alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020

Χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κ20 από τον Σωτήρη Μπογιατζή του Γας Αλεξάνδρεια στο τριπλούν με νέο ατομικό ρεκόρ 14,44μ.

Κατηγορία Αθλητικά
Το νέο Δ.Σ για τη νέα σεζόν απαρτίζεται από τους εξής:
Κατηγορία Αθλητικά

"Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΥ"
Νεανικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ακριτίδης
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Σελίδες 94
ISBN: 978-618-84930-3-2
Έτος Έκδοσης 2020
Τιμή: €10,00

Σελίδα βιβλίου:
https://www.apostaktirio-books.gr/product/το-μυστικο-του-γαλακτου-αλεξανδροσ-ακ/

Περιγραφή

Μια σχολική εργασία γίνεται η αφορμή για να αρχίσει μια όμορφη περιπέτεια για τον Γρηγόρη και την παρέα του. Η αναζήτηση πληροφοριών για κάποια “λησμονημένα” δραματικά γεγονότα, που συνέβησαν το 1878, θα τους οδηγήσει σε μια συναρπαστική εξόρμηση στα Πιέρια Όρη. Εκεί, κάτω από τον απότομο βράχο του «Γαλακτού», θα βρουν έναν αναπάντεχο θησαυρό.
Έναν θησαυρό, όχι χρηματικής αξίας, αλλά πρωτίστως ιστορικής και συναισθηματικής.

«Ο θησαυρός του Γαλακτού» είναι ένα ταξίδι στα άγνωστα μονοπάτια της Ελληνικής Ιστορίας. Μέσα από τα μάτια των παιδιών φωτίζεται ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση επτά Βλάχων γυναικών, οι οποίες αψήφησαν τα ασκέρια των μαινόμενων Οθωμανών και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά και την τιμή τους. Μια ηρωική σελίδα της πολύπαθης Ελληνικής Ιστορίας, που πρέπει να βγει από το σκοτάδι της λήθης στο φως της αλήθειας.

Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης κατάγεται από τη Μελίκη Ημαθίας. Γεννήθηκε το
1975 στην Καλαμάτα, ενώ έχει και ρίζες από τα Πλατανάκια Σερρών. Είναι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά. Τον Μάιο του 2010 δημιούργησε την, καταξιωμένη στον χώρο της, ιστοσελίδα apostaktirio.gr, η οποία έχει ως κύριο άξονα τη διάδοση της Λογοτεχνίας και των Τεχνών γενικότερα. Στα δέκα χρόνια λειτουργίας της σελίδας πραγματοποίησε περισσότερους από 200 σχολιασμούς βιβλίων αλλά και σημαντικές συνεντεύξεις με ανθρώπους των Τεχνών και της Επιστήμης. Το 2012 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων (2012-2014) και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Ημαθίας (2014-2019).Το βιβλίο «Της ζήσης χαρμολύπες» απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Συλλογής Διηγημάτων από το Πετρίδειο Ίδρυμα της Κύπρου το 2016. Τα διηγήματα «Το ματωμένο βουνό» και «Ο θησαυρός» ανέβηκαν ως θεατρικά έργα από το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες «ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ» 2015 και 2017. Το 2014, κατά τον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό «Λόγω Τέχνης», το διήγημα «Η επιστροφή», ήταν ανάμεσα στα 40 πρώτα που βραβεύτηκαν, από τα 1911 που συνολικά υποβλήθηκαν, με Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Μάνο Ελευθερίου. Εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Κατηγορία Γενικά

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ με την παραδοσιακή αυθεντική κουζίνα του το Σάββατο 1 AΥΓΟΎΣΤΟΥ 2020 ετοιμάζεται να σας προσφέρει υπέροχες γαστρονομικές απολαύσεις... μετά μουσικής!

Με ζωντανή μουσική λοιπόν και πολύ γλέντι σας περιμένει για να ζήσετε ξένοιαστες στιγμές τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.

Ελάτε να τραγουδήσουμε και να γλεντήσουμε με ζωντανή μουσική!

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ...για να δοκιμάσεις νόστιμες, μα πάνω απ’ όλα αυθεντικές και ιδιαίτερες γεύσεις που έχουν πάντα την τιμητική τους

αφού τις επιμελείται και τις δημιουργεί προσωπικά ο Chef Βαγγέλης Βογιατζής.

Κατηγορία Επιχειρείν

Μετά από έκτακτη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, από την Παρασκευή 31 Ιουλίου το Νοσοκομείο Βέροιας επανέρχεται σε κατάσταση λειτουργίας ετοιμότητας - αντιμετώπισης covid-19.

Σε εφαρμογή της εγκυκλίου, αυτό σημαίνει ότι, από το απόγευμα της Παρασκευής απαγορεύονται αυστηρά τα επισκεπτήρια και η παρουσία συνοδών, όπως ισχύει σε όλες τις μονάδες τις χώρας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν την άσκοπη παρουσία τους στα Νοσοκομεία.

Η μεταδοτικότητα του ιού τις τελευταίες μέρες δείχνει να αυξάνεται, γεγονός που αν και δεν τρομάζει, ανησυχεί για την εξέλιξη της πανδημίας και πρέπει να ενισχύει την ατομική μας ευθύνη.

Κατηγορία Υγεία
Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 11:46

Η κίνηση του Μητροπολίτη 1 - 9/8

Το Σάββατο 1 Αυγούστου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας και θα τελέσει Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού και θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Γερόντισσας Φιλοθέης.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χαλάστρας.

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καστανιάς.

Την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση της Θεοτόκου στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Μουτσιάλης.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Ναούσης.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Λιανοβεργίου.

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγκαθιάς επί τη εορτή του Αγίου Νικάνορος.

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πολυδενδρίου επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου του Κοκοβίτη.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων κάποια εκ των οποίων επηρεάζουν τη... διασκέδαση, από τα μπαρ και τα κλαμπ, έως τα πανηγύρια, τους γάμους και τις βαπτίσεις.

 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νικος Χαρδαλιάς από την Δευτέρα 3 Αυγούστου η διασκέδαση σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης αλλάζει καθώς οι θαμώνες θα απαγορεύεται να είναι όρθιοι και η πληρότητα των χώρων θα περιορίζεται μόνο σε καθήμενους, με τους ίδιους περιορισμούς ως προς την τήρηση αποστάσεων που ισχύουν και τώρα.

 

Συγκεκριμένα από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.


Τέλος για το καλοκαίρι τα πανηγύρια

 

Ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε σε ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις στις αρχές του καλοκαιριού έφερε την απαγόρευση των πανηγυριών έως το τέλος Ιουλίου, ωστόσο η απαγόρευση πήρε παράταση και όπως ανακοίνωσε ο κ.Χαρδαλιάς παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.
Ο γάμος με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη έφερε περιορισμό στους καλεσμένους.

 

Προβληματισμό αλλά και μέτρα προκάλεσε ο γάμος με τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη. Στο γάμο παρευρέθησαν τουλάχιστον 300 καλεσμένοι, εκ των οποίων ορισμένοι προέρχονταν από τη Γερμανία. Οπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα μετά την τελετή οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα ανατολικά της πόλης, όπου θα γινόταν το γλέντι. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, ωστόσο, εξαιτίας ψιλόβροχου, το γλέντι μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τουλάχιστον 11 κρούσματα κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδελφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

 

Το αποτέλεσμα ήταν νέα μέτρα και έτσι από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.


Τι ισχύει με τα πάρτι - Δεν ανακοινώθηκε κάποιο μέτρο

 

Ερωτήματα πάντως υπάρχουν για το θέμα των ιδιωτικών πάρτι στα οποία παρατηρείται έντονο το φαινόμενο του συνωστισμού. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στο νησί της Μυκόνου καθώς ενοικιάζονται βίλες και διεξάγονται μεγάλα πάρτι. Ήδη η αστυνομία, μετά και την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νησί, έχει ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων και έχει προχωρήσει στη σύλληψη δύο ενοικιαστών που είχαν διοργανώσει πάρτι σε βίλες. Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας καθώς δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στο σπίτι, ούτε υπάρχει κάποιο μέτρο για την απαγόρευση των συναθροίσεων σε ιδιωτικούς χώρους.


Πώς η ΕΛ.ΑΣ. θα μπλοκάρει τα πριβέ πάρτι στη Μύκονο

 

Πάντως η Ελληνική Αστυνομία έχει επεξεργαστεί ένα αναλυτικό σχέδιό το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες προκειμένου να αποτρέψει τη διοργάνωση και την προσέλευση τουριστών στα πριβέ πάρτι που λαμβάνουν χώρα στο νησί.

 

Πρώτον: Το «τέχνασμα» της ηχορύπανσης: Οταν θα γίνονται καταγγελίες για δυνατή μουσική από γείτονες, οι Αρχές θα ελέγχουν τους χώρους όπου παίζει δυνατά η μουσική. Δεύτερον: Με τη χρήση drones οι αστυνομικές Αρχές θα εντοπίζουν τους συνωστισμούς σε συγκεκριμένους χώρους από ψηλά και θα αποτρέπουν τον κόσμο να δίνει το «παρών» στα κορωνοπάρτι. Τρίτον: Στη μάχη και οι «Δούρειοι Ίπποι» αστυνομικοί. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα παρουσιάζονται ως υποψήφιοι πελάτες για να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες για τα πάρτι. Με αυτόν τον τρόπο μόλις εντοπιστούν τα στίγματα τοποθεσίας, «τροχονόμοι» θα αποτρέπουν την προσέλευση του κόσμου στις ενοικιαζόμενες βίλες.


Με απόσταση στις παραλίες

 

Τέλος και καθώς ο καύσωνας στέλνει τον κόσμο στην παραλία παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως το τέλος Αυγούστου.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας