alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πάλι βροχές λέει ο καιρός από Τρίτη. Ότι χαζό καιρό δεν μας έκανε τόσα χρόνια βάλθηκε να μας κάνει φέτος. Χαμός και πάλι στον δήμο μας. Όχι για τα εκλογικά, αυτά θα τα πούμε παρακάτω αλλά για τα καθημερινά. Ανάστατες οι καθαρίστριες των σχολείων του δήμου μας. Υποστηρίζουν (με έγγραφα και όχι με λόγια) ότι έχουν 10μηνη πρόσληψη αλλά από τη μέρα που ανέλαβε η διοίκηση Γκυρίνη πληρώνονται για 9 μήνες. 5 Σεπτέμβρηδες έμειναν απλήρωτοι. Σεπτέμβρη με Ιούνιο είναι η πρόσληψη, τα λεφτά έχουν κατατεθεί αλλά ο δήμος πληρώνει ότι θέλει, υποστηρίζουν.

Σε επικοινωνία που είχα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Στέφανο Γκιουρτζή μου είπε ότι το ΦΕΚ για τις προσλήψεις έφτασε στον δήμο στις 15 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα ώσπου να βγουν οι προκηρύξεις να φύγει ο μήνας. Επίσης ο φορέας στον οποίο υπάγονται οι καθαρίστριες έστειλε χρήματα για 9 και όχι για 10 μήνες. Στην ερώτηση μου «καλά, τα παιδιά θα έμπαιναν τον Σεπτέμβρη σε βρώμικα σχολεία:» η απάντηση που πήρα ήταν ότι υπάρχει και μόνιμο προσωπικό που θα έκανε αυτή τη δουλειά το συγκεκριμένο μήνα.

Εγώ ένα έχω να πω, αν τα ρούχα δεν είναι αρκετά βρώμικα για πλύσιμο αλλά αρκετά βρώμικα για να μπουν στην ντουλάπα τότε η θέση τους είναι στην καρέκλα. Άσχετο αλλά θα το πω. Προχθές μου λέει η μάνα μου «αφού δεν παντρεύτηκες να με βοηθάει η νύφη στις δουλειές, θα με βοηθήσεις εσύ. Μη νομίζεις, μου λέει, τα πάνω πάνω θα κάνουμε. Και βρέθηκα με την μπατονέτα να καθαρίζω τον πίνακα με τις ασφάλειες. Πάμε παρακάτω τώρα.

Μπορεί να λένε ότι αν μια γυναίκα δεν γκρινιάζει τότε σκούντηξε την, μπορεί να έχει πεθάνει αλλά όλοι τις αγαπάμε και πρέπει να παραδεχτούμε ότι χωρίς αυτές η ζωή θα ήταν «σαν ζαμπόν χωρίς λιπαρά». Γιορτή της γυναίκας χθες και κάποιες που δεν το παίζουν και τόσο απελευθερωμένες το γλέντησαν για τα καλά. Οι υποψήφιες του Ναλμπάντη βγήκαν στους δρόμους και μοίραζαν φυλλάδια. Ευρώπη ένα πράγμα. Πάντως ότι και να λέμε, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι γυναίκες ξέρουν τα πάντα εκτός από ένα πράγμα. Μάλλον δύο. Το πρώτο, τι φαί θα κάνουν αύριο και το δεύτερο, πώς να σιγουρέψουν έναν άντρα. Εγώ θα σας σώσω κυρίες μου. Για το πρώτο, ότι βρείτε μπροστά σας. Για το δεύτερο όμως θέλει δυνατό στομάχι. Αν σας κλ@σει και δεν φύγετε, τον έχετε δέσει για τα καλά. Χρόνια σας πολλά λοιπόν.

«Νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες». Έτσι ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην επιστολή που έστειλε στην κεντρική ομιλία του Μιχάλη Χαλκίδη στο Αλεξάνδρειο. Με αυτό καταλαβαίνουμε αμέσως πόσο πολυκομματικό είναι το ψηφοδέλτιο Χαλκίδη. Στο λέει καθαρά, αν είσαι δεξιός έλα. Μέχρις εκεί. Μπορεί ο άνθρωπος να πήρε και επίσημα τη στήριξη του κόμματος και να μη μας το λέει.

Επιτέλους, ο συνδυασμός απέκτησε όνομα. ¨Δύναμη Ανατροπής - Νέα Σελίδα¨. Το «Νέα Σελίδα» με τρέλανε. Έβαλα το βίντεο να δω την ομιλία του. Από ένα σημείο και μετά το σταμάτησα και το έκανα ασπρόμαυρο. Σα να τον έβλεπα πως ήταν πριν από χρόνια στη βουλή ως βουλευτής. Καμιά αλλαγή. Ούτε στο λόγο, ούτε στις κινήσεις. Και για να είμαι εντάξει, οφείλω να παραδεχτώ ότι ο Χαλκίδης λόγο έχει και δεν χρειάζεται χαρτιά. Απλά αυτά που λέει με χαλάνε. Άσε που μας έβγαλε και τον Αυτιά τηλεφωνικά για να «πειστούμε» τα βλαχάκια ότι και οι celebrities στηρίζουν Μιχάλη. Εγώ Μιχάλη μου δεν έτρεξα όταν ήρθε η Βουγιουκλάκη στο Γιδά, θα τρέξω για τον Αυτιά; Μη τρελαθούμε.

2

Όσο για τον κόσμο που είχε το Αλεξάνδρειο, θα σε βοηθήσω να λύσουμε μαζί το μυστήριο. Στην παρακάτω φωτογραφία θα σου δείξω τον χορό που έκαναν οι ΚΟΜΝΗΝΟΙ Πλατέος το 2016 στο συγκεκριμένο μαγαζί και έκοψαν 1180 κάρτες. Ρίξε σε παρακαλώ μια ματιά. Δεν υπάρχει ούτε μία άδεια καρέκλα και αν προσέξεις καλά θα δεις ότι έχει τραπέζια και στους διαδρόμους δεξιά και αριστερά της πίστας.

3

4

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω πασά μου αλλά πάνω από 650 άτομα δεν είχες, τον κώλο σου να βαράς. Θα μου πεις, λίγα είναι 650 άτομα; Για χορό είναι πάρα πολλά, για προεκλογική συγκέντρωση……. Άσε που οι περισσότεροι ήταν ξένοι. Ζήτημα να πάρεις 400 σταυρούς από όλους αυτούς. Τσάμπα η πορτοκαλάδες Μιχάλη μου, τζάμπα.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχω και τον Λιολιόπουλο να ζητάει Like για την Ioanna Kozi.

5

Νίκο μου, το ξέρεις ότι σε συμπαθώ αλλά θα σου ζητήσω μια μεγάλη χάρη. Όχι μόνο από το fb να απέχεις αλλά να απέχεις και από τις εκλογές. Φτάνει, μας μάτωσες τον εγκέφαλο.

Και θα συνεχίσω με τον κ. Χαλκίδη γιατί έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό το οποίο εκδιδόταν παλιότερα στον δήμο Μελίκης. Το τεύχος Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2005. Ένα τεύχος αφιερωμένο στο κολυμβητήριο που θα κατασκευαζόταν στην Μελίκη.

6

Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό ο τότε δήμαρχος Κώστας Καρέλης ανακοίνωνε την κατασκευή κολυμβητηρίου και μάλιστα σε ένα χρόνο από την δημοπράτηση του. Σύμφωνα με τον ίδιο, με συντονισμένες παρεμβάσεις και αποστολές του ίδιου στην Αθήνα και με την μεσολάβηση του τότε βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη κατάφεραν και εξασφάλισαν τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του.

7

Εγώ κολυμβητήριο στην Μελίκη δεν είδα εκτός κι αν το έκαναν υπόγειο. Που είναι το κολυμβητήριο οεο; Τα κονδύλια αυτά υπάρχουν ακόμα σε κάποιον λογαριασμό και περιμένουν τη δημοπράτηση ή δεν εξασφαλίστηκαν ποτέ;

Ρωτάω απλά και δεν υπονοώ τίποτα. Άνθρωποι ήμαστε μωρέ, μπορεί κάτι να σου τύχει και να περάσουν και 13 χρόνια. Πως κάνεις έτσι. Εδώ το πολιτιστικό της Αλεξάνδρειας στοίχειωσε πριν ανοίξει. Εκτός κι αν την τρύπα που άνοιξε ο Δημητριάδης τη θεωρείτε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Πω, πω ρε παιδί μου, τι κακοί που είναι οι δημοσιογράφοι. Αντί να ακούνε τι λέει ο υποψήφιος, αυτοί βγάζουν τις άδειες καρέκλες φωτογραφία. Για κατούρημα πήγαν οι άνθρωποι ταυτόχρονα και άδειασε όλη η πίσω πλευρά. Τι θα πει ταυτόχρονα; Όταν λέμε ότι γ@μιετ@ι το σύμπαν εννοούμε όλο το σύμπαν αλλιώς θα λέγαμε γ@μιετ@ι ο Κρόνος. Ή όλοι μαζί ή κανένας

8

Παρεμπιπτόντως κύριε Χαλκίδη μου, και όλη την ομιλία σας δείξαμε, και φωτογραφίες από όλους τους παρευρισκόμενους δείξαμε και πάντα βρισκόμαστε σε κάθε σας βήμα. Αφού δείξαμε όλα αυτά θα ήταν κρίμα να μην δείξουμε κι αυτές τις έρμες καρέκλες που κώλος δεν τις έκατσε όλο το βράδυ.

Άντε να αλλάξω θέμα για να μη πω και τίποτα χειρότερο. Ο Τάσος ο Μπαρτζώκας με έχει μπερδέψει. Τώρα, ή σε αναπαράσταση αποκριάτικου εθίμου πήγε ή δαιμονίστηκε και του έκαναν εξορκισμό. Άλλο λόγο για να γυρνάει με το σταυρό στο κούτελο δεν βρίσκω.

9

Οι Κομνηνοί έκαναν παρακάθ και έγιναν η αιτία να συναντηθούν οι δύο «άσπονδοι εχθροί». Ναλμπάντης και Δελιόπουλος στην ίδια φωτογραφία. Φήμες λένε ότι δεν το τρώνε γλυκό μεταξύ τους παρόλα αυτά για χάρη του πολιτισμού έκαναν στην άκρη τις διαφορές τους και βγήκαν φωτογραφία together. Κάτι μου λέει ότι από τις 2 Ιουνίου και μετά θα ρίξουμε πολύ γέλιο.

10

Δύο γάμοι έγιναν αυτή τη βδομάδα στον δήμο μας. Όχι κανονικοί όπως του Argy, από τους άλλους, τους πολιτικούς. Γαμπροί ο Παναγιώτης και ο Κώστας και νύφες…. η Όλγα.

11

 

12

Για ποια ωραία Ελένη μου λέτε ύστερα εσείς. Μάχες δινόντουσαν τόσο καιρό για τα μάτια μιας Όλγας. Πολλά ακούστηκαν, πολλά ειπώθηκαν, τα συμπεράσματα θα τα βγάλουμε εμείς. Εμείς θα κρίνουμε τι ακούσαμε, τι πιστέψαμε και τι δείχνουν οι κινήσεις τους. Η Καστανά με τον Ναλμπάντη βγήκαν φωτογραφία αγκαλιασμένοι ενώ η Μοσχοπούλου με τον Γκυρίνη σε χειραψία.

13

Ελπίζω και εύχομαι αυτή τη φορά να εκλέξουμε γυναίκες. Έτσι, για να δούμε αν θα υπάρξει διαφορά από την μέχρι τώρα ανδροκρατούμενη πολιτική σκηνή. Εγώ προσωπικά τις συμπαθώ και τις δύο. Με την Μοσχοπούλου ήμασταν συμμαθητές, με την Καστανά γίναμε αδέλφια. Καλή επιτυχία και στις δύο.

Τι λέτε τώρα από το ένα θέατρο να πάμε στο άλλο. Αυτή τη φορά στο κανονικό. Οι Ηλίθιοι είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου του Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Σάιμον που θα ανεβάσει η θεατρική ομάδα του δήμου μας στις 15 με 17 Μαρτίου στο Πλατύ. Πρόκειται για μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα χωριουδάκι της Ουκρανίας στα τέλη του 1800.

14

Βρέθηκα αρκετές φορές στην πρόβα των παιδιών. Δεν παίζουν απλά, το ζούνε. Έχουν δέσει τόσο καλά πλέον σαν ομάδα που αυτό φαίνεται και πάνω στη σκηνή. Σε αυτή την παράσταση καλούνται να κάνουν τους ηλίθιους. Θα μου πείτε, έκαναν τα τζιτζίκια, σε αυτό θα κολώσουν; Κι όμως, θέλει πολύ κόπο στο να πείσεις τον άλλον εκτός κι αν ο άλλος είναι πολιτικός, που μας θεωρούν ηλίθιους ούτος ή άλλως

15

Υπέροχα σκηνικά, μοναδικά κοστούμια, εμπνευσμένα χτενίσματα και ερμηνείες που θεωρώ ότι θα μας μείνουν αξέχαστες. Ηλίθιοι στον δήμο μας υπάρχουν πάρα πολλοί, οι συγκεκριμένοι όμως έρχονται για να κάνουν τη διαφορά. Ένα έργο τόσο επίκαιρο που βλέποντας το σίγουρα θα πάμε στις κάλπες με άλλο σκεπτικό. Δεν θα αποκαλύψω ποιος «ηλίθιος» μου άρεσε περισσότερο ή ποιος δεν κουράστηκε καθόλου να ερμηνεύσει τον ρόλο του, αυτό όμως που θα σας αποκαλύψω είμαι σίγουρος πως θα σας κουφάνει.

Στο έργο παίζει η Ιουλία Ζωντανού (υποψήφια με Ναλμπάντη) και η Κατερίνα Στριάκα (υποψήφια με Γκυρίνη). Φήμες λένε ότι η μία θα κοιτάξει να πετάξει την άλλη από τη σκηνή. Εγώ πάντως κάτι τέτοιο δεν το χάνω με τίποτα, θα δω και τις τρεις παραστάσεις.

16

Καλό τριήμερο αποκριάς σας εύχομαι και μην αναρωτηθείτε γιατί δεν ανέφερα τίποτα για τη δήλωση που έκανε ο Argy γιατί συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπε. Δώσε Αργύρη γιατί κάποιοι σε περνάνε για μαλθακό και κάνουν σενάρια. Τα λέμε το άλλο Σάββατο.

 

Τέσσερα διεθνή βραβεία απέσπασε η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου «ITB Berlin». Η Έλενα Κουντουρά βραβεύθηκε ως «η καλύτερη υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως» και αφιέρωσε τη διάκριση αυτή στον Αλέξη Τσίπρα.

Η Ελλάδα κέρδισε τέσσερα διεθνή βραβεία για τον κλάδο του Τουρισμού στο Βερολίνο, τα οποία παρέλαβε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ).

Στον διεθνή διαγωνισμό PATWA International Awards, τα «Όσκαρ του Τουρισμού», η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ο καλύτερος προορισμός για διακοπές αναψυχής, κερδίζοντας το βραβείο «Best Destination – Leisure», ενώ η κ. Κουντουρά βραβεύθηκε ως «Η Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού Παγκοσμίως» και παρέλαβε το βραβείο αριστείας «Woman Achiever» από το Ινστιτούτο Γυναικών της Νότιας Ασίας (ISAW) για την προσφορά της στην Περίθαλψη Γυναικών και Παιδιών.

Το βραβείο απονέμεται σε γυναίκες με έντονη κοινωνική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η υπουργός Τουρισμού βραβεύθηκε ακόμη από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (ΙΙΡΤΙ) – Celebrating Her, για την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στην ανάπτυξη του Τουρισμού.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Κουντουρά έκανε λόγο για «μεγάλη αναγνώριση και σημαντική επιτυχία» για τον ελληνικό Τουρισμό και αφιέρωσε τα βραβεία στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες, «τον πιο φιλόξενο λαό του κόσμου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε δε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως τόνισε, την εμπιστεύθηκε και μοιράστηκε μαζί της «το όραμα για την ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού», αλλά και όλους τους υπουργούς, «που ήταν πάντα δίπλα» της, το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την ομάδα της και τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος «εργάστηκε εξίσου δυνατά για αυτή την επιτυχία».

«Μέσα από την καρδιά μου, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι εργάστηκαν για να έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα», κατέληξε η υπουργός Τουρισμού.

cnn.gr

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που σηματοδοτεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις του γυναικείου φύλου τόσο στην κοινωνική όσο και στην πολιτική ζωή, επέλεξε η κ. Όλγα Καστανά για να ανακοινώσει την συμπαράταξη της στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Κώστα Ναλμπάντη.

Η κ. Καστανά, συναντήθηκε με τον κ. Ναλμπάντη στο πολιτικό του γραφείο επί της οδού Βετσοπούλου και συμφώνησε να είναι στις εκλογές του Μαΐου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του. Προηγουμένως εξέφρασε την πίστη της στον καθαρό πολιτικό αγώνα που καταβάλλεται συνολικά από την παράταξη «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», και δήλωσε έτοιμη να ενώσει τις δυνάμεις της στον κοινό σκοπό για ένα καλύτερο μέλλον στην ζωή του τόπου.

Απ τη μεριά του ο κ. Ναλμπάντης εξέφρασε την ικανοποίηση του και δήλωσε ότι είναι τιμή για τον ίδιο και την παράταξη του να πλαισιώνεται το ψηφοδέλτιο από δυναμικές παρουσίες στον χώρο της αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής ζωής του τόπου, σαν αυτή της κ. Καστανά.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Όλγα Καστανά είναι εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος. Είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές με την παράταξη του κ. Φώτη Δημητριάδη. Είναι δασκάλα παραδοσιακών χωρών με πολυσχιδή δραστηριότητα στον τομέα της διατήρησης των παραδόσεων του τόπου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης καλεί τα τοπικά μέσα την προσεχή Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΜΑΝΘΟΣ στην Αλεξάνδρεια.

ΔΤ: Βόλτα στην αγορά της Αλεξάνδρειας έκαναν την Παρασκευή το πρωί, υποψήφιες του συνδυασμού «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» του υπ. Δημάρχου Κώστα Ναλμπάντη, μοιράζοντας φυλλάδιο με μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Οι κυρίες, Καραγιαννίδου Μαρία, Κορτσινίδου Μαριάννα, Λιακοπούλου Ζωή και Κυροπούλου Διονυσία, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τη θέση της γυναίκας στην αυτοδιοίκηση συνομιλώντας με συμπολίτες και συμπολίτισσες στους δρόμους και τα καταστήματα της πόλης.

Με την ευκαιρία επισκέφθηκαν τα γραφεία διαφόρων τοπικών Μέσων Ενημέρωσης καθώς και χώρους εργασίας όπου συνομίλησαν με εργαζόμενες γυναίκες.

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστας Ναλμπάντης, συνεχάρη τις υποψήφιες για την πρωτοβουλία που είχαν και εξέφρασε την ευχή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η συμμετοχή των γυναικών να είναι αισθητά αυξημένη.

Η δραστηριότητα θα συνεχιστεί το απόγευμα.

 

 

Εταιρεία με έδρα την Αλεξάνδρεια ζητά για άμεση πρόσληψη γεωπόνο.

Απαραίτητα Προσόντα

  •                      Κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ
  •                      Γνώση Η/Υ 
  •                      Κάτοχος άδειας οδήγησης αυτοκινήτου 
  •                      Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για τους άντρες υποψηφίους)

Επιθυμητά Προσόντα

  •                      Ξένες Γλώσσες 
  •                      Προϋπηρεσία στις πωλήσεις επιθυμητή 

Για πληροφορίες και αποστολή βιογραφικών

Τηλ 6979914674

e-mail: georgiadou.an@gmail.com

Κατηγορία Θέσεις Εργασίας

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 στις 6.00μ.μ. στη Στέγη Ποντίων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό (μασκέ) πάρτυ που οργανώνει ο νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ειδικού σχολείου ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας.

Οι μαθητές μας σας προσκαλούν να περάσετε μαζί τους ένα υπέροχο απόγευμα μασκαρεμένοι με μουσική και χορό.

Γενική είσοδος για ενήλικες: 5€- Η είσοδος για τα παιδιά δωρεάν.

Υπεγράφη και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία αυξάνεται το ημερομίσθιο των μαθητευομένων του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το ημερομίσθιο αυξάνεται κατά 27% για τους μαθητευομένους ηλικίας έως 25 ετών, που αμείβονταν με τον «υποκατώτατο» μισθό, ο οποίος καταργήθηκε, και κατά 11% για τους μαθητευομένους ηλικίας άνω των 25, που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό. Με τον τρόπο αυτό, το νέο ημερομίσθιο ορίζεται στα 21.78€.

Επιπρόσθετα, με την εν λόγω ΚΥΑ, η οποία υπογράφτηκε από την Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιο Γιαννακίδη, τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κωνσταντίνο Μπάρκα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ορίζεται το ποσό της επιδότησης από το ΕΣΠΑ στα 16.54€, για κάθε ημέρα του προγράμματος «Μαθητεία στο χώρο εργασίας». Το υπόλοιπό ποσό, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται από τον εκάστοτε εργοδότη.

Η ισχύς της απόφασης ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου 2019.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Συνελήφθη χθες (7 Μαρτίου 2019) το μεσημέρι στη Βέροια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 46χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του ποσότητα κάνναβης βάρους 13,8 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Κατηγορία Αστυνομικά

Μια ευχάριστη έκπληξη  αξιέπαινη με αφορμή τη Γιορτή της Γυναίκας ετοίμασαν οι υποψήφιες από την παράταξη «Αξίζουμε Καλύτερα» του Κώστα Ναλμπάντη σήμερα για την αγορά της Αλεξάνδρειας όπου τριγύρισαν μοιράζοντας φυλλάδια και ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες.

Φυσικά επισκέφθηκαν και τα γραφεία του Alexandriamou.gr και τη δημοσιογράφο Έφη Καραγιάννη και αντάλλαξαν ευχές

Στις 26 Μαϊου 2019 θα διεξαχθούν εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και στον Δήμο Αλεξάνδρειας , το νέο εκλογικό σύστημα, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ προβλέπει την υποχρεωτική συμμετοχή ως υποψηφίων γυναικών στο 40%. Ας αποδείξουμε όλες και όλοι με την ψήφο μας πως η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας δεν αποτελεί κενό γράμμα , ας βάλουμε τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή του τόπου μας, αφού αποδεικνύουν καθημερινά και έχουν αποδείξει πως διαθέτουν τα χαρακτηριστικά εκείνα για να βελτιωθεί η εικόνα της καθημερινότητάς μας .

f1

f2

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας