alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 02 Απριλίου 2019

Δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια κέρδισε ο Αντώνης Κούγκας από τον αθλητικό σύλλογο G.S.P. Bros Αλεξάνδρειας στο Poznan της Πολωνίας όπου συμμετείχε σε πρωτάθλημα Ju-Jitsu.

Πιο συγκεκριμένα ο αθλητής μετά από δώδεκα αγώνες (10 νίκες και 2 ήττες) κατάφερε να επιστρέψει στην πόλη με τέσσερα μετάλλια, δύο χρυσά στην κατηγορία του gi & no gi και 2 χάλκινα στις Όπεν Κατηγορίες gi & no gi.

Ο Αντώνης Κούγκας ευχαριστεί θερμά με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebbok τον κόσμο που τον στήριξε αλλά και τον δάσκαλο του Ερμή Δημητρόπουλο καθώς και τους συναθλητές του Βαγγέλη Χορμόβα, Γιώργο Ντουχάνη, Γιώργο Καφούρο, και Δημήτρη Μαργαριτόπουλο.

Δεν ξέχασε φυσικά τους χορηγούς του που έκαναν εφικτό αυτό το ταξίδι:

  1. Οlive Bistro Wine Bar
  2. Saoulidis Sports
  3. Fitshop.gr Demetris Dimarelis

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις που ανοίγουν στο Λιμενικό Σώμα. Η προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 200 ατόμων βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και θα αφορά λιμενοφύλακες και δόκιμους σημαιοφόρους. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η συγκεκριμένη προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις μονίμων χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά με μοριοδότηση ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προϋποθέτει αθλητική δοκιμασία και τουλάχιστον τη γνώση μιας ξένης γλώσσας.

Κατηγορία Γενικά

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ενημερώνει ότι θα γίνει ΒΑΖΑΑR λουλουδιών στον χώρο του Σχολείου από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, από τις 11:30-13:00 και από τις 17:00-18:30.

Παρακαλεί για την υποστήριξη όλων!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του τμήματος Ηλεκτρολογίας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο "Μύλοι Καρανίκας" στο πλαίσιο των μαθημάτων Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων 1 και 2 και Συστήματα Αυτοματισμών.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του εργοστασίου για την φιλοξενία και την ενημέρωσή μας. 
Αρχηγός εκδρομής: Στογιαννόπουλος Δημήτριος 
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Δέλλας Νικόλαος, Ελευθερίου Αστέριος, Κολοθάς Μιχαή.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η θερινή ώρα έφερε αλλαγές και στις ώρες κοινής ησυχίας.

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθύμισε πως βάση της σχετικής διάταξη, ως ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται:

  • Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
  • Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.
  • Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.
  • Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Ανακοινώνεται ότι στις 03 Απριλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30, θα γίνουν εξετάσεις σε απλά θέματα, για την απόκτηση Απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου, στα εξής Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειάς μας:

  1. 14ο Δ.Σ. Βέροιας ( Απ. Παύλου 1-Βέροια) 
  2. 1ο Δ.Σ. Αλεξάνδρειας (Ν. Ευαγγελά 12-Αλεξάνδρεια) 
  3. 6ο Δ.Σ. Νάουσας (Κοκκίνου 17-Νάουσα)

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν με το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας στο Γραφείο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (Μητροπόλεως 44 - 4ος όροφος - Βέροια) το αργότερο έως και την Δευτέρα 1 Απριλίου και να καταθέσουν σχετική αίτηση και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 για τη μόνιμη κατοικία τους.

Δικαίωμα συμμετοχής για την απόκτηση του παραπάνω τίτλου σπουδών έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 16ο έτος της ηλικίας τους και διαμένουν σε περιοχή του Δήμου όπου ανήκει ένα από τα ανωτέρω Δημοτικά Σχολεία.

Στην παραπάνω διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν και αλλοδαποί οι οποίοι:

α) Είναι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες, σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης. 
β) Είναι εξ αυτών που έχει απορριφθεί η αίτηση για αναγνώριση της προσφυγικής ιδιότητας, αλλά έχει εγκριθεί η παραμονή τους στην Ελλάδα για ανθρωπιστικούς λόγους. ΄

Εντυπη αίτηση υπάρχει στο Γραφείο μας

Κατηγορία Εκπαίδευση

Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ημαθίας ανακοινώνεται ότι: σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.ΥΑ 1849/57000/19-4-2018 (ΦΕΚ 1505/Β/2-5-2018) όσοι αμπελοκαλλιεργητές επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2019-2020 στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ημαθίας στο τμήμα Φυτικής-Ζωικής Παραγωγής έως τις 25-5-2019.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

1.Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους-αναφύτευση
2. Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης.
3. Επανεμβολιασμός.

Επισημαίνεται ότι οι άδειες φύτευσης που χορηγήθηκαν από την 1η Αυγούστου 2016 (μέσω της ψηφιακής εφαρμογής ) δεν ενισχύονται οικονομικά για καμία δράση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάθεση της αίτησης είναι τα παρακάτω:

1. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας
2. Φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης
3. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού εφορίας ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται το ΑΦΜ του παραγωγού.
4. Δήλωση καλλιέργειας στα πλαίσια ενιαίας ενίσχυσης όπου φαίνονται τα αγροτεμάχια.
5. Σε περίπτωση ιδιόκτητων εκτάσεων, ο νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας, με το πιστοποιητικό μεταγραφής.
6. Σε περίπτωση μισθωμένων εκτάσεων ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) μέχρι και 9 ετών.

Μετά την έγκριση ένταξης των παραγωγών στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο μίσθωσης διάρκειας μεγαλύτερη από δέκα (10) έτη καθώς και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου στο υποθηκοφυλακείο.

Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα ορίζεται το μισό (0,5) στρέμμα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ημαθίας ,Μητροπόλεως 44, 3ος όροφος και στα τηλ. 2331350183 και 2331350148-165, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κατηγορία Αγροτικά

Φωτιά μικρής έντασης ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε υπόστεγο μονοκατοικίας στην Επισκοπή Ημαθίας όπου προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε γεωργικά μηχανήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας με επικεφαλής τον Υποδιοικητή Γρηγόρη Γερόπουλο, έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και πέντε άνδρες για τη κατάσβεση της φωτιάς.

Παράλληλα σε οικόπεδο στο χωριό σημειώθηκε και δεύτερη φωτιά.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Π.Υ. Αλεξάνδρειας.

 

 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 26 και 25 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας μαζί με συνεργό τους τον Σεπτέμβριο του 2018, παραβίασαν σταθμό τηλεπικοινωνιών σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν συνολικά 16 μπαταρίες αξίας 4.800 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του υπευθύνου της εταιρείας. Οι 15 από τις κλεμμένες μπαταρίες εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Κατηγορία Αστυνομικά

Στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου καλεί τον κόσμο με την παρακάτω δημοσίευση σε κοινωνικό δίκτυο ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Αργύρης Πανταζόπουλος και της παράταξης "Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας στο δήμο Αλεξάνδρειας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα19:00' στο Εκλογικό Κέντρου (Βετσοπούλου 14)  του. κ . Πανταζόπουλου.

Διαβάστε τη δημοσίευση του:

"Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΝΕ ΌΛΟΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΎ ΓΡΑΦΕΊΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΈΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΊΟΥ ΚΑΙ ΏΡΑ 7 ΜΜ...... ΒΈΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 14......ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΜΑΣ......"

 

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας