alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 στο χώρο του Νηπιαγωγείου Παλαιόχωρας του Δήμου Αλεξάνδρειας, με επιτυχία η εξέταση και ο εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ, στο πλαίσιο Δράσης της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους».

 

Την επιστημονική εποπτεία είχε η κα Σωτηροπούλου Ελένη και ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, που συνέταξε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κα Θεοδωρίδου καθηγήτρια Παιδιατρικής & Λοιμωξιολογίας.

 

Συνολικά εξετάστηκαν σαράντα πέντε (45) παιδιά ΡΟΜΑ και εμβολιάστηκαν σαράντα πέντε (45) παιδιά.

 

Στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης συνέβαλλαν, η 3η ΥΠΕ, η Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ»,η Α΄ Παιδιατρική κλινική του ΕΚΠΑ-Π.Π.Ν. «Αγία Σοφία», το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς τμήματος κοινωνικής προστασίας παιδείας & πολιτισμού .τους οποίους και ευχαριστώ.

 

Ως Δήμαρχος έχοντας παρακολουθήσει από κοντά τη δράση και με γνώμονα την πρόληψη και την προστασία της Δημόσιας Υγείας των πολιτών του Δήμου, προάγουμε και ολοκληρώνουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη Δημόσια Υγεία, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό ως μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής προσφοράς.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Ως Δήμαρχος Αλεξάνδρειας μετά την ανακοίνωση για κρούσματα στο Νομό μας, καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου μας, με αίσθημα ευθύνης, να προστατέψουμε την υγεία μας και την υγεία των συνανθρώπων μας.

 

Συνεχίζουμε να ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι οποίες μας βάζουν όλους προ των ευθυνών μας.

 

Τα πάντα στη καθημερινότητα μας έχουν τεθεί σε δοκιμασία (διοίκηση, οικονομία, συμπεριφορές, σχέσεις ανθρώπινες συναδελφικές κ. α. α.)

 

Όλοι μας έχουμε την ευθύνη ως μεμονωμένα άτομα και ως κοινωνία να προστατέψουμε τη ζωή μας και τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε και των συνανθρώπων μας, εφαρμόζοντας του νόμους και κανόνες της Κυβέρνησης η οποία έχει και τη κύρια ευθύνη για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊου Covid-19.

 

Ο Δήμος μας συνεχίζει το έργο του, οι εργαζόμενοι και εμείς ως αιρετοί δίνουμε καθημερινά τη μάχη σε όλους τους τομείς.

 

Απαιτείται από όλους μας ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

 

Δεν χρειάζεται πανικός και ανασφάλεια αλλά και δεν πρέπει όμως να υποτιμούμε το πρόβλημα.

 

Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως μας τα υποδεικνύουν οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ.

 

 

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Από Εταιρεία Επίπλων ζητείται άτομο με γνώσεις ξυλουργού καθώς επίσης ένα δεύτερο

Κατηγορία Επιχειρείν

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.910 και των νεκρών 193

Κατηγορία Υγεία
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 17:55

Τετάρτη...1+1 οι βαρελίσιες στο momenti

Μπορεί η μπύρα να μην έχει εποχή, το καλοκαίρι όμως την αναζητάμε συχνότερα και το momenti γίνεται εύκολα το αγαπημένο στέκι που σου έρχεται στο μυαλό. Γιατί τι άλλο να ζητήσει κάποιος για να το κάνει μόνιμο στέκι του;
Κατηγορία Επιχειρείν

Από την ΚΕΔΑ Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη

Η επιχείρηση ¨Κοτόπουλα Δέρας¨ ασχολείται με αγάπη και αφοσίωση με την εκτροφή και τη διάθεση πουλερικών.

Οι ανάγκες και ανησυχίες του καταναλωτικού κοινού αποτελούν τον οδηγό που καθορίζει τις επιλογές τους.

Όταν η παράδοση και η εμπειρία 40 χρόνων, συναντά την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του σήμερα,

εξασφαλίζεται το σωστό μίγμα ποιότητας, υγιεινής και γεύσης.

Στα κοτόπουλα Δέρας, όλες οι λειτουργίες και δραστηριότητες είναι προσανατολισμένες σε αυτό το τρίπτυχο.

Πρωταρχικό τους μέλημα είναι η παραγωγή ενός ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος με εξαιρετική γεύση και υψηλή διατροφική αξία.

Ο προσανατολισμός της εταιρίας προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται και από την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων.

Τα κοτόπουλα Δέρας παράγονται, σε όλα τους τα στάδια, στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, υπό την εποπτεία εξειδικευμένου προσωπικού

και διατίθενται σε σας φρέσκα, μέσω των υπερσύγχρονων καταστημάτων τους σε Γιαννιτσά και Αλεξάνδρεια.

Στο κατάστημα θα βρείτε πληθώρα γευστικών νωπών και μαγειρευτών προϊόντων.

Κατάστημα Αλεξάνδρειας

Βετσοπούλου 36
Tηλ: 2333022228

 

prosfora1

prosfora2

prosfora3

prosfora4

prosfora5

 prosfora6
Κατηγορία Επιχειρείν

Η πρώτη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας μας είναι γεγονός! Πρόκειται για τον ύψους 2,03m Center Θωμά Ντάβλη, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην ακαδημία του Άθλου Αλεξάνδρειας!

Κατηγορία Αθλητικά

Ξεκινούν από σήμερα, Τετάρτη οι αιτήσεις εργοδοτών για τρία προγράμματα απασχόλησης με συνολικά 18.000 νέες θέσεις εργασίας και αυξημένη επιδότηση από 75% έως 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των δράσεων του Οργανισμού, τα προγράμματα έχουν επανασχεδιαστεί, μέσω μίας σειράς αλλαγών και ενισχυμένων κινήτρων, που τα καθιστούν πιο ελκυστικά, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και στη μέγιστη απορροφητικότητα.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:

 

- Το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών διαθέτει 8.500 θέσεις σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαία.

 

- Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω διαθέτει 8.300 θέσεις, με 75% επιδότηση (έως 800 ευρώ, μηνιαία), σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαία.

 

- Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διαθέτει 1.200 θέσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 700 ευρώ στα 800 ευρώ, μηνιαία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

 

Επίσης, αφαιρούνται οι δεσμεύσεις απασχόλησης, μετά το τέλος των προγραμμάτων, απλουστεύονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης. Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στα 291 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ.

 

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

amna.gr

Κατηγορία Οικονομία

Δεν θα «παγώνουν» οι πλειστηριασμοί για όσους ζητούν ένταξη στην πτωχευτική διαδικασία

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας