alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 01 Μαΐου 2020

Δύο μέρες μείνανε, μάτια μου γλυκά……. Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι αυτή η καραντίνα τους βόλεψε όλους. Όχι μόνο την κυβέρνηση που μας έκλεισε σπίτι και περνάει το ένα νομοσχέδιο πίσω από το άλλο αλλά και όλες της δημοτικές αρχές. Για παράδειγμα, ο δήμος μας επαναπαύθηκε και δεν κάνει τίποτα. Από τις 5 το απόγευμα τα σπίτια μας γίνονται κολαστήρια. Βγαίνεις το απόγευμα να πιεις στην αυλή τον καφέ σου και τον μισό τον πίνεις εσύ και τον άλλον μισό τα κουνούπια (μαζί με μια μπουκάλα από το αίμα σου).

Πολύ νωρίς ξεκίνησε για φέτος το πρόβλημα των κουνουπιών. Κύριε Βένιο μου τι γίνεται; Γλυτώσαμε τον covid19 και θα πεθάνουμε από ελονοσία; Πότε θα νιώσω και γω σα δημότης αυτού του δήμου, μια φορά στη ζωή μου ασφαλής; Δεν χρειάζεται μόνο ραντίσματα και ένα κάρο λεφτά για πέταμα. Χρειάζεται και λίγο τσαμπουκάς. Δεν θα το νοικιάσεις ρε μάγκα το χωράφι σου σε ριζά. Δεν θα πάρεις 120 ευρώ το στρέμμα. Νοίκιασε το σε βαμβακά και πάρε 80. Τελεία και παύλα. Για 500 ευρώ το χρόνο υποφέρουμε όλοι μας. Φτάσαμε σε ένα σημείο να σε κοιτάει το κουνούπι στα μάτια και να μην ταράζεται. Αλήθεια, όταν ονομάσατε τον συνδυασμό σας Ώρα Ευθύνης τι ακριβώς είχατε κατά νου; Μπήκατε σε κανένα λεξικό να δείτε τι σημαίνει η λέξη «ευθύνη»; Ώρα ακινησίας έπρεπε να τον πείτε μου φαίνεται.

m1

Σε αντίθεση με τον δήμο μας, πολλή κίνηση έπεσε στη Μελίκη. Επιτέλους, λίγη δράση ρε παιδιά. Κινηματογραφική ληστεία στο Ταχυδρομείο Μελίκης σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί της Δευτέρας 27 Απριλίου 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες 4 οπλισμένοι κουκουλοφόροι άντρες εισέβαλαν στο χώρο παίρνοντας ως λεία τα χρήματα - περίπου 200.000€ - που προοριζόταν για τις συντάξεις. CSI GIDAS γίναμε. Εννοείται ότι καταδικάζω την πράξη αλλά επιτέλους αυτός ο δήμος απέκτησε και λίγο δράση.

Κάντε το εικόνα. Όλοι κάτω, βάλτε τα λεφτά σε σακούλες, οι γριές να κλαίνε και να ουρλιάζουν, οι ληστές να μπαίνουν στο αυτοκίνητο και να γίνονται καπνός, οι σειρήνες της αστυνομίας στη διαπασών και ίου, ίου, οι γέροι στα καφενεία να αναλύουν το γεγονός σα γνήσιοι εγκληματολόγοι. Χόλυγουντ. Αν είχε και λίγο αίσθημα η υπόθεση, να ερωτευθεί ρε παιδί μου ο ληστής την ταμία του ταχυδρομείου, άνετα γινόταν ταινία. Τι να πω, έχουμε τόσα ταλέντα στο δήμο μας και μεις απλά καθόμαστε και μιζεριάζουμε. Κρίμα.

m2

Καθάριζα προχθές ένα ντουλάπι και βρήκα μέσα ένα ένθετο από την εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής. Παλιό τεύχος. Μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου. Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει Ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί.

m3

Άλλαξε η επίσημη θρησκεία της χώρας μας και δεν το γνωρίζω; Ακούσατε εσείς κάτι; Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας η επίσημη θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρο 3 παράγραφος 1 όπου αναφέρονται οι σχέσεις Εκκλησίας- Πολιτείας). Έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Η ερώτηση επαναλαμβάνω γίνεται με σεβασμό προς όλες τις θρησκείες παρά το γεγονός ότι νιώθω πως η συγκεκριμένη αναφορά από την έκδοση έγινε με περίεργο σκοπό. Επίσης, δεύτερο ερώτημα: Γιατί αναφέρθηκαν οι μωαμεθανοί και όχι οι καθολικοί, οι εβραίοι ή οι δωδεκαθεϊστές για παράδειγμα. Eμένα όλο αυτό μου βρωμάει.

Με μεγάλη ευκολία έκλεισαν τις εκκλησίες. Τώρα, στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν για ατομική προσευχή και στις 17 για να πας να παρακολουθήσεις τη Λειτουργία. Αρχίζω να πιστεύω ότι το Πατρίδα- Θρησκεία- Οικογένεια πάει για φαλιμέντο. Να μη το πιάσω το θέμα γιατί κανένας παπάς δεν θα με δεχτεί στην εκκλησία μετά. Έλεος.

Και πάμε στον Κορονοϊό (τον σιχάθηκα και αυτόν) και στα νέα μέτρα για να βγούμε από την καραντίνα. Οι μάσκες είναι άχρηστες μας έλεγαν (εκτός κι αν νοσείς) αλλά τώρα πρέπει να φοράς μία σε κλειστούς χώρους γιατί θα σου σώσει τη ζωή.

m4

Ποιος ξέρει πόσα αποθέματα έχουν και θέλουν να τα ξεφορτωθούν. Συνεχίζω, «αυτός ο ιός θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι, αλλά ίσως και να παραμείνει για πάντα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάτι συγκεκριμένο». Και γω ήθελα να βάψω τα μαλλιά μου ξανθά αλλά δεν έπιασε το ντεκαπάζ. Ήμαρτον Παναγιά μου. Και τι μάθατε για αυτόν τον ιό τόσο καιρό; Ότι λέγατε τη μια μέρα, το αναιρούσατε την άλλη. Ετοιμάζουν εμβόλιο για να μας εφοδιάσουν με αντισώματα, για έναν ιό που αλλάζει συνεχώς και δεν δημιουργεί αντισώματα. Εν τω μεταξύ, όσοι έχουν αναρρώσει δεν θα αρρωστήσουν ξανά, αλλά μπορεί και ναι. Άρα, γιατί να το κάνω το εμβόλιο; Να τη γλυτώσω την πρώτη και να πεθάνω τη δεύτερη;

Τον ιό τον πήραμε από τα ζώα, αλλά τα ζώα δεν μπορούν να κολλήσουν ... (εκτός από τη βελγική γάτα που βγήκε θετική τον Φεβρουάριο). Είναι σα να πας στο γιατρό και να σου λέει ότι ή έχεις σκωληκοειδήτη ή ηπατίτιδα ή μπορεί και καρκίνο. Σαφής γνωμάτευση δηλαδή. Να σε ρωτάνε από τι πέθανες και να μη ξέρεις τι να πεις. Ρεζίλι.

Ο ιός λέει ότι παραμένει ενεργός σε διαφορετικές επιφάνειες για δύο ώρες. Όχι, όχι συγνώμη, για τέσσερις ώρες. Ποιος προσφέρει περισσότερα παιδιά; 8 ώρες για τον κύριο Δελιόπουλο. 10 για τον κύριο Δριστά. 10 ένα, 10 δύο…… Έχεις την υποχρέωση να παραμένεις κλειστός στο σπίτι με την οικογένειά σου, αλλά δεν πρέπει να κυκλοφορείς με την οικογένειά σου με αυτοκίνητο. Τώρα που θα ανοίξουν οι καφετέριες, αν είστε 5μελής οικογένεια θα καθίσετε σε 2 τραπέζια. Μέχρι 4 άτομα λέει το υπουργείο. Αποτέλεσμα, δε βγαίνεις και κάθεσαι πάλι σπίτι. Άρα, ποια καραντίνα έληξε;

ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ: Θα βγω για καφέ με την παρέα και θα φοράμε μάσκες. Πως θα ρουφάω τον καφέ με τη μάσκα; Θα τη σηκώνω ή θα τις ανοίξω μια τρύπα; Και αν την ώρα που τη σηκώσω για να πιω φταρνιστεί αυτός που περνάει από δίπλα μου; Το καλαμάκι που είναι εκτιθέμενο, όταν το βάλω στο στόμα μου, δεν θα έχει επάνω τον ιό; Θα το περνάω με αντισηπτικό κάθε φορά που θα ρουφάω; Κάνει να βάζω αντισηπτικό στο στόμα μου; Βρε άει σιχτίρ, έναν καφέ να πιούμε, θα μας τον βγάλετε ξινό. Κατά τ΄ άλλα καραντίνα γιοκ.

m5

«Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές». Ήμασταν που ήμασταν για τα πανηγύρια, μας τα κόψαν και αυτά, τώρα να δω πως θα γιορτάσουμε την ανωμαλία που μας δέρνει. Οι σύλλογοι κλαίνε αλλά περισσότερο κλαίνε οι καλλιτέχνες. Εγώ προσωπικά δεν τους λυπάμαι μία. Και δεν μιλάω για τους ανώνυμους που βγάζαν ένα μεροκάματο. Μιλάω για αυτούς που ζητούσαν «ένα σπίτι» για κάθε τους εμφάνιση. Πάρτε ένα κοτέτσι τώρα να βάλετε μυαλό ή μάλλον ανεβείτε όλοι σε μια πλατφόρμα και γυρίστε στα χωριά. Έχετε και ένα καλαθάκι στην άκρη, έχουμε μεγάλη καρδιά, όλο και κάτι θα ρίξουμε. Εμ, καλό το καλάμι αλλά σπάει κάποια στιγμή.

Βέβαια, αγαπητοί μου καλλιτέχνες, αν ξεμείνετε από λεφτά, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε το παράδειγμα του Άδωνη και της Ευγενείας και λύσετε το πρόβλημα. Εγώ με αυτό το ζευγάρι άνετα θα έκανα παρέα. Δεν βαριέμαι ποτέ να ακούω βλακείες. Μου φτιάχνουν τη διάθεση.

m6

ΑΠΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Αν δεν κάνω λάθος, στη βουλή, 300 δεν είστε; Άρα είστε πάνω από 10; Έχετε κάνει το εμβόλιο και δεν κολλάτε εσείς ή επειδή είστε υπουργοί έχετε ανοσία; Και μη μου πείτε ότι σας μετράνε θερμοκρασία πριν μπείτε γιατί και αυτό δεν είναι σίγουρο. Κάνω λάθος; Και μάλιστα είστε μέσα χωρίς μάσκες και γάντια. Άρα, αν ονομάσουμε και μεις όλα τα καφέ «Βουλή των Ελλήνων» μπορούμε να έχουμε τα δικά σας προνόμια; Να πιούμε δηλαδή έναν καφέ χωρίς μάσκα όλη η παρέα; Ε Κυριάκο, μπορούμε; Θα βγει ο Τσιόδρας να μου απαντήσει ή του έχετε άλλα γραμμένα στο σκονάκι;

 

Οι ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ της προηγούμενης εβδομάδας σάρωσαν. Αυτό σημαίνει ότι όλοι σας αγαπήσατε αυτή τη νέα προσπάθεια. Το Καρπούζι βάζει «απέναντι» στην καρέκλα ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν και κυρίως που έχουν χιούμορ. Μία από αυτούς είναι και η ειδική σύμβουλος του Δήμου Αλεξάνδρειας, η Σοφία Κωταϊδου την οποία και ευχαριστώ που δέχθηκε την πρόταση- πρόκληση να κάτσει απέναντι μου. Το ραντεβού μας κλείστηκε μεσημεράκι, στα μέσα της εβδομάδας και είπαμε πολλά. Κάπου στη μέση της κουβέντας μας άρχισε να βροντάει και να βρέχει. Λέτε όλα αυτά που είπαμε να αστράψουν και να βροντήξουν στα αυτιά κάποιων; Στο βίντεο που ακολουθεί θα τα μάθετε όλα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις- διλήμματα, τόσο με ανθρώπους που θεωρείτε δεδομένο ότι τολμάνε αλλά και με ανθρώπους που δεν φαντάζεστε.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Πέμπτη.

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη τη Θεσσαλία, τη Στερεά και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σάββατο 2 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Κυριακή 3 Μαΐου

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν κυρίως στα κεντρικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα
βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-05-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και ο καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΤΡΙΤΗ 05-05-2020

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-05-2020

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΠΕΜΠΤΗ 07-05-2020

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.

Στα υπόλοιπα αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές
νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6, στρεφόμενοι γρήγορα στα βόρεια και αργότερα στα κεντρικά σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Κατηγορία Γενικά

Στον νέο αριθμό του πολίτη που θα αντικαταστήσει ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και αριθμό ταυτότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο Live News.

Κατηγορία Γενικά

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που είναι υπό διαβούλεση.

Επαναφορά του χαρακτηρισμού της διαγωγής των τίτλων σπουδών, αλλά και

Κατηγορία Εκπαίδευση

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα η χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύμματος είναι υποχρεωτική για

Κατηγορία Υγεία

Σήμερα γιορτάζουμε την διεθνή ημέρα των εργαζομένων, την εργατική Πρωτομαγιά. Ειδικά σήμερα και εν μέσω την πανδημίας καλό είναι να κοιτάξουμε με προσοχή το παρελθόν αλλά ακόμα περισσότερο να ατενίσουμε το μέλλον. 

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργάνωσαν στη Βέροια και στην Αλεξάνδρεια , συμβολική συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά. Μπροστά στο άγαλμα του Αντάρτη στην Πλατεία Ελιάς στη Βέροια, έγινε κατάθεση στεφανιών

Η  Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα που θυμόμαστε και τιμούμε  τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο του 1886, τούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη πανδημία, η οποία αναδεικνύει το διαχρονικό μήνυμα του αγώνα  για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, και εργασιακά δικαιώματα ως πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνων. Αποτελεί ημέρα σύμβολο της εργατικής τάξης, ημέρα απόδοσης τιμής για τους ηρωικούς αγώνες των εργαζομένων. Είναι ημέρα πάλης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για μια καλύτερη ζωή των εργαζομένων.

Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου. Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας