alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020

Επιστολή στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και στους συναρμόδιους Υφυπουργούς για το ζήτημα της απένταξης των δικτύων φυσικού αερίου της Βέροιας και των Γιαννιτσών, έστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Με την επιστολή του ο κ. Τζιτζικώστας καθιστά σαφές ότι οποιαδήποτε σκέψη για απένταξη της κατασκευής των δικτύων από το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνει δεκτή, αλλά θα βρει απέναντί της όλους τους πολίτες και τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε έντονο ύφος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζει πως είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο ενημερώθηκε μέσω του Τύπου για την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να ανακαλέσουν άμεσα τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής Τζιτζικώστα είναι το εξής:

«Έκπληξη και αγανάκτηση προκαλεί η αιφνιδιαστική απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να απεντάξει την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου στη Βέροια και τα Γιαννιτσά από το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ. Απόφαση την οποία πληροφορούμαστε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, χωρίς καμιά προειδοποίηση και επίσημη ενημέρωση, γεγονός απαράδεκτο και εξοργιστικό.

Η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου στις δύο πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβάνεται στο έργο της επέκτασης του φυσικού αερίου στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, το οποίο έχει ήδη διασφαλισμένη χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για την Περιφέρεια, απόλυτη προτεραιότητα.

Τυχόν εφαρμογή αυτής της ανεκδιήγητης απόφασης, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου έργου, με ορατό τον κίνδυνο απένταξης του συνόλου των επεκτάσεων των δικτύων φυσικού αερίου στην Κεντρική Μακεδονία.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε άμεσα να κινήσετε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση απένταξης της αδειοδότησης για τη Βέροια και τα Γιαννιτσά και να μεριμνήσετε έτσι ώστε να επιλυθούν όλα τα ζητήματα και να ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου σε όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας από τη ΔΕΔΑ το συντομότερο δυνατόν, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε αναθεώρηση του εγκεκριμένου σχεδιασμού από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου και της ΔΕΔΑ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα βρείτε απέναντί σας όλους τους πολίτες και τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας για την επίλυση του ζητήματος».

Ο καλύτερος μήνας της τελευταίας τετραετίας αποδείχθηκε για τις διεθνείς χρηματιστηριάκες του βάμβακος ο Απρίλιος, δίνοντας στο προϊόν την ευκαιρία να αναπληρώσει ένα σημαντικό μέρος από τις μεγάλες απώλειες που είχε με το ξέσπασμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Έχοντας κάνει και πράξεις κάτω από τα 50 σεντς η λίμπρα, το βαμβάκι επανέρχεται αυτές τις μέρες στη ζώνη των 60 σεντς και αν συνεχίσει να βελτιώνεται το κλίμα στη διεθνή οικονομία, θα μπορούσε, μέχρι το φθινόπωρο, η χρηματιστηριακή εικόνα του προϊόντος να βρεθεί σε καλύτερη θέση απ΄ αυτή την οποία είχαν να διαχειρισθούν και οι Έλληνες παραγωγοί την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο.

Με βάση τις τελευταίες διεθνείς αναλύσεις, στη μείωση των εκτάσεων και κατ΄ επέκταση της παγκόσμιας παραγωγής βάμβακος εστιάζει το τελευταίο διάστημα η αγορά προκειμένου να ανακάμψει από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία την εγκλώβισε η πανδημία.

Οι τελευταίες αναλύσεις δείχνουν πως ήδη αρκετοί παραγωγοί ανά τον κόσμο εγκατέλειψαν αυτήν την φορά την καλλιέργεια, με την Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC) να υπολογίζει μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι κατά 4%, αλλά και μείωση της παραγωγής κατά 4% σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην περίπτωση της Ελλάδας, μερικές πρώτες εκτιμήσεις υπολογίζουν πως η μείωση των εκτάσεων μπορεί να ξεπεράσει και το 7%, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης: Για τις 29 Μαίου έχει οριστεί η καταβολή επιδόματος ορεινών περιοχών

Φαίνεται ότι τα ελατήρια της αγοράς είναι στη διάθεση του προϊόντος, σε περίπτωση που οι συγκυρίες το επιτρέψουν. Ήδη την περασμένη εβδομάδα η χρηματιστηριακή τιμή του κατέγραψε την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο της τετραετίας, όταν φήμες για έναρξη αγορών βάμβακος από την Κίνα, άρχισαν να κυκλοφορούν στην πιάτσα. Τα συμβόλαια Ιουνίου έφτασαν τα 57,98 σεντς ανά λίμπρα, επιτρέποντας στο προϊόν να σημειώσει την πρώτη μηνιαία άνοδο για το 2020, έπειτα από 4 μήνες ημερήσιας υποχώρησης.

Βέβαια την Δευτέρα 4 Μαϊου τα συμβόλαια υποχώρησαν και πάλι στα 54,59 σεντς/λίμπρα, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα “αγόρασε στη φήμη, πούλα στην είδηση”, όταν οι αγοραστές είδαν πως τελικά οι αγορές της Κίνας δεν ήταν αυτές που αναμενόταν.

Κατά τ' άλλα, τα δεδομένα που αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης και της ζήτησης, φαίνεται πως η αγορά τα έχει ήδη προεξοφλήσει. Στην τελευταία μηνιαία έκθεσή της η ICAC αποτιμά τη μείωση της κατανάλωσης στο 11,8%, με το παγκόσμιο εμπόριο να υποχωρεί κατά 8,29 εκατ. τόνους στην τρέχουσα εμπορική περίοδο 2019/20.

Κατά τουλάχιστον 4% εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί οι καλλιεργούμενες εκτάσεις με βαμβάκι κατά τη νέα καλλιεργητική περίοδο, με την διαθέσιμη παραγωγή στην επερχόμενη εμπορική σεζόν να καταγράφει και αυτή μείωση 4% σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Ενώ υπάρχει ελπίδα για ένα εμβόλιο ή θεραπεία, ή ότι ο θερμότερος καιρός στο Βόρειο Ημισφαίριο θα ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο του Covid 19, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική οικονομική ανάκαμψη, εκτός εάν δεν προηγηθεί μια υποχώρηση του υγειονομικού κινδύνου. Το αν θα βυθίστούμε σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση- μια μακρά ύφεση με ανεργία που φτάνει το 33% - θα καθοριστεί από την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών πολιτικών” σχολιάζει σχετικά η συντακτική επιτροπή της ICAC.

Πέτρος Γκόγκος
Agronews

Κατηγορία Αγροτικά

Το ολόγιομο φεγγάρι θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου. Πρόκειται για το φαινόμενο του supermoon ή αλλιώς υπερπανσέληνος και το φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ότι συνήθως.

Φέτος, συνολικά έχει σημειωθεί 3 φορές το φαινόμενο της υπερπανσελήνου και αύριο θα είναι η τέταρτη και τελευταία για το 2020 ενώ την επόμενη υπερπανσέληνο θα έχουμε ευκαιρία να τη θαυμάσουμε τον Μάιο του 2021.

Η Σελήνη θα φτάσει σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων από τη Γη, γεγονός που θα την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη. Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στη μακρινότερη απόσταση από τη Γη στις 31 Οκτωβρίου και την ημέρα αυτή θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη.

Ο όρος υπερπανσέληνος (supermoon) δεν είναι επιστημονικός, αλλά δημιούργημα του αστρολόγου Ρίτσαρντ Νόλε από το 1979.

Κατηγορία Γενικά

O χώρος μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας γέμισε άδειες καρέκλες με την αγωνία των επιχειρηματιών εστίασης έκδηλη για το μέλλον των καταστημάτων τους την επόμενη μέρα να παραμένει.
Η εστίαση, που μαζί με τον τουρισμό έχει υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα από το μεγάλο λοκ ντάουν, πραγματοποιεί ένα τζίρο άνω των 4 δισ. τον χρόνο, απασχολεί σταθερά ή εποχικά περί τους 450.000 εργαζόμενους, που αντιστοιχούν στο 12% του εργατικού δυναμικού και περιλαμβάνει τουλάχιστον 100.000 επιχειρήσεις, μικρές στην πλειοψηφία τους, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν δίλημμα αν αντέχουν να ξανανοίξουν και με το φόβο να δημιουργηθεί ένας ακόμη στρατός ανέργων .

Πανευρωπαϊκά η διαμαρτυρία πραγματοποιείται στις 20:00.

Άδειες καρέκλες: Αυτές είναι οι θέσεις του κινήματος

Για την όσο πιο ομαλή γίνεται επιστροφή στην κανονικότητα η ΠΟΕΣΕ και το κίνημα Άδειες Καρέκλες έχει καταθέσει δημόσια θέσεις και προτάσεις προς όλα τα αρμόδια υπουργεία. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, ζητάει από το Υπουργείο Οικονομικών την μείωση στο 6% του συντελεστή ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο από την 1η Ιουνίου, την κατάργηση προκαταβολής φόρου 100% για τα εισοδήματα 2019 καθώς και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Σε ότι αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεις μεταξύ των θέσεων την ΠΟΕΣΕ είναι δοθούν χαμηλότοκα δάνεια στις επιχειρήσεις του Κλάδου στο 25% του κύκλου εργασιών με εγγύηση του Ελλληνικού Δημοσίου κατά 80% 7ετούς διάρκειας με 12μηνη περίοδο χάριτος και επιδοτούμενο επιτόκιο από το ΤΕΠΙΧ.

Σε ότι αφορά τα ενοίκια οι επαγγελματίες που βρίσκονται πίσω από τις "Άδειες Καρέκλες" ζητούν την επιδότηση του ενοικίου κατά 100% κατά την περίοδο που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και μετά την επαναλειτουργία καταβολή του 60% με επιδότηση κατά 50% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος ως προς τα εργασιακά ανάμεσα στις προτάσεις είναι και να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων, που θα θιγούν από τα μέτρα< στο επίπεδο του ονομαστικού τους μισθού μέσω του προγράμματος "SURE"

 

 

 

Την αποζημίωση ειδικού σκοπού λόγω του κορωνοϊού, που πλέον ανέρχεται στα 533 και όχι στα 800 ευρώ αναμένεται να λάβουν και τον Μάιο πάνω από 500.000 μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και λοιποί αυτοαπασχολούμενοι.

Η αποζημίωση ανέρχεται στα 533 ευρώ καθώς αφορά μόνο στον τρέχοντα μήνα, δηλαδή θα είναι το μηνιαίο ισοδύναμο του ποσού των 800 ευρώ που ήδη καταβλήθηκε και αφορούσε στην περίοδο από τα μέσα Μαρτίου έως το τέλος Απριλίου.

Για το έκτακτο επίδομα μίλησε στο Mega και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι αυτά θα τα λάβουν όλοι όσοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας. «Τα 533 ευρώ θα τα πάρουν όλοι ανεξαιρέτως οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, και όλος αυτός ο κόσμος θα τα πάρει πάλι αναλογικά με τις μέρες που θα βρίσκεται στην έναρξη δραστηριότητας της επιχείρησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα θέσει εκ νέου σε λειτουργία την ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr/mybussinesssupport, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet για την είσπραξη των 533 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στο τέλος Μαΐου.


Δικαιούχοι και όροι

Δικαιούχοι του επιδόματος ειδικού σκοπού είναι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν από 1 έως και 20 άτομα προσωπικό αλλά και όσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους και δεν απασχολούν προσωπικό.

Σύμφωνα με νέα κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί, τα κριτήρια, οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την λήψη της αποζημίωσης και τον μήνα Μάιο από τους πληγέντες οικονομικά μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι δεν απασχολούν εργαζομένους ή απασχολούν έως 20 εργαζομένους έχουν αναλυτικά ως εξής:

Δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Ειδικότερα, την αποζημίωση δικαιούνται:

α) Ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή πρόσωπα που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα για το οποίο υπάγονται βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων στην ασφάλιση του πρώην ΟΑΕΕ.

β) Αυτοτελώς απασχολούμενοι, δηλαδή πρόσωπα που ασκούν ανεξάρτητο επάγγελμα για το οποίο υπάγονται βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ.

γ) Ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και επιχειρήσεων με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και πέντε (5) εργαζόμενους κι έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Το δικαίωμα είσπραξης της αποζημίωσης μπορούν να κατοχυρώσουν μόνο όσοι εκ των παραπάνω:

* έχουν ενεργό κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) στις 20/3/2020 έναν από τους αναγραφόμενους σε αναλυτικό επικαιροποιημένο πίνακα τον οποίο θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και ο οποίος θα περιλαμβάνει τους Κ.Α.Δ. επιχειρήσεων και επαγγελματιών οι οποίοι εξακολουθούν να πλήττονται οικονομικά και τον μήνα Μάιο λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού

ή

* έχουν ενεργό – κατά την 20η/3/2020 – Κ.Α.Δ. δευτερεύουσας δραστηριότητας έναν από τους αναγραφόμενους στον αναλυτικό επικαιροποιημένο πίνακα με τους Κ.Α.Δ. που θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και ταυτόχρονα τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον Κ.Α.Δ. αυτόν είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα του ενεργού κατά την 20η/3/2020 κύριου Κ.Α.Δ. Ως ακαθάριστα έσοδα του Κ.Α.Δ. δευτερεύουσας δραστηριότητας λαμβάνονται υπόψη αυτά που προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018.

Πρόσθετες προϋποθέσεις κατοχύρωσης δικαιώματος είσπραξης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται σωρευτικά:

α) η επιχείρηση να έχει υποβάλει μέχρι και την 20η Μαρτίου 2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 της δήλωσης Ε3) μεγαλύτερο του μηδενός,

β) η επιχείρηση να έχει υποβάλει όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 30 Απριλίου 2020,

γ) η επιχείρηση να μην είναι σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 και μετά, όπως αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή από τη μη υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ, μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 30η Απριλίου 2020,

δ) για επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει έναρξη εργασιών στο φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ μέχρι την 31-3-2019, να μην έχουν υποβάλει, μέχρι και την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές καθ’όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την 29 Φεβρουαρίου 2020,

ε) να μην έχει ανασταλεί η χρήση του ΑΦΜ της επιχείρησης για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Στην περίπτωση που εργαζόμενοι επιχειρήσεων (μέρος ή όλοι) τίθενται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους και ο οικείος εργοδότης καταγγείλει αυτή μέχρι τη λήξη του χρονικού διαστήματος, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 1, καθώς και στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις δεν διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας μέχρι τη λήξη του ως άνω χρονικού διαστήματος, η αποζημίωση είναι επιστρεπτέα κατά τις κείμενες διατάξεις. Ο έλεγχος της τήρησης της παρούσας παραγράφου πραγματοποιείται μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Ύψος και χρόνος καταβολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού

1. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται σε 533 ευρώ και αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα 30 ημερών, από την 1η Μαϊου 2020 έως και την 31η Μαϊου 2020.

2. Η αποζημίωση της προηγούμενης παραγράφου είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Διαδικασία υποβολής της αίτησης και χορήγησης της αποζημίωσης

1. Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και το τέλος Μαϊου, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport», στην ηλεκτρονική διεύθυνση mybussinesssupport.gr.

2. Η αίτηση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο της πλήρωσης των προβλεπόμενων προϋποθέσεων και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνεται ότι:

α) ο δικαιούχος δεν απασχολεί εργαζόμενους ή απασχολεί μέχρι και 20 εργαζομένους ή είναι αυτοαπασχολούμενος ή ελεύθερος επαγγελματίας,

β) πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω

3. Σε κάθε περίπτωση, η αποζημίωση ειδικού σκοπού του μηνός Μαϊου θα καταβληθεί από την ΑΑΔΕ, μερικές ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, σε τραπεζικό λογαριασμό του κάθε δικαιούχου, βάσει του αριθμού ΙΒΑΝ που έχει δηλωθεί στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Κατηγορία Οικονομία

Κυρίες και Κύριοι,

Μετά την κατάργηση της Δ1α/Γ.Π.οικ 20036/22-3-2020, η οποία με τις τροποποιήσεις της όριζε τις μετακινήσεις των πολιτών καθ’ όλο το διάστημα της ισχύος της καραντίνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δημιουργήθηκε ζήτημα με το καθεστώς απαγορεύσεων μετακινήσεων εκτός νομού που θα ισχύσει έως τις 18 Μαΐου και τις ανάγκες των εμπορικών επιχειρήσεων ενόψει του γενικευμένου ανοίγματος της ερχόμενης Δευτέρας, 11-5-2020.

Υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο έχει ως στόχευση να λειτουργήσει, αφενός ως αναπτυξιακό εργαλείο και αφετέρου, επιδιώκει να επιλύσει σωρεία προβλημάτων που

δημιουργήθηκαν με νομοθέτηση της απελθούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και στο πεδίο των Δασικών Χαρτών.

Το Επιμελητήριο Ημαθίας προσφέρει δωρεάν στα μέλη του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «COVID-19 & Επιχειρησιακή Βιωσιμότητα», με εισηγητή τον κ. Ευστάθιο Λιακόπουλο, Ιδρυτή και CEO της Business Support Services “BSS”, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης που διαθέτει το εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από την TÜV AUSTRIA ACADEMY.

Στόχος αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η διαμόρφωση λύσεων & δράσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις και οι μεσοπρόθεσμες στρατηγικές που πρέπει να εφαρμοστούν, μετά από αυτήν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ασύγχρονα (στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κατεβάσετε το υλικό του σεμιναρίου, ενώ θα παρακολουθήσετε και τον εισηγητή να σας μιλάει) οποιαδήποτε στιγμή έως και 15/5/2020.

Επίσης, αμέσως μετά το πέρας κάθε παρακολούθησης, μπορείτε να θέσετε δωρεάν τα ερωτήματά σας στον κ. Λιακόπουλο μέσω του forum της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκπαίδευσης και αυτά θα απαντηθούν εντός 24 ωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση του προγράμματος, καλέστε στην TUV στο 210 5220920, εσωτερικά τηλέφωνα 130 και 143 ή συμπληρώσετε τη δήλωση συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.icci.gr.

Μόλις παραληφθεί το αίτημά σας θα σας σταλούν οι σχετικές πληροφορίες καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Ημαθίας, τηλ. 2331024734.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Όσοι παραγωγοί υπέστησαν ζημία από το χαλάζι της 29ης Απριλίου 2020 στο αγρόκτημα των Κοινοτήτων Σταυρού, Καβασίλων, Ξεχασμένης και Κεφαλοχωρίου μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς έως την Πέμπτη 14/05/2020, στον Ανταποκριτή ΕΛ.Γ.Α., καθημερινά από 09:00 έως 12:30 στην Κοινότητα Σταυρού.

Μετά την ημερομηνία αυτή καμία δήλωση δεν μπορεί να υποβληθεί.

Για την υποβολή της δήλωσης θα πρέπει οι παραγωγοί να προσκομίζουν την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας Εκτροφής ΕΛ.Γ.Α. (ΟΣΔΕ).

ΠΡΟΣΟΧΗ

Παρακαλούνται οι παραγωγοί που θα προσέρχονται για Δήλωση Ζημίας να κάνουν χρήση προστατευτικών μέτρων (μάσκα, γάντια) και να τηρούν τις πρόσφατες οδηγίες Δημόσιας Υγείας (τήρηση αποστάσεων κλπ).

Ο Ανταποκριτής ΕΛ.Γ.Α.
Σταυρού, Καβασίλων, Ξεχασμένης, Κεφαλοχωρίου

Αθανάσιος Γιαννούσης

Κατηγορία Αγροτικά

Ψηφιακά μέσω του gov.gr θα παραλαμβάνεται η προσωρινή άδεια οδήγησης, η οποία θεσμοθετήθηκε με τον ν.4663/2020 (Α’ 30), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης του εξεταζόμενου. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην ελληνική Επικράτεια, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών. Η ψηφιοποίηση της προσωρινής άδειας είναι το πρώτο έργο που υλοποιείται, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στόχος είναι να διευκολυνθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, αλλά και να επιταχυνθεί σημαντικά το έργο των αρμοδίων αρχών με την απομείωση διοικητικών βαρών και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών υστερήσεων.
Οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία “Πολίτες και Καθημερινότητα” και ακολούθως στην υποκατηγορία “Μετακινήσεις” του gov.gr, θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr.
Σε ενδεχόμενο έλεγχο, η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link), είτε μέσω QR code, είτε μέσω κωδικού, που θα φέρει το έγγραφο. Επισημαίνεται ότι όποιος καταλαμβάνεται να κατέχει πλαστή ή παραποιημένη προσωρινή άδεια οδήγησης ή να κάνει χρήση αυτής τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα.
Με την ψηφιοποίηση της προσωρινής άδειας οδήγησης γίνεται η αρχή για να μετασχηματίσουμε πλήρως την εμπειρία των πολιτών σε μια ακόμα συνδιαλλαγή τους με το Δημόσιο. Την ίδια στιγμή, εξοικονομούνται πόροι και εργατοώρες για το Δημόσιο, ενώ παράλληλα επενδύουμε και στην καθιέρωση διαδικασιών διαφάνειας. Η προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ για τέσσερις μήνες.

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας