alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Ο ΠΑΟΚ είναι και... μαθηματικά ο νέος Πρωταθλητής στην Ελλάδα, για την σεζόν 2018/19.

Η κατάμεστη Τούμπα είδε τον εκπληκτικό φέτος ΠΑΟΚ να κερδίζει με 5-0 τον Λεβαδειακό και να κερδίζει το Πρωτάθλημα,

μετά από 34 χρόνια. Κάτι που έφερε ξέφρενα πανηγύρια στην Τούμπα, σε όλη τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Η πόλη ανάβει τα φώτα, φοράει τα καλά της και υποδέχεται τον θριαμβευτή ΠΑΟΚ, που κατακτά το πρωτάθλημα μετά από 34 ολόκληρα χρόνια - Η φιέστα που έχει στηθεί στην Τούμπα θα μεταδοθεί ζωντανά από το OPEN.

Δεν ήταν δυνατό να μην είναι παρών στο μεγάλο πάρτι του ΠΑΟΚ! Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 91' πήρε την θέση του Πέλκα, φόρεσε το περιβραχιόνιο και η Τούμπα πήρε φωτιά!

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής και η Θεσσαλονίκη φόρεσε τα καλά της για να προϋπαντήσει την αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που κατέκτησε τον τίτλο ύστερα από 34 χρόνια!

Οι Θεσσαλονικείς, όπως αναμενόταν, υπερκέρασαν εύκολα το εμπόδιο του υποβιβασμένου από την προηγούμενη αγωνιστική, Λεβαδειακού και γιόρτασαν με τους οπαδούς τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατάμεστη Τούμπα.
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, που είναι ο μεγάλος άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με την ΑΕΛ, σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο, δικαιώνοντας τους Θεσσαλονικείς και τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη για την υπομονή και την επιμονή τους στο στόχο και την επίτευξή αυτού, παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν στο διάβα τους. Ακολούθως, η ομάδα θα κατευθυνθεί στο επίκεντρο των πανηγυρισμών, στον Λευκό Πύργο, με το κέντρο της Θεσσαλονίκης να έχει ντυθεί στα ασπρόμαυρα για να υποδεχθεί τους θριαμβευτές.

«ΠΑΟΚ, Πρωταθλητής Ελλάδας 2019»!

Ο «Δικέφαλος» ήθελε έναν βαθμό για βρεθεί στη Γη της Επαγγελίας, επικράτησε με 5-0 του Λεβαδειακού και πλέον κοιτάζει μπροστά και για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του!

Μια μέρα μετά τα 93ά γενέθλιά του Συλλόγου, τα καλύτερα γενέθλια της ζωής τους μέχρι τα επόμενα, την ώρα που η Τούμπα φλεγόταν, με το διαχρονικό και άκρως επίκαιρο «ασπρόμαυρο» σύνθημα, το «Σήκωσε το» να δονεί την ατμόσφαιρα και χιλιάδες λαού να περιμένουν την «κούπα», άλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι με ένα μόνιμο χαμόγελο ευτυχίας στο πρόσωπο, εμείς μετρούσαμε μέρες, άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα, πάθος, λατρεία, αγάπη, μα πάνω απ’ όλα είναι στιγμές, όπως αυτές που έμειναν για 12.363 ημέρες (33 χρόνια, 10 μήνες, 6 μέρες για την ακρίβεια) αιχμάλωτες στο χρόνο, ακριβώς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον Θανάση Τζήλο -τι συμβολισμός κι αυτός...-που σήμαινε πως οριστικά και αμετάκλητα ο ΠΑΟΚ ήταν πρωταθλητής Ελλάδας για τρίτη φορά στην Ιστορία του.

Αυτό το πρωτάθλημα που στοίχειωνε επί τριάντα τέσσερα χρόνια ως το μεγαλύτερο απωθημένο για τους απανταχού της Γης ΠΑΟΚτσήδες, δεν είναι πια ούτε ψέματα, ούτε τρέλα, ούτε παράνοια, ούτε τίποτα. Είναι η πραγματικότητα.

Οι εικόνες του Γιώργου Κούδα το ’76 και του Κώστα Ιωσηφίδη το ’85, που σίγουρα σε μια γωνιά της Τούμπας θα έβαλαν τα κλάματα, μπορεί να μοιάζουν κιτρινισμένες από το χρόνο που πέρασε από πάνω τους, αλλά παραμένουν το ίδιο δυνατές μ’ αυτές που ζήσαμε (και θα ζήσουμε στο μέλλον) απόψε στην Τούμπα περιμένοντας να τελειώσει το ματς και να φτάσει η «κούπα» στα χέρια του ενός και μοναδικού Αρχηγού, του Αντρέ Βιεϊρίνια.

Εδώ και μήνες οι «ασπρόμαυροι» οπαδοί, κάθε ηλικίας, μετρούσαν τις βδομάδες, τις μέρες και τις ώρες, σαν να ήταν φαντάροι που περιμένουν το απολυτήριο, τα ενενήντα (και κάτι) λεπτά πέρασαν νεράκι... Όπως πέρασαν και οι 240 μέρες από τη μέρα όπου ξεκίνησε αυτή η μαγική και αήττητη πορεία προς την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την κατάκτηση του πιο μάγκικου, αρσενικού και τίμιου πρωταθλήματος.

Ήταν ένα καυτό κυριακάτικο απόγευμα, με το ημερολόγιο να γράφει «25 Αυγούστου 2018», όταν άρχισαν όλα! Οι σημερινοί Πρωταθλητές Ελλάδας, που έμπαιναν στην κούρσα με μειονέκτημα δύο βαθμών από τους συν διεκδικητές του τίτλου, αντιμετώπιζαν τους Αρκάδες από την Τρίπολη στην κατάμεστη Τούμπα, όπου τους κέρδισαν με 1-0 και έκαναν το πρώτο βήμα για να διανύσουν όλο το δρόμο προς το θρόνο τους.

Κατηγορία Αθλητικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας