγωγικής ευθύνης κ. Βενάρδο Παντελή του 3ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ, το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών –Τμήματος Κατερίνης και της υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Ημαθίας , επιμόρφωση για Βασικές Πρώτες Βοήθειες στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Προσκαλούμε όσους εκπαιδευτικούς, όμορων σχολείων, επιθυμούν και μπορούν να συμμετέχουν την Πέμπτη 21-03-2019 και ώρα 11.00-14.30

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Δυσβάσταχτος θα είναι και φέτος ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

O φόρος θα υπολογιστεί με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες, αυτές δηλαδή που ελήφθησαν υπόψη για τον ΕΝΦΙΑ του 2018, ενώ τα εκκαθαριστικά αναμένεται να έρθουν νωρίτερα, στο τέλος Ιουλίου.

Η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο αντί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, με τους φορολογουμένους να έχουν ήδη πάρει την «κρυάδα» των εκκαθαριστικών της φορολογικής δήλωσης.

Η μείωση 10% μεσοσταθμικά που θα ισχύσει στον φετινό φόρο ακινήτων δεν θα αγγίξει καθόλου όσους έχουν στην κατοχή τους μεσαία περιουσία. Ειδικά οι περίπου 450.000 φορολογούμενοι με ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ για άλλη μια χρονιά θα πληρώσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για τα ακίνητά τους ή το 40% του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώνεται.

Όμως, ακόμα και για τους περισσότερους μικροϊδιοκτήτες η έκπτωση που θα δουν στο ραβασάκι θα είναι της τάξης των 20, 30 και 50 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο, για να ξεπεράσει τον σκόπελο των ανατροπών που θα προκαλούσε στον φετινό ΕΝΦΙΑ η νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, φαίνεται να έχει αποφασίσει ο φόρος ακινήτων να υπολογιστεί φέτος με βάση τις τιμές ζώνης που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Η λύση αυτή εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία, οδεύοντας προς τις κάλπες, από τη μια δεν θέλει τα νοικοκυριά να λάβουν στα χέρια τους το καλοκαίρι ακόμη πιο φουσκωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ λόγω των νέων τιμών ζώνης και από την άλλη θέλει να πουλήσει το αφήγημα της μείωσης κατά 10% μεσοσταθμικά του φετινού φόρου ακινήτων.

Μια μείωση η οποία αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των φορολογικών επιβαρύνσεων που έχει πνίξει τα νοικοκυριά.

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Με τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία πολύ πιθανόν να έρθουν στα τέλη Ιουλίου:

1) Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία η συνολική αξία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ θα δουν τον φόρο να είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με το ποσό του πλήρωσαν το 2018. Το ετήσιο όφελος θα είναι μόλις 55 ευρώ κατά μέσο όρο ή σχεδόν 5 ευρώ τον μήνα. Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται περίπου 3,5 εκατ. άτομα από το σύνολο των 5,88 εκατ. που πληρώνουν όμως το 23,5% του συνολικού φόρου που βεβαιώνεται.

2) Για περίπου 1 εκατομμύριο φορολογουμένους που κατέχουν ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, από 60.001 έως και 100.000 ευρώ, η μέση ετήσια κατά κεφαλήν ελάφρυνση ανέρχεται σε 80 ευρώ. Δηλαδή, καθένας από τους φορολογουμένους αυτούς θα έχει κατά μέσο όρο ελάφρυνση περίπου 7 ευρώ τον μήνα.

3) Οι 588.000 φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίαςαπό 100.000 έως 150.000 ευρώ θα δουν μια μέση φοροελάφρυνση 57 ευρώ το χρόνο ή σχεδόν 5 ευρώ τον μήνα.

4) Για 280.000 φορολογουμένους που διαθέτουν ακίνητα αξίας από 150.000 έως 200.000 ευρώ η μέση φοροελάφρυνση θα ανέλθει μόλις σε 21,40 ευρώ τον χρόνο ή 1,78 ευρώ τον μήνα.

5) Τον ίδιο λογαριασμό για την ακίνητη περιουσία τους θα λάβουν οι φορολογούμενοι που διαθέτουν ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Ειδικά, για τους περίπου 450.000 ιδιοκτήτες που πληρώνουν και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, δηλαδή για αυτούς που κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ, όχι μόνο δεν προβλέπεται καμία απολύτως ελάφρυνση, αλλά θα συνεχίσουν να πληρώνουν διπλό φόρο για τα ακίνητά τους (ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο) που συνολικά υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Κατηγορία Οικονομία

Δημογραφικό : αδιαφορία ή σκοπιμότητα ;

Γράφει ο Στέργιος Μουρτζίλας,

Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας

Το ότι το ζήτημα της υπογεννητικότητας συνιστά την πλέον σοβαρή παράμετρο της κρίσης που μαστίζει την Πατρίδα μας και αποτελεί τη βάση, πάνω στην οποία εδράζονται σειρά άλλων κρίσιμων προβλημάτων αποτελεί κοινό τόπο, έστω και αν δεν τυγχάνει ανάλογης προβολής και δημοσιότητας. Δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αγνοεί την κρισιμότητα της πραγματικότητας, όπως αυτή αποκρυσταλλώνεται στις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, όπου αποτυπώνεται με γλαφυρά μοιραίο τρόπο η εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών της χώρας μας.

Δεν θα κουράσω με αριθμούς. Το θλιβερό είναι ότι από το 2011 και μετά έχουμε μπει σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων συντριπτικά και καμία πρόνοια αντιστροφής του κλίματος δεν λαμβάνεται από τους έχοντας στα χέρια τους τις τύχες της Ελλάδας μας.

Η τραγικότητα της κατάστασης ενισχύεται ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι η αύξηση των θανάτων στην παρούσα χρονική συγκυρία επιδρά διπλά αρνητικά στην επιβίωση του έθνους μας, αφού είναι γνωστό ότι ένας συνταξιούχος συμβάλει ουσιαστικά στη διαβίωση της οικογένειας ενός τουλάχιστον άνεργου παιδιού του.

Μετά τις πολύπλευρες φορολογικές επιβαρύνσεις και την κατάργηση της υποχρεωτικής μεταγραφής των τέκνων πολυτέκνων οικογενειών σε Πανεπιστήμια κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ήρθε και η αναδιάρθρωση επί το δυσμενέστερο των οικογενειακών επιδομάτων. Τα ψίχουλα δηλαδή που χορηγούνταν στους ήρωες Πολύτεκνους χωρίς καμία ντροπή μειώθηκαν, για να βοηθηθούν αυτοί που έχουν ένα ή δύο παιδιά !

Δεν χωρά στην κοινή λογική ο παραλογισμός που ζούμε. Καμία ουσιαστική πρόνοια και βοήθεια για τους γονείς εκείνους που τολμούν ακόμη και σήμερα να φέρνουν Έλληνες και Ελληνίδες στη ζωή. Φτάνουμε στο σημείο να ακούμε και από επίσημα χείλη πως αν δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, τότε να μην τα γεννούσαμε. Αντίθετα, με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε την πολύπλευρη και διαρκή στήριξη των χιλιάδων μεταναστών που συνωστίζονται στην Πατρίδα μας προερχόμενοι από δεκάδες χώρες, οι οποίοι ως επί το πλείστον γεννούν πολλά παιδιά.  

Λύσεις υπάρχουν αρκεί πραγματικά όσοι έχουν τις τύχες αυτής της χώρας στα χέρια τους να επιθυμούν ειλικρινά να εξακολουθεί αυτή να διατηρεί τα ελληνορθόδοξα χαρακτηριστικά της. Θυμίζω την ευεργετική επίδραση που είχε η νομοθεσία και τα μέτρα που λήφθησαν την δεκαετία του 2000 υπέρ των πολυτέκνων όπως επίδομα - ισόβια «σύνταξη» πολύτεκνης μητέρας, επίδομα γέννησης τέκνου, μετεγγραφές πολύτεκνων φοιτητών, τοποθέτηση πολύτεκνων εκπαιδευτικών στον τόπο των συμφερόντων τους, συνυπηρέτηση γονέων, διορισμός πολύτεκνων γονέων ως εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα ψηλό ποσό φοροαπαλλαγής.

Τα παραπάνω επέδρασαν καταλυτικά όχι μόνο στην ανακοπή της πτώσεως των γεννήσεων, αλλά και στην αύξηση του αριθμού γεννήσεων 4ων και άνω παιδιών. Τα μέτρα εκείνα, κατά μέτριους υπολογισμούς, απέδωσαν στην ελληνική κοινωνία περίπου πέντε χιλιάδες επί πλέον γεννήσεις τέταρτων ή πέμπτων παιδιών.

Αφού λοιπόν η συνταγή υπάρχει και έχει εφαρμοστεί στο πρόσφατο παρελθόν με επιτυχία, τι μας εμποδίζει από το να την επαναλάβουμε ;

Εκτός εάν κάποιοι έχουμε βαλθεί να καταντήσουν την Ελλάδα μας πολυεθνικό κράτος.

Κατηγορία Γενικά

To Υπ. Εργασίας ενέκρινε τη μεταφορά πίστωσης ύψους πενήντα τεσσάρων εκατομμυρίων τριάντα οκτώ χιλιάδων εκατόν δεκαπέντε ευρώ και τριάντα επτά λεπτών (54.038.115,37 €), προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή της πληρωμής μηνός Μαρτίου 2019 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 262.283 (διακόσιους εξήντα δύο χιλιάδες διακόσιους ογδόντα τρία) δικαιούχους.

Valeur πίστωσης: 27/03/2019, στους δικαιούχους: 28/03/2019.

ΚΕΑ-ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Κατηγορία Οικονομία

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 19/03/2019

 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
ΚΕΜΠΑΠΙΔΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ Συστ/μένο Βετσοπούλου 45 23330 23362
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
13:30-17:30 ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΖΩΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 28 23310-25130
 
21:00-08:00 ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ 29-31 (πλατεία Τσερμένι) 23310-65770
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Μάντσου Δέσποινα 2332027000 Πλ. Καρατάσου 1

Κατηγορία Φαρμακεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας