alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019

Δελτίο Τύπου του δημοτικού Σχολείου Νησίου:

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, επισκέφτηκε το Σχολείο μας η κ. Τάτσιου Αθανασία, Νοσηλεύτρια        του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, και παρουσίασε το πρόγραμμα "Πρόληψη Ατυχημάτων" στους μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄& Γ΄.

Η κ. Τάτσιου μέσα από εικόνες, αλλά και τη συζήτηση που ακολούθησε με τους μικρούς μαθητές μας, τους ενημέρωσε τι πρέπει να κάνουν ώστε να προφυλάγονται από ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στο σπίτι, στο σχολείο, στον δρόμο, στο πάρκο, στους χώρους ψυχαγωγίας κλπ.

Οι μαθητές μας κατανόησαν την αξία της υγείας και τι πρέπει να προσέχουν, ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Τάτσιου Αθανασία για την ενημέρωση, την υπομονή και την αγάπη στους μαθητές μας που έδειξε, απαντώντας σε οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση της έγινε!

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ο Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου όπου συναντήθηκε με στελέχη του ΚΙΝΑΛ της πόλης μας.

Ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στη συνέχεια στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Αλεξάνδρειας, Κώστα Ναλμπάντη και αντάλλαξε απόψεις και ιδέες με τον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης «Αξίζουμε Καλύτερα».

Η επίσκεψη του Ευρωβουλευτή έγινε στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία.

 

 

Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου ο Κώστας Ναλμπάντης συνοδευόμενος από συνεργάτες του στην παράταξη του «Αξίζουμε Καλύτερα» επισκέφτηκαν τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας όπου συζήτησε τις ιδέες και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς ενώ παράλληλα άκουσε και τους προβληματισμούς του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου.

Έφερε επίσης και σαν λαμπρό παράδειγμα, την επίσκεψη του πρώην αντιδημάρχου του δήμου Τρικκαίων, πριν λίγες ημέρες και τον τρόπο που κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του να κάνουν τα Τρίκαλα μια πόλη υπόδειγμα.

Ανέφερε και το δικό του σκοπό μιμούμενος το δήμο Τρικκαίων, που δεν είναι άλλος από το να κάνει παρόμοιες ενέργειες ώστε να αναδειχθεί ο δήμος Αλεξάνδρειας σε δήμο πρότυπο.

Από την Πρασινάδα ξεκίνησε την προεκλογική περιοδεία του στις κοινότητες του δήμου μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης χθες το απόγευμα.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης του, ο κ. Ναλμπάντης έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους της κοινότητας Πρασινάδας αλλά και γειτονικών (Νησελούδι, Κυδωνέα) και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για το μέλλον του δήμου καταγράφοντας αιτήματα για προβλήματα που συσσωρεύονται και χρονίζουν.

Ένα από τα αιτήματα των κατοίκων υπήρξε η διεύρυνση της λειτουργίας του γραφείου κοινότητας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Ο κατάλογος των θεμάτων που θα απασχολήσουν την επομένη της ανάληψης της διοίκησης του δήμου, είναι μεγάλος, τόνισε ο κ. Ναλμπάντης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε σειρά τεχνικών παρεμβάσεων που έχουν καταγραφεί από τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της περιοχής και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ορισμένα απ αυτά είναι:   Η ανακατασκευή των WC των σχολείων Πρασινάδας, η δημιουργία παιδότοπων και στα τρία χωριά (Πρασινάδα, Νησελούδι, Κυδωνέα), η λειτουργία γραμματοθυρίδων, η ανάπλαση του Δημοτικού Σχολείου στο Νησελούδι και τεχνικές παρεμβάσεις στις τσιμενταύλακες για την κάλυψη τους όπου είναι εφικτό εντός των κοινοτήτων.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επισκέψεις:

- Πέμπτη σε Λιανοβέργι, Παλαιοχώρι

- Παρασκευή σε Καμποχώρι, Λουτρό

-Σάββατο σε Επισκοπή, Καλοχώρι

-Κυριακή σε Σχοινά, Νεοχώρι (πρωί), Κυψέλη, Αγκαθία (απόγευμα)

Λόγω της απώλειας του συνεργάτη μας και υποψήφιο ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΙΚΑ  το πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη μεταβάλλεται και θα είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΩΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/05/2019

ΠΑΛΙΟΧΩΡΙ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙ

19.00/19.30

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/05/2019

              ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ 11.00π.μ                        

ΣΧΟΙΝΑΣ-ΝΕΟΧΩΡΙ-ΑΡΑΧΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ

19.00/19.30/20.00/ 21.00

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/05/2019

ΝΗΣΕΛΙ-ΚΑΨΟΧΩΡΑ-ΛΟΥΤΡΟΣ

19.00/20.00/21.00

ΤΡΙΤΗ 14/5/2019

ΒΡΥΣΑΚΙ-ΝΗΣΙ-ΚΑΜΠΟΧΩΡΙ

19.00/20.00/21.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/05/2019

                       ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 18.00                                Π. ΣΚΥΛΙΤΣΙ- ΣΤΑΥΡΟΣ-ΣΥΝ .ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

19.00/20.00/21.00

ΠΕΜΠΤΗ 16/05/2019

ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ-ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ

19.00/20.00/21.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/05/2019

ΚΥΨΕΛΗ-ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ -ΑΓΚΑΘΙΑ

19.00/20.00/21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/05/2019

Ν.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ-Π.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ-ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ

19.00/20.00/21.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2019

ΚΟΡΥΦΗ-ΚΛΕΙΔΙ

19.30 / 20.30

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/05/2019

 

 

ΤΡΙΤΗ 21/05/2019

ΠΛΑΤΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

20.30

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/05/2019

ΚΑΒΑΣΙΛΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

20.30

ΠΕΜΠΤΗ 23/05/2019

ΜΕΛΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

20.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/05/2019

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

21.00

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, εκφράζει τα θερμά του

συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Τζίκα που έφυγε τόσο ξαφνικά.

Ένας νέος άνθρωπος και ενεργός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Οι χορωδίες του Δήμου Αλεξάνδρειας, η παιδική "Μελισσάνθη" και η μικτή ενηλίκων "Αλεξανδρινές Φωνές", διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας την 23η Συνάντηση Χορωδιών στο ολοκαίνουριο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου!

Οι συντελεστές περιμένουν με χαρά τις φιλοξενούμενες χορωδίες για τη μεγάλη αυτή μουσική γιορτή της πόλης!

Συμμετέχουν οι:

Χορωδία Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας

Χορωδία Δωματίου «Έκφραση»

Γυναικεία Χορωδία Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης

Χορωδίες «Πανόραμα» Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και Ποπ Ροκ Γκρουπ «Θαμύρις»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 20.00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Αλεξάνδρειας.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ 2019 και ώρας 8 μ.μ.

Θερμά συλλυπητήρια.

 Άσχημη μέρα η σημερινή. Ένας νέος άνθρωπος, ένας καλός φίλος με προσφορά ανιδιοτελή στα κοινά, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους. Καλό ταξίδι Σάκη.

 Μιχάλης Χαλκίδης.

Η Εστία Ρουμλουκιώτων παρουσίασε σε κλίμα συγκίνησης το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαΐου τη μουσικοχορευτική παράσταση «Η καρδιά χτυπάει…» στο Συνεδριακό Κέντρο της Αλεξάνδρειας.

Ο πρόεδρος της Εστίας, Δημήτρης Νταμτσιόπουλος προλόγισε την εκδήλωση ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν για την παρουσίαση της αλλά και το κοινό που ανταποκρίθηκε τόσο ζεστά, αφού τα έσοδα της θα δοθούν στο Ειδικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Θεόδωρος Χαλασθάνης που τόνισε πως τέτοιες δράσεις γράφουν ιστορία στο σύμπαν γιατί προβάλουν τον πολιτισμό και την προσφορά και ευχαρίστησε θερμά τον σύλλογο για αυτήν του την πρωτοβουλία. Τέλος λίγα λόγια για την παράσταση είπε κι ο χοροδίδασκαλος Αχιλλέας Τσιάρας.

Έπειτα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί υπό τη συνοδεία μουσικής που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και Νίκη Καρατζιούλα καθώς και άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

 

 

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας