alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πανικός επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες με τα στρατηγεία των πολιτικών αρχηγών του δήμου μας. Αλλά πριν πάω σε αυτά ας σχολιάσουμε, παρέα, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Τον Κούλη; Έλεος. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που με κάνουν να σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Βαρέθηκα σε αυτόν τον τόπο, οι γέροι και οι γριές να αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μας. Ποιος είναι ο Κούλης; Επειδή ο «πατέρας» του ήταν μια αξιόλογη πολιτική προσωπικότητα αυτό σημαίνει ότι αυτό το χάρισμα μεταφέρετε και στον γιο; Εμένα ο μπαμπάς μου δουλεύει 100 στρέμματα χωράφια και εγώ δεν ξέρω ούτε κατά που πέφτουν. Γιατί εγώ δεν έγινα ένας αξιόλογος αγρότης; Γιατί σε μένα δεν ήρθε το «χάρισμα»;

Οι γέροι να πάρουν επιδόματα, επιστροφές κρατήσεων από τις συντάξεις, οι γέροι να ψηφίσουν αρχηγό, όλα οι γέροι. Αγαπώ την τρίτη ηλικία αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους και να ασχοληθούν με το ουρικό οξύ τους που έφτασε στα ύψη. Τι θα πει «μια ζωή ψήφιζα ΝΔ»; Και γω μια ζωή ψήφιζα ΠΑΣΟΚ αλλά όταν μπήκε ο Γιωργάκης αρχηγός την έκανα με ελαφριά. Ο Πασχάλης Τερζής είναι φωνάρα αλλά η κόρη του Γιάννα, τραγουδίστρια επίσης, δεν την ξέρει κανείς. Ούτε στον τελικό της Eurovision δεν κατάφερε να περάσει.

Τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την Ελλάδα; Απλά την αποτέλειωσε γιατί φρόντισαν άλλοι να την καταστρέψουν πριν από αυτόν. Δείτε τι κυκλοφορεί στο internet για να καταλάβετε τι εννοώ.

2

Κλειδώστε τους γέρους μέσα στα σπίτια. Καμιά Κυριακή να μην πάνε να ψηφίσουν. Ας φροντίσουν το δικό τους μέλλον που είναι να έχουν αξιοπρεπή γηρατειά και ας αφήσουν το μέλλον της χώρας σε μας τους νεότερους. Είναι ντροπή να μιλάνε για περικοπή ή αύξηση των συντάξεων όταν η ανεργία στη χώρα μας χτυπάει διψήφια νούμερα. Ζήστε εσείς για να πεθάνουμε εμείς.

Ας πάμε στα δικά μας τώρα. Θυμάστε την περσινή Eurovision που ενώ νίκησε η Νέτα όλοι θυμόντουσαν μόνο την Φουρέιρα; Κάτι παρόμοιο έγινε και στα δικά μας τα δημοτικά. Δεν ξέρω ακόμα ποιος θα βγει αλλά σίγουρα τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο Argy. Είναι η Φουρέιρα της πολιτικής σκηνής του τόπου μας.

3

Έκανε τον αγώνα του αξιοπρεπέστατα (ο ίδιος γιατί κάποιοι σύμβουλοί του όχι), δέχθηκε το αποτέλεσμα που τον έφερε στην τρίτη θέση αξιοπρεπέστατα και πήγε σπίτι του σαν κύριος. Το κακό είναι ότι δεν έκατσε εκεί αλλά αυτά θα τα πούμε παρακάτω. Την μέρα λοιπόν που κάλεσε τους συνεργάτες του για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν την δεύτερη Κυριακή έγινε το εξής. Πάρκαρα στο στενό δίπλα στο εκλογικό του κέντρο και ξεκίνησα με τα πόδια να πάω στο κέντρο για να πιω καφέ. Περνώντας έξω από το εκλογικό άκουσα φασαρίες αλλά δεν κοντοστάθηκα για να μην λένε ότι είμαι και περίεργος. Αμέσως όμως δέχθηκα επίθεση από κάποιον ψηφοφόρο που βρισκόταν έξω από το χώρο. «Ελάτε κύριε Φιλιππόπουλε, δεν χρειάζεται να κρυφακούτε, εμείς είμαστε δημοκράτες και τα λέμε όλα φανερά όχι σαν εσένα που τα περνάς όλα στα μουλωχτά».

Δεν θα απαντήσω στον ψηφοφόρο γιατί καταλαβαίνω την πίκρα και την στεναχώρια του από το αποτέλεσμα. θα απαντήσω όμως σε σένα Αργύρη. Στις ομιλίες σου έλεγες ότι θα πεις μόνο την αλήθεια και τίποτα παραπάνω μόνο και μόνο για να χαϊδέψεις τα αυτιά των ψηφοφόρων σου. Μόνο την αλήθεια, ναι ή όχι; Γιατί τότε σας πείραξε που αυτό έκανα και εγώ;

Το Καρπούζι δεν είναι πολιτική στήλη. Το Καρπούζι είναι λίγο από όλα. Το Καρπούζι είμαι ΕΓΩ. Το γράφω εγώ με τον τρόπο που σκέφτομαι, με αυτά που εγώ θεωρώ σωστά ή λάθος. Δεν χαϊδεύω κανενός αυτιά. Έχετε την εντύπωση πως αν εκλεγεί δήμαρχος ο Ναλμπάντης θα τα βλέπω όλα ρόδινα και θα ζω στην απόλυτη νιρβάνα; Σας γελάσανε. Είπα την αλήθεια μου, αυτό κάνω 5 χρόνια τώρα γι΄ αυτό και μπορώ και κοιτάω τον κόσμο που με διαβάζει στα μάτια. Και είναι πολύς ο κόσμος που διαβάζει το Καρπούζι Αργύρη μου. Ψήφισα τον Ναλμπάντη γιατί θεωρώ ότι η φίλη μου, Όλγα Καστανά το αξίζει. Αυτό δεν έκαναν και οι δικοί σας ψηφοφόροι Αργύρη μου; Εσένα ψήφισαν ή τους υποψηφίους σου;

6 μήνες τώρα δέχομαι απειλές και προειδοποιήσεις από σχεδόν όλους τους συνδυασμούς γιατί τόλμησα φανερά να πάρω θέση. Βρείτε μου ένα Καρπούζι, όλο αυτό το διάστημα, που να έγραψα ότι στηρίζω τον Ναλμπάντη. Έγραψα ότι στηρίζω την Όλγα. Και μαζί σου να ήταν, το ίδιο θα έκανα, Έγραψα επίσης ότι πιστεύω τον Δελιόπουλο. Τολμάω να πω ότι ο δήμος μας θα είναι κατά πολύ φτωχότερος χωρίς τον Δημήτρη Ράπτη, που δεν εκλέγετε, απλά και μόνο γιατί δεν ξέρουμε να ψηφίζουμε Αργύρη μου. Αφήνουμε έξω τους ικανούς και ψηφίζουμε τα σόγια «για να βολευτεί και αυτό το καημένο». Αυτά έγραφα όλο αυτό το διάστημα Κώστα, Παναγιώτη, Αργύρη, Μιχάλη και Ηλία μου.

Ποτέ μου δεν πήρα ούτε ένα ευρώ για να γράψω αυτά που γράφω. Δεν θα με δεις ποτέ να κατηγορώ τον Ναλμπάντη για Συριζαίο και τον Γκυρίνη για δεξιό. Ούτε να γυρνάω μέσα στην πόλη με τις ντουντούκες να διαφημίζω ομιλίες. Όσο για το αν ο Ναλμπάντης είναι Συριζαίος ή έχει το χρίσμα, αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την μη εκλογή του Μίχου. Όσο για το αν ο Γκυρίνης είναι δεξιός ή έχει το χρίσμα, αυτό αποδείχτηκε από την εκλογή Δελιόπουλου και μάλιστα στην πρώτη θέση. Χόρτασα κατινιές αλλά ευτυχώς δεν μπήκα σε αυτό το τριπάκι.

Εγώ αγαπητέ Αργύρη, ότι είπα το ψήφισα και θα το στηρίξω μέχρι το τέλος, όποιο και να είναι. Οι δικοί σου; Δες τις παρακάτω φωτογραφίες και πες μου που κάνω λάθος.

4

5

«Όποιος πάει με τον Γκυρίνη χρηματίζεται». Δεν το είπα εγώ αυτό Αργύρη μου. Και τι δεν είπε ο στόμας του για την Μοσχοπούλου όλο αυτό το διάστημα. Εσένα, όταν θα μάθαινες ότι αυτός που κατηγορούσε τον Γκυρίνη, τώρα είναι μαζί του, που θα πήγαινε ο νους σου; Όταν θα έβλεπες τον Σταυρή, που έβαλε υποψηφιότητα στις προηγούμενες εκλογές για να τον πετάξει έξω, να είναι πλέον συνεργάτες, τι θα έλεγες; Ήξερα ότι η καρέκλα είναι πλανεύτρα αλλά πίστευα ότι τα ιδανικά προηγούνται. Και στα λέει όλα αυτά Αργύρη μου ένας που έμπλεξε πρώτη φορά με την πολιτική και έφαγε πολύ «τυρί». Ένας που βοήθησε πολλές φορές κάποιους οι οποίοι φιγουράρουν πρώτοι και δεν το σεβάστηκαν προκειμένου να πάρουν μία θέση. Έχω όμως τεράστια υπομονή και δεν ξεχνάω.

Και πάμε στα τελευταία γεγονότα. Πανικός με τις συμπράξεις των συνδυασμών. Πα-νι-κός. Βγήκε το αξημέρωτο ο Ναλμπάντης και μίλησε για συνάντηση με Πανταζόπουλο και Χαλκίδη και για μια προγραμματική συμφωνία που έγινε μεταξύ τους. Διάβασα 150 φορές το κείμενο και πουθενά δεν αναφέρει ότι του υποσχέθηκαν στήριξη. Βγαίνει πρωί πρωί ο Αργύρης και λέει ότι ουδέποτε υποσχέθηκε συνδιοίκηση στον Ναλμπάντη. Αργύρη μου, είσαι μορφωμένος άνθρωπος. Διάβασες πουθενά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ναλμπάντης ότι εσύ τον στηρίζεις; Απλά γράφει ότι συμφωνήσατε χωρίς υπόγειες συμφωνίες και χωρίς συναλλαγές με διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία παντού, να γίνουν όλα αυτά για να υπάρξει ένα μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ήσουνα ή δεν ήσουνα παρόν;

Μάλιστα το τι ειπώθηκε το επιβεβαιώνει και ο Χαλκίδης που φανερά πλέον τάσσετε υπέρ του Ναλμπάντη.

7

«Συμφωνήσαμε απολύτως με τον Γκυρίνη στις βασικές μας θέσεις» είπες Αργύρη μου την επόμενη μέρα αφού συναντήθηκες με τον δήμαρχο. Αυτό δηλώνει στήριξη; Κάντο μας λιανά να σε καταλάβουμε. Γιατί εγώ κατάλαβα ότι συμφώνησες και με τον Ναλμπάντη στα ίδια πράγματα αλλά κάποιος σου τράβηξε τα αυτιά και το γύρισες μετά. Για τις ίδιες θέσεις μίλησες και με τους δύο. Τι έγινε με το φως του ήλιου;

Κάποιοι ήδη δοκιμάζουν καρέκλες στο δημαρχείο Αργύρη μου και δεν θα αφήσουν κανέναν, ούτε εσένα να τους χαλάσει το όνειρο. Κάποιοι δεν σε βλέπουν καν. Κάποιοι ήδη μιλάνε για ενωμένη δεξιά. Εγώ έχω να πω σε αυτούς τους κάποιους ότι στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε κόμματα. Τότε μπορείτε να ψηφίσετε και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Στις 2 Ιουνίου ψηφίζουμε ανεξάρτητο δήμαρχο. Το ακούτε; Ανεξάρτητο δήμαρχο Αργύρη μου. Ή μήπως κάποιοι απλά κρύφτηκαν πίσω από το ταμπελάκι της ανεξαρτησίας για να θυμηθούν, τώρα εντελώς ξαφνικά, ότι είναι κομματικοποιημένοι;

Ήρθε το καινούριο απορριμματοφόρο και σε λίγες μέρες θα έρθουν και τα άλλα. Βρέθηκε μόσχευμα καρδιάς αλλά ο ασθενής δεν θα μπορέσει να ξεχάσει με τίποτα το τι πέρασε για να φτάσει ως εδώ.

Θα ψηφίσω αυτόν που θα μου χαλάσει το κραγιόν και όχι τη μάσκαρα μου είπε μια γνωστή μου. Ο κόσμος είναι ελεύθερος να ψηφίσει αυτόν που κρίνει πιο ικανό να κάνει κάποια πράγματα στον δήμο μας και όχι κάποιον που είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Την Κυριακή ψηφίζω Κώστα ή Παναγιώτη. Ας κερδίσει ο πιο άξιος πραγματικά.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των δημοτών, το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαϊου 2019 κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Κώστα Ναλμπάντη στο πλαίσιο του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών.
Μέγα πλήθος και μέγα πάθος βρέθηκε στην ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨Αξίζουμε καλύτερα¨.

Ο Κώστας Ναλμπάντης δήλωσε ότι η μεγάλη προσέλευση φανερώνει τη δυναμική του συνδυασμού ¨Αξίζουμε καλύτερα¨ που θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.

¨Ο συνδυασμός μας είναι Ανεξάρτητος και Ακομμάτιστος, δεν στηρίζεται , δεν καθοδηγείται και δεν απολογείται σε κανένα κόμμα.
Γνωρίζετε ποιος έχει τους μηχανισμούς¨,
¨'Ολοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς κομματικές ταμπέλες, με εχθρό μας μόνο τα προβλήματα του τόπου¨,
¨Στις 2 του Ιούνη ψηφίζουμε για Δήμαρχο, στις 7 του Ιουλίου έχουμε Εθνικές εκλογές¨,
¨Στις 2 του Ιούνη, εσείς οι πολίτες θα είστε η νέα Δημοτική Αρχή, η νίκη θα είναι δική σας και η Αλεξάνδρεια το στολίδι της Μακεδονίας, την Κυριακή ο Δήμος Αλεξάνδρειας αλλάζει σελίδα!¨ τόνισε ο Κώστας Ναλμπάντης.

 

 

Το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελευταία προεκλογική κεντρική ομιλία του δημάρχου Αλεξάνδρειας και εκ νέου υποψηφίου Παναγιώτη Γκυρίνη και της παράταξης του «Ώρα Ευθύνης » μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς στην οδό Δ. Βετσοπούλου παρουσία υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και φίλων του συνδυασμού.

Ο κ. Γκυρίνης στην ομιλία του ανέφερε τις προγραμματικές προτάσεις του συνδυασμού του για την επομένη ημέρα του δήμου Αλεξάνδρειας.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Γκυρίνη:

Φίλες και φίλοι

της Αλεξάνδρειας

Συνδημότες και συνδημότισσες

Όλου του Ρουμλουκιού.

Οι εκλογές έχουν κριθεί.

Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ θα είναι και πάλι νικητής

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Είμαστε απόψε όλοι εδώ,

ενωμένοι και αποφασισμένοι

για τη μεγάλη νίκη

στις 2 Ιουνίου.

Στις 2 Ιουνίου συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα δήμο νοικοκυρεμένο ,

αυτάρκη και λειτουργικό,

Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε

για τον ανθρώπινο   τον προοδευτικό και αναπτυξιακό δήμο Αλεξάνδρειας.

Στις 2 Ιουνίου βαδίζουμε σταθερά στην πορεία , που όλοι μαζί χαράξαμε πριν από 5 χρόνια.

Δίνουμε τον αγώνα της ενότητας όλων των δημοτών μας .

Δίνουμε τον αγώνα των ιδεών και των προτάσεων μας.

Για τη νίκη της ελπίδας

Το πιστεύουμε

Το μπορούμε

το πράξαμε όλοι μαζί

θα το συνεχίσουμε όλοι μαζί.

Πριν από 5 χρόνια ο Μάης έδωσε χρώμα στην ελπίδα , έφερε την ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Πριν λίγες μέρες , ο Μάης έδειξε το δρόμο για τη συνέχεια της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Σας ευχαριστώ - σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη

της καρδιάς μου, για τη μεγάλη , τη νικηφόρα, την αποφασιστική αποψινή σας παρουσία.

Η αποψινή σας παρουσία επιβεβαιώνει την οριστική και

τελική νίκη στις 2 Ιουνίου.

Στις 2 Ιουνίου όλοι μαζί ,

θα είμαστε συμμέτοχοι

στη δημιουργία του δήμου

που μας αξίζει.

Με τη δική σας στήριξη.

Με τη δική σας δύναμη

Με τη δική σας ψήφο.  

……………………………………

Στις 2 Ιουνίου οι πολίτες δίνουν την οριστική απάντηση.

Την απάντηση σε εκείνους ,

που δεν είχαν και δεν έχουν

το πολιτικό ανάστημα για να διαχειριστούν από το πιο μικρό ή το πιο μεγάλο πρόβλημα,

όταν για χρόνια σε θέση διοίκησης, ήταν ανύπαρκτοι.

Δεν έχουν δυναμική και προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου ,το απέδειξε η πορεία τους των τόσων χρόνων..

Απέτυχαν παταγωδώς .

Καμία πρόταση ,κανένα έργο ,

δεν έχει το όνομά τους.

Το μόνο ίσως που έχουν καταφέρει είναι να αφήσουν χρέη και μια μεγάλη απογοήτευση

Απώλεσαν κάθε ευκαιρία να βάλουν έστω και ένα μικρό αναπτυξιακό λιθαράκι.

Και έρχονται τώρα και ζητούν την ψήφο σας.

Όμως πλέον όλοι και όλες γνωρίζετε πολύ καλά ,ποιοι είναι και τι θέλουν και θα τους στείλετε και πάλι στην ανυπαρξία τους.

Όσες κοστολογημένες προτάσεις και να έχεις, όσα έργα και αν προτείνεις , όποιο πρόγραμμα και να διαβάσεις , αν δεν έχεις την ικανότητα, αν δεν ξέρεις , αν δεν έχεις τον τρόπο ,

αν δεν μπορείς να κάνεις έργα ; άνθρακες ο θησαυρός.

Και ο κ .Ναλμπάντης τόσα χρόνια στη διοίκηση έχει αποδείξει ότι και δεν ξέρει ,και δεν μπορεί και κυρίως δεν θέλει.

Η Αλεξάνδρεια είχε, έχει και θα έχει Δήμαρχο .

Έχει δήμαρχο της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

…………………………..

Διεκδικώ όμως την αναγνώριση της αγάπης μου για τον τόπο μας, τη διάθεσή μου για προσφορά , την αφοσίωσή μου στα προβλήματα του Δήμου μας.

Διεκδικώ εγώ και οι συνεργάτες μου όλο αυτό το έργο που η διοίκησή μας έκανε .

Διεκδικούμε εγώ και οι συνεργάτες μου το έργο που από κάποιους όλη την προεκλογική περίοδο αμφισβητήθηκε έντονα .

Διεκδικώ τα έργα υποδομών που έγιναν και τα χρησιμοποιείτε.

Διεκδικώ τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ολοκλήρωσης .

Διεκδικούμε τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου και τη λειτουργία της σύγχρονης Δημοτικής Βιβλιοθήκης ,στολίδια του τόπου μας και χώροι δημιουργίας , ψυχαγωγίας και αναζήτησης.

Την υπερσύχρονη και έγκυρα ενημερωμένη κινητή βιβλιοθήκη   τη χαρά για όλους τους αναγνώστες.

Τη λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου των ενεργών Πολιτών που πρόσφατα ξεκίνησε.

Διεκδικούμε την Αποχέτευση της Μελίκης ένα χρόνιο και απαραίτητο έργο για την περιοχή που το κάναμε πραγματικότητα.

Διεκδικούμε το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο θα αλλάξει όλο το κέντρο της πόλης με ότι αυτό περιλαμβάνει.

Ενδεικτικά αναφέρω, νέες θέσεις εργασίας , ανάπλαση της πλατείας ΟΣΕ, αγορά ηλεκτρικού λεωφορείου, κοινόχρηστα ποδήλατα, δωρεάν ασύρματο δίκτυο και άλλες παρεμβάσεις θα είναι αποτέλεσμα του Εμπορικού κέντρου .

Διεκδικούμε το χώρο του Αμφιθεάτρου όπου με την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων , την παιδική χαρά και την αναμόρφωση όλου του χώρου έγινε ένας ζωτικός πνεύμονας χαράς και αναψυχής για την πόλη μας .

Διεκδικούμε την πλέον οικονομική λειτουργία του κολυμβητηρίου για περισσότερους μήνες το χρόνο.

Διεκδικούμε χιλιόμετρα οδοποιϊας με ασφαλτόστρωση και χαλικόστρωση , σε οδικούς και αγροτικούς δρόμους.        

Νιώθουμε ικανοποίηση γιατί αυξήσαμε το στόλο των μηχανημάτων του δήμου μας με ένα πολυμηχάνημα για τα χιόνια και όχι μόνο , ένα καλαθοφόρο,

και 4 απορριμματοφόρα,

που το 1 ήρθε σήμερα

και τα άλλα θα έρθουν την άλλη βδομάδα ,γιατί εμείς μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια.

Διεκδικούμε την απόκτηση της ικανότητας να μπορούμε άμεσα να εντοπίζουμε προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης για καλύτερη ποιότητα νερού.

Διεκδικούμε το γέλιο και τη χαρά των μικρών παιδιών μας με τις ασφαλείς , όμορφες και λειτουργικές παιδικές χαρές σε όλα τα χωριά.      

Χαιρόμαστε τους αθλητές μας και τις αθλήτριες μας να απολαμβάνουν και να αθλούνται σε έναν σύγχρονο αθλητικό τάπητα.

Νιώθουμε όμορφα να βλέπουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να παίζουν στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου και στις αυλές των σχολείων να παίζουν μπάσκετ.

Όλα αυτά και άλλα έργα μικρά και μεγάλα που άλλαξαν τη ζωή σας και θα την αλλάξουν ακόμη πιο πολύ σύντομα ,είναι έργο της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ κοστολογημένο στα 25.300.000.

Γιατί εμείς ξέρουμε να διεκδικούμε έργα .

Ξέρουμε να κερδίζουμε έργα

Ξέρουμε να ολοκληρώνουμε έργα.

Γιατί θέλουμε το δήμο Αλεξάνδρειας

Το δήμο της ζωής μας

Στολίδι της Μακεδονίας μας

Στολίδι της πατρίδας μας .

Διεκδικούμε όμως ακόμη τη μεγάλη φροντίδα που δώσαμε προς όλες τις ευπαθείς ομάδες ,τη λειτουργία των προγραμμάτων ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , το ΚΔΑΠ , το Κέντρο Κοινότητας,

το Κοινωνικό παντοπωλείο,

το κοινωνικό φαρμακείο ,

το Κοινωνικό φροντιστήριο .

Διεκδικούμε την αγάπη και τη φροντίδα που ένιωσαν οι άνθρωποί μας της Τρίτης Ηλικίας στο ΚΑΠΗ, με την ιατρική φροντίδα ,με τις εκδρομές ,τα λουτρά και τις εκδηλώσεις.

Διεκδικούμε τη άψογη λειτουργία των παιδικών σταθμών που αυξήσαμε το προσωπικό και τον αριθμό των βρεφών και παιδιών που φιλοξενούνται .

Σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα, σίγουρα θα μπορούσαμε να λύσουμε και άλλα προβλήματα .

Όμως είναι γνωστό το οικονομικό τοπίο της χώρας.

Όλοι μαζί στη διοίκηση που μας πέρασε βάλαμε τα θεμέλια.

Όλοι μαζί κάναμε το πρώτο βήμα για τη νίκη στο Δήμο μας.

Εσείς την Κυριακή θα κάνετε το δεύτερο βήμα .

Στις εκλογές της Κυριακής τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά.

Είναι η ώρα της οριστικής και τελικής επιλογής.

……………………………………

Μας ενώνουν κοινές αρχές και αξίες

με διαφορετικές αφετηρίες, μας ενώνουν οι ιδέες της αλληλεγγύης , της ανθρωπιάς, της συνεργασίας και της ενότητας.

Μας ενώνει η μεγάλη αγάπη μας για τη Μακεδονία μας , για την πατρίδα μας .

Μας ενώνουν τα προβλήματα και το μέλλον του τόπου μας.

Τους θέλουμε κοντά μας,

είναι δικοί μας άνθρωποι,

είμαστε εμείς

μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί,

για το δήμο μας,

για τα παιδιά μας,

για τις ζωές μας.

Φίλες και Φίλοι

Δέσμευσή μας και γενικός στόχος μας είναι το μοντέλο της ολοκληρωμένης ανάπτυξης.

Στόχος μας η δημιουργία ενός ισχυρού δήμου .

Έχουμε βαθιά επίγνωση της αποστολής μας .

Εγγυόμαστε την έντιμη και αποτελεσματική διαχείριση όλων των δημοτικών υποθέσεων .

Δεσμευόμαστε για υπηρεσίες σύγχρονες και αξιοκρατικές.

Για έναν ψηφιακό έξυπνο Δήμο με πλήρη αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών από όλες τις υπηρεσίες του δήμου .

Ορθολογική οργάνωση των υπηρεσιών , γραφείο Γενικού Γραμματέα ,αναβάθμιση του δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτικών κοινοτήτων .  

Μείωση λειτουργικών δαπανών και αυστηρό έλεγχο στις προμήθειες και τα έργα.

Δεσμεύομαι για ενότητα και συνεργασία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με συμμετοχή στη διοίκηση και συμβούλων από άλλους συνδυασμούς .

Στις βαθιές τομές που οραματίζομαι, θέλω και θα επιδιώξω την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών ,

από κάθε τοπική περιοχή ,

από κάθε ιδεολογικό χώρο .

Θέλουμε δημότες υπερήφανους για το Δήμο μας.

Η άμεση παρέμβαση για προβλήματα της καθημερινότητας θα γίνει προτεραιότητά μας.

Μέσα σ΄ αυτή την οικονομική συγκυρία προωθούμε άμεσα σειρά μέτρων για την αναζωογόνηση της τοπικής κοινωνίας.

Δίνουμε δυνατότητες ανάπτυξης σε νέες επιχειρήσεις,

στη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Επενδύουμε στο Πνευματικό κέντρο , το στολίδι της πόλης μας, ως χώρο δημιουργίας , έκφρασης και παραγωγής πολιτισμού , στήριγμα στην καθημερινότητα των πολιτών και χώρος αναζήτησης   για τη νεολαία.

Η λειτουργία του Πνευματικού θα είναι στη βάση της ανταποδοτικότητας με διοργάνωση εκδηλώσεων   και συνεδρίων.              

Δημιουργούμε θεσμούς συμμετοχής και αυτοέκφρασης για τη νεολαία.

Επενδύουμε στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεσμευόμαστε για διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ.

Στηρίζουμε και διεκδικούμε την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Θέλουμε ένα ασφαλή Δήμο όπου οι πολίτες του θα νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής, της πόλης και των χωριών μας με ευπρεπή πεζοδρόμια, πάρκα, παιδικές χαρές και τοποθετούμε κατάλληλο φωτισμό ΛΕΝΤ για να γίνει φωτεινός ο δήμος μας με οικονομικούς όρους .

Διεκδικούμε ευρωπαϊκά κονδύλια, με ειδικό γραφείο, προωθώντας τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων.

Ζωντανός και δημιουργικός δήμος 365 μέρες το χρόνο , με ετήσιο ημερολόγιο πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων .

Με στήριξη των θεσμών που υπάρχουν.

Με νέα δρώμενα και εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα, τις αποκριές και το καλοκαίρι .

Νέες γνώσεις για όλους με οργάνωση εργαστηρίων ,σεμιναρίων και συνεδρίων στο Πνευματικό μας Κέντρο.

Στήριξη και ενίσχυση του Πανεπιστημίου των Ενεργών Πολιτών.

Στήριξη και ενίσχυση των πολιτιστικών και των αθλητικών συλλόγων.

Προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Εκσυγχρονισμός, συντήρηση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης.

Άμεση αντικατάσταση ακατάλληλων δικτύων.

Πλήρης αναδιοργάνωση του συστήματος καθαριότητας, συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συνύπαρξη και συμβίωση με τα αδέσποτα ζώα σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και με κτηνιατρική υποστήριξη .

Δημιουργούμε σύγχρονο καταφύγιο ζώων.

Υλοποίηση προγραμμάτων ενεργειακής πιστοποίησης και αναβάθμισης όλων των δημόσιων κτιρίων, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η καθημερινότητα είναι ποιότητα ζωής .

Εξασφαλίζουμε καθαρή πόλη-καθαρά χωριά με χαμηλά δημοτικά τέλη.

Δρόμους χωρίς λακκούβες , καθαρό νερό, καλοσυντηρημένα σχολεία, ασφαλείς αυλές, όμορφους και νοικοκυρεμένους δημόσιους χώρους ,χώρους πρασίνου.

Εκμετάλλευση της Γεωθερμίας με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα, εκμετάλλευση του φυσικού αερίου .

…………………………………………………………………………………………………………..

Καλούμε κοντά μας όλους εκείνους που στήριξαν άλλα ψηφοδέλτια για πολλούς και διάφορους λόγους, όμως η ματιά τους, ο βηματισμός τους, η αγωνία τους είναι μαζί μας.

Απλώνουμε τα χέρια μας να σμίξουμε, να ενωθούμε και όλοι μαζί στις 2 Ιουνίου να οριστικοποιήσουμε τη νίκη με πανηγυρικό τρόπο.

Έχουμε πολλά κοινά σημεία συνάντησης μαζί τους και πολύ λίγα που μας χωρίζουν, τους θέλουμε μαζί μας ισότιμους σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις εκφράσεις του Δήμου μας

Θέλουμε τη συμμετοχή τους γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη όλα τα παιδιά του, απαιτείται συστράτευση όλων μας όχι μόνο για τη νίκη της Κυριακής,

αλλά για να νικήσουμε και όλα τα προβλήματα του Δήμου μας.

Καλούμε ,όλες και όλους που δεν πήγαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή , να ενεργοποιηθούν ,να σκεφτούν και να συμμετέχουν στη μεγάλη νίκη της την Κυριακή στις 2 Ιουνίου .

Στις 2 Ιουνίου να βρεθούμε με όλους τους πολίτες.

Κάθε ηλικίας από κάθε πολιτικό χώρο.

Χρειαζόμαστε την άποψή τους .

Χρειαζόμαστε τις προτάσεις τους και την ενεργοποίησή τους .

Εγώ ,εσείς ,αυτοί να γίνουμε εμείς ,για να ανοίξουμε νέους δρόμους.

Για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα, μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε να αλλάζουμε το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Σε ένα Δήμο πρότυπο,

Δήμο ανθρωπιάς,

Συμμετοχής και ανάπτυξης .

Στις 2 Ιουνίου πρέπει και οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι και όλες ,

να κάνουμε μαζί το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα.

……………………………………….

Την Κυριακή θα επιλέξετε για Δήμαρχο κάποιον που με τη συμμετοχή του τόσα χρόνια δεν έχει συνδέσει το όνομά του με ένα έργο ή μία πρόταση;;;

Ή θα επιλέξετε το   Δήμαρχο της εντιμότητας, του νοικοκυρέματος, ,των έργων και των προτάσεων ;;;.

Ηλίου Φαενότερον

στις 2 Ιουνίου ψηφίζουμε ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Στις 2 Ιουνίου ψηφίζουμε Παναγιώτη Γκυρίνη

Η απόφασή σας είναι δέσμευσή μας.

Όλοι μαζί να πάμε το Δήμο μας πιο ψηλά.

Να τον κάνουμε πρωταγωνιστή στη Μακεδονία μας .

………………...

Στις 2 Ιουνίου ψηφίζουμε αξιοπιστία και εντιμότητα.

Στις 2 Ιουνίου ψηφίζουμε ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα.

Για έναν δήμαρχο όλων των δημοτών

…………………………………

Μαζί θα συνεχίσουμε να γράφουμε τον κύκλο της ιστορίας του τόπου μας, με καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους στόχους.

Αυτό θέλουμε

Το αξίζουμε και το μπορούμε

Όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη

Όλοι μαζί για τη νίκη   στις 2 Ιουνίου

Σας ευχαριστώ.

 

- Αυτήν την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές δεν είναι σήμερα, ούτε αύριο, είναι παραμεθαύριο.

- Μέχρι στιγμής Τρίτη 28 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη, στον Κεντρικό δήμο δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί ο δεύτερος τον δεύτερου γύρου και έτσι ο Ταχιάος δεν γνωρίζει τον αντίπαλο της δεύτερης Κυριακής γιατί οι Ζέρβας και Ορφανός έχουν μια ανατρέψιμη διαφορά και δεν έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα αποτελέσματα όλων των εκλογικών τμημάτων.

- Το δεύτερο είναι ότι τον φόρτο με τις τεσσάρες κάλπες κλήθηκαν να σηκώνουν πάνω από δύο χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι άσχετοι με την εκλογική διαδικασία και έτσι έβγαζαν σωρηδόν άκυρα ψηφοδέλτια.

- Ένα τέτοιο συμβάν έλαβε χώρα στο δήμο Αλεξάνδρειας όπου ενός μόνο συνδυασμού βρέθηκαν άκυρα 800 ψηφοδέλτια εκ των οποίων το σύνολό τους κακώς κρίθηκαν ως άκυρα, καθώς όμως αυτά δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα αλλά μόνον την διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου δεν έχει και μεγάλη σημασία.

- Και δεν έχει σημασία γιατί πέρασαν ανεπιστρεπτί οι καιροί όπου οι ψηφοφόροι έμπαιναν στη γραμμή και έριχναν το χαρτί της κομματικής επιλογής, πόσο μάλλον το χαρτί του υποψηφίου που έμενε έξω από τις γραμμές και ψηφίστηκε για πολλούς άλλους λόγους, συγγένειας, φιλίας ή έτερων εγγενών υποχρεώσεων.

- Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό όταν όπως στο δήμο μας ένας εκ των δύο μονομάχων είναι ο δήμαρχος της προηγούμενης πενταετίας.

- Και έχουν το άλλο χαρακτηριστικό γιατί θα πρόκειται για την εκλογική αναμέτρηση με απολογούμενο τον απερχόμενο σε ό,τι καλό ή κακό έχει διαπράξει την πενταετία που απέρχεται.

- Και όταν κάποιος απέρχεται έχει να επιδείξει ό,τι καλό έκανε ή αν δεν τα κατάφερε να συστήσει μια άλλη πολιτική.

- Γιατί μπορεί να εκτιμάει ότι θα ξεχαστούν τα όσα αδρανή κυριάρχησαν και η “άλλη πολιτική” θα αποδώσει και θα συμβάλει στο να ξεχαστούν τα καταδικαστικά και “αδρανή πεπραγμένα”.

- Το ίδιο βέβαια δεν συνέβη με τις ευρωεκλογές, οι οποίες δεν μπορούν να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε μια “άλλη πολιτική”, καθώς αυτή εφαρμόστηκε προ της εκλογικής δοκιμασίας της 26ης Μαΐου.

- Παροχές, συνδυασμένες με άλλες παροχές και μια επί πλέον δόση παροχών, ώστε στο τέλος να μην υπάρχει ούτε ένα νοικοκυριό που να μην πάρει κάτι.

- Έγιναν αυτά, έτσι όπως έγιναν και όπως συνήθως κάνουν υποψήφιοι δήμαρχοι στα χωριά με αναξιοπαθούσες οικογένειες που στρέγουν να πάρουν το πενηντάρικο για πέντε μπύρες και όχι δήμαρχο για μια τετραετία και το αποτέλεσμα ήταν άρον -άρον να προκηρυχτούν βουλευτικές εκλογές μάλλον ανήμερα της γιορτής της Αγίας Κυριακής.

- Ο Σημίτης είχε ηττηθεί στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 1999 με διαφορά 3,1%. Και ενώ η Ν.Δ. υποτίθεται ότι κάλπαζε, το ΠΑΣΟΚ με όπλο την είσοδο στην ΟΝΕ κατάφερε δέκα μήνες μετά, να κερδίσει τον κ. Καραμανλή.

- Η ιστορία δεν έχει κανόνες άρα κανένας δεν μπορεί να πει πω ότι έγινε τότε θα γίνει και τώρα.

- Τον Ιούνιο του 2009 ο Παπανδρέου κέρδισε την Ν.Δ. στις ευρωεκλογές με 4,3%. Ο Καραμανλής πίστεψε ότι μπορεί να συμβεί ότι συνέβη το 1999 και προκήρυξε εθνικές εκλογές, αλλά συνεντρίβει με 10,5%.

- Σε αντίθεση λοιπόν με το παρελθόν η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση που έχει αναγορεύσει την προεκλογική παροχολογία σε προσδιοριστικό της φυσιογνωμίας της.

- Όπως όμως η κυβέρνηση έτσι και πολλοί απερχόμενοι δήμαρχοι δεν διεκδικούν την ψήφο για τα πεπραγμένα της θητείας τους αλλά για τα δώρα που μοιράζουν λίγο πριν από τις εκλογές.

- Ο λόγος είναι προφανής και δύσκολα κρύβεται με τις προπαγανδιστικές ωραιοποιήσεις. Ο δήμος ή η κυβέρνηση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν πολιτική που να την διεκδικούν ως δική τους.

- Δεν είναι πολιτική όταν τάζεις ένα πενηντάρικο μια μέρα πριν τις εκλογές ως κυβέρνηση, ή όταν μοιράζεις ένα πενηντάρικο ως υποψήφιος δήμαρχος ένα βράδυ πριν τις εκλογές, ότι αυτό συνάδει με οποιαδήποτε πολιτική αλλά ταιριάζει απόλυτα με πολιτικαντισμό ή αλλιώς με κουτόχορτο που το 2019 μάλλον δεν τρώγεται αφού ο “δικαιούχος” πίνει τις μπύρες του με το πενηντάρικο αλλά σε μαυρίζει κιόλας εκδικητικά στην κάλπη είτε είσαι πρωθυπουργός, είτε υποψήφιος δήμαρχος.

                                                           Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Σήμερα δεν υπάρχει δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο να αλλάξει κόμμα, πόσο μάλλον δημοτική παράταξη καθώς ξεθώριασαν οι ιδεολογικές διαφορές και υπερισχύουν οι προτάσεις και τα προγράμματα.

ΥΓ2. Παρακολουθώντας την προεκλογική καμπάνια κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων μένει η εντύπωση πως οι αποχωρούντες είτε κυβερνητικοί, είτε δημοτικοί στηρίζονται στο πενηντάρικο.

ΥΓ3. Όσο κρυφή είναι η κάλπη όταν είναι κλειστή τόσο μαρτυριάρα γίνεται όταν ανοίξει.

ΥΓ4. Δυστυχώς από το νέο δημοτικό συμβούλιο θα λείψει, καθώς περιέργως και εντελώς ακατανόητα δεν εκλέγεται, μια υπεύθυνη, ψύχραιμη, αξιολογότατη και απαραίτητη παρουσία. Αυτή του απερχόμενου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημητρίου Ράπτη.

ΥΓ5. Τί να περιμένει ένας υποψήφιος δήμαρχος από τα 50/ρικα όταν ανάγκασαν έναν πρωθυπουργό να προκυρήξει εκλογές;

Κατηγορία Γενικά

Τρίτος ο ΜΑΚΡΥΓΙΆΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ σε διεθνές τουρνουά πάλης της Ουκρανίας.

Είχε 16 αντιπάλους με πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο, στην κατηγορία των 62 κιλών.

Η οικογένεια του αθλητή ευχαριστεί θερμά τους προπονητές του ΚΟΥΤΣΟΥΠΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ και ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΘΕΜΗ.

Οι χώρες που συμμετείχαν στο τουρνουά είναι: η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Μολδαβία και η Ελλάδα.

Κατηγορία Αθλητικά

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο υποψήφιος Δήμαρχος Aλεξάνδρειας κ. Κώστας Ναλμπάντης το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαϊου 2019 στο εκλογικό του Κέντρο.

Ο κ. Ναμπάντης στο πρώτο σκέλος της συνέντευξης τύπου έδωσε σαφείς εξηγήσεις σχετικά με τις τελευταίες ανακοινώσεις μεταξύ του ιδίου, του κ. Χαλκίδη, του κ. Πανταζόπουλου και του κ. Γκυρίνη. Ενώ στο δεύτερο σκέλος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Κώστα Ναλμπάντη:

- Την Κυριακή 2 Ιουνίου ψηφίζουμε για το Δήμο μας, στις 7 Ιουλίου έχουμε Εθνικές εκλογές.

- Ο απερχόμενος δήμαρχος μας συνήθισε στα ψέματα και στα χτυπήματα κάτω από τη μέση στα οποία επιδίδεται λυσαλέα.

- Σκουπίδια παντού και ο πολίτης δεν ξεχνάει την τραγική καθημερινότητα που βίωνε επί 5 χρόνια επί δημαρχίας Παναγιώτη Γκυρίνη, οι κάδοι έχουν γίνει μικρές χωματερές, τα χόρτα είναι ανεξέλεγκτα κ.α.

- Στο δελτίο τύπου μιλώ για προγραμματική συμφωνία και όχι για στήριξη στο πρόσωπό μου.

- Δεν μπαίνουμε σε καμιά λογική υπόγειων συναλλαγών.
Ο κ. Κούγκας κατήγγειλε προσπάθεια απόπειρας χρηματισμού.
Έκανα κάλεσμα σε Πανταζόπουλο και Χαλκίδη, συναντηθήκαμε στο ξενοδοχείο ΜΑΝΘΟΣ και πήρα την πρωτοβουλία για να συμφωνήσουμε σε κάποιες θέσεις για το αύριο του Δήμου ώστε να επιτευχθεί ¨Συμμετοχική Διοίκηση¨ και να υπάρξει συνεργασία με όλους.

- Κάποιοι μέχρι την Κυριακή έκαναν κριτική στη Δημοτική αρχή και τη Δευτέρα μπαινόβγαιναν στο Δημαρχείο.

- Διάχυτο το κλίμα, η αίσθηση χρηματισμού και κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία για παρέμβαση εισαγγελέα.

- Ο κ. Γκυρίνης εκλιπαρούσε για χρίσμα από τη ΝΔ το οποίο δεν πήρε ποτέ...γιατί;

- O λαός αποφασίζει...ψηφίζουμε για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, για μια καλύτερη καθημερινότητα. Γυρίζουμε σελίδα την Κυριακή, αλλάζουμε Δήμαρχο.

Πώς ψηφίζω την δεύτερη Κυριακή στις επαναληπτικές εκλογές 2019. Δείτε τι ισχύει για ψηφοφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους και μέλη εφορευτικής επιτροπής. Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών οι επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για Περιφέρειες και Δήμους θα γίνουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και, ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους.

Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την περασμένη Κυριακή.

Οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.

Κατηγορία Γενικά

Σε απάντηση της δήλωσης του κ. Αργύρη Πανταζόπουλου περί διασποράς από μέρους μας είδησης που αφορά προγραμαμτική συμφωνία των τριών υποψηφίων, η οποία προέκυψε στη βάση συγκεκριμένων θέσεων, έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  1. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή τόσο του κ. Χαλκίδη όσο και του κ. Πανταζόπουλου.
  2. Οι ψηφοφόροι του Δήμου μας σε ποσοστό πλέον του 70% ζήτησαν με την ψήφο τους αλλαγή διοίκησης και ακριβώς αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να συγκαλέσουμε θεσμικά και επίσημα και ενώπιον της κοινής γνώμης αυτή την συνάντηση.
  3. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε βασικές αρχές και θέσεις για την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα απ το αποτέλεσμα των εκλογών. Το γεγονός ύπαρξης της συγκεκριμένης συμφωνίας επιβεβαίωσε άλλωστε με δημόσια δήλωση του ο κ. Μιχάλης Χαλκίδης.
  4. Δεσμευτήκαμε, ότι ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει έκαστος εκ των άλλων δυο υποψηφίων που δεν συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, εμείς θα τους καλέσουμε σε συμμετοχική διοίκηση, όπως επιβάλει ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, που μέσω της απλής αναλογικής ωθεί τους συμμετέχοντας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεργαστούν για να προκύψουν οι απαραίτητες πλειοψηφίες για την λήψη αποφάσεων, που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
  5. Δεν μιλήσαμε ποτέ για συνδιοίκηση, αλλά συγκεκριμένα για «συμμετοχική διοίκηση», που σημαίνει ότι την επομένη ημέρα θα καλέσουμε τις παρατάξεις σε σύγκλιση επί των συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων και αρχών, για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Δήμου.
  6. Εμείς σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης μας δεν αναφερόμαστε ούτε υπονοούμε συμφωνία στήριξης της παράταξης μας από τον κ. Α. Πανταζόπουλο και συνεπώς δεν έχουμε κανένα λόγο να ανακαλέσουμε το παραμικρό.
  7. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είναι αυτό το οποίο δεν διευκρινίστηκε στη συνάντηση μας και οδήγησε τον κ. Πανταζόπουλο στην ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο περί «δήθεν συμφωνίας».
  8. Αθέμιτη θα ήταν η μη δημοσιοποίηση της συνάντησης και της προγραμματικής συμφωνίας που προέκυψε στη βάση των συγκεκριμένων δεσμεύσεων εκ μέρους μας.
  9. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι την βούληση του εκλογικού σώματος, συνεχίζουμε την πορεία μας και καλούμε τους συνδημότες μας να επιβεβαιώσουν με την ψήφο τους την επιθυμία τους να αλλάξει ο Δήμος μας διοίκηση με την ρητή υπόσχεση ότι αυτά στα οποία δεσμευτήκαμε θα ισχύσουν μέχρι κεραίας.

Κώστας Ναλμπάντης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

ΔΤ: Το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου παραλήφθηκε από το Δήμο Αλεξάνδρειας το πρώτο απορριμματοφόρο μέσω διαγωνισμού για την προμήθεια τριών απορριμματοφόρων (το ένα δορυφορικό) για τις ανάγκες του Δήμου.

Το όχημα τριών αξόνων και χωρητικότητας 11 τόνων που παραλήφθηκε σήμερα είναι εργοστασίου κατασκευής MAN και διαθέτει καινούργια υπερκατασκευή Ελληνικής προέλευσης (Ήφαιστος) με δυνατότητα πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων όλων των μεγεθών.

Μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, το όχημα θα τεθεί σε επιχειρησιακή χρήση.

Τέλος, σύντομα  αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και ενός τέταρτου καινούργιου απορριμματοφόρου για την κάλυψη αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας.

 

Παραδόθηκαν ακόμη δύο πλήρως εκσυγχρονισμένες νοσηλευτικές μονάδες.

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019,πλήρως ανακαινισμένο, έναν από τους μεγαλύτερους ορόφους του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».Πρόκειται για τον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου, ο οποίος περιλαμβάνει δύο νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 1.610 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 70 κλινών. Ο πλήρης εκσυγχρονισμός των νοσηλευτικών μονάδων εντάσσεται στο έργο ολικής ανακαίνισης που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού».

Την τελετή εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, επίσης,ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ,τόνισε: «Εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, η κοινωνική συνεισφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του ΟΠΑΠ. Ως υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας, παρέχουμε υποστήριξη σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου τομέα της Υγείας. Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία μας για την πλήρη ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Μέσα σε πέντε χρόνια από την έναρξη του έργου, έχουμε ανακαινίσει το 64% των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το έργο, το οποίο υποστηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά της χώρας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. ΝτάμιανΚόουπ, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για τη στήριξη της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη νέα γενιά της Ελλάδαςείναι στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε, λοιπόν, πολύ υπερήφανοι για το φιλόδοξο έργο μας, που αφορά στην πλήρη ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας.Μέχρι σήμερα, έχουμε παραδώσει 24 έργα, συμπεριλαμβανομένων 18 νοσηλευτικών μονάδων, που αλλάζουν τα δύο νοσοκομεία και προσφέρουν αναβαθμισμένο περιβάλλον νοσηλείας σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, με την ίδια αφοσίωση, ώστε να ολοκληρώσουμε την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Σπύρος Φωκάς, υπογράμμισε: «Η ανακαίνιση των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας αποτελεί ένα μεγάλο έργο, μια μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Ο ΟΠΑΠ είναι αρωγός της ελληνικής κοινωνίας και υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Εδώ, είναι το καλύτερο παράδειγμα, με το οποίο υλοποιούμε την ευθύνη μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

O Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ, κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, επεσήμανε: «Η ανακαίνιση των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων συνεχίζεται. Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, μας δίνει χαρά και δύναμη να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Οι μέτοχοι, η διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι πράκτορες του ΟΠΑΠ αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο για τη νέα γενιά».

Από την πλευρά του ο Κοινός Διοικητής των ΔιασυνδεόμενωνΝοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε: «Ο ΟΠΑΠ είναι πολύτιμος αρωγός μας. Από τη πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας, εντάσσοντας την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για την ευγενή προσφορά και την άψογη συνεργασία από το 2014, που ξεκινήσαμε αυτό το μεγάλο έργο ζωής».

Τα νέα έργα,στις δύο νοσηλευτικές μονάδες του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία»,περιλαμβάνουν τον πλήρη εκσυγχρονισμότων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού, καθώς και τον εφοδιασμό με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τους μικρούς ασθενείς.

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησετο έργο ανακαίνισης στα δύο νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» τον Απρίλιο του 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του.Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 64% του έργου. Συνολικά, έχουνπαραδοθεί 24 έργα ανακαίνισης,μεταξύ των οποίων 18 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 11.540 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 415 κλινών.

#

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο EmmaDelta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας