alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Την Κυριακή, 5 Μαΐου 2019, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μελίκης διοργανώνει Εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελίκης, από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία του.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης χρειάζεται:

  • Να είναι 18-60 ετών και υγιής
  • Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
  • Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ και φάρμακα
  • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό

Παρακαλούνται οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Κατηγορία Υγεία

Το Πάσχα  είναι  η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας και είναι η κορύφωση της χριστιανικής πίστης αποτελώντας πηγή ελπίδας και αισιοδοξίας . Η πορεία από τη Σταύρωση στην Ανάσταση όπου από το πένθος και το θρήνο φτάνουμε στη χαρά της Ανάστασης είναι το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα και είναι επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε.

Αυτή την εποχή η πατρίδα μας , δοκιμάζεται μέσα σε μια δύσκολη παγκόσμια συγκυρία , με μεγάλα προβλήματα οικονομικά , κοινωνικά αλλά και εθνικά θέματα όπου και καλείται να τα αντιμετωπίσει ο Ελληνικός Λαός

Ο ελληνικός λαός, μεταφέρει το δικό του Σταυρό και για να αναστηθεί χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση καθετί που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

Αντλώντας αισιοδοξία και δυνάμεις από την Ανάσταση του Κυρίου που φωτίζει τις ψυχές μας και μας καθοδηγεί καθημερινά, , ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας ευχηθούμε μαζί με την Ανάσταση του Θεανθρώπου να ακολουθήσει η Ανάσταση της Πατρίδας μας.

Εύχομαι η Ανάσταση του Χριστού να φέρει στις καρδιές των ανθρώπων την Ελπίδα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στις μέρες μας. Ελπίζω οι ευχές που ανταλλάσουμε να γίνουν πραγματικότητα και οι προσδοκίες μας να ευοδωθούν. Για το Δήμο μας εύχομαι το Αναστάσιμο φως να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή, ευτυχία και πρόοδο

Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται νέα διαδικασία για την απόδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και χορήγησης κλειδαρίθμου στους ενδιαφερομένους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών κατόχους αδειών, που εκδίδονται και ανανεώνονται από τις Υπηρεσίες Ασύλου και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα και υπάγονται στην αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ. ΙΓ’ Αθηνών και Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών.

Ειδικότερα, με σκοπό την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων που υπάγονται στην αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ. ΙΓ’ Αθηνών και Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών προβλέπεται η χορήγηση Α.Φ.Μ. με κατανομή κατά αλφαβητική σειρά, βάσει του αρχικού γράμματος του επωνύμου τους, ως εξής:

• Στη Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών, για όσους το επώνυμο ξεκινά από A έως και C.

• Στη Δ.Ο.Υ. ΙΓ’ Αθηνών, για όσους το επώνυμο ξεκινά από D έως και I.

• Στη Δ.Ο.Υ. ΙΔ’ Αθηνών, για όσους το επώνυμο ξεκινά από J έως και M.

• Στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού, για όσους το επώνυμο ξεκινά από N έως και R

• Στη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας, για όσους το επώνυμο ξεκινά από S έως και Ζ.

Με τον τρόπο αυτό εξομαλύνεται ο όγκος διαχείρισης των σχετικών αιτημάτων, τα οποία μέχρι σήμερα συγκεντρώνονται κατά πλειοψηφία στις Δ.Ο.Υ. ΙΓ’ Αθηνών και Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών, και επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Η ως άνω νέα διαδικασία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε πέντε (5) ημέρες από τη δημοσίευση της Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατηγορία Οικονομία

Κοινωφελής εργασία - ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων για το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης». Από τις 30 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου οι ενστάσεις

Aναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας / φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών», για 8.933 θέσεις εργασίας θέσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος.

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την επομένη εργάσιμη ημέρα της ανάρτησης των πινάκων στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr), δηλαδή από την Τρίτη 30-04- 2019 και ώρα 10η πρωινή έως και την Παρασκευή 03-05-2019 και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως ή δια νομίμων αντιπροσώπων (με εξουσιοδότηση) στο αρμόδιο ΚΠΑ2, μέχρι τις 15:00 της Παρασκευής 03-05-2019 προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2), σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.
Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 3/2019. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:

Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους
Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας / φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».

Δείτε ΕΔΩ τους πίνακες

Κατηγορία Γενικά

           Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, δημοσιεύεται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

           Στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί, ισχύουν τα πρώτα 15νθήμερα Μαΐου και Νοεμβρίου. Συνακόλουθα, εάν, στην περιφερειακή ενότητα που ανήκετε, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης δεν έχει αποφασίσει, η φετινή ενδιάμεση «εαρινή» εκπτωτική περίοδος, είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

         Με την επιφύλαξη λοιπόν των παραπάνω αναφερόμενων, ως ημέρα έναρξης του φετινού εαρινού δεκαπενθημέρου ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι η Πέμπτη, 2 Μαΐου (καθώς η πρωτομαγιά είναι πλέον υποχρεωτική αργία) και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων είναι η Τετάρτη, 15 Μαΐου.

             Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ισχύον πλαίσιο (Υ.Α. 56885/10-11-2014) που ορίζει ότι: «Κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. Πρέπει να τονιστεί ότι, σε ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι αυτή η πρακτική, όσο και αν γίνεται καλοπροαίρετα, παραβιάζει το νόμο και επισύρει αυστηρές κυρώσεις, θεωρούμε δε ότι αυτήν την εποχή της κρίσης είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται πρόστιμα που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

         Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

         Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:

α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

β) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

γ) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

δ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.

στ) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.

Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση. Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις.

Πρέπει να τονιστεί ότι, η ΕΣΕΕ, έχοντας διαπιστώσει προ πολλού την αποτυχία των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες αντί να βοηθούν τις επιχειρήσεις πλήττουν εντέλει τον θεσμό των εκπτώσεων συνολικά, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου για την κατάργησή τους. Εφόσον έχουμε εξελίξεις μέχρι την εναρκτήρια ημερομηνία της 2ης Μαΐου, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΔΑ Σταύρο Ραπτόπουλο και την διευθύνουσα σύμβουλο Στεφανία Μωσσέ προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες της επιχείρησης για τη σύνδεση της Νάουσας με το δίκτυο φυσικού αερίου. Η βουλευτής ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τον χρόνο δημοπράτησης του έργου και την πρόοδο των μελετών κόστους – οφέλους. Ο πρόεδρος και η διευθύνουσα σύμβουλος ενημέρωσαν ότι προχωρούν οι μελέτες κόστους – οφέλους για την σύνδεση της Νάουσας, της Έδεσσας, της Σκύδρας και της Αριδαίας και μάλιστα το έργο αυτό αντιμετωπίζεται ως ενιαίο έργο στην προοπτική σύνδεσης και των Γιαννιτσών και της Βέροιας με αγωγό από το Άσπρο με στόχο να εξεταστεί η βιωσιμότητα του ενιαία. Η ολοκλήρωση των μελετών κόστους – οφέλους προβλέπεται να γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Η βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα της ταχύτερης δυνατής σύνδεσης της περιοχής με το φυσικό αέριο με σκοπό τη μείωση του κόστους στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος με τη χρήση λιγότερου ρυπογόνου καυσίμου. Ευχαρίστησε τους διοικούντες της ΔΕΔΑ για την ενημέρωση. Και δήλωσε πως θα παρακολουθεί συνεχώς το θέμα ώστε να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή σύνδεση της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

* Του Θεόφιλου Τεληγιαννίδη

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την ηγεσία του Απόστολου Τζιτζικώστα πρωταγωνιστεί δυναμικά σε όλο το φάσμα των οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών εξελίξεων στην χώρα μας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, υπό τη χρηστή διοίκηση του Περιφερειάρχη η περιφέρεια μας κατέκτησε την πρώτη θέση στη απορροφητικότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πραγματοποιώντας δαπάνες ύψους 267,9 εκατομμυρίων ευρώ, ξεπερνώντας ακόμη και τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής. Η αντίληψη της περιφερειακής διοίκησης διαποτίζεται αφενός από την αρχή της άμεσης εξυπηρέτησης του πολίτη, ειδικά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και αφετέρου στηρίζοντας έμπρακτα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τις καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. 

Η «φιλοεπιχερηματική» αντίληψη που διέπει την γενικότερη πολιτική μας, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Περιφέρειά μας βραβεύτηκε για το έτος 2017 ως η "Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρειας", κατακτώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε άλλες διαγωνιζόμενες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας υποβάλλει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένα υλοποιήσιμα μέτρα, μεταξύ των οποίων:
1.Η στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω των οργανωτικών δομών. Κεντρικό συντονιστικό ρόλο κατέχει η προσφάτως συσταθείσα Αυτοτελής Διεύθυνση Υποστήριξης της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ενώ άμεσα προωθείται η προτυποποίηση διαδικασιών επιχειρηματικότητας και η δημιουργία one stop shop εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών.
2.Η ίδρυση εργαστηρίου εφαρμογών επιχειρηματικότητας.
3.Η δημιουργία πλατφόρμας χρηματοδότησης.
4.Η προώθηση/στήριξη της συμμετοχής καινοτόμων επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις.
5.Η συνεργασία επιχειρήσεων της περιφέρειας με το CERN.
6.Η στήριξη start-ups και καινοτόμων επιχειρήσεων.
Το σχέδιο μας για την επόμενη περίοδο, είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας και εντείνοντας τις πρωτοβουλίες της, να καταστεί η πρώτη περιφέρεια της χώρας που θα εξέλθει από την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία. Ο φιλόδοξος αυτός στόχος θα επιτευχθεί με την στενή και αγαστή συνεργασία της περιφέρειας με όλους του εμπλεκόμενους φορείς όπως του Δήμους, τα επιμελητήρια, τους επιστημονικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς εταίρους, θέτοντας τον ίδιο τον πολίτη και επιχειρηματία όχι μόνο απλό συμμέτοχο αλλά συνδιαμορφώτη στην σταυροφορία εξόδου από την κρίση.
Στην Ημαθία, ακολουθώντας τις οδηγίες και το πνεύμα του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, υλοποιούμε φιλόδοξα έργα υποδομής ενώ ολοκληρώνονται σειρά μέτρων στήριξης των ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας. Ως προς την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών καθοριστικό ρόλο στην περιοχή μας διαδραματίζει η Αναπτυξιακή Ημαθίας Α.Ε. Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους πολίτικους και κοινωνικούς φορείς τρέχει πληθώρα επιχειρησιακών και επενδυτικών προγραμμάτων συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Σε μία εποχή που η τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν με φρενήρη ρυθμό και οι κοινωνικές συνθήκες αλλάζουν αισθητά γύρω μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία στον δύσκολο ρόλο που την έχουν τάξει οι ίδιοι οι πολίτες. Σε αυτό το στοίχημα θα ανταποκριθούμε με επιτυχία έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης ως άξιοι συμπαραστάτες του πολίτη και του μικρομεσαίου επιχειρηματία.

* Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Ημαθίας
Πρόεδρος Αναπτυξιακής Ημαθίας Α.Ε

Απόφαση Δημάρχου Αλεξάνδρειας:
Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ειδικότητας ΥΕ Υδρονομέων Άρδευσης, έτους 2019:

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010,(ΦΕΚ 87/Α΄/2010)
2. Το από 28.3/15-04-1957 Βασιλικό Διάταγμα «Περί της αστυνομίας επί των Αρδευτικών Υδάτων» (ΦΕΚ 60Α ).
3. Τις διατάξεις του άρθρου 211 του Ν. 3584/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» (ΦΕΚ 143Α ).
4. Τις διατάξεις της παρ. 20α του άρθρου 9 του Ν. 4057/2012.
5. Τις διατάξεις της παρ. 22 του άρθρου 12 του Ν. 4071/2012.
6. Τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 58 του Ν. 3966/2011.
7. Το υπ’ αριθ. 24377/10-06-2011 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού».
8. Την υπ’ αριθ. 33/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ορίζονταν ο χρόνος έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου, ο αριθμός των θέσεων υδρονομέων, τριάντα (30) συνολικά θέσεων, ο τομέας για τον οποίο προορίζεται κάθε θέση ανά Δημοτική Ενότητα.
9. Την υπ’ αριθ. 112/2019 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα : «Εκλογή υδρονομέων άρδευσης, έτους 2019 και καθορισμός της αμοιβής τους»
10. Τις διατάξεις του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 175/Α΄)
11. Τις υποβληθείσες αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την πρόσληψη των κάτωθι Υδρονομέων Άρδευσης ανά Δημοτική Ενότητα του Δήμου Αλεξάνδρειας, έτους 2019:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

1

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-4-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

2

ΜΕΡΕΤΗΣ

ΙΩΑΚΕΙΜ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-4-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

3

ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ

ΑΒΡΑΑΜ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-4-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ:

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

1

ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-4-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

2

ΜΥΛΟΒΙΑΝΟΣ

ΦΟΤΙΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-4-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

3

ΜΑΒΒΙΔΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-4-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΚΗΣ:

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

1

ΓΙΔΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

2

ΔΙΤΣΟΛΑ

ΘΕΟΔΩΡΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

3

ΓΙΑΖΙΤΖΙΟΓΛΟΥ

ΛΑΖΑΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ/ΔΗΜ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

4

ΚΟΤΑΡΙΔΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

5

ΚΟΚΟΦΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΘΩΜΑΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

6

ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

7

ΤΣΟΛΑΙΔΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ

ΑΓΓΕΛΗΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

8

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΓΥΡΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

9

ΑΛΕΞΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

10

ΚΟΥΛΗ

ΕΛΕΝΗ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

11

ΚΟΥΡΤΣΟΥΠΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ/ΕΥΑΓΓΕ-ΛΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

12

ΛΟΥΚΑΝΟΠΟΥΛΟΣΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

13

ΜΠΟΥΡΑΣ

ΜΙΧΑΗΛ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

14

ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

15

ΠΙΤΣΑΒΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

16

ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΣΤΡΑΤΗΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

17

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019

18

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ

ΜΑΡΤΙΝ

ΓΚΕΡΝΤ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-9-2019


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ:

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

1

ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ

ΑΝΕΣΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-09-2019

2

ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-09-2019

3

ΣΟΥΡΑΝΤΑΝΗΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-09-2019

4

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-09-2019

5

ΚΟΚΟΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΘΗΝΑ

ΘΩΜΑΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-09-2019

6

ΜΕΛΙΔΩΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΥΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΟ

24-04-2019

ΕΩΣ

23-09-2019

 

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 15 έως και τις 21Απριλίου 2019, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 3.254.845 ευρώ. Μεταξύ των νικητών ήταν ένας τυχερός παίκτης που κέρδισε 10.000 ευρώ στο παιχνίδι«Εφτάτυχη Γάτα με ουρά», καθώς και δύο τυχεροί που κέρδισαναπό 10.000 ευρώστο παιχνίδι «Σμαραγδένια Εφτάρια».

Το ΣΚΡΑΤΣ κερδίζει συνεχώς νέους φίλους, καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που προσφέρει κέρδη στη στιγμή. Η γκάμα των παιχνιδιών του διευρύνεται συνεχώς και σε αυτή προστέθηκε το νέο παιχνίδι «Χρυσή Χήνα» αξίας δύο ευρώ, που δίνει κέρδη έως και 100.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων και 10 μεγάλα ποσά αξίας 2.500 ευρώ.

Το ΣΚΡΑΤΣ διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολήςκαι διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific GamesInt'l και Intralot Α.Ε.

ΟΜΙΛΟΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή της το 2013 από τον Όμιλο EmmaDelta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

INTRALOT

Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 57 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά. Με έσοδα €1,91 δισ. και 5.100 εργαζομένους το 2015, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει τα προϊόντα της εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη. Η INTRALOT είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο καινοτόμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία. Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η INTRALOT προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν ενιαία και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω συναρπαστικών τυχερών παιχνιδιών και ελκυστικού περιεχομένου σε όλα τα κανάλια διανομής, επίγεια και online. Η INTRALOT έχει λάβει τη σημαντική πιστοποίηση υπεύθυνου παιχνιδιού “WLA ResponsibleGamingFramework” για τις διεθνείς δραστηριότητές της από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA).

ScientificGamesIntl

Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Διαθέτοντας μια ιστορία 40 χρόνων σε μια κατηγορία που δημιουργήθηκε από την Scientific Games, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, την τεχνολογία, την εκτύπωση, την ασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο, η Scientific Games συνδυάζει μια κουλτούρα καινοτομίας με μια μοναδική εμπειρία διαχείρισης σε διάφορους κλάδους.

Η εταιρεία αναπτύσσει, ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη, προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις μάρκετινγκ οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνολογία και εξυπηρέτηση πελατών που αποτελούν πρότυπα στην αγορά.

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας