alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 19:16

Αυτή είναι η μέρα πληρωμής του ΚΕΑ

Την Παρασκευή στις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους λογαριασμούς και στην προπληρωμένη κάρτα σύμφωνα με πληροφορίες.

Το ΚΕΑ ειδικότερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς και την προπληρωμένη κάρτα των δικαιούχων για τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν μέχρι 31 Αυγούστου. Παράλληλα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάνε στα ATM και να σηκώσουν χρήματα από τις 26 το απόγευμα.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Να σημειωθεί ότι η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Ο Α.Σ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019 στο δημοτικό αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας φιλικούς αγώνες πυγμαχίας με φιλοξενούμενη την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Οι πυγμάχοι των δύο ομάδων αντάλλαξαν φιλικές γροθιές προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όσους παραβρέθηκαν.

Οι προπονητές του Α. Σ. Ατλαντίδα Σάκης Κουζιώρτης και Τάσος Καμπάνης, με το παρακάτω δημοσίευμα σε κοινωνικό δίκτυο ευχαριστούν:

‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή και στους αθλητές του ΠΑΟΚ για την συμμετοχή στο σπαρινγκ του Σαββάτου, ένα μεγαλύτερο στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του στον χώρο μας και τα πιο θερμά συγχαρητήρια για τους αθλητές της Ατλαντίδας ( για αυτούς τα λόγια είναι περιττά )...»

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Καθίζηση οδοστρώματος από μεγάλη λακκούβα έχει δημιουργηθεί στον δρόμο Σχοινά – Νεοχωρίου και συνεργείο της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας με τον πρόεδρο της Σωτήρη Τόκα βρισκόταν επί ποδός το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2019 για την επισκευή του εν λόγω προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο οδόστρωμα έχει δημιουργηθεί μια επικίνδυνη τρύπα που έχει προκαλέσει καθίζηση του δρόμου λόγω αγωγού της ΔΕΥΑλ που περνάει από κάτω.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά): αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά – ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις

Κατηγορία Εκπαίδευση
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 16:28

Ο Αγιασμός στα "Παιδιά της Άνοιξης" (φώτο)

Στο ΚΔΗΦ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» τελέστηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 ο επίσημος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές παρακολούθησαν την τελετή ελπίζοντας η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά να είναι ελπιδοφόρα και δημιουργική.
Στην τελετή του αγιασμού εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Χαλασαν τα υδραυλικά σας η χρειάζεσαι ανακαίνιση στο μπάνιο σας....
Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο παρά ένα τηλεφώνημα στο 6971 953955 και ο Σάκης Γιοβανόπουλος θα είναι στον χώρο σας.

Υδραυλικά – Θέρμανση.

Γιοβανόπουλος Αθανάσιος.

Πιεστικά συγκροτήματα, φίλτρα νερού, ηλιακά συστήματα

6971 953955 Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Κατηγορία Γενικά

Θύμα κλοπής μέσα στο σπίτι του σε χωριό έξω από τη Νάουσα έπεσε πριν από λίγες ημέρες ένας ιερέας. Όλα συνέβησαν στις 10 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, όταν οι δράστες μπούκαραν από το παράθυρο του σπιτιού άρπαξαν 140 ευρώ, έναν σταυρό και χρυσαφικά. Ο ιερέας τους αντιλήφθηκε ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει κάτι με τους δράστες να γίνονται καπνός.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας.

πηγη: thestival.gr

Κατηγορία Αστυνομικά

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο του 2019 - 2020 και την επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο εξετάζει η κυβέρνηση. Στόχος είναι ο περαιτέρω εξορθολογισμός του καθεστώτος επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και η μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν ήδη αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι:

* Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές – αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανση τους πολύ πιο νωρίς από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

* Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, ει δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει το καθεστώς του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται για χρήση στους αγρότες. Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς αυτό καταργήθηκε με το τρίτο Μνημόνιο.

Εφόσον η κυβέρνηση επαναφέρει σε ισχύ το καθεστώς του μειωμένου ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο, θα εφαρμοστεί και πάλι το σύστημα της εκ των υστέρων επιστροφής της διαφοράς μεταξύ του κανονικού και του μειωμένου ΕΦΚ στους δικαιούχους αγρότες με κριτήρια τα είδη και τις εκτάσεις των καλλιεργειών.

Κατηγορία Γενικά

Δημόσια ΙΕΚ: Βγήκαν τα αποτελέσματα στο diek.it.minedu.gov.gr. Ξεκινούν οι εγγραφές των σπουδαστών. Δείτε αναλυτικά τα δικαιολογητικά και την διαδικασία.

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να προσέλθουν απαραιτήτως από τη Δευτέρα 16-09-2019 έως και την Παρασκευή 20-09-2019 μέχρι τις 20:00 μ.μ., στα αντίστοιχα ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής. Σημειώνεται ότι το ωράριο
λειτουργίας των ΔΙΕΚ είναι 13:00- 21:00.

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ. Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής.
Ταχυδρομικές διευθύνσεις και τηλέφωνα των κατά τόπους ΙΕΚ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/diek_list.xls

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάση μορίων. Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα ΙΕΚ εγγραφής τους. Σε περιπτώσεις ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ αυτό καταγράφεται στην αίτηση του υποψηφίου (στο χώρο που αναφέρεται για ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) την οποία και υπογράφει. Η πληροφορία αυτή καταγράφεται σε πληροφοριακό σύστημα.
Ο τελικός αριθμός των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στα ΔΙΕΚ θα καθοριστεί με βάση τις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν.

Δικαιολογητικά
Κατά την προσέλευσή τους στα κατά τόπους ΔΙΕΚ οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:
 Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
 Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Πτυχίο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
 Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).
 Προαιρετικά εκτυπωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησής τους σε οριστική μορφή (με αριθμό πρωτοκόλλου).
Η ηλεκτρονική αίτηση εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα:
https://diek.it.minedu.gov.gr
Σημειώνεται ότι το εκτυπωμένο αντίγραφο της αίτησης διευκολύνει τη διαδικασία εγγραφής. Ωστόσο, η μη προσκόμισή του δεν αποτελεί λόγο αδυναμίας εγγραφής, καθώς τα ΙΕΚ ήδη διαθέτουν καταλόγους με αναλυτικά στοιχεία επιτυχόντων.

Τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες (Ν.4250/2014 (ΦΕΚ 74 /Α’/26-3-2014).
Αντίστοιχα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων των ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα
από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση (π.χ. απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου που φέρει τη θεώρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του
Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων). Επίσης, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο.

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής.
Το προσωπικό των ΔΙΕΚ θα προβεί σε έλεγχο ορθότητας των δηλωθέντων μορίων του επιτυχόντα, όπως φαίνονται στην αίτηση του, σε αντιπαραβολή με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά.
Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εγγραφή την ίδια χρονική περίοδο και σε ΕΠΑΛ και σε ΙΕΚ.

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο στο σύστημα https://diek.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας το email και συνθηματικό που ήδη έχετε. Από εκεί μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση.

Αν δεν θυμάστε το συνθηματικό σας, μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά συνθηματικού στο https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας