alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Τις επισκέψεις ξεκίνησε η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία, Ιφιγένεια Βλαχογιάννη.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, στο γραφείο του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίου Βοργιαζίδη.

Η κα. Βλαχογιάννη, ενημέρωσε και επισήμως τον Δήμαρχο της Βέροιας για την υποψηφιότητά της στις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Με συλλογική προσπάθεια και ευθύνη μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην πρόοδο και στην εξέλιξη του τόπου» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ Βοργιαζιδης συνεχάρη την κ Βλαχογιάννη για την υποψηφιότητά της καθώς επίσης της ευχήθηκε καλή επιτυχία τονίζοντας πως «ο τόπος σήμερα χρειάζεται άτομα δραστήρια και ικανά να συμβάλουν θετικά στις εξελίξεις.»

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Με συνθήματα την «εξωστρέφεια», την «επιχειρηματικότητα» και την «καινοτομία» η κα Βλαχογιάννη δέχτηκε τις ευχές για την υποψηφιότητά της στις Βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας στην καθορισμένη επίσκεψή της κατά τη συνάντηση με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, το μεσημέρι της Τετάρτης .

Ως ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου, αλλά και ως επιχειρηματίας η κα Βλαχογιάννη γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας. Επιγραμματικά επισήμανε την ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, ευρωπαϊκών κονδυλίων, έτσι ώστε να στηριχθούν επιχειρήσεις όλων των κλάδων, του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών του τόπου μας.

Venus

Τον προεκλογικό της αγώνα ξεκίνησε η υποψηφία Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, επισκεπτόμενη την μεταποιητική μονάδα Venus, την Τετάρτη το πρωί.

            Την κα Βλαχογιαννη την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Αντώνης Μαρκοβίτης, και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τη σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης.

 

«Εάν θα ήμουν σε θέση να προτείνω κάτι αυτή τη στιγμή, θα τόνιζα αφενός τον έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα του νομού μας ενώ αφετέρου θα υποδείκνυα τις του ζωτικές ανάγκες, βελτιώνοντας τις υποδομές μεταφορών ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της περιοχής.» τόνισε μεταξύ των άλλων η κα Βλαχογιάννη στη συζήτηση που είχε με τους κυρίους Αντώνη Μαρκοβίτη και Αντώνη Γκουντή.

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ

Την Φιλόπτωχου Αδελφότητος Κυριών Βεροίας σκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής η υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιφιγένεια Βλαχογιάννη.

Συνομίλησε για αρκετή ώρα με την με την Πρόεδρο της Φιλόπτωχου κ.Τελαλογλου Δέσποινα την κ. Γεσθημανη Βλαχογιαννη, Αντιπρόεδρο καθώς και μέλη του Δ.Σ.

Σημειώνεται ότι η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Βέροιας ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1905, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της συνεχώς και βέβαια σε ιδιαίτερα κρίσιμες ιστορικές περιόδους.


Η προσφορά της Φιλοπτώχου Αδελφότητος δεν περιορίζεται μόνο στη σίτιση μεγάλου αριθμού απόρων και φτωχών οικογενειών, αλλά και στη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως ειδών ένδυσης που προσφέρουν απλόχερα οι συμπολίτες μας.

 

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Εδώ και 2 μήνες ξεκινάω κάθε Καρπουζάκι με τον καιρό που κάνει. Σάπισαν τα κόκκαλα μας σας λέω. Αρχίζει να βρέχει, μπαίνεις σπίτι και κατεβάζεις ταινία, βάζεις πυτζάμες, ξάπλα στον καναπέ, κάθεσαι να τη δεις και σταματά η βροχή. Ε άντε και γ@μήσου. Με τα νεύρα μας παίζεις. Λες και είμαστε στον τροπικό που βρέχει ανά δέκα λεπτά. Έτσι και κάνει να βρέξει δύο ώρες όλοι αναρωτιόμαστε αν χάλασε το σύννεφο. Έλεος δηλαδή. Εντωμεταξύ τη μια βρέχει με χαλάζι και την άλλη με σκόνη. Προχθές έβγαλα το σκύλο να κατουρήσει και τον γύρισα σπίτι πήλινο σαν προϊστορικό κιούπι.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έπιασαν και οι ζέστες και όλοι αγκομαχάμε. Εκτός λοιπόν από τον ιδρώτα, το καλοκαίρι, ξυπνάει και το καμάκι. Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Come with me για να τη βρεις. Το FB γέμισε βαρβατίλες. Δείτε συνομιλία μιας φίλης μου με κάποιον που αποφάσισε Κυριακή απόγευμα να κάνει τον ταύρο.

2

 

Με τέτοια που λες φίλε μου όχι αρμός αλλά στόκος θα γίνεις σίγουρα. Βέβαια είχε και συνέχεια το όλο θέμα αλλά δεν σας τη δείχνω για να μη σας κάψω ότι ζωντανό εγκεφαλικό κύτταρο σας έχει μείνει.

Αλλάζω θέμα και πάω σε κάτι που έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα. Έγραψα λοιπόν ότι ήμουν αντίθετος με την κίνηση που έκανε ο ποντιακός σύλλογος Αράχου να τελέσει μνημόσυνο εντός της μεγάλης του χορευτικής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια της γενοκτονίας. Μάλιστα, για να το διακωμωδήσω και λίγο έγραψα ότι μπέρδεψαν το γλέντι με τα κόλλυβα. Ο πρόεδρος λοιπόν του συλλόγου, θεωρώντας ότι θίχτηκε ανέβασε σε δικό του blog την απάντηση του συλλόγου την οποία υπογράφει μόνο αυτός. Εγώ, επειδή δεν έχω ούτε κολλήματα, ούτε θεωρώ ότι έγραψα κάτι προσβλητικό, σας παραθέτω την απάντηση του για να τη διαβάσετε όλοι γιατί εκεί που την ανάρτησε σίγουρα δεν την διάβασαν όσοι περίμενε.

3

Θέλω λοιπόν να πω τα εξής στον κύριο πρόεδρο.

Α) θεωρώ (κατά την άποψη μου) ότι όλα έχουν τον χώρο τους. Τα μνημόσυνα πρέπει να τελούνται ή στην εκκλησία ή στα μνήματα.

Β) κατά την άποψη μου πάλι θεωρώ ότι δεν μπορείς να κάνεις μνημόσυνο για τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές και μετά να χορεύεις σερενίτσα και κότσαρι.

Γ) η ΣΠΟΣ και η ΠΟΕ γιόρτασαν τα 100 χρόνια με πορεία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Δεν είδα να κλείνουν κανένα νυχτερινό μαγαζί για να το γλεντήσουν μετά.

Δ) και βέβαια δεν είναι ούτε κακό να τιμάς τους νεκρούς, ούτε παράλογο. Απλά έγραψα ότι εμένα ο συνδυασμός γλέντι και μνημόσυνο δεν μου άρεσε. Δεν είναι δικαίωμα μου; Γυρίσατε εκείνο το βράδυ, κύριε πρόεδρε ανάμεσα στα τραπέζια να ακούσετε τι σχολίαζε ο κόσμος; Εγώ έφτασα στην εκδήλωση μισή ώρα αφού ξεκίνησε και με όσους μίλησα μου σχολίασαν το συγκεκριμένο θέμα.

Ε) νομίζετε ότι έχω εμμονή με την εκδήλωσή σας; Να σας θυμίσω λοιπόν ότι στις 24-6-2-17, στα πρώτα Αραχιώτικα εσείς ο ίδιος μου δώσατε αυτό.

4

Ζ) να σας θυμίσω επίσης ότι εγώ ο ίδιος ήμουν αυτός που σας βοήθησε να λύσετε κάποια από τα προβλήματα που σας παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες χρονιές. Κάνω λάθος;

Η) να σας θυμίσω επίσης ότι ο σύλλογος των ΚΟΜΝΗΝΩΝ που με τόσο ειρωνεία μιλάτε στο τέλος της επιστολής σας είναι στο πλάι των εκδηλώσεων σας από την αρχή. Και σαν εθελοντές αλλά και σαν υλικά. Κάνω λάθος;

Θ) φέτος, θυμάστε κύριε πρόεδρε αν με ξανά-χρειαστήκατε; Σας αρνήθηκα; Μάλλον δεν έχω εμμονή μαζί σας κύριε πρόεδρε ούτε και με τις εκδηλώσεις σας. Λυπάμαι που το χιούμορ μου δεν ταιριάζει με το δικός σας. Όσο για αν ανάψουμε κεριά ή καντήλια στα ΚΟΜΝΗΝΑ θα χαρώ πολύ να είστε εκεί να το δείτε από κοντά και να το σχολιάσετε, όπως θέλετε, στο δικός σας Βlog.

Πραγματικά χαίρομαι με την επιτυχία των συλλόγων και στεναχωριέμαι όταν βλέπω άδειες καρέκλες. Και ξέρετε γιατί κύριε πρόεδρε; Γιατί έχω από 12 χρονών μέσα στους συλλόγους και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να κοπιάζεις. Ήταν χαρά μου που κατάφερα να έρθω στην εκδήλωση σας, να διασκεδάσω και να συναντήσω φίλους και γνωστούς. Όσο για κάποια που έγραψε το παρακάτω σχόλιομ ότι δεν είμαι Πόντιος και ότι με τσούζει….έχω να πω ότι και χαίρομαι αλλά και λυπάμαι που είμαι πόντιος. Να την ενημερώσω ότι η μάνα μου είναι πόντια και οι γονείς της ήταν από την Τραπεζούντα. Λυπάμαι λοιπόν γιατί αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν όλα αυτά που εμείς σήμερα ονομάζουμε Γενοκτονία (κατ΄ εμέ είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα) και χαίρομαι γιατί είμαι μισός πόντιος... Δεν ρήμαξα έναν σύλλογο αφήνοντας τον μόνο με την σφραγίδα του. Ούτε κόλλησα πίσω από συλλόγους μπας και βρω κάπου στέγη. Αλλά έτσι είναι τα τσιμπούρια, πάντα με το αίμα των άλλων ζούνε. Απλά παράσιτα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει φάρμακο για τις διχόνοιες και τις παρεξηγήσεις μεταξύ των συλλόγων. Μας έφαγε η γκρίνια. Με ενημερώνουν ότι βρέθηκε φάρμακο για αυτού του είδους τις παρεξηγήσεις!!! Τόσο γρήγορα; Άντε μπας και σωθούμε.

6

Αν νομίζετε ότι οι εκλογές τελείωσαν είστε γελασμένοι. Νέο κύμα πολιτικών αναταράξεων έρχεται. Σας παραθέτω κάτι που διάβασα στο FB και μου άρεσε πάρα πολύ.

«Από τις 8 χώρες που μπήκαν σε μνημόνια επειδή χρεοκόπησαν μερικώς ή ολοσχερώς, μόνο σε μια, την Ελλάδα ενδέχεται να ξαναπάρουν την κυβέρνηση αυτοί που συνέβαλαν και προκάλεσαν την κρίση. Στις υπόλοιπες επτά και συγκεκριμένα, σε Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο, Λετονία, Ουγγαρία και Ρουμανία, αυτοί που έφεραν το κράτος στην χρεωκοπία δεν υπάρχουν στην πολιτική σκηνή. Άλλοι έχουν εξαφανιστεί, άλλοι βρίσκονται στη φυλακή και άλλοι διώκονται ποινικά. Εδώ στην Ελλάδα, με την ενθάρρυνση του λαού, επανακάμπτουν -άσπιλοι και αμόλυντοι - ως σωτήρες.»

Έχει άδικο αυτός που το έγραψε; Δε νομίζω. Μάνα αλλάζουμε, κόμμα ποτέ. Καλά να πάθουμε λοιπόν. Και σα να μη μας έφταναν όλα αυτά έχουμε και την υποψηφιότητα Μπάμπη Γκιόνογλου με το ΚΙΝΑΛ. Καλή επιτυχία Μπάμπη μου αλλά κάτι με τρώει και θέλω να σε ρωτήσω. Ή μάλλον δες την κάρτα σου, την άλλαξα λίγο και πες μου αν συμφωνείς. Αυτό μόνο.

7

Δεν ξέρω αν όλοι εσείς οι υποψήφιοι της Ημαθίας, από όλα τα κόμματα, όταν δηλώνατε υποψηφιότητα αν σκεφτόσασταν το δικό μας καλό ή το δικό σας. Ξέρω όμως ότι στο χέρι μας είναι ή να σας δροσίζουμε ή να σας ………

8

Και μιας και είπα Βρυσάκι να σας πω τι όνειρο είδα εχθές. Είδα ότι ήμουνα πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και απέναντι μου στα έδρανα καθόντουσαν Τσιλιοπούλου και Σαββίδης και συμφωνούσαν σε όλα μεταξύ τους. Ξαφνικά, γυρίζω προς τον Άκη και του λέω «κύριε Σαββίδη, ενώ το εκλογικό αποτέλεσμα λέει ότι εκλεχτήκατε, το εκλογοδικείο με ενημέρωσε ότι δεν είστε πλέον αιρετός. Θα σας παρακαλέσω να περάσετε έξω». Σηκώνετε, ρίχνει ένα φάσκελο στη Τζένη και αποχωρεί. Μετά ξύπνησα. Τι λέτε να σημαίνει; Ξέρει κανένας από όνειρα να μας πει;

9

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε στον δήμο μας στο οποίο αποφασίστηκε να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Αλεξάνδρειας που θα αποσταλεί στους ιδιοκτήτες του εργοστασίου Vivartia-ΔΕΛΤΑ ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του κανονικά. Και; Μια που το είπατε και μια που δεν έγινε. Μάλλον σας αρέσει να μαζεύεστε και να τα λέτε για να περνάει η ώρα σας μου φαίνεται. Λύσεις προτείνατε; Τι έχετε σκοπό να κάνετε; Εγώ θέλω να ξανανοίξει και τέλος; Και γω θέλω να βγάλω φράντζα αλλά γιοκ. Τζάμπα καινούριο πιστολάκι πήρα. Έγινε πορεία διαμαρτυρίας. Πήγατε; Όχι ε!!!!!! Παλικάρια, από τον καναπέ μου βλέπω και γω τη Λάμψη.

10

Ξεκίνησε και το πολύ-αναμενόμενο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Ένα θα σας πω, πήγα. Όπως πηγαίνω τα 3 τελευταία χρόνια. Η έναρξη έγινε από μία ομάδα κρουστών από την Έδεσσα που πραγματικά ήταν κάτι διαφορετικό. Συνέχισε με θεατρικά δρώμενα από το 1ο Γυμνάσιο της πόλης στο οποίο η μία από τις δύο καθηγήτριες έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας. Και τελείωσε με την παιδική χορωδία Μελισάνθη της οποίας δηλώνω φανατικός θαυμαστής.

11

Αυτά. Δεν θα πω κάτι άλλο γιατί μάλλον το δικό μου το επίπεδο είναι τέτοιο που δεν μπορεί να καταλάβει όλους αυτούς τους επίδοξους σκηνοθέτες που φιλοδοξούν να αφήσουν τα χνάρια τους στην έβδομη τέχνη. Ίσως να φταίει ότι ακούω Πάολα, τι να πω. Αυτό που θα τολμήσω να πω είναι ότι όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε αυτή τη δράση και γιατί όχι να καταφέρουμε να τη φτάσουμε στα επίπεδα του θεσμού. Ίσως κάποια μέρα καταφέρω να πω «οκ, μπήκα στο νόημα». Μπράβο στους διοργανωτές.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στηρίζουμε Παιδιά της Άνοιξης. Κι αν κάποιοι σαν εμένα δεν καταλαβαίνουν, δεν πειράζει, πιστέψτε με ΑΞΙΖΕΙ.

12

Έχει περάσει το ένα τρίτο του καλοκαιριού και ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί το περίμενα πως και πως. Είναι η μόνη εποχή του χρόνου που όταν ετοιμάζεις βαλίτσα ρίχνεις μέσα παντελόνια, μπλουζάκια, βερμούδες, μαγιό και χωράει ακόμα να βολέψεις μέχρι και τεμαχισμένο πτώμα. Το μόνο κακό είναι ότι φέτος έφτασε νωρίς και πως θα ρουφάμε την κοιλιά μας μέχρι τον Σεπτέμβρη. Στις 20 Ιουλίου θα διαβάσετε το τελευταίο Καρπουζάκι για αυτή τη σαιζόν. Διακοποπούλες, ξεκούραση και τον Σεπτέμβρη πάλι μαζί.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2019 το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ημαθία στην αίθουσα του ξενοδοχείου Μάνθος στην Αλεξάνδρεια.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού μας είναι:

Αντωνίου Χρήστος

Καλπάκης Στέργιος

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Ουρσουζίδης Γεώργιος

Παπαγιαννούλη Εύη

Τόλκας Άγγελος

 

Πρόωρο και τραγικό τέλος είχε ένας 38χρονος άντρας από τα Τρίκαλα Ημαθίας που φαίνεται να έδωσε τέλος στη ζωή του.

Το σώμα του άντρα βρήκαν οικείοι του το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 38χρονος, εργαζόταν για χρόνια στην γαλακτοβιομηχανία «Δέλτα» (Vivartia) στο Πλατύ Ημαθίας από όπου και απολύθηκε λόγω του κλεισίματος του εργοστασίου.

 

Στο εκλογικό κέντρο του Κινήματος Αλλαγής στην Αλεξάνδρεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κομμάτος το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου για την Ημαθία.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της Ημαθίας με το ΚΙΝΑΛ:

  • Μπάμπη Γκιόνογλου
  • Νίκο Μπρουσκέλη
  • Θοδωρή Παπακωνσταντίνου
  • Ειρήνη Σαββίδου
  • Μαρία Τορορή
  • Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου

Σε συγκέντρωση που οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, μίλησε χθες ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 Αναφερόμενος στα θεσμικά αιτήματα που τέθηκαν από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι, θα πρέπει να δημιουργηθεί ενιαίο πλαίσιο, να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες, να βγουν από την ομηρεία οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές.

 Τόνισε μάλιστα ότι, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκινήσει, από μηδενική βάση, τη διαβούλευση για ένα νέο νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει τα θεσμικά ζητήματα ενώ παρουσίασε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των φόρων που περιλαμβάνει:

 -Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000, από 22% που είναι σήμερα και επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 -Σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος.

 -Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους.

 -Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 22% και από το 13% στο 11%, αντίστοιχα.

 -Φορολόγηση των αγροτικών συνεταιριστικών σχημάτων με φορολογικό συντελεστή μόλις 10%.

 -Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15% μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ότι θα πραγματοποιηθεί μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ διανομή με είδη ΞΗΡΩΝ τροφίμων, ΞΗΡΑ-ΒΡΕΦΙΚΑ, ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ(ΒΥΣ), ΒΥΣ ΒΡΕΦΙΚΑ.

Για διευκόλυνσή τους, παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να προσέρχονται με καρότσι λαϊκής.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο σημείο διανομής ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ, 2ο χλμ Αλεξάνδρειας – Σχοινάς, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ως εξής:

Αιτήσεις με αριθμό ΑΜΚΑ 01014522518 έως και 10047101398 Τετάρτη 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Ώρα 08:00 έως 14:00

Αιτήσεις με αριθμό ΑΜΚΑ 10047405724 έως και 20045200522: Πέμπτη 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Ώρα 08:00 έως 14:00

Αιτήσεις με αριθμό ΑΜΚΑ 20047600885 έως 31129101874: Παρασκευή 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Ώρα 08:00 έως 14:00

Κάθε ωφελούμενος θα παραλάβει τα εξής Ξηρά προϊόντα:

  1.  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ                                         Τεμάχια 1 Βάρος: 0,5 kg
  2.  ΡΥΖΙ ΣΥΣΚ.                                             Τεμάχια 1 Βάρος: 0,5 kg
  3.  ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ       Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
  4.  ΚΟΡΝ ΦΛΕΪΚΣ                                      Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
  5.  ΑΛΕΥΡΙ                                                     Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
  6. ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ                                  Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
  7. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ                                         Τεμάχια 1 Βάρος: 0,45 kg
  8.  ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ                      Τεμάχια 1 Βάρος: 0,75 kg
  9. ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ            Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 kg
  10.  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ                                           Τεμάχια 1 Βάρος: 1,0 lt

Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 8,2 κιλά.

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής Ξηρά-Βρεφικά προϊόντα:

  1.  ΚΡΕΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ Τεμάχια 1 Βάρος 0,3kg
  2. ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ Τεμάχια 1 Βάρος 0,3kg
  3.  ΓΑΛΑ Μακράς διάρκειας Τεμάχια 1 Βάρος 1,0 lt

Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 1,6 κιλά.
Κάθε αίτηση θα παραλάβει τα εξής ΒΥΣ προϊόντα:

  1.  ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ                                     Τεμάχια 1 Βάρος 100ml
  2.  ΣΑΜΠΟΥΑΝ                                              Τεμάχια 1 Βάρος 1,0 lt
  3.  ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ Γ.Χ.                  Τεμάχια 1 Βάρος 1,0 lt
  4. ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ                                           Τεμάχια 1 Βάρος 1,0 lt
  5.  ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΡΟΥΧΩΝ    Τεμάχια 1 Βάρος 1,0 kg

Σύνολο κιλών ανά ωφελούμενο: 4,10 κιλά.

Κάθε ωφελούμενος με βρέφος θα παραλάβει επιπλέον τα εξής ΒΥΣ – Βρεφικά προϊόντα:

  1.  ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ             1 Συσκευασία με 50 τμχ.
  2.  ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ                 1 Συσκευασία με 72 τμχ.

Σύνολο τεμαχίων ανά ωφελούμενο: 2 συσκευασίες.
Οι δικαιούχοι να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του να έχει εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.
Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 23330 – 53071 και 53072

Ανοιχτή επιστολή έστειλε ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Σαρηγιαννίδης, προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με το ότι δεν συμπεριλήφθηκε στους υποψήφιους της Ν.Δ.

Διαβάστε την επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

κινούμενος πάντα ορθόδοξα και με αξιοπρέπεια σε ολόκληρο τον προσωπικό και πολιτικό μου βίο, σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή για να σας επισημάνω τα κάτωθι:

Υπέβαλα αίτηση και εκδήλωσα την επιθυμία μου να συμπεριληφθώ στην λίστα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ, στην εκλογική περιφέρεια Ημαθίας, με γνώμονα την αμερόληπτη και αντικειμενική αξιολόγηση την οποία από την αρχή της προεδρίας σας στην ΝΔ ευαγγελίζεστε. Αποτέλεσα και αποτελώ, τόσο εγώ όσο και τα μέλη της οικογένειάς, μου σταθερό και αμετακίνητο “θεμέλιο” της Νέας Δημοκρατίας, κινούμενος σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της, θέτοντας εαυτόν πάντα στην υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το αν εκλογικά την εκάστοτε περίοδο κινείτο ανοδικά η καθοδικά. Υπηρέτησα την Νέα Δημοκρατία στα χρόνια τα δύσκολα, όπως τον καιρό που ήμασταν οι “γερμανοτσολιάδες”, οι “μνημονιακοί”, οι “προδότες” κατά τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα. Έθεσα εαυτόν σε μία εκλογική αναμέτρηση το 2014 ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με το χρίσμα της Ν.Δ, στον συνδυασμό του Γιάννη Ιωαννίδη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως κινούμαστε προς “σφαγή” στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας. Παρά το αρνητικό κλίμα και το σύνολο των κομματικών “μηχανισμών” της περιοχής να κινείται αντίθετα, κατάφερα και συγκέντρωσα μαζί με τους φίλους – υποψήφιους περ. συμβούλους μου (8 τον αριθμό), 13.269 σταυρούς την Α Κυριακή 18.994 σταυρούς την Β Κυριακή, πείθοντας τόσο τους Νεοδημοκράτες να μην γυρίσουν την πλάτη στην παράταξη , όσο και ψηφοφόρους από άλλα κόμματα να προσέλθουν στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και να την στηρίξουν, διατηρώντας έτσι και διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια της παράταξης, επικαλούμενος τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, με προσωπικό οικονομικό, σωματικό και ψυχικό κόστος

Αναφέρω όλα τα παραπάνω, διότι κύριε Πρόεδρε γνωρίζετε καλύτερα από εμένα πως αν η Νέα Δημοκρατία δεν ακολούθησε στα δύσκολα χρόνια την κατρακύλα άλλων πάλαι ποτέ μεγάλων παρατάξεων, αυτό οφείλεται κυρίως, όχι στις περιόδους εξουσίας αλλά στο γεγονός πως στα δύσκολα χρόνια, όπως αυτά των “γερμανοτσολιάδων”, κάποιοι κράτησαν και κρατούν άμυνα και αποτέλεσαν και αποτελούν τα “θεμέλια του οικοδομήματος” της παράταξης . Με τιμή λοιπόν έχω την δυνατότητα να μπορώ να ισχυρίζομαι πως είμαι ένας εξ αυτών των “θεμελίων” και αυτό οι πολίτες της Ημαθίας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Με το θάρρος της γνώμης λοιπόν, σας υπενθυμίζω πως η Δημοκρατία επιτάσσει στα κόμματα, η επιλογή των αντιπροσώπων τους, ακόμα και των “υποψήφιων” υποψηφίων να γίνεται από τα μέλη των κομμάτων, έστω σε κάποιο ποσοστό αν όχι στο σύνολό τους. Το Μητρώο Στελεχών ορθώς λειτούργησε ως μια φόρμα, δια της οποίας δύνανται οι πολίτες που δεν έχουν “μέσον”, όπως δηλώσατε χθες στο STAR, να προσεγγίσουν και να ενταχθούν στους κόλπους της ΝΔ, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσετε ότι έχει ωφελιμιστικό χαρακτήρα για τους συμμετέχοντες. Θεωρώ λοιπόν πως οι Ημαθιώτες, μέλη της παράταξης, θα έπρεπε να έχουν λόγο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της περιοχής έστω και κατά ένα ποσοστό και να μην αποκλείονται τελείως, με αποτέλεσμα να γίνεται διαμόρφωση του ψηφοδελτίου σύμφωνα με τα θέλω, τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες των εκάστοτε συμβούλων σας που δεν έχουν σχέση με την περιοχή.

Τα κόμματα κύριε Πρόεδρε όπως καλύτερα από εμένα γνωρίζετε, αποτελούν πυλώνες Δημοκρατίας και διαύλους μεταφοράς της λαϊκής εξουσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και η εξουσία αυτή δεν επιδέχεται “στραγγαλισμό”. Τα ανωτέρω βέβαια δεν τα αναφέρω για να σας κάνω “μάθημα” Δημοκρατίας, αλλά για να σας εξηγήσω και για να σας μεταφέρω την αίσθηση της αδικίας που υφίσταται στο μυαλό των πολιτών της Ημαθίας και δη των ψηφοφόρων της ΝΔ. Μια αίσθηση η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή εξ αποστάσεως από τους συμβούλους σας.

Επίσης θα ήθελα να σας επισημάνω πως η λογική, κάποιοι εκ των υποψηφίων να γνωρίζουν από καιρό πριν ότι είναι “εντός”, λαμβάνοντας σχετικές διαβεβαιώσεις από συμβούλους σας, αφήνοντας άλλους να ξοδεύουν χρήματα, κόπο και αξιοπρέπεια, δεν αποτελεί ευφυϊα αλλά απλή αγένεια και ας γνωρίζουν οι σύμβουλοί σας πως αγενής, ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να είναι.

Τα όσα λέω κύριε Πρόεδρε αποτελούν προϊόν ανιδιοτέλειας, επαφής με τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και μη, καθώς και αγάπης προς αυτήν την ιστορική παράταξη των δύσκολων αποφάσεων, έχοντας ταυτόχρονα την εμπειρία, την πεποίθηση αλλά μπορώ να πω και την γνώση, πως κατά πλειοψηφία τα “στελέχη - παράγωγα” αυτού του μηχανισμού και των επιλογών αυτών, θα είναι τα πρώτα που όταν το καράβι “πάρει” κλίση κατά πλειοψηφία θα “κρεμάσουν στο κατάρτι” την παράταξη διότι δεν θα υπάρχει πλέον όφελος.

Σε κάθε περίπτωση και αν όλο το σκεπτικό μου είναι λάθος, αναρωτιέμαι για το πώς η επιτροπή αξιολόγησης της ΝΔ, αξιολόγησε εμένα ως μη κατάλληλο ενώ αναζητούσε υποψήφιους με χαρακτηριστικά όπως:

1) Νέους (42 ετών)

2) Άφθαρτους (δεν συμμετείχα ποτέ σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο)

3) Σπουδές (Δικηγόρος κάτοχος Μεταπτυχιακού Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών)

4) Ξένες γλώσσες (2 ξένες γλώσσες)

5) Εκλογική δύναμη (13.269 σταυρούς την Α Κυριακή 18.994 σταυρούς την Β Κυριακή το 2014) 6) Πολιτική εμπειρία (περ. Σύμβουλος Ημαθίας από 2010 έως 2019)

και ενώ:

i) Δεν προσχώρησα και δεν υποστήριξα ποτέ άλλη παράταξη πλην της ΝΔ και των σχηματισμών και φορέων που στήριζε αυτή.

ii) Δεν συνεργάστηκα ποτέ με τον οποιοδήποτε αξιωματούχο άλλης παράταξης προκειμένου να αποκομίσω ίδιον όφελος (όπως κατάληψη θέσης).

Τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη πληρωμή των δικαιούχων του Επιδόματος Στέγασης (ενοίκιο), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 31.737.257,89 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.188 δικαιούχους και αφορά σε περισσότερα από 650.000 άτομα.

Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Κατηγορία Οικονομία

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε η διακοπή ρεύματος στις παρακάτω περιοχές:

24/6/2019 8:00:00 πμ-9:30:00 πμ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

24/6/2019 9:30:00 πμ-12:30:00 μμ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΗΣΙΟΥ - ΛΟΥΔΙΑ

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας