alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης στον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας, θα ισχύει αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, για τα εξής χρονικά διαστήματα:

  • ·από 20 έως 23 Μαΐου 2019 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηγουμενίτσα και
    • ·από 27 έως 28 Μαΐου 2019 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κήπους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Κατηγορία Αστυνομικά

Το 2019 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τότε που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην μαρτυρική Αμισό και με συγκεκριμένο σχέδιο και ενέργειες, συνέχισε ή μάλλον αποτελείωσε το «έργο» που είχε αρχίσει η εγκληματική τριάδα των Νεοτούρκων, Ταλαάτ, Τζεμάλ και Ενβέρ, το 1914, που ήταν η εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας. Ο Μουσταφά Κεμάλ επικέντρωσε τις προσπάθειές του στον Πόντο, γιατί εκεί είχε αναπτυχθεί ένοπλη αντίσταση, το ποντιακό αντάρτικο, που έγινε κυρίως από φυγόστρατους από τη μια ως ασπίδα στα θανατηφόρα «τάγματα εργασίας», όπου εξολοθρευόταν με πρόγραμμα ο ανδρικός πληθυσμός και από την άλλη για να προστατέψει τον τοπικό πληθυσμό από την οργανωμένη από το «βαθύ κράτος» δράση των συμμοριών εναντίον των ελληνικών χωριών. Ο Κεμάλ επικέντρωσε στον Πόντο γιατί θεωρούσε ότι η κατάσταση στον Πόντο ήταν δυνατόν να επηρεάσει αρνητικά τις επιχειρήσεις του κεμαλικού στρατού εναντίον του ελληνικού στρατού, στο μέτωπο της Μικράς Ασίας.

Γράφει ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ για το PONTOS NEWS

Το έγκλημα που τελέστηκε εναντίον όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, ήταν η πρώτη γενοκτονία της ανθρωπότητας στη σύγχρονη ιστορία.

Άσχετα με τις δικαιολογίες που επικαλέστηκαν τότε και συνεχίζουν να επικαλούνται μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι, ήταν σχεδιασμένο με διαβολικό τρόπο και λεπτομέρειες, από το Κίνημα των Νεοτούρκων και την τριανδρία Ταλαάτ, Τζεμάλ και Ενβέρ.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του εγκλήματος, αρκεί αναλογιστεί το εξής: Ότι η ηγεσία των Νεοτούρκων αποφάσισε να βγάλει από τις φυλακές βαρυποινίτες, με τους οποίους συγκρότησε τις ομάδες των παραστρατιωτικών της Τεσκιλάτι-ι-Μαχσούσα που ανέλαβαν το έργο της εξόντωσης των χριστιανών με επιθέσεις σε πόλεις και χωριά. Μάλιστα, ο αρμόδιος εισαγγελέας εξέτασε τον φάκελο του καθενός εγκληματία και τελικά αποφυλάκισε μόνο εκείνους που είχαν διαπράξει τέτοια εγκλήματα, που «ταίριαζαν» στη νέα τους αποστολή.

Το δόγμα πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η απόφαση και το σχέδιο για τη Γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολίας, ήταν το εξής: Με δεδομένη και επερχόμενη τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα έπρεπε να εκκαθαριστεί η Ανατολία από τους χριστιανικούς πληθυσμούς, που αποτελούσαν το ένα τρίτο του συνόλου, και στη θέση τους να μεταφερθούν μουσουλμάνοι από τα Βαλκάνια, έτσι ούτως ώστε να ιδρυθεί η «νέα Τουρκία» η οποία θα στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Ένα κράτος, ένα έθνος, μια γλώσσα μια θρησκεία.

Έτσι, άρχισαν να εφαρμόζουν το σχέδιο από τα Χριστούγεννα του 1913, εναντίον των Ελλήνων της ανατολικής Θράκης, για να επεκταθεί σταδιακά εναντίον όλων των Ελλήνων της Ανατολίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Τι έκαναν οι Αρμένιοι

Οι Αρμένιοι, αμέσως μετά τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και τη φυγή της ηγεσίας των Νεοτούρκων από την Κωνσταντινούπολη στο εξωτερικό, παρότι δεν είχαν δικό τους κράτος, κατέστρωσαν ένα σχέδιο, μια στρατηγική για τη δικαίωσή του.

Η στρατηγική είναι γνωστή ως «Η Στρατηγική των Τεσσάρων Τ», από τέσσερις τουρκικές λέξεις: Tanitim-Tanima-Tazminat-Toprak.

Δηλαδή, «Ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης – Αναγνώριση της γενοκτονίας από ξένα κράτη – Διεκδίκηση αποζημιώσεων από το τουρκικό κράτος – Διεκδίκηση των πατροπαράδοτων αρμενικών εδαφών από την Τουρκία».

Μάλιστα, πριν αρχίσουν να εφαρμόζουν αυτήν την στρατηγική, επεξεργάστηκαν και εφάρμοσαν το «Σχέδιο Νέμεσις» τα πρώτα χρόνια μετά την τέλεση των εγκλημάτων, με βάση το οποίο «απέδωσαν δικαιοσύνη», εκτελώντας την εγκληματική τριάδα Ταλαάτ, Τζεμάλ και Ενβέρ και άλλους 22 υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Νεοτούρκων, που είχαν κεντρικό ρόλο στη γενοκτονία των Αρμενίων.

Αυτή ήταν και παραμένει σε γενικές γραμμές η στρατηγική των Αρμενίων για την δικαίωση, οι οποίοι, σημειωτέον, δεν χωρίστηκαν σε Αρμενίους του Πόντου, της Γαλατίας, της Κιλικίας και της Παφλαγονίας, για να τιμά ο καθένας ξεχωριστά τους νεκρούς του, σε άλλες ημερομηνίες και να επιδιώκει ξεχωριστά την αναγνώριση από τις ξένες χώρες. Και μετρώντας τις επιτυχίες τους μέχρι σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι και λίγες, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν διέθεταν δικό τους κράτος και από το 1991 που απέκτησαν, αυτό δεν είναι και τόσο ισχυρό πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά. Πάντως, παρόλα αυτά, το κράτος της Αρμενίας είναι στην υπηρεσία εκείνων που μάχονται μέρα και νύχτα για τη δικαίωση των θυμάτων της γενοκτονίας 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων.

Οι Έλληνες και η στρατηγική της υπονόμευσης

Αν από την άλλη πλευρά αναζητήσει κανείς ένα σχέδιο, μια στρατηγική από πλευράς των Ελλήνων και του ελληνικού κράτους, εκεί το μόνο που θα μπορέσει να διακρίνει κανείς τη στρατηγική της υπονόμευσης από το ελληνικό κράτος και τις αθηναϊκές ελίτ αυτής της μείζονος εθνικής σημασίας υπόθεσης.

Ενώ οι Αρμένιοι την επόμενη της κατάρρευσης των Νεοτούρκων έθεσαν σε εφαρμογή το «Σχέδιο Νέμεσις», το ελληνικό κράτος, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ακολούθησε στην ουσία το δόγμα του «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω», χαρίζοντας στους Τούρκους τις περιουσίες των γενοκτονηθέντων και ανταλλαγέντων Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της λοιπής Μικράς Ασίας και υπογράφοντας «συμφωνίες ελληνοτουρκικής φιλίας» που εμπεριείχαν το πνεύμα του προαναφερθέντος δόγματος.

Με τον τρόπο αυτό δώσαμε ξεκάθαρα το μήνυμα στην Άγκυρα ότι μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων και ότι αυτό θα γίνει χωρίς κόστος, δεδομένης της στάσης της Αθήνας.

Γι’ αυτό, επειδή η Ελλάδα δεν είχε στρατηγική αναγνώρισης και δικαίωσης των θυμάτων της Γενοκτονίας, ούτε αποτροπής νέων ανάλογων εγκλημάτων, τα Χριστούγεννα του 1942, μόλις δώδεκα χρόνια μετά την υπογραφή του Ελληνοτουρκικού Συμφώνου Φιλίας (1930), ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης έφαγε πισώπλατη μαχαιριά με το Βαρλίκ Βεργκισί, με το οποίο οι Τούρκοι άρπαξαν τις περιουσίες των Ελλήνων, ενώ η Ελλάδα ήταν υπό τριπλή κατοχή, γερμανική, ιταλική, βουλγαρική.

Επειδή η Ελλάδα συνέχισε να δίνει μηνύματα ότι στην πολιτική της απέναντι στην Τουρκία εφαρμόζει το δόγμα «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω», ακολούθησαν τα Σεπτεμβριανά του 1955, οι απελάσεις των Ελλήνων της Πόλης, το 1964, η εισβολή στην Κύπρο…

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, όταν τη δεκαετία του 1990 αποφασίσαμε να αποκτήσουμε στρατηγική δικαίωσης, τότε δεν μπορέσαμε να δούμε ότι τιμώντας σε ξεχωριστές ημερομηνίες τα θύματα και διεκδικώντας δικαίωση και αναγνωρίσεις από ξένα κράτη ξεχωριστά Πόντιοι, Μικρασιάτες και Θρακιώτες, τότε στην ουσία υπονομεύουμε το στόχο της δικαίωσης.

Το 2019 θα είναι έτος δράσεων και εκδηλώσεων, γιατί συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την αποβίβαση του Κεμάλ στην Αμισό. Ας ελπίσουμε οι απλοί Έλληνες, όλοι, ανεξαρτήτως καταγωγής, να συστρατευτούν με συλλόγους και ομοσπονδίες στην Ελλάδα και τον κόσμο, και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός σχεδίου, με βάση το οποίο οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για τα εκατόχρονα, να έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα.

Οι νεκροί και οι ζωντανοί ζητούν δικαίωση.

ΠΗΓΗ: PONTOS NEWS

Ο Αθανάσιος Δημάδης γεννήθηκε στο Καλόχι Γρεβενών μεγάλωσε και ζει στην Αλεξάνδρεια.

Φοίτησε στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αλεξάνδρειας. Είναι παντρεμένος με τη Λιαρούδη Μαρίνα, νηπιαγωγό, και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός τεχνολογικής κατεύθυνσης στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καθώς και ηλεκτρονικός στην τεχνική σχολή ‘’Δημόκριτος’’. Εργάζεται στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ. ΑΕ ) στο Πλατύ Ημαθίας ως υπεύθυνος τμήματος Αυτοματισμού, καθώς επίσης και ως ελεύθερος επαγγελματίας έχοντας εταιρία που ασχολείται με Ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες – κατασκευές με την επωνυμία «ΤΕΧΝΟΛΥΣΗ » .

Είναι γνώστης αγγλικής, υπολογιστών και έχει διατελέσει καθηγητής πληροφορικής στον Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ Αλεξάνδρειας) για πέντε έτη. Είναι Γραμματέας του Δ.Σ των Τεχνολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας Ζάχαρης καθώς και Πρόεδρος του Περιφεριακού Τμήματος Ημαθίας της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ).Από το 1995 έως σήμερα είναι μέλος των γιατρών του κόσμου (τεχνική υποστήριξη ) καθώς επίσης και μέλος της Εθελοντικής Ομάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πέρασμα και συνάντηση με κατοίκους σε Ραψομανίκι και Κεφαλοχώρι πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης, που στην συνέχεια μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση κατοίκων της Ξεχασμένης.

Εντυπωσιασμένος από την αθρόα προσέλευση των συνδημοτών του, ο υποψήφιος Δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:

«Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μου και είστε σήμερα εδώ με τόσο καλή διάθεση και τόσα χαμόγελα που βλέπω γύρω μου, για να μιλήσουμε για αυτά που πρέπει να δούμε για το αύριο.

Το καλύτερο θα ήταν να μη χρειάζεται να μιλάμε σήμερα για τα λίγα και τα μικρά που μας ταλαιπωρούν, επειδή κανείς δεν φρόντισε να ασχοληθεί με αυτά.

Πράγματα που δεν έγιναν, όχι επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για να γίνουν, αλλά επειδή κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τους πολίτες όλου του δήμου ως πολίτες με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για να έχουν ποιότητα στη ζωή τους.

Κι επίσης, επειδή δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι το να διοικείς έναν δήμο, είναι πολλά περισσότερα απ το να κερδίζεις στις εκλογές, και έτσι, φτάσαμε σήμερα στο σημείο να μιλάμε για έργα που σε έναν δήμο με στοιχειώδη οργάνωση δεν θα μας απασχολούσαν».

Στη συνέχεια ο κ. Ναλμπάντης μίλησε για τα προβλήματα που έχουν εντοπισθεί από τους κατοίκους της περιοχής, και αναφερόμενος σε αυτά τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

-         Η ασφαλτόστρωση του δρόμου από το εργοστάσιο ALEXANDER στην τοποθεσία «Αγώι», έπρεπε να είχε γίνει και θα γίνει.

-         Για την συντήρηση του σταθμού του ΟΣΕ έχουμε ήδη έλθει σε συνεννόηση με τη διοίκηση του οργανισμού και ήταν θετικοί στο αίτημα μας. Αίτημα που δεν ενδιαφέρθηκε ο Δήμος μέχρι σήμερα να συζητήσει με τον ΟΣΕ.

-         Ο τάπητας του γηπέδου 5Χ5 χρειάζεται αντικατάσταση. Δεν έγινε, θα το κάνουμε.

-         Το να διατηρείται το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής λειτουργικό δίχως προβλήματα, είναι κάτι το οποίο έπρεπε να μην χρειάζεται να το συζητάμε ως πρόβλημα. Κι όμως πρέπει αύριο να ασχοληθούμε και με αυτό.

-         Μήπως το να συντηρεί ένας δήμος την αγροτική οδοποιία, για να μη σπάνε τα αγροτικά οχήματα στην περίοδο της συγκομιδής που κουβαλούν βαριά φορτία, είναι έργο για το οποίο πρέπει να συζητάμε;

Δυστυχώς, φτάσαμε στο σημείο σήμερα να μιλάμε για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, όπως είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών, ο σωστός φωτισμός των δρόμων, η συντήρηση των τσιμενταυλάκων και άλλα τέτοια, λες και μιλάμε για την ανέγερση του μουσείου της Ακρόπολης. Εδώ φτάσαμε. Να μιλάμε για το αυτονόητο, σα να πρόκειται να λύσουμε το Κυπριακό».

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σχολιάζοντας την άθλια εικόνα που επικρατεί στα γεμιστικά των ραντιστικών σε όλα τις κοινότητες, ο κ. Ναλμπάντης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ξεχωριστή μέριμνα με την εφαρμογή καινοτόμου προγράμματος για την διαχείριση των πλαστικών συσκευασίας των φυτοφαρμάκων, τονίζοντας:

«Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα και λέμε ότι μπορούμε να έχουμε διαχείριση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων κτλ μέσα από συνεργασία με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, στους κατάλληλους χώρους που θα διαμορφώσουμε, για να σταματήσει αυτή η προχειρότητα. Να βάλουμε τέλος στην μόλυνση που απειλεί τα παιδιά μας. Επιτέλους να νοικοκυρευτούμε!!! Δεν είναι δύσκολο. Απλά, πρέπει να δουλέψουμε, να πετύχουμε την συμφωνία και την συνεργασία. Και σας υποσχόμαστε ότι θα ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ».

Με την ευκαιρία, αναφέρθηκε στην άσχημη εικόνα του εγκαταλειμμένου κοινοτικού καταστήματος και δεσμεύτηκε ότι αυτό θα αποκατασταθεί για να δρομολογηθεί η αξιοποίηση του.

Για το πρόβλημα των κουνουπιών, που λόγω των συνθηκών της περιοχής απαιτείται επιπρόσθετη μέριμνα για την αντιμετώπιση του

τόνισε: (…) «μπορώ να διαβεβαιώσω, ότι το θέμα των κουνουπιών, που αφορά εκτός απ τους ανθρώπους και τα ζώα μας, γιατί τα έντομα αυτά είναι ξενιστές σοβαρών ασθενειών για ανθρώπους και ζώα, θα το δούμε και θα το χειριστούμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Δεν αρκεί απλά να βγαίνουν ανακοινώσεις ότι έγιναν ψεκασμοί. Ζούμε σε μια περιοχή με έντονο το πρόβλημα και ανάλογης έντασης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση διαχρονικά και όχι αποσπασματικά, τυπικά και γραφειοκρατικά. Θα επιδιώξουμε και ερευνητικά προγράμματα με την Πανεπιστημιακή κοινότητα γι αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ναλμπάντης μίλησε για την κρισιμότητα του αποτελέσματος των εκλογών σε σχέση με το μέλλον του τόπου και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι και ως επαγγελματίας είμαι άνθρωπος της ουσίας κι όχι της θεωρίας κι έτσι λειτούργησα και στα χρόνια που υπηρέτησα τα κοινά από θέση ευθύνης.

Εδώ που έχει φτάσει ο Δήμος, πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτά που έπρεπε να μην τα συζητάμε καν σήμερα και βέβαια, ταυτόχρονα να παλεύουμε για τα μεγάλα.

Για να συμβούν αυτά , υπάρχει μια προϋπόθεση, κι αυτή δεν είναι άλλη απ το λάβουμε την ευθύνη της διοίκησης του δήμου μας, με τη δική σας ψήφο, για να ξεκινήσουμε απ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να δουλεύουμε γι αυτό τον τόπο.

Σας ευχαριστώ, σας αγαπώ, πάμε δυνατά μαζί γιατί ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ».

Οι εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ –ΜΕΑ των ΟΤΑ δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση των δομών αυτών, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην κοινωνία.

Τα αιτήματα αυτά είναι:

-          Μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους

-          Σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Κράτος για την πλήρη κάλυψη του λειτουργικού κόστους των Δομών

-          Μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό των Δομών

Ως υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας στηρίζω τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, και δεσμεύομαι πως εφόσον οι συνδημότες μας, μου αναθέσουν τη διοίκηση του Δήμου, εγώ προσωπικά και η δημοτική μας παράταξη θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζοντας έμπρακτα την λειτουργία και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών του ΚΔΑΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η στήριξη του θεσμού των ΚΔΑΠ θα λάβει σάρκα και οστά και με την επέκταση του θεσμού σε άλλες δημοτικές ενότητες της δημοτικής μας περιφέρειας, ξεκινώντας με ίδρυση ΚΔΑΠ στην Μελίκη.

Με τιμή

Κώστας Ναλμπάντης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Ξεκίνησε το 11ο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει κάθε χρόνο η ακαδημία ποδοσφαίρου του Αστέρα Αλεξάνδρειας στο δημοτικό γήπεδο του Νησίου Ημαθίας το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019.

Κατηγορία Αθλητικά

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα...αφού κάνουμε λόγο για τη Μαρία Βουλγαροπούλου του Βασιλείου, σύζυγο του Γεωργίου Κρεμμύδα, μητέρα και μόνιμο κάτοικο Νησίου Ημαθίας.  Μια απλή γυναίκα της διπλανής πόρτας με τεράστια αγάπη για τον τόπο και μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού υπήρξε η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος στην Αλεξάνδρεια επί σειρά ετών.

Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Ναλμπάντη «Αξίζουμε Καλύτερα» γιατί στο πρόσωπο του βρήκε την εντιμότητα και την αξιοπιστία που χρειάζεται ο δήμος για να πάει μπροστά και ψηλά.

Επιδίωξή της είναι – μέσα από ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα- να ενεργοποιήσουν όλους τους πολίτες για τη συμμετοχή τους σε μια κοινή προσπάθεια, με προτεραιότητες τη διαφάνεια, την καταπολέμηση της ανεργίας στην πόλη, αλλά και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, προκειμένου να γίνει πράξη το όραμα της για την πόλη μας και τα χωριά μας.

Επιδίωξή της είναι η συμμετοχή νέων προσώπων στα κοινά της πόλης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα ανοικτό πανεπιστήμιο για όσους έχουν πραγματικά τη θέληση και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε αυτήν.

Με εντιμότητα, με διάθεση για προσφορά, όρεξη για σκληρή δουλειά και εμπειρία η Μαρία Βουλγαροπούλου αξίζει τη στήριξη όλων μας.

 

Μαρία Βουλγαροπούλου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας

υποψήφιος Δήμαρχος  Κώστας Ναλμπάντης

Φωτιά ξέσπασε σε χόρτα παραπλεύρως του δρόμου ανάμεσα στην Αλεξάνδρεια και στο Σχοινά Ημαθίας το πρωί του Σάββατου 18 Μαΐου 2019.

Στο συμβάν έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας με ένα όχημα και 2 άντρες για τη κατάσβεση της φωτιάς καθώς κι ένα όχημα του Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 και συγκεκριμένα στις 07:45 σε αφύλακτη διάβαση του ΟΣΕ στο Παλαιοχώρι Ημαθίας όταν αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς την Αλεξάνδρεια από το Πλατύ (δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Φλώρινα) παρέσυρε και σκότωσε 55χρονο οδηγό μοτοσικλέτας.

Ο Π.Χ. ήταν υδρονομέας στο δήμο Αλεξάνδρειας.

Η συγκεκριμένη ισόπεδη διάβαση είναι εκτός λειτουργίας εδώ και καιρό ενώ υπάρχει και ταμπέλα που ειδοποιεί τους περαστικούς πως περνούν με δική τους ευθύνη.

Κατηγορία Αστυνομικά

Στο πλευρό του Παναγιώτη Γκυρίνη ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Δ.Ε. Αλεξάνδρειας η Ειρήνη Χαλβατζή.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νησί Ημαθιας όπου και συνεχίζει να κατοικεί μαζί με το σύζυγό της Άκη Τσιρίκα και τον μικρό γιο τους. Βρεφονηπιοκόμος στο επάγγελμα με χρόνια εμπειρίας σε ιδιωτική επιχείρηση και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά.

Αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Παναγιώτη Γκυρίνη για να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του, «Ώρα Ευθύνης» με σκοπό να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην αναβάθμιση της πόλης.

Βασικός στόχος της είναι να εκπροσωπήσει τους νέους ανθρώπους στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης καθώς γνωρίζει καλά όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι και επιθυμεί να προφέρει στον τόπο.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας