alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Μετά απο μια σχεδόν τρίμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Φιλοπτώχου - Φιλοπροόδου Γυναικών Αλεξάνδρειας

την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 στο φιλόξενο υπαίθριο χώρο - ανψυκτήριο της Πλατείας ΟΣΕ...για καλό σκοπό!

Μέλη και φίλοι του συλλόγου συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν ακόμη μια φορά το σημαντικό έργο που αδιαμφισβήτητα προσφέρει η Φιλόπτωχος!

 

 

 

 

Στο πλαίσιο των ΚΣΤ΄ Παυλείων διοργανώθηκε φέτος η καθιερωμένη ημερίδα για πρεσβυτέρες και μητέρες κληρικών  και μοναχών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με θέμα: «Οικογένεια και ήθος».

Κοινοβουλευτική ερώτηση υπέβαλε ο Τάσος Μπαρτζώκας προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για τις παρατεταμένες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων του 2017 από καταστροφές, και ενώ οι παραγωγοί τακτοποίησαν τις οφειλές τους.

Όπως αναφέρει ο Τάσος Μπαρτζώκας στην ερώτηση του, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, το πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΓΑ δεν ενημερώνεται έγκαιρα για την πληρωμή των ασφαλιστικών οφειλών του 2017 με αποτέλεσμα, παρά την παρέλευση χρονικού διαστήματος που υπερβαίνει το δίμηνο, δεν ενημερώνονται τα στοιχεία εξόφλησης. Αποτέλεσμα της ως άνωθεν κατάστασης είναι η μη εξόφληση των δικαιούμενων αποζημιώσεων.

Το ζήτημα τίθεται έντονα από τους παραγωγούς στον Τάσο Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει παρέμβει θεσμικά αρκετές φορές στην πολιτική ηγεσία για τις χρόνιες δυσλειτουργίες του ΕΛΓΑ που ανάγονται σε παραλείψεις παρελθόντων ετώνκαι δυσχεραίνουν την ούτως ή άλλως δύσκολη καθημερινότητα των Ημαθιωτών παραγωγών. Σύμφωνα με δήλωση του «Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι καθυστερήσεις στην τακτοποίηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων εκ μέρους των παραγωγών οφείλονται κατά κύριο λόγο στη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί. Δεν τίθεται ζήτημα ηθελημένης ασυνέπειας. Ως εκ τούτου, σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένες. Από την άλλη πλευρά, οι καθυστερήσεις εκ μέρους της Πολιτείας και μάλιστα, λόγω έλλειψης συντονισμού και επικοινωνίας των υπηρεσιών, δηλαδή κακής γραφειοκρατίας, είναι μη αποδεκτές. Και μάλιστα, όταν πλήττουν έναν εξαιρετικά κρίσιμο τομέα, για την ανάπτυξη της Ελλάδας, όπως τον πρωτογενή

Αναλυτικά το κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης όπως υπεβλήθη στους αρμόδιους Υπουργούς

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα

           τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη

Θέμα: Ελλείψει συντονισμού μεταξύ ΕΛΓΑ και Εφορίας καθυστερεί η καταβολή αποζημιώσεων στους Ημαθιώτες παραγωγούς

Αξιότιμε κ.κ. Υπουργοί

Τα ζητήματα και οι οικονομικές δυσχέρειες των Ημαθιωτών παραγωγών να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προς τον ΕΛΓΑ είναι γνωστά, παραμένουν πάντα επίκαιρα και ανάγονται σε πλείστες αιτίες, μεταξύ αυτών τη σοβαρότερη αποτελεί η ασύμμετρη οικονομική επιβάρυνση που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της φορολογικής πολιτικής και του αποκλεισμού της ρωσικής αγοράς διάθεσης των προϊόντων τους, λόγω του συνεχιζόμενου εμπάργκο. Σε κάθε περίπτωση, η μη εξόφληση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων συνεπάγεται τη μη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων.

Είναι αλήθεια ότι οι εν λόγω δυσκολίες των παραγωγών επιδρούν σε τέτοιο βαθμό στο εισόδημα τους, που ορισμένες φορές καθιστούν εκ των πραγμάτων αδύνατη την εμπρόθεσμη πληρωμή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην αποζημιώνονται για τις ζημίες που υπόκειται η παραγωγή τους, αλλά και να επιβαρύνονται με τοκισμό των εισφορών, καθώς ακολουθείται η διοικητική οδός της βεβαίωσης των οφειλών από την εφορία.

Πάραυτα, ακόμα και αν πληρωθούν οι βεβαιωμένες ασφαλιστικές οφειλές των παραγωγών, παρατηρούνται ασύμμετρες καθυστερήσεις στην καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων, εξαιτίας της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, δηλαδή μεταξύ του ΕΛΓΑ και της εφορίας. Τα στοιχεία των τακτοποιημένων οφειλών δεν ενημερώνονται στο πληροφοριακό σύστημα, συνεπώς δεν υφίσταται διασταύρωση των στοιχείων των συνεπών πλέον παραγωγών και αναλόγως, παρατηρούνται χρονικές καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του προαναφερόμενου προβλήματος, αποτελεί η περίπτωση Ημαθιωτών παραγωγών που εξόφλησαν τις χρωστούμενες εισφορές του 2017 προ διμήνου και αναμένουν ακόμη την αποζημίωση για ζημίες που υπέστησαν το 2017.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, προκειμένου η ανταλλαγή πληροφοριών και η διασταύρωση των στοιχείων εξόφλησης των βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών να διενεργείται έγκαιρα, άρα να αποζημιώνονται και οι παραγωγοί έγκαιρα;

Η εταιρία «ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» δραστηριοποιείται στο εμπόριο Ελαστικών με έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και κύριο μέλημά της την Οδική Ασφάλεια και Άνεση των πελατών της.

Για αυτόν τον λόγο η εταιρία παρέχει ποιοτικά ελαστικά όλου του εύρους τιμών άμεσα και αξιόπιστα αντιμετωπίζοντας κάθε δυσκολία με πνεύμα συνεργασίας προτείνοντας αποδοτικές λύσεις μέσα από πλήρη γκάμα επώνυμων ελαστικών ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές, με εμπειρία από το 1976 και συνεργαζόμενοι με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών.

Στο κατάστημά θα βρείτε ελαστικά όλων των τύπων και με την εγγύηση των μεγαλύτερων κατασκευαστών.

Υπηρεσίες

  • Τοποθέτηση παντός τύπου ελαστικών & ζαντών
  • Πώληση αναρτήσεων (αμορτισέρ-ελατήρια)
  • Ηλεκτρονική Ζυγοστάθμιση
    (επιβατικών, 4×4, ημιφορτηγών, φορτηγών)
  • Επισκευή ελαστικών
    (επιβατικά, 4×4, αγροτικά, ημιφορτηγά, φορτηγά, μηχανές)
  • Επισκευή ζαντών (ίσιωμα-κόλλημα)
  • Βαφή ζαντών


Η εταιρεία Νικόλαος Τσιτούρας διαθέτει κινητό συνεργείο για επισκευή του οχήματός σας σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμείτε.

Την επιχείρηση Tsitouras Tyres θα την βρείτε πλέον και ηλεκτρονικά στο νέο e-shop της εταιρείας στον παράκατω σύνδεσμο:

https://tsitourastyres.ogibiz.com/el

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

1ο ΧΛΜ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΒΕΡΟΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΤΚ: 59300

Tel. 2333027037-6974226839

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τσίτουρας

Κατηγορία Επιχειρείν

Η Διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων καλεί όλα τα μέλη και τους φιλάθλους την Τρίτη 16/06/2020 στις 21:00 στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού μας για Γενική Συνέλευση όπου θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς, της τελευταίας τετραετίας και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Είναι απαραίτητη και πολύ κρίσιμη η παρουσία όλων για το αβέβαιο μέλλον της ομάδας μας μετά τα τελευταία γεγονότα της πανδημίας που ταλανίζουν την χώρα μας.

Κατηγορία Αθλητικά

Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ   ανακοινώνει ότι στις 11/06/2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα από 08:00 π.μ εως 14:00 μμ , θα   γίνει διακοπή νερού , για την   αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στο εσωτερικό δίκτυο του κεντρικού τμήματος της Αλεξάνδρειας ,στις παρακάτω οδούς :

  1. Επι της οδού Μακεδονομάχων :

     (Από την οδό Ελ Βενιζέλου εως την οδό Αλ Παπάγλου).

  1. Επι της οδού Ελ Βενιζέλου   :

     (Από την οδό Μακεδονομάχων εως την οδό Νικ.Πλαστήρα ).

  1. Επι της οδού Νικ Πλαστήρα:

     (Από την οδό Ελ. Βενιζέλου εως την οδό Αλ.Παπάγου ).

  1. Επι της οδού Αλ Παπάγου :

     (Από την οδό Μακεδονομάχων εως την οδό Ν.Πλαστήρα).

  1. Επι της οδού Θεμ. Σοφούλη :

(Από την οδό Μακεδονομάχων μέχρι Νικ. Πλαστήρα).

    

  1. Επι της οδού Ταγ.Γεωργούλη :

     (Από την οδό Μακεδονομάχων μέχρι Νικ. Πλαστήρα).

  1. Επι της οδού Νικολάου Ευαγγέλου όλη.

  1. Επι της οδού Εθν.Αντίστασης:

(Από Μακεδονομάχων εως Νικ.Πλαστήρα).

    

  1. Επι της οδού Π.Μελά:

( από την οδό Μακεδονομάχων εως την οδό Ν.Πλαστήρα).

    

     10.Επι της οδού Δ.Προίου όλη.

              

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

                                                                                                Εκ της Τεχνικής

                                                                                        Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛ

Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών ολοκληρώθηκε για μια ακόμη φορά η αιμοδοσία, το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020, που διοργάνωσε ο δήμος Αλεξάνδρειας στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω του Covid-19 το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου μοίρασαν αναμνηστικά βραχιολάκια στους συμμετέχοντες για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που είναι στις 14 Ιουνίου.

Το καλό παράδειγμα έδωσε κι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Στέφανος Δριστάς, που συμμετείχε και ο ίδιος στην εθελοντική αιμοδοσία.

Οι πολίτες του δήμου έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους στην Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθενείας ή ατυχήματος δημοτών.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ’ την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα  είναι ένα δώρο δύναμης και ελπίδας γι’ αυτόν που το δέχεται.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία του.

Για τον λόγο αυτό είναι ευθύνη όλων μας, να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος και να την κάνουμε πραγματικότητα. Ας διαθέσουμε λοιπόν, όλοι οι Δημότες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας σπεύσουμε στο κάλεσμα αυτό.

Προσφέροντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης χρειάζεται:

  • Να είναι 18-60 ετών και υγιής
  • Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
  • Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ και φάρμακα
  • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό

 

 

Κατηγορία Υγεία

Ο Δήμος Νάουσας γνωστοποιεί ότι το γραφείο του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» θα λειτουργεί πλέον καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο κτίριο του Δημαρχείου, από τις 09:00 έως τις 14:00. (Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία στα τηλέφωνα 23323 50300 - 23323 50325).

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Ταούλας θα δέχεται τους πολίτες μετά από ραντεβού κάθε Τρίτη και Παρασκευή από ώρα 10 π.,μ. έως 1 μ.μ. (προσωπικό τηλέφωνο 6945-371777).

Ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Με αφορμή τις ψευδείς καταγγελίες περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος αναφορικά με την χρηματοδότηση των 7.500 του Υπουργείου Εσωτερικών με σκοπό: «..την κάλυψη αναγκών αναφορικά με την προστασία των αδέσποτων μικρών ζώων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19..»

ενημερώνω τους πολίτες του Δήμου μας ότι:

  • Η γνώση του προβλήματος σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη έξαρση της πανδημίας που θα οδηγούσε και στην έξαρση της επιθετικότητας των μικρών μας φίλων λόγω έλλειψης τροφής ήταν ο λόγος που εκκινήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προμήθεια των ζωοτροφών σε συνεργασία και συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία πολύ πριν λάβει χώρα η επιπλέον χρηματοδότηση του Υπουργείου από ήδη εγγεγραμμένες πιστώσεις του Π.Υ. 2020

  • Ως Δήμαρχος γνωρίζω το πρόβλημα που προκαλείται με τα αδέσποτα πολύ καλύτερα από τον καθένα διότι γίνομαι αποδέκτης καθημερινών παραπόνων αλλά και ύβρεων πολλές φορές από πολίτες του Δήμου.

  • Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της χώρας με τις δυνατότητες που έχουν αυτοί τόσο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική εάν δεν ληφθούν αποφάσεις από την κεντρική διοίκηση προς την κατεύθυνση αυτή.

  • Ζήτησα από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ώς αρμόδια υπηρεσία να καταγράψει λεπτομερώς τις ενέργειες του Δήμου που έλαβαν χώρα τόσο πρίν όσο και μετά τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και παραθέτω τα στοιχεία αυτά αυτούσια προς ενημέρωση όλων των πολιτών.

  • Επίσης σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ο Δήμος μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, επιχορηγήθηκε από το κράτος για το χρονικό διάστημα από το 2015 -2020 με το ποσό των 20.336,62 ενώ έχει δαπανήσει συνολικά 131.204,72 . Τα στοιχεία είναι στη διάθεση των πολιτών.

  • Αναμένουμε τα στοιχεία αυτών που μας κατηγορούν για κατάχρηση ώστε να αποδείξουν τα λεγόμενά τους.

  • Η κριτική με βαρύγδουπές καταγγελίες περί κατάχρησης δημόσιου χρήματος πρέπει να συνοδεύεται με αποδείξεις άλλως είναι συκοφαντίες και γίνεται με σκοπό την υποβάθμιση ενός θεσμού που οι ίδιοι οι πολίτες επέλεξαν και στήριξαν.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας