alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 198 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Θωμά, 26ης Απριλίου, στον χώρο θυσίας, στο μνημείο των Στουμπάνων.

Θέσεις εργασίας σε επιχείρηση εστίασης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Συγκεκριμένα ζητούνται κοπέλες για τη στελέχωση του προσωπικού επιχείρησης καφέ,

η οποία αλλάζει...και εντάσσεται σε αλυσίδα καταστημάτων εστίασης.


τηλ. επικοινωνίας:6972 237121

Κατηγορία Επιχειρείν

Το Olive Bistro Wine Bar δεν θα μας στερήσει το μοναδικό γευστικό μενού του, ούτε την περίοδο της καραντίνας αφού αναταποκρίθηκε άμεσα

Κατηγορία Επιχειρείν

Ενοχλημένη φαίνεται πως είναι η Εκκλησία με την κυβέρνηση, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ζητά να ανοίξουν άμεσα οι ναοί στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιερώνυμος έστειλε σχετική επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, πρόκειται για μια αυστηρή, σε τόνο, επιστολή, στην οποία η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.

Ο Μακαριώτατος φέρεται να συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενο της. Σε αυτή ζητάνε, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

Φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπήρξαν ζυμώσεις μεταξύ Ιεραρχών προκειμένου να υπάρξει μια παρέμβαση προς την Πολιτεία για το άνοιγμα των Εκκλησιών, καθώς οι περισσότεροι Ιεράρχες είχαν δεχθεί αντιδράσεις από πιστούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το θέμα και ο Αρχιεπίσκοπος στο γεγονός ότι κάποιοι από τους Ιεράρχες είχαν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται δημόσια κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Ένας ακόμη λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα τη νύχτα της 26ης προς 27ης Μαΐου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ιεράρχες φαίνεται πως ενοχλήθηκαν έντονα με το ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μία κινητή συναυλία της Άλκιστης Πρωτοψάλτη, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου συναθροίστηκαν αρκετοί για να την παρακολουθήσουν, ενώ δεν επετράπη να γίνει η περιφορά του Επιταφίου τη Μ.Παρασκευή, ούτε η μετάδοση από μεγάφωνα της λειτουργίας τη Μεγάλη Εβδομάδα.

πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, cnn.gr

Aπό τη Δευτέρα 27 Απριλίου ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα 73.000 μακροχρόνια άνεργοι, ποσοστό άνω του 43% των δικαιούχων. Όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης οι πληρωμές θα αρχίσουν τη Δευτέρα 27 Απριλίου ενώ η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε ότι μόνο όσοι δικαιούχοι έχουν καταχωρηθεί στα μητρώα του Οργανισμού μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το IBAN τους ενώ διευκρίνισε ότι όσοι δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια αλλά έχουν ΙΒΑΝ στον ΟΑΕΔ θα πληρωθούν μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

«Δώσαμε προτεραιότητα και καλύπτουμε το 1/3 των μακροχρόνια ανέργων, όσων είναι άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες. Αν υπολογίσουμε και όσους έληγε το επίδομα ανεργίας τους τον Απρίλιο και πήραν δίμηνη παράταση, μιλάμε για επίδομα σε 400 χιλιάδες ανέργους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση αφορά όσους εγγεγραμμένους ανέργους απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019 έως και τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των 400 ευρώ, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

-Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε
προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) και δεν θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν πρέπει να προβούν σε καμία ενέργεια.

-Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, θα

καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

-Για όσους ανέργους ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την
καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του ΟΑΕΔ και περιέγραψε τα δύο προγράμματα, που ξεκινούν τον Μάιο, αφορούν συνολικά 45.000 νέες θέσεις εργασίας και απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια άνεργους.

Θα υπάρξουν και προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας» ενημέρωσε, στα οποία οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και όσον αφορά στην μοριοδότηση που θα πάρουν οι υποψήφιοι, το πιο σημαντικό κριτήριο θα είναι οι μήνες ανεργίας. «Όσο πιο πολλούς μήνες άνεργος είναι κάποιος, τόσο περισσότερα μόρια θα παίρνει» διευκρίνισε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Πηγή: Reader.gr

Κατηγορία Οικονομία

Την Κυριακή του Θωμά δεν υπήρξε η καθιερωμένη ενημέρωση-συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού,

αλλά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή, ανακοινώνονται 11 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.517, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.181 (46,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

46 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 13 (28.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 89,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 64 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 134 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Οι 35 ήταν γυναίκες (26.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας

ήταν τα 74 έτη και το 89,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 64.608 κλινικά δείγματα.

Κατηγορία Υγεία

Αλλάζει το «800άρι» και μετατρέπεται σε 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους παραμένουν σε αναστολή σύμβασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV.

Αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά το επίδομα του κράτους στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Το επίδομα των 800 ευρώ που δόθηκε για 45 ημέρες τον Απρίλιο, στην ουσία θα αντικατασταθεί με επίδομα των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο (διάστημα 30 ημερών) και βεβαίως θα δοθεί σε λιγότερους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Σαββάτου, η σταδιακή επαναφορά στην «κανονικότητα» αλλάζει σημαντικά το τοπίο των ενισχύσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές και διαφοροποιεί τα πακέτα ανακούφισης. Πλέον, έμφαση θα δίδεται στη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και όχι στη χορήγηση της άμεσης ενίσχυσης των 800 ευρώ.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, από την 1η Μαΐου και μετά:

-Το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο σε εργαζόμενους που είναι σε αναστολή – είτε είναι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές είτε υπολειτουργούν.

-Το ύψος του επιδόματος, σύμφωνα με το Open Tv, θα είναι αναλογικό για όσο διάστημα είναι σε αναστολή. Δηλαδή, εάν ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή για έναν μήνα θα λάβει 534 ευρώ. Αν είναι για 15 μέρες θα λάβει τα μισά και αν είναι για δύο μήνες θα λάβει 1.060 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις, αυτά που συζητούν τα δύο υπουργεία είναι η κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ ή της αναλογίας που προκύπτει και η αντικατάστασή της με χρηματοδοτικά εργαλεία. Αντί, δηλαδή, της άμεσης ενίσχυσης των 800 ευρώ, για ενάμισι μήνα, θα διευκολύνονται οι επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια. Αυτό θα ισχύσει -ενδεχομένως- και για επιχειρήσεις οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές, ενώ βέβαιη είναι η κατάργησή της για όσες επιχειρήσεις θα ανοίξουν – έστω και υπό περιορισμούς.

Το νέα μέτρα που έρχονται από τον Μάιο για την αγορά εργασίας και το καινούριο τοπίο που διαμορφώνεται το δεύτερο εξάμηνο του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοιού φέρνει στο προσκήνιο το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Το ρεπορτάζ δίνει αναλυτικές απαντήσεις για τις παρατάσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας αλλά και για τα επιπλέον μέτρα που θα εφαρμοστούν το δεύτερο εξάμηνο στην προσπάθεια ανάσχεσης του κύματος των απολύσεων. Αποκαλύπτει πως η δυνατότητα παράτασης των αναστολών για μισθωτούς που βρίσκονται ήδη σε αυτό το καθεστώς θα δοθεί για ένα μήνα. Το ύψος της ειδικής αποζημίωσης για τους μισθωτούς που θα παραμείνουν σε αναστολή και κατά την διάρκεια της παράτασης του ενός μήνα, θα υπολογισθεί αναλογικά στα 534 ευρώ.

Ορατή φυσικά είναι η αύξηση της ανεργίας, απόρροια της νέας τάξης πραγμάτων που δημιουργεί ο κορονοϊός, ενώ δεν κρύβονται οι φόβοι για... επιδηµία 15νθήµερης εργασίας µε µισές αποδοχές. Στο μεταξύ, η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2020.

Κατηγορία Οικονομία
Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 14:19

Έκλεψαν ηλικιωμένο με ¨μαγικό¨ τρόπο

Συνελήφθη χθες (25 Απριλίου 2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας

μία γυναίκα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες το απόγευμα μαζί με μία συνεργό της, πλησίασαν ηλικιωμένο και

αφαίρεσαν από την κατοχή του ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Το πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε στον παθόντα.

Επιπλέον, σε βάρος της βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή

και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Ένας 58χρονος αγρότης στην Πέλλα εγκλωβίστηκε ανάμεσα στη φρέζα και τον γεωργικό ελκυστήρα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Τη ζωή του έχασε ένας 58χρονος αγρότης σε περιοχή της Πέλλας.

Σύμφωνα με την αστυνομία στις 19.30 το απόγευμα, ανατολικά της περιοχής των Γαλατάδων, ο 58χρονος εκτελούσε εργασίες στο χωράφι του.

Για άγνωστους ακόμη λόγος, εγκλωβίστηκε ανάμεσα στη φρέζα και τον γεωργικό ελκυστήρα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο 58χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

www.voria.gr

Κατηγορία Αγροτικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 26/04/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας