alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κατασκευάστηκε από την AstraZeneca, φαίνεται πως είναι ασφαλές και ότι «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα, στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν σε υγιείς ασθενείς, όπως δείχνουν τα στοιχεία σήμερα.

 

Μελέτες που αφορούσαν περίπου 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο, που έχει την ονομασία AZD1222 και αναπτύσσεται από την AstraZeneca και επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν προκάλεσε καμιά σοβαρή παρενέργεια, αλλά προκάλεσε παραγωγή αντισωμάτων που μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό και ανοσολογικές αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρου. Τα αποτελέσματα της δοκιμής δημοσίευσε σήμερα η ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

 

Τα ευρήματα είναι πολύ ελπιδοφόρα, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μάθουμε αν αυτό είναι αρκετό για να προσφέρει προστασία, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη μεγαλύτερες δοκιμές.

 

Και αυτό γιατί δεν είναι ξεκάθαρο ποιο επίπεδο ανοσοαπόκρισης θα προστατεύσει τους ανθρώπους από τον ιό. Μελέτες μεγάλης κλίμακας, με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δοκιμή του εμβολίου της AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Η βρετανική φαρμακευτική που ουσιαστικά φτιάχνει το εμβόλιο που ανέπτυξε η Οξφόρδη, στοχεύει επίσης να ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή τελικού σταδίου στις ΗΠΑ, τον Αύγουστο.

 

Αυτές οι τελικές δοκιμές θα καθορίσουν εάν το εμβόλιο μπορεί στην πραγματικότητα να αποτρέψει λοιμώξεις ή ασθένειες, συγκρίνοντας τους εθελοντές που έλαβαν το εμβόλιο με μια ομάδα εθελοντών που λαμβάνει ψευδοφάρμακο. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

 

«Τα σημερινά δεδομένα αυξάνουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο θα δράσει και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τα σχέδιά μας για την παρασκευή του εμβολίου σε κλίμακα για ευρεία και ισότιμη πρόσβαση σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δρ Μενέλαος Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Έρευνας και Ανάπτυξης Βιοφαρμάκων της AstraZeneca.

 

«Παρατηρήσαμε πολύ καλή ανοσοαπόκριση, όχι μόνο ως προς τα εξουδετερωτικά αντισώματα αλλά και επί των Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος» δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτο Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Άντριαν Χιλ.

 

Προσέθεσε, δε, ότι «αυτό σημαίνει ότι προκαλούμε διπλή διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος» έναντι του νέου κορωνοϊού.

 

Η Σάρα Γκιλμπερτ, καθηγήτρια Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του εμβολίου, στις πρώτες της δηλώσεις μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, σημειώνει: «Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά, πριν μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε ότι το εμβόλιο μας θα βοηθήσει έναντι της πανδημίας της COVID-19, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Παράλληλα με τη συνέχιση της Φάσης 3 της κλινικής δοκιμής, πρέπει να συνεχίσουμε να συλλέγουμε πληροφορίες για τον ιό, καθώς για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο ισχυρή πρέπει να είναι η ανοσοαπόκριση, για να παρέχουν επαρκή προστασία έναντι της λοίμωξης COVID-19».

 

Και προσθέτει ότι, «αν το εμβόλιό μας είναι αποτελεσματικό, είναι μια πολλά υποσχόμενη προοπτική, καθώς αυτός ο τύπος εμβολίου μπορεί να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα».

 

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Άντριου Πολλαρντ, επίσης μέλος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εκφράζει την ελπίδα ότι το εμβόλιο «θα διδάξει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τον κορωνοϊό, ώστε να μπορεί να είναι ο άνθρωπος προστατευμένος για πολύ καιρό».

 


Δυνατή έως τον Σεπτέμβριο η παραγωγή ενός εκατομμυρίου και πλέον δόσεων

 

Οι αρχικές εκτιμήσεις για την παραγωγή ενός εκατομμυρίου δόσεων του πειραματικού εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της COVID-19 έως τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι συντηρητικές καθώς η παραγωγή του εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορεί να ολοκληρωθούν οι δοκιμές τελικού σταδίου, δήλωσε σήμερα ερευνητής.

 

"Μπορεί να παρασκευαστούν ένα εκατομμύριο δόσεις έως τον Σεπτέμβριο: αυτό μοιάζει με μια εν πολλοίς συντηρητική εκτίμηση, λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα του τι συμβαίνει", δήλωσε ο 'Αντριαν Χιλ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναφερόμενος στην ικανότητα παραγωγής του εταίρου, της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία Υγεία

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Αλεξάνδρεια, 20/07/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 21/07/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα : από 09:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ , θα γίνει διακοπή νερού στο συνοικισμό Νησελίου λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

 

Επίσης στα πλαίσια της τακτικής ετήσιας συντήρησης των υδατόπυργων που πραγματοποιεί η επιχείρηση της ΔΕΥΑ Αλ ,ανακοινώνει ότι στις 21/07/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα : από 09:00 πμ εως 14:00 μ.μ, στη Τ.Κ Κλειδίου δεν θα έχει νερό, λόγω καθαρισμού του υδατόπυργου από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης.

 

Μετά το πέρας των εργασιών πιθανόν να διαπιστωθεί ολιγόωρη θολότητα του νερού , μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της πίεσης στο εσωτερικό δίκτυο διανομής νερού.

 

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», διοργανώνει νέο κύκλο Βιωματικών Σεμιναρίων στην Αλεξάνδρεια, από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, με θέματα:  «Αυτογνωσία» ,

Πότε ανοίγουν τα σχολεία είναι ήδη γνωστό, ωστόσο το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο πώς ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2020 για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Τι είπε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία είναι κάτι που ενδιαφέρει κάθε χρόνο γονείς και μαθητές, όπως ειδικά για τον τη φετινή χρονιά, τον Σεπτέμβριο 2020, έχει ιδιαίτερη σημασία και το πώς ανοίγουν τα σχολεία, αν δηλαδή θα γίνεται μάθημα κάθε μέρα ή όχι. Αν θα είναι όλοι οι μαθητές στην τάξη, αν θα υπάρχουν αποστάσεις, αν θα κάθεται ένας μαθητής σε κάθε θρανιο ή όχι.

Για αυτό το ζήτημα μίλησε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ωστόσο, όπως φάνηκε ακόμη δεν υπάρχουν καθαρές απαντήσεις, όμως το βασικό σενάριο είναι να γίνει κανονικά η λειτουργία των Σχολείων από τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν λειτούργησε πάλι το ολοήμερο σχολείο μετά το άνοιγμα των σχολείων. Έχουμε ήδη διασφαλισμένη την χρηματοδότηση για την επόμενη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη.

Όπως σημείωσε η Υφ. Παιδείας, «το βασικό σενάριο που «δουλεύουμε» αυτήν την στιγμή είναι της κανονικής επαναλειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση των αναπληρωτών για τις θέσεις που θα καλύψουν και έτσι θα υπάρξει ανάληψη καθηκόντων εγκαίρως και στις δυσπρόσιτες περιοχές. Εμείς ως υπουργείο Παιδείας θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας οτιδήποτε οριστεί από την Επιτροπή των ειδικών».

Για τους προβληματισμούς των μαθητών και την απόδοση τους στην Έκθεση και άλλα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ανέφερε ότι προφανώς το θέμα ήταν από εκείνα που δεν ανέμεναν τα παιδιά, ώστε να ξέρουν καλά πώς να το διαχειριστούν.

Σε ότι αφορά τα καλλιτεχνικά μαθήματα στα σχολεία, η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι μόνο ένα μάθημα σχεδίου απαλείφθηκε από το πρόγραμμα μαθημάτων, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για μαθήματα και στο σχέδιο και σε άλλα, που αποτελούν και Ειδικά Μαθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, συνεχίζοντας τη μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία της Θεατρικής Ομάδας της,

ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας των τμημάτων της, για τη θεατρική περίοδο 2020-2021.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του οράματός της για μια ανανεωμένη, εξωστρεφή, με σημαίνοντα ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας, θεατρική ομάδα, η ΚΕΔΑ με κέφι και ενθουσιασμό παρουσιάζει στους δημότες της:

Τη λειτουργία της θεατρικής ομάδας της πλέον στον φυσικό της χώρο, μέσα στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας.

Η Θεατρική Ομάδα απέκτησε την ολόδική της αίθουσα μέσα στο Πνευματικό Κέντρο. Μια αίθουσα που διαμορφώθηκε με μεράκι και γούστο για να φιλοξενεί πλέον τις δημιουργικές συναντήσεις των μελών της ομάδας, αλλά και για να αποτελέσει χώρο έμπνευσης και πολιτιστικής συναναστροφής με ανθρώπους του θεάτρου από όλη την Ελλάδα.

Την έναρξη της συνεργασίας της με την αξιόλογη καλλιτέχνη, ηθοποιό και σκηνοθέτη, Άννη Τσολακίδου, η οποία με διάθεση για συνεργασία και πολύ κέφι αναλαμβάνει την ευθύνη της λειτουργίας της ομάδας.
Τη λειτουργία παιδικού και εφηβικού τμήματος, στο οποίο μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και των παραστάσεων, τα παιδιά και οι έφηβοι θα μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τα εκφραστικά τους μέσα, να καλλιεργήσουν το γνωστικό και το πνευματικό τους επίπεδο και να λάβουν εφόδια χρήσιμα για την υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Η ΚΕΔΑ σύντομα με νέα ανακοίνωσή της θα υλοποιήσει εορταστική συνάντηση όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν στο σχεδιασμό και να γνωρίσουν τη δράση της ανανεωμένης θεατρικής της ομάδας, μικρών και μεγάλων, ενώ θα γνωστοποιήσει και νέες πρωτότυπες πρωτοβουλίες που θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο στην ουσιαστική συμμετοχή όλων των δημοτών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Γνωριμία με την νέα συντονίστρια της Θεατρικής Ομάδας μας

Η Άννη Τσολακίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Συμμετείχε ως ηθοποιός στις παρακάτω παραστάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος:

«Εφτά Λογικές απαντήσεις», «Ηλέκτρα», «Ματωμένος γάμος», «Ραφτάδικο», «Το κορίτσι με τα μαύρα», «Μικρασία», «Γκιακ», «Υπηρέτης δύο αφεντάδων»

, ενώ συμμετείχε και σε πολλές άλλες παραστάσεις συνεργαζόμενη με πολλούς καταξιωμένους σκηνοθέτες.

Είχε στο Κ.Θ.Β.Ε. τη σκηνοθετική επιμέλεια στις παραστάσεις:

«Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών ΚΕΑΤ

«Το Σώσε» του Μάικλ Φρέιν σε συνεργασία με το Κέντρο Απεξάρτησης ΙΑΝΟΣ

«Η πεντάμορφη και το τέρας» με παραστάσεις στα παιδιατρικά τμήματα Νοσοκομείων και Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων

«Συντροφιά με την ποίηση στα σκαλοπάτια του ΚΘΒΕ»

«2 Σεπτεμβρίου...Οι νεκροί του Χορτιάτη Αντίκρυ στην Αιωνιότητα»

«Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Αφιέρωμα στους Μίλτο Σαχτούρη και Μιχάλη Κατσαρό»

«Κάρτες πολέμου» - Θεσσαλονίκη Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

«Η ποίηση της Ξενιτιάς» - Θεσσαλονίκη MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στο Εθνικό Θέατρο:

«Ηλέκτρα» (χορός) σε σκηνοθεσία δ. Μαυρίκιου

«Μήδεια» (Κορυφαία) σε σκηνοθεσία Ν. Κοντούρη, με περιοδεία σε Αμερική, Κναδά, Αυστραλία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή

Στο Θέατρο Πολιτεία:

«Τέλος του παιχνιδιού»

Στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Σερρών, Κομοτηνής, Κοζάνης, Αγρινίου σε πολλές παραστάσεις.

Σκηνοθέτησε στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο το «Εν ονόματι της Ποιήσεως», βασισμένο στη ζωή και το έργο του Γ. Θ. Βαφόπουλου.

Δίδαξε υποκριτική στην «Ομάδα Δράσης της σχολής Ανδρέα Βουτσινά», στο θεατρικό εργαστήρι «Θέσπις» και στα ΙΕΚ Δέλτα.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στη «Δραματική Σχολή Ανδρέα Βουτσινά».

Υποχρεωτική είναι από χθες η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους πελάτες. Ομως, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική και σε άλλα καταστήματα και μαγαζιά, όπως και στα ΜΜΜ.


Η προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό είναι υποχρεωτική:

 

στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

στα ταξί

στα νοσοκομεία

στα ιατρεία

στα διαγνωστικά κέντρα

στα κέντρα αισθητικής

στα σούπερ μάρκετ

στα πλοία

στα αεροπλάνα

Παράλληλα, σε ισχύ παραμένει και το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική. Ειδικότερα, στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται:

«Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής, καθώς και εντός των οχημάτων και συρμών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. Στην περίπτωση που σε αστικά λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό το οποίο απομονώνει τον οδηγό από τους υπόλοιπους επιβάτες, συστήνεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον οδηγό. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει και για τους οδηγούς των μέσων σταθερής τροχιάς και των σιδηροδρομικών οχημάτων, στα οποία απομονώνεται η θέση του οδηγού από τον υπόλοιπο συρμό ή μέσο. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ».

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Κατηγορία Υγεία

Λιγότερες από 2 εβδομάδες απέμειναν για να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος 3,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2019, αλλά κανένας δεν έχει λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό που να αναγράφει σωστά το ποσό που πρέπει να καταβάλει στο τέλος του μήνα.

Για τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς λόγους περίπου 2,1 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τα χρεωστικά εκκαθαριστικά που πήραν και εκτύπωσαν για να ξέρουν τι φόρους θα πληρώσουν φέτος και πότε ακριβώς.
Επίσης, όλα τα χρεωστικά εκκαθαριστικά που εκδόθηκαν αυτές τις ημέρες θα αλλάξουν, καθώς δεν αποτυπώνουν τις υποχρεώσεις που θα ισχύουν στα τέλη του μήνα. Αναμένεται να εκδοθούν στη θέση τους νέα εκκαθαριστικά φόρου, με βάση τις αλλαγές στο «δοσολόγιο» πληρωμής των φόρων ή και με άλλες εξαγγελίες της κυβέρνησης που όμως δεν έχουν τεθεί ακόμα σε ισχύ.
Εως σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 6,2 εκατομμύρια δηλώσεις και σχεδόν 1 στους 3 υπόχρεους παίρνει χρεωστικό εκκαθαριστικό με ποσά τα οποία απέχουν πολύ από όσα νόμιζε ή πίστευε ότι θα πληρώσει. Και αυτό γιατί:

1. Αλλάζουν οι δόσεις: Τα εκκαθαριστικά που βγαίνουν σήμερα προβλέπουν εξόφληση με 3 διμηνιαίες και όχι 8 μηνιαίες δόσεις, όπως πολλοί ήδη ανέμεναν. Και αυτό ανατρέπει τον προγραμματισμό των φορολογουμένων για το πόσα θα πληρώνουν κάθε μήνα για φόρους εισοδήματος και όλες τις άλλες υποχρεώσεις του β’ εξαμήνου (ΕΝΦΙΑ, δόσεις χρεών, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας κ.λπ.).
Για παράδειγμα:
(α) Με βάση το χρεωστικό εκκαθαριστικό με πρόσθετο φόρο 720 ευρώ φόρο καλείται σήμερα ο φορολογούμενος να πληρώσει στις 31 Ιουλίου 240 ευρώ και όχι 90 ευρώ, όπως θα ισχύει τότε. Δεν πρόκειται περί λάθους, καθώς η σχετική διάταξη για τις 8 δόσεις δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. Μετά την εφαρμογή της θα βγουν νέα εκκαθαριστικά φόρου που θα δείχνουν το σωστό ποσό πληρωμής (50 ευρώ λιγότερα).

(β) Οσοι τυχόν έσπευσαν να καταβάλουν την 1η δόση άμεσα (προκειμένου να φύγουν για διακοπές ενδεχομένως), στην ουσία έχουν προπληρώσει για σχεδόν 3 μήνες. Αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωσή τους όμως στην 3η δόση (30 Σεπτεμβρίου) να πληρώσουν και τουλάχιστον 30 ευρώ επιπλέον, ώστε να καλυφθεί το ποσό της τριμηνίας (3×90 = 270 ευρώ αντί μόλις 240 που θα έχουν έως τότε προκαταβληθεί).

2. Δεν αποτυπώνεται η έκπτωση 2% για όσους επιλέξουν εφάπαξ εξόφληση φόρου. Και αυτή η εξαγγελία έχει περιληφθεί ως διάταξη (άρθρο 83) στο νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση που ψηφίστηκε χθες και θα ισχύσει τις ερχόμενες ημέρες. Αν κάποιοι υπολόγιζαν στην έκπτωση, δεν θα τη χάσουν εφόσον ψηφιστεί. Προς το παρόν δεν εμφανίζεται, αλλά αν κάποιοι είχαν χρεωστικό εκκαθαριστικό και εξόφλησαν ήδη εφάπαξ χωρίς να περιμένουν την 31η Ιουλίου, τότε η νέα εκκαθάριση μετά την ψήφιση του νόμου θα δείξει ότι θα έχουν πληρώσει περισσότερα και θα προκύψει πιστωτικό προς συμψηφισμό ή επιστροφή.
3. Τέλος επιτηδεύματος σε αγρότες: Πάνω από 150.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά έδειχναν 650 ευρώ επιπλέον φόρο. Η χρέωση αυτή θα ακυρωθεί, όπως έχει εξαγγείλει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. Η διάταξη κατατέθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή. Μέχρι την ψήφισή της, είτε με 3 διμηνιαίες δόσεις είτε με 8 μηνιαίες, τα εκκαθαριστικά αυτά θα δείχνουν άλλα ποσά φόρου από εκείνα που τελικά θα κληθεί να πληρώσει ο υπόχρεος.

4. Μείωση προκαταβολής φόρου 30%-50%-70% ή 100% για επιχειρήσεις, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες. Ούτε αυτή η έκπτωση έχει ψηφιστεί. Εξαρτάται όμως και από τα στοιχεία εσόδων του α’ εξαμήνου, τα οποία δεν θα έχουν αποτυπωθεί έως τις 31 Ιουλίου. Και αυτό σημαίνει ότι και για όσους ισχύσει η μείωση προκαταβολής φόρου (πτώση τζίρου 5% και άνω) τα εκκαθαριστικά θα αλλάξουν μετά τις 31 Ιουλίου.

Συνεπώς θα πρέπει έως τότε να έχουν πληρώσει όλοι στο ακέραιο την α’ δόση που αναγράφει το χρεωστικό εκκαθαριστικό, ασχέτως του τι άλλο μέλλει γενέσθαι στην περίπτωσή τους. Εκ των υστέρων, πάντως, θα αφαιρεθεί από τις επόμενες δόσεις το ποσοστό έκπτωσης που δικαιούται ο καθένας, π.χ. 50% για ελεύθερους επαγγελματίες ή 100% για επιχειρήσεις με πτώση τζίρου 70% και άνω.

Πηγή: newmoney.gr

Κατηγορία Οικονομία
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 20/07/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Καιρός: Σε τροχιά... θερμής εισβολής η χώρα, καθώς από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας.

 

Ανοδος που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική -κυρίως- Ελλάδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά ελαφρώς, ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Την Δευτέρα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

 

Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θρμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Θεσσαλονίκη αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα φυσού βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα φυσούν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτκά.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά.

 

ΠΕΜΠΤΗ 23-07-2020, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-07-2020 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι το Σάββατο σε δυτικών διευθύνσεων και στα ανατολικά 4 με 6 ενισχυόμενοι τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ μέχρι και την Παρασκευή.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από την Παρασκευή.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας