alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 29/02/2020
Κατηγορία Φαρμακεία

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Χαμός αυτή τη βδομάδα. Να μη ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ένα πράμα. Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς. Μας την έκανε με ένα «φσσστ μπόινγκ». Αν και 88 χρονών (δόξα το Θεό, έζησε αρκετά) άφησε πίσω του μια παρακαταθήκη σημαντική. Τώρα, γιατί τα ΜΜΕ μας μάτωσαν το κεφάλι ότι όλη η Ελλάδα κλαίει και οδύρεται για το Βουτσά, δεν το κατάλαβα. Οκ, ένας υπέροχος ηθοποιός αλλά και ένας αρκετά ηλικιωμένος άνθρωπος. Πόσο θα ζούσε ακόμα; Άνθρωπος ήταν όχι χελώνα. Εγώ μόνο έναν ξέρω που έκλαψε για την απώλεια του. Μόνο έναν. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτός ο ένας έκλαψε γιατί χάθηκε ο άνθρωπος Βουτσάς ή γιατί δεν τον….. περιποιήθηκε αυτός.

2

Ήρθε λοιπόν ο Κορονοϊός και στη Ελλάδα (σιγά μη μας ξεχνούσε). Λυπάμαι που θα το πω αλλά θα το πω. Όταν ρε ηλίθια γυναίκα πας στην Ιταλία για τη δουλειά σου, γνωρίζοντας ότι υπάρχει θέμα, γιατί επιστρέφεις χωρίς να εξεταστείς; Εμείς τι φταίμε; Εσύ παίρνεις το ρίσκο και την πληρώνουμε όλοι μας. Κόλλησες και το παιδί σου και αυτό, ποιος ξέρει πόσα ακόμα παιδιά στο σχολείο.

Από την αρχή του 2020, έχουν πεθάνει μέχρι προχθές Τρίτη 25.2.2020 (ώρα Ελλάδος 10:00) σε όλον τον πλανήτη από τον κορονοϊό 2.703 άτομα, από την εποχική γρίπη 73.742 άτομα και για διάφορες αιτίες 8.930.000 άτομα. Παρόλα αυτά ο τρόμος και ο φόβος όλων μας είναι ο κορονοϊός. Πεθαίνουμε και δεν το ξέρουμε. Ένα είναι το φάρμακο. Το τηλεχειριστήριο. Πάρτε το στα χέρια, κλείστε την τηλεόραση και τότε θα καταλάβετε πως η ζωή κυλάει κανονικά. Πουλάνε τρόμο για να κάνουν νούμερα. Οι μόνοι τυχεροί αυτοί που πουλάνε μάσκες. Άδειασαν τα ράφια. Το Καρπούζι σας προτείνει τις νέες, αυτοσχέδιες μάσκες προφύλαξης από τον ιό. Προσοχή στη δεύτερη, υπάρχει φόβος ασφυξίας.

3

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Μανώλης Σταυρής (αφού τακτοποίησε τέλεια τη θεατρική του ομάδα) είπε να ανανεώσει τη φωτογραφία του στο FB. Ανέβασε λοιπόν ο χριστιανός μια φωτογραφία και όπως ήταν αναμενόμενο κάποιοι τη σχολίασαν. Ένας εξ αυτών και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σωτήρης Τόκας.

4

Δεν κατάλαβα το σχόλιο αλλά γέλασα. Λίγες ώρες μετά ανεβάζει και αυτός μια νέα φωτογραφία στο προφίλ του. Όταν την είδα, πήγα στα σχόλια να δω μήπως σχολιάσει ο Σταυρής τίποτα σε «Φιλιώ Πυργάκη» αλλά δυστυχώς δεν βρήκα κάτι. Λέτε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ να μην ξέρει καμιά τραγουδίστρια της παράδοσης; Αν ναι, τότε βλέπω τον Μαζωνάκη να έρχεται το καλοκαίρι στο αμφιθέατρο. Δεν μπορεί, αυτόν θα τον ξέρει.

5

Πάντως μπράβο σας παιδιά. Είστε οι μόνοι που συνδυάζετε το καινούριο (FB) με το παλιό (παραδοσιακές τραγουδίστριες). Την επόμενη φορά να παίξετε με ηθοποιούς θεάτρου. Ελπίζω ο Σταυρής να είναι καλύτερος σ΄ αυτό.

Στις μέρες μας και η κουτσή Μαρία έχει fb. Καλό αυτό. Το κακό είναι άλλο. Και γω δεν ξέρω που μπαίνει το «ε» και που το «αι» αλλά ο παρακάτω κύριος με ξεπέρασε. Να επέμβει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αμέσως.

6

Ας αλλάξω θέμα και ας πάω σε μια ομάδα γυναικών που εγώ προσωπικά συμπαθώ αλλά αυτές (κατά καιρούς) με πήραν με στραβό μάτι. Η φιλοπρόοδος φιλόπτωχος γυναικών κάνει εκδρομή. Ναι, καλά διαβάσατε. ο κόσμος κλείνεται στα σπίτια του μη κολλήσει κάτι και αυτές δε μασάνε τίποτα. Θα πάνε Ναύπακτο. Υπέροχο μέρος, πανέμορφο. Το πιο ωραίο όμως είναι άλλο. Στην αφίσα τους αφήνουν και ένα υπονοούμενο που ο καθένας μας μπορεί να μεταφράσει όπως θέλει. «Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Θερβάντες».

7

Άτσα, ποιος είναι ο Θερβάντες και γιατί θα ξαγρυπνάει για όλες τις κυρίες; Δύο τα τινά. Ή ο Θερβάντες είναι σεξουαλικό υπονοούμενο ή είναι κάποιος από τη σεκιούριτι του ξενοδοχείου. Ότι και να είναι η «προστασία ενός άντρα» πουλάει. Έξυπνη κίνηση. Τέλος πάντων, το Καρπούζι έψαξε και βρήκε τον Θερβάντες και θα λύσει ευθύς αμέσως τις απορίες όλων σας. Κυρίες μου, αν πήρατε και ζαρτιέρες μαζί σας, ξαναβάλτε τες στο συρτάρι. Εγώ γι΄ αυτόν, όχι στρινγκ αλλά σωβρακοκυλότα ως το γόνατο θα φορούσα.

8

Μούτρα που θέλουν και ζαρτιέρα. Έναν Δον Κιχώτη έγραψε και το παίζει και φίρμα. Αυτόν τον Θερβάντες δεν εννοούσατε κυρίες μου;

Και αφού μας ανακοίνωσαν ότι θα πάμε εκδρομή έκαναν και ένα μασκέ πάρτι για να είναι στο κλίμα των ημερών. Το πάρτι είχε και θέμα, όχι άντε άντε. Και ενώ περίμενα να τις δω ντυμένες το μπαλέτο του Μπίγαλη, αυτές με ξάφνιασαν και ντύθηκαν…..

9

Προχθές έγινε και το δημοτικό συμβούλιο. Για πιο λόγο κάνουν συμβούλια, δεν κατάλαβα. Ποτέ δεν αποφασίζουν τίποτε γιατί πολύ απλά ποτέ δεν γίνεται κάτι. Μάλλον για να εκτονώνονται το κάνουν αφού και πάλι σκοτώθηκαν. Ο Μόσχος Κυτούδης στην πρωτολογία του αναφέρθηκε στο χαλασμένο απορριμματοφόρο, στους παράνομους σκουπιδότοπους και προειδοποίησε πως αν δεν αλλάξει κάτι θα προσφύγει στις αρμόδιες υπηρεσίες με όποιο κόστος. Ο δήμαρχος αντέδρασε και είπε πως ο κ. Κυτούδης βρίσκεται σε σύγχυση και του συνέστησε να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό πριν τοποθετηθεί.

10

Αχ ρε Μόσχο, από τη μέρα που πήγες με τον Χαλκίδη ¨ξεκούτιανες;¨. Το πρόσεξε και ο δήμαρχος. Όταν σε είχε μαζί του ήσουνα ξουράφι. Γιατί έφυγες πασά μου, γιατί; Αν ήσουν τώρα στην Ώρα Ευθύνης θα είχες να ασχοληθείς με πιο εποικοδομητικά πράγματα. Να κυνηγάς ας πούμε, όλους όσους ¨Δεν σε Προσκύνησαν¨. Τη Χρύσα, την Έφη (τυχαία τα ονόματα), εμένα (ποτέ δεν ξέρεις). Θα περνούσε η ώρα σου πιο ευχάριστά. Κάθεσαι και ασχολείσαι με τα σκουπίδια. Έλεος. Για αυτά έχουμε τον Κούγκα που το κατέχει το θέμα.

Συνεχίζω με το άλλο θέμα που κοντεύει να γίνει θεσμός αποτυχίας. Τέσσερις αιτήσεις κατατέθηκαν στο δήμο Αλεξάνδρειας για τη θέση του «Συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης». Για δεύτερη φορά δεν κατάφεραν να τον εκλέξουν. Τι ατυχία ρε παιδί μου και αυτή. Να θες και να μην μπορείς. Και ποιος δεν θέλει στον δήμο του έναν άνθρωπο που θα δέχεται τις καταγγελίες των πολιτών και θα ζητά άμεση επίλυση από τον δήμο; Χαχαχαχαχαχ ακόμα αυτόν να έχετε στο κεφάλι σας να σας ζαλίζει. Ούτε σε 500 χρόνια δεν πρόκειται να εκλεγεί. Εγώ ένα έχω να σας πω. Τζάμπα το κουράζεται το θέμα. Εδώ δεν δίνεται σημασία στον ίδιο τον πολίτη, θα δώσετε στον συμπαραστάτη; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Όσο για το θέμα της ΕΒΖ και το θέμα των ειδοποιητηρίων-κατασχετηρίων από την ΑΑΔΕ του πρώην Δήμου Μελίκης την ξέρετε την απάντηση. Το θέμα έληξε. Μην κάνετε ότι νοιάζεστε και σας πήρε ο πόνος. Δεν κλ@νει ο πεθαμένος. Τάχα μου σας πήρε ο καημός και χάσατε τον ύπνο σας. Τόσα χρόνια που ήσασταν; Κοντεύω τα 50 και ποτέ δεν άκουσα ότι η ΕΒΖ είναι μια υγιής επιχείρηση. Όλο για λαμογιές και υπέρογκους μισθούς άκουγα. Τι περιμένατε; Η Ελλάδα του Ανδρέα δυστυχώς πέθανε. Έσπειρες ανέμους, θα θερίσεις θύελλες. Γι΄ αυτό δήμαρχε ασχολήσου με αυτά που μπορείς και άσε τα «αδύνατα» στη μοίρα τους.

Για παράδειγμα, ρίξε κανένα καινούριο σοβά ή ανάγκασε αυτούς που έχουν τα ερείπια να τα σουλουπώσουν. Δεν είναι λογικό να βγαίνεις να πάρεις ένα κιλό λεμόνια και να γυρνάς σπίτι με 8 ράμματα και να μη θυμάσαι ούτε πως λένε τον άντρα σου. Πιάνει μια βροχή και τρέχουμε όλοι μας κάτω από τα μπαλκόνια των οικοδομών για να μη βραχούμε. Αμ δε, λιγότερο κινδυνεύουμε στη βροχή. Το πολύ πολύ να μας χτυπήσει κανένας κεραυνός και να γίνουμε σαν τον Flash. Άμα σου έρθει όμως ο σοβάς, όχι Flash αλλά μπράτς καταϊς και άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη.

11

Ζούμε σε έναν δήμο που δεν ξέρουμε πώς να προφυλαχτούμε. Σοβάδες πέφτουν, τρύπες ανοίγουν στη μέση του δρόμου, μικρόβια από τα σκουπίδια παντού, φρεάτια πλημυρίζουν, δέντρα πέφτουν, παράνομοι σκουπιδότοποι, θέματα στατικότητας και πυρασφάλειας σε δημόσια κτήρια, και…. και…. Τι να μασήσουμε εμείς από Κορονοϊό μετά! Πίσω και σ΄ έφαγα.

Μετά τον Αμάραντο (που επιτέλους το διόρθωσε) άλλος ένας σύλλογος έχει θέμα με …το όνομα του. Ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος έκοψε την βασιλόπιτα του και με μπέρδεψε με την ορθογραφία του. Να ξεκαθαρίσουμε πλέον ότι το «Πλατέος» εδώ και αρκετά χρόνια γράφεται με «ο» και όχι με «ω». Όσο για το «Βαρασσός», λίγο που το έψαξα, το γράφουν και με ένα αλλά και με δύο «σ». πιο είναι το σωστό, δεν το κατάλαβα και δεν με νοιάζει. Όταν όμως το έχεις στο λάβαρο σου με δύο «σ» οφείλεις να το έχεις παντού έτσι. Κάνω λάθος;

 12

Και επειδή η βασιλόπιτα φαίνεται (και είναι αν κρίνω από τις γιρλάντες) χειροποίητη και όχι από κάποιο ζαχαροπλαστείο (για να το δικαιολογήσω) οφείλει αυτή που την έφτιαξε να ξέρει τα βασικά. Κότσαρε δύο φορές το 2020 για να το βλέπουν φαίνεται και αυτοί που κάθονται αριστερά και δεξιά (τρομάζω) και δεν έμεινε χώρος για ένα ακόμα «σ». Κατά τ΄ άλλα φαίνεται νόστιμη.

Η περιοχή μας από πρωτιές άλλο τίποτα. Ποιος θα το φανταζόταν ότι ο κορονοϊός θα ερχόταν στην Θεσσαλονίκη πριν από το μετρό. Ούτε ο σχωρεμένος ο Κούβελας. Τα προβλήματα είναι για τους ανθρώπους αυτό έχω να πω εγώ. Πάντως η ζωή είναι άδικη. Οι αρχαίοι Έλληνες δώσανε στον υπόλοιπο κόσμο τον πολιτισμό, τα μαθηματικά, την ιατρική, το θέατρο και χίλια μύρια άλλα και αυτοί μας έδωσαν τις…. αρρώστιες τους. Αν το κάνετε για να μας τεστάρετε, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Οι αρχαίοι τα έκαναν όλα, εμείς οι νέοι τίποτα.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Ηλιόλουστη φαίνεται πως θα είναι η φετινή Καθαρά Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι μετεωρολογικές προγνώσεις κάνουν λόγο για βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα Βαλκάνια και ενδέχεται να επηρεάσει με τοπικές βροχοπτώσεις μόνο τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή, ενώ οι άνεμοι θα βοηθήσουν στο παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, αφού θα πνέουν με ένταση γύρω στα 5 μποφόρ, στις περισσότερες περιοχές.

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα «πληγούν» σήμερα από σποραδικές καταιγίδες, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη

και την ανατολική νησιωτική χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με βροχές. O καιρός, πάντως, θα είναι βελτιωμένος στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές βροχές, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8, στα παραθαλάσσια τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες νωρίς το πρωί στα ανατολικά με πιθανότητα για τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα νότια δυτικοί 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Η εταιρία διανομών καυσίμων «Argo» του Δημήτρη Κουτσιάδη, εδρεύει στα Καβάσιλα Ημαθίας και βρίσκεται πάντα επί ποδός για την άμεση εξυπηρέτηση σας και την εγγύηση ποιότητας καυσίμων και υπηρεσιών ενώ πραγματοποιεί και διανομές κατ' οίκον σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Γιαννιτσά.

Το πρατήριο υγρών καυσίμων Κουτσιάδης εξειδικεύεται επίσης στον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας και παρέχει υπηρεσίες πλυντηρίου σε ασυναγώνιστες τιμές.

Το προσωπικό που απασχολείται στο πλυντήριο αυτοκινήτων, διαθέτει εμπειρία ετών στον χώρο και εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναλαμβάνουν το πλύσιμο αυτοκινήτου σας μέσα – έξω, καθαρίζουν τα θολά φανάρια και επιπλέον διαθέτουν τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και αναβαθμίζοντας διαρκώς τις υπηρεσίες τους ώστε να έχουν πάντα πλήρως ικανοποιημένους πελάτες.

Στο κατάστημα θα βρείτε υψηλής ποιότητας καύσιμα κίνησης, λιπαντήριο και μίνι αγορά αναλώσιμων προϊόντων οχημάτων (λάδια, αντιψυκτικά υγρά, κλπ).

Δημήτρης Κουτσιάδης

Καβάσιλα Ημαθίας.

Καλέστε στο 2331 306841 ή στο 6975555979 για την παραγγελία σας!

  • alexandriamou.gr_diafimiseis041
  • alexandriamou.gr_diafimiseis043
  • alexandriamou.gr_diafimiseis046
  • alexandriamou.gr_diafimiseis056
Κατηγορία Επιχειρείν

Ανακοινώνεται ο Πίνακας Κατάταξης των υποψηφίων, κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης, στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες- ακαδ. έτος 2018/19». Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να λάβουν και εξατομικευμένη πληροφόρηση για την αίτησή τους, εισάγοντας Αρ. Πρωτ. Αίτησης (χωρίς την ημερομηνία) και ΑΦΜ, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής στον σύνδεσμο: http://portal.iky.gr:8080/eko/pages/search.xhtml.

Επισημαίνεται ότι ο πίνακας καταρτίστηκε βάσει των μορίων που αναγράφονται στην ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση αυτομάτως από την ίδια διαδικτυακή εφαρμογή. Παρά ταύτα, εάν διαπιστωθεί αναντιστοιχία μορίων του πίνακα κατάταξης με την οριστικοποιημένη ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση του, ο υποψήφιος οφείλει να ενημερώσει αμέσως το ΙΚΥ -μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής: https://www.iky.gr/support/- το αργότερο έως και 5/3/2020, επισυνάπτοντας και την εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, προκειμένου να διορθωθεί/θεραπευτεί τυχόν τεχνικό σφάλμα.

Καλούνται οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν 76 μόρια και άνω (σειρά κατάταξης μικρότερη ή ίση με 5.730), να υποβάλλουν (ιδιοχείρως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά– courier), στο ΙΚΥ (Τμήμα Υποτροφιών Προπτυχιακών Σπουδών, Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234 Νέα Ιωνία), την ηλεκτρονική τους αίτηση (οριστικοποιημένη αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου) εκτυπωμένη, υπογεγραμμένη και συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με την με αριθμ. 22127/25-10-2019 Πρόσκληση, το αργότερο έως την 31η Μαρτίου 2020 (σφραγίδα ταχυδρομείου), προκειμένου να διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος επιλεξιμότητας. Δεν θα εξεταστούν αιτήσεις που θα υποβληθούν εκπρόθεσμα ή με οποιονδήποτε άλλον από τον προαναφερόμενο τρόπο (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φαξ κ.λπ.)

Κατηγορία Εκπαίδευση

Αποφασίστηκε η αναστολή όλων των προγραμματισμένων σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό, λόγω του κοροναϊού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ακυρώνονται όλες οι μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό λέγοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να ιχνηλατήσουμε τις επαφές των μαθητών στο εξωτερικό».

Μάλιστα, μίλησε για την επίπονη και δύσκολη, όπως είπε χαρακτηριστικά, διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών που είχαν τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης μέχρι στιγμής και από τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα ανάμεσα σε αυτούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή όσοι έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό.

Όπως εξήγησε, δεν κρίνεται απαραίτητη η αναστολή κοινωνικών εκδηλώσεων και συναθροίσεων, ενώ καθαρά επιδημιολογικοί λόγοι επέβαλαν την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων καθώς, όπως έκρινε η επιτροπή, «η συνάθροιση χιλιάδων ανθρώπων θα ευνοούσε σημαντικά τους παράγοντες μετάδοσης του κοροναϊού με διασπορά σε όλη την επικράτεια».

«Η επιδημία εμφανίζεται όλο και σε περισσότερες χώρες και ο κόσμος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι υπάρχουν κρούσματα σε περιοχές όπου δεν υπάρχει σαφής πηγή προέλευσης του ιού.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και αναφέρθηκε -όπως είπε- με ένα μήνυμα καθοριστικής σημασίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι αυτές οι οποίες φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο από τον κοροναϊό. Όπως επισήμανε, ο νέος ιός επηρεάζει τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε προχωρημένη ηλικία και γι’ αυτό είναι αναγκαία η προστασία όλων μας προς αυτούς τους συμπολίτες μας.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής για όλη την κοινότητα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες:«Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή επαφής των χεριών με μάτια, στόμα και μύτη, αποφυγή επαφών με άτομα που έχουν έστω και ήπια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και εμπιστοσύνη στους ειδικούς».

Κατηγορία Εκπαίδευση

Συναγερμός έχει σημάνει στον στρατό και στην ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Εβρο, καθώς περισσότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή στα σύνορα, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ροές πληθαίνουν όσο περνάει η ώρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Τουρκία στήνει στα σύνορα τη δική της Ειδομένη, καθώς βάζει δωρεάν πούλμαν από την Αδριανούπολη, αγροτικά οχήματα αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να μεταβούν στα σύνορα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Jared Wall @JaredWall01

Mr Kirbaki says there is fighting between police, immigrants and locals on the Greek island of Chios (Sakız Adası).

Jared Wall @JaredWall01

If anyone wants a free bus ticket to Greece, the news is reporting there are busses from Esenler bus station.

This is all quite...unprecedented.

Ισχυρή παρουσία στρατού και αστυνομίας στα σύνορα

Ηδη στον Εβρο βρίσκονται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο iefimerida.gr πως η αστυνομική δύναμη στο σημείο από 100 άτομα έχει αυξηθεί στα 250 και αναμένεται να μεταβούν και άλλοι αστυνομικοί, ενώ ο στρατός έχει απλώσει στον δρόμο αγκαθωτά συρματοπλέγματα προκειμένου να μην επιτρέψει την πρόσβαση στην Ελλάδα.

Μάλιστα αναμένεται οι άνδρες του στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. να αναπτυχθούν κατά μήκους των συνόρων σε σημεία-περάσματα προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα ενισχύσουν τον Εβρο με καινούργιες μονάδες από την Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία αλλά και τη Θράκη, ώστε να καλυφθεί όλο το μήκος των συνόρων και να μην περάσουν οι παράνομοι μετανάστες. Το πρωί, οι εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν δύο τουλάχιστον φορές να περάσουν τα σύνορα, παράνομα, αλλά απωθήθηκαν.
Με λεωφορεία μεταφέρονται στον Εβρο οι πρόσφυγες

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες είχαν σταματήσει οι ροές μεταναστών από τον Εβρο, αλλά η κατάσταση άλλαξε μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα.

Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ από την Τουρκία, την ώρα που επισήμως η Άγκυρα διαψεύδει ότι άλλαξε τακτική στο μεταναστευτικό, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες μαζεύονται σε κεντρικά σημεία της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να μεταφερθούν, δωρεάν με λεωφορεία, στα σύνορα με την Ελλάδα. Όπως λένε οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών ενημερώνονται μέσω SMS για τα σημεία που πρέπει να πάνε προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.
σύνορα έβρος πρόσφυγες λεωφορεία

Δείτε το βίντεο από τα σύνορα στον Εβρο:

https://www.internethaber.com/duzensiz-gocmenlerin-pazarkule-sinir-kapisinda-video-galerisi-2085412.htm

 iefimerida.gr
Κατηγορία Γενικά

Το Δ.Σ του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας και το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» μετά από έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να ακυρώσει τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του, το Σάββατο στις 29 Φεβρουαρίου 2020 στο Κέντρο Διασκέδασης «ΣΕΙΡΙΟΣ» στο Μακροχώρι.
Ο σύλλογος εφαρμόζει την κοινή υπουργική απόφαση για τον Κορονοΐο που εξέδωσαν τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, περί ματαίωσης των εκδηλώσεων σε όλη την χώρα.
Με αίσθημα ευθύνης προς του συμπολίτες μας, λόγω του κινδύνου μεταδώσεις του ιού, ο Χορός θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ 

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα γέννησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, στο “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά” του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Για κάθε παιδί που γεννιέται  στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2020 καταβάλλεται από το Δημόσιο μέσω του ΟΠΕΚΑ παροχή ύψους δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ. Δικαιούχος του επιδόματος γέννησης είναι η μητέρα του παιδιού.

Η αίτηση για το επίδομα γέννησης μπορεί να υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο www.epidomagennisis.gr με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του αιτούντος στο πληροφοριακό σύστημα TAXIS net της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), είτε μέσω εξουσιοδοτημένων χρηστών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας.  Αν η αίτηση υποβληθεί μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη γέννηση του παιδιού, τότε καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Σε περιπτώσεις υποβολής αίτησης μετά την παρέλευση του 3μηνου από τη γέννηση, το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται ολόκληρο σε μία δόση.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να υποβάλλει η μητέρα ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος από αυτήν πολίτης, την αίτηση χορήγησης του επιδόματος γέννησης στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας (σύμφωνα με τον Ν. 4659/2020, άρθρο 7 Κ.Υ.Α. Δ11οικ.8523/236/17.02.2020), είναι τα ακόλουθα:

1. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, για το οποίο θα χορηγηθεί το επίδομα γέννησης.
2. ΑΜΚΑ του παιδιού
3. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) και πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος (Εκκαθαριστικό) φορολογικού έτους 2019 ή του 2018 σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί το Ε1 του φορολογικού έτους 2019 μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής του.
4. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
5. Πρόσφατη βεβαίωση ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Οι πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν οικογενειακή μερίδα στην Ελλάδα, υποβάλλουν δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την οικογενειακή τους κατάσταση ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της πράξης συμφώνου συμβίωσης στην αντίστοιχη περίπτωση.
6. Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.) (για ομογενείς αλλοδαπούς).
7. Βεβαίωση εγγραφής πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής (για δικαιούχους που είναι πολίτες κράτους – μέλους της Ε.Ε.).
8. Άδεια διαμονής (για δικαιούχους που είναι πολίτες τρίτου κράτους).
9. Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού με εμφανή τον IBAN και δικαιούχο ή συνδικαιούχο την/τον αιτούσα/αιτούντα.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

10. Δικαστική απόφαση ή διαταγή ανάθεσης επιμέλειας τέκνου (σε περίπτωση που η επιμέλεια του τέκνου έχει ρυθμιστεί δικαστικά).
11. Δικαστική απόφαση ή διαταγή ανάθεσης επιτροπείας (σε περίπτωση που η επιτροπεία του παιδιού έχει ανατεθεί σε φυσικό πρόσωπο).
12. Συμβολαιογραφική πράξη αναγνώρισης τέκνου (σε περίπτωση αναγνώρισης τέκνου).
13. Ληξιαρχική πράξη θανάτου της μητέρας (σε περίπτωση που η μητέρα έχει αποβιώσει).

Τα προς υποβολή δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπή αρχή ή που σε κάθε περίπτωση δεν έχουν συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα, θα πρέπει να είναι νομίμως μεταφρασμένα και επικυρωμένα, όπου δε απαιτείται να φέρουν την επισημείωση της σύμβασης της Χάγης (Apostile).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, όπου στεγάζεται και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας , στη Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού (δίπλα στο ΚΑΠΗ) στα τηλέφωνα 23330 – 53071 και 53072 με εσωτερικό 3, καθώς επίσης και στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας που βρίσκεται στη Πλατεία Παπαντωνίου με τηλέφωνο επικοινωνίας 23330 – 23114. Ώρες λειτουργίας: 8:00π.μ.-4:00μ.μ..

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας