alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη και των Υφυπουργών,

Ολυμπίας Τελιγιορίδου και Βασίλη Κόκκαλη, καθορίζεται στα 230 ευρώ ανά εκτάριο, για το έτος 2018,

το ύψος ενίσχυσης της συνδεδεμένης στήριξης του άρθρου 52 του Καν. (ΕΚ) 1307/2013 του Συμβουλίου

στον τομέα των συμπύρηνων ροδάκινων που οδηγούνται προς χυμοποίηση.
Το ύψος της ενίσχυσης είναι αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κατηγορία Αγροτικά

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών "μίλησαν". Ο κόσμος έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Λύση και στον πρόεδρό της Κυριάκο Βελόπουλο, κατακτώντας μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με ποσοστά υψηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις, η Ελληνική Λύση μπαίνει δυναμικά πλέον στον αγώνα για την διεκδίκηση εδρών και στη Βουλή των Ελλήνων. Με αφορμή λοιπόν αυτό το ευχάριστο γεγονός, θα ήθελα να ευχαριστήσω απ' τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Επίσης τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ελληνικής Λύσης, που με τον δίκαιο και τίμιο αγώνα τους, και κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια, κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να δείξουν στον κόσμο ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Πάμε δυνατά!

Είμαστε η Λύση!

Η Ελληνική Λύση!

Με εκτίμηση,

Απόστολος - Αντώνιος Μπαντώλας

Υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης νομού Ημαθίας

Η χορωδία ενηλίκων του Δήμου Αλεξάνδρειας ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ’’με την Ορχήστρα Con Fuoco Δημοτικού Ωδείου Θέρμης,

στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 9.00μμ.

Διεύθυνση Ορχήστρας – Γιάννης Πολυμενέρης

Διεύθυνση Χορωδίας – Ελένη Θεοδωρίδου

Είσοδος Ελεύθερη

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινάει η Αγροτική Εστία – Δωρεάν διακοπές , βιβλία, παραστάσεις & ιαματικός τουρισμός

Ο ΟΠΕΚΑ προετοιμάζεται αυτή την περίοδο για να ανακοινώσει τις παροχές της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ 2019 που περιλαμβάνει ένα μεγάλο «πακέτο» προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων και κοινωνικό τουρισμό (δωρεάν διακοπές) σε δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες ενώ οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν πιθανόν μέσα στον Ιούνιο.

Σκοπός του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας είναι η οργάνωση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, διακοπών και εκδρομών, η δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου και βιβλίων, όπως επίσης χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες μητέρες, τροφεία για βρεφονηπιακούς σταθμούς, δαπάνες για επιμορφωτικά σεμινάρια ή συνέδρια νέων αγροτών, συμμετοχή σε προγράμματα ΕΕ.

Θυμίζουμε ότι για το 2018 υλοποιήθηκαν επτά προγράμματα :

1) Κοινωνικός τουρισμός 6ήμερων διακοπών για 55.000 δικαιούχους.

2) Ιαματικός τουρισμός για 4.000 συνταξιούχους, με 6ήμερες διακοπές και 5 απλές λούσεις.

3) Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για 1.000 παιδιά δικαιούχων ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών.

4) Τετραήμερες εκδρομές για 12.500 δικαιούχους με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία.

5) Δωρεάν βιβλία για 150.000 δικαιούχους.

6) Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου σε 50.000 δικαιούχους για πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

7) Χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Κατηγορία Γενικά

Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώνεται, ότι οι εγγραφές των υποψηφίων μαθητών στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του Οργανισμού για το σχολικό έτος 2019-2020 αρχίζουν την Τρίτη 18/06/2019.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι κατά το σχολικό έτος 2019-20 θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του Οργανισμού 6.405 μαθητές και μαθήτριες για να εκπαιδευτούν σε 33 ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1996-2003. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 18-6-2019 έως 30-8-2019 στις Γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.

H Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-thejob training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ το πρωί πραγματοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι διετής.

Οι μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ :
1. Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
2. Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα
3. Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο.
4. Αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών
5. Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές

6. Λαμβάνουν- όσοι συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις- επίδομα στέγασης και σίτισης
7. Δικαιούνται Αναβολή Στράτευσης

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑ.Σ  ΑΙΤΗΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΕΠΑ.Σ

Κατηγορία Εκπαίδευση

Σε ισχύ τέθηκε το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του υπουργείου Υγείας, όπως αυτός αναρτήθηκε σε ΦΕΚ.

Περιφέρεια και Φαρμακευτικοί Σύλλογοι έχουν ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να επικαιροποιηθούν τα σχετικά προγράμματα των φαρμακείων σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, και να ενημερωθούν οι πολίτες.

Πλέον το όριο λειτουργίας για όλα τα φαρμακεία, διευρυμένων και μη, καθορίζεται από το ωράριο των λοιπών εμπορικών καταστημάτων στις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται πως τα λεγόμενα διευρυμένα φαρμακεία επέλεγαν το ωράριό τους, και πέραν της λήξης του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων -έτσι τα περισσότερα λειτουργούσαν μέχρι τις 10 ή 11 το βράδυ.

«Το διευρυμένο ωράριο δεν καταργείται αλλά εξορθολογίζεται. Ο φαρμακοποιός με το διευρυμένο ωράριο, έχει υποχρέωση να δηλώνει συγκεκριμένο και όχι άναρχο διευρυμένο ωράριο, στην πλατφόρμα του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου και στην Περιφέρεια» υπογραμμίζει σε ανακοινωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογις Αττικής (ΦΣΑ).

Εφεξής το ωράριο θα δηλώνεται κατά βούληση από τους φαρμακοποιούς, αλλα με τον περιορισμό της έναρξης και της λήξης του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων. Συνεπώς, τα διευρυμένα φαρμακεία δεν θα λειτουργούν μετά τις 9 το βράδυ.

Τα φαρμακεία που δηλώνουν διευρυμένο ωράριο (ωράριο πέραν του υποχρεωτικού), οφείλουν να δηλώσουν ωράριο για τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή έως 21:00, και για την ημέρα του Σαββάτου έως 20:00. Κανένα φαρμακείο δεν επιτρέπεται να υπερβεί τα όρια αυτά στη δήλωση του για διευρυμένο ωράριο.

Μάλιστα, η παράλειψη δήλωσης αλλά και η υπέρβαση των δηλωθέντων ωραρίων, συνεπάγεται πρόστιμο έως 3 .000 ευρώ από τον Περιφερειάρχη της οικείας Περιφέρειας όπου υπάγεται το φαρμακείο.

Οι 14 επίσημες αργίες και οι εξαιρέσεις

Με το νέο πλαίσιο για το ωράριο των φαρμακείων καθορίζεται ρητώς πως η Κυριακή παραμένει αργία για όλα ανεξαιρέτως τα φαρμακεία. Τις Κυριακές, τις μεγάλες γιορτές και τις επίσημες αργίες του έτους επιτρέπεται να λειτουργούν μονο τα φαρμακεία που εφημερεύουν ή διανυκτερεύουν όπως αυτά έχουν οριστεί από τους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Τόσο τα διευρυμένα όσο και τα λοιπά φαρμακεία παραμένουν κλειστά τις εξής επίσημες αργίες: 25η Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή, Δευτέρα του Πάσχα, 15η Αυγούστου, 25η και 26η Δεκεμβρίου, 1η Ιανουαρίου, 6η Ιανουαρίου, Καθαρά Δευτέρα, 1η Μαΐου, 28η Οκτωβρίου, του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης.

Το πλαίσιο για τις αργίες έχει εξαιρέσεις για φαρμακεία που λειτουργούν στα αεροδρόμια της χώρας και για φαρμακεία νησιωτικών περιοχών και ιαματικών λουτροπόλεων, όπου με απόφαση του Περιφερειάρχη μπορούν να λειτουργούν και πέραν από τις υποχρεωτικές ώρες λειτουργίας και για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Κατηγορία Υγεία

Οικογένεια με παιδιά αναζητά σπίτι προς ενοικίαση στην πόλη της Αλεξάνδρειας με θέρμανση μέχρι 200€ ενοίκιο.

6987933141 (κ. Κατερίνα)

Κατηγορία Γενικά

Tο μεσημέρι του Σαββάτου 25 Μαΐου 2019 στο Επισκοπείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου διοργανώθηκε ένα πασχαλινό γεύμα Αγάπης από την ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ-ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ!

Σκοπός αυτού του γεύματος ήταν να χαρούν με ένα πλούσιο πλήρες πασχαλινό τραπέζι όσοι συνάνθρωποι μας το είχαν ανάγκη .

Η Φιλόπτωχος γυναικών είναι παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει ουσιαστικά όποιον πραγματικά το έχει ανάγκη και το αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη και όχι στα λόγια.

Στις 26 του Μάη, οι πολίτες του Δήμου μας, επιβεβαίωσαν αυτό που σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καταγραφόταν ως βασικό ζητούμενο απ την πλειοψηφία. Η απομάκρυνση της διοίκησης Γκυρίνηαπ τον Δήμο και το πέρασμα σε νέα Διοίκηση.

Ένα σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων έδωσε στην παράταξη μας προβάδισμα νίκης την πρώτη Κυριακή, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων σε ποσοστό που ξεπερνά το 70% έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας.

Ευχαριστούμε όλους τους ψηφοφόρους, τόσο αυτούς που έδωσαν το προβάδισμα στην παράταξη μας,όσο και όλους εκείνους

Οι λεονταρισμοί, οι εξυπνακισμοί και οι ανερμάτιστες πολιτικές της αριστεράς, έλαβαν τέλος μετά το ηχηρό μήνυμα πολιτ,ικής απέχθειας που έστειλαν οι πολίτες της χώρας μας. Η χώρα οδηγείται υπό την πίεση της κοινωνίας, σε πρόωρες εκλογές, με ότι σημαίνει αυτό για τους μέχρι πρότινος αλαζόνες. Την συντριβή των Ευρωεκλογών ήλθαν να συμπληρώσουν οι καταποντισμοί των υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών,που είχαν την στήριξη της επικίνδυνης αυτής ομάδας, που διοίκησε τον τόπο τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα στην Κεντρική Μακεδονία, ο επικεφαλής της παράταξης Απόστολος Τζιτζικώστας, κέρδισε από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με ποσοστά που προκαλούν έως και ανησυχία (είναι γνωστό ότι η αντιπολίτευση είναι το αντίβαρο της δημοκρατικής πορείας και στον τόπο μας τείνει να εξαφανιστεί). Είμαι χαρούμενη και υπερήφανη συνάμα. Χαρούμενη διότι επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις μου για νίκη του από την πρώτη Κυριακή και περήφανη, γιατί για μια πενταετία θήτευσα κοντά του και υπό τις οδηγίες του. Οι εκλογές που ακολουθούν, θα είναι λυτρωτικές για τους πολίτες και τη χώρα. Μια νέα μέρα έρχεται με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Στην πορεία αυτή, απλοί στρατιώτες θα αγωνιστούμε, από όπου η παράταξη μας ορίσει. 

 Νίκη Καρατζιούλα Πολιτικό Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας