alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού προκηρύσσει 119 θέσεις οπλιτών και εφέδρων Όπλων-Σωµάτων (πλην Ειδικών ∆υνάµεων) για ανακατάταξη ή επανακατάταξη στον Στρατό Ξηράς για

Κατηγορία Γενικά

Κομνηνοί Πλατέος:Επιτυχημένο το πρώτο Παρακάθ της νέας χορευτικής χρονιάς

Το βράδυ του Σαββατου 21 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Παρακάθ της νέας χορευτικής χρονιάς από τους ¨Κομνηνούς¨ Πλατέος.

Το Παρακάθ ¨έντυσαν¨ μουσικά ο Σωκράτης Μουρατιδης στη λύρα,αγγείο,πλήκτρα και τραγούδι, ο Βασίλης Πολυτούδης στη λύρα και το τραγούδι, καθώς και οι Δημήτρης Βασιλόπουλος - Κώστας Τσαγγαλίδης στο νταούλι.

Τίμησαν με την παρουσία τους, το μέλος της ΔΣΠΕ κ. Χαράλαμπος Καπουρτίδης, μέλη της Ευξεινου Λέσχης Βέροιας, του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας, Αράχου, Λουδία "Αετοί του Πόντου", Ακροποτάμου Κιλκίς καθώς και των Συλλόγων Αστερούπολη Πλατέος και Πολιτιστικού Συλλόγου Αδένδρου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Πλατέος ''Οι Κομνηνοί''  κ. Λάζαρος Τσιπλακίδης αποκάλυψε τα σχέδια των δράσεων για το 2018...Δειτε το βίντεο που ακολουθεί:

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 19.30 πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής από τους μαθητές της Σχολής Εικαστικών ''El Greco¨ της Ναυσικάς Ρηγοπούλου ( η οποία

Σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων γιαουρτιού προχωρα η εταιρεία Δωδώνη.Η ανάκληση της

Κατηγορία Υγεία

H ΜΕΒΓΑΛ τον περασμένο Απρίλιο κατέληξε σε συμφωνία με τέσσερις συστημικές τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, μέσω έκδοσης νέου ομολογιακού δανείου ύψους 54,3 εκατ. ευρώ.

Το «πράσινο» φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. από την εταιρία ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. και μέλη της οικογένειας Χατζάκου, στη βάση των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν οι εταιρείες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που δημοσιοποιήθηκε και την οποία δημοσιευει η Καθημερινή προβλέπονται τα εξής:

-Η αγορά από μέρους έκαστης των εταιριών ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ (απευθείας ή μέσω τρίτων) από κάθε παραγωγό γάλακτος - κτηνοτρόφο που έχει συνεργασία με τα μέρη κατά την έναρξη ισχύος της δέσμευσης και βρίσκεται σε συγκεκριμένους νομούς της Μακεδονίας θα γίνεται με ελάχιστη εγγυημένη τιμή βάσει συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου.

Η εν λόγω δέσμευση θα αφορά τους νομούς Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κοζάνης, Πέλλας, Φλώρινας, Καβάλας και Ξάνθης, όπου οι δύο εταιρείες πραγματοποίησαν ατομικά ή από κοινού, τουλάχιστον το 22% των συνολικών αγορών-εισκομίσεων νωπού αγελαδινού γάλακτος, καθώς και τους όμορους Νομούς Γρεβενών, Πιερίας και Χαλκιδικής.

Η δέσμευση αυτή θα ισχύει κατ' αρχάς για χρονικό διάστημα δύο ετών από την κοινοποίηση του διατακτικού της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα μέρη, ενώ κάθε μία από τις αγοράστριες (ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ) διατηρεί, σε κάθε περιπτωση, τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλότερες τιμές.

Με τη λήξη της διετίας, κατά την οποία ισχύει η ως άνω δέσμευση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα προβεί σε αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της δέσμευσης αυτής και των συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά, και θα αποφανθεί υπέρ της άρσης της, ή της παράτασης της ως άνω δέσμευσης για χρονικό διάστημα όχι πέραν της διετίας (τετραετίας συνολικά).

Οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί ή που θα συναφθούν με τους παραγωγούς γάλακτος - κτηνοτρόφους, δεν θα υπερβαίνουν την ετήσια διάρκεια, δεν θα περιέχουν όρο αποκλειστικότητας και υπέρμετρα επαχθείς όρους για την παροχή εγγυήσεων (όπως, ενδεικτικά, εγγραφή προσημειώσεων σε ακίνητα των παραγωγών ή / και των εγγυητών τους, λήψη λευκών συναλλαγματικών κ.λπ.). Η δέσμευση αυτή καταλαμβάνει όσους παραγωγούς γάλακτος έχουν σήμερα συνεργασία με οποιοδήποτε εκ των μερών αλλά διακοπεί, ανυπαιτίως, από τους παραγωγούς, και τυχόν επανεκκινήσει η συνεργασία μαζί τους. Για τον υπολογισμό της ελάχιστης εγγυημένης τιμής θα λαμβάνεται υπόψη η μέση σταθμισμένη τιμή ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η μέση σταθμισμένη τιμή κάθε αγοράστριας (ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ, ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ) προς κάθε κτηνοτρόφο.

-Για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα εξακολουθεί να υφίσταται το καθεστώς κοινού ελέγχου επί της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, οι εταιρίες ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ θα λειτουργούν αυτοτελώς και πλήρως ανεξάρτητα μεταξύ τους όσον αφορά στο σοκολατούχο γάλα. Σημειώνεται ότι η ΔΕΛΤΑ παράγει το Milko και η ΜΕΒΓΑΛ ΤΟ ΤΟΠΙΝΟ. Οι δραστηριότητες των ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ σχετικά με το σοκολατούχο γάλα εκάστης, αντιστοίχως, θα παραμείνουν αυτόνομες, με ανεξάρτητη διοικητική δομή με ρητή δέσμευση ότι δεν θα ανταλλάσσουν εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες αυτές και δεν θα επιτρέπουν τη διάχυση τέτοιων πληροφοριών

. Η εν λόγω λειτουργική αυτοτέλεια των δύο εταιριών θα διασφαλιστεί ιδίως με: α) την εξαίρεση των δραστηριοτήτων της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ που αφορούν στο σοκολατούχο γάλα από την άσκηση των δικαιωμάτων διοίκησης της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ επί της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, β) τη δημιουργία «σινικών τειχών» (Chinese walls) που θα αποτρέπουν τη διαρροή εμπορικά ευαίσθητων πληροφοριών μεταξύ των δύο εταιριών ως προς το σοκολατούχο γάλα.

Δεν θα επιτρέπεται, είτε άμεσα (οριζοντίως) είτε έμμεσα, μέσω του προσωπικού, στελεχών ή τρίτων προσώπων, η ανταλλαγή μεταξύ των εταιριών αυτών εμπορικά ευαίσθητων / εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν στο σοκολατούχο γάλα,

γ) δεν θα αναπτυχθούν συνέργειες ως προς την παραγωγή σοκολατούχου γάλακτος και οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με την προώθηση των πωλήσεων για τα προϊόντα σοκολατούχου γάλακτος και δεν θα αναπτυχθεί κανενός είδους συνεργασία των εταιριών ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ ούτε επικοινωνία ως προς το σοκολατούχο γάλα για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα εξακολουθεί να υφίσταται το καθεστώς κοινού ελέγχου επί της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ. Τα μέρη θα δύνανται να χρησιμοποιούν κοινό δίκτυο διανομής, μέσω τρίτων ανεξάρτητων συνεργατών, ωστόσο, δεν θα αναπτυχθούν συνέργειες ως προς τα ιδιόκτητα δίκτυα διανομής των μερών.

-Για το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο υφίσταται το καθεστώς κοινού ελέγχου επί της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, το προσωπικό των εταιριών ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ που θα εργάζεται στο σοκολατούχο γάλα δεν θα ταυτίζεται και δεν θα εργάζεται στον ίδιο φυσικό χώρο και δεν θα υφίστανται κοινοί μεταξύ των δύο εταιριών εν ενεργεία εργαζόμενοι που ασκούν καθήκοντα σχετικά με τα προϊόντα σοκολατούχου γάλακτος των δύο εταιριών. Οι εταιρίες ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ δεν θα αποσπάσουν η μία από την άλλη προσωπικό που θα εργάζεται στο σοκολατούχο γάλα.

-Η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και η ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. θα διαθέτουν και θα στηρίζουν τις λειτουργίες τους έκαστη σε αυτόνομα συστήματα (ιδίως αυτόνομο μηχανογραφικό σύστημα) για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα εξακολουθεί να υφίσταται το καθεστώς κοινού ελέγχου επί της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ.

-Επίσης, θα αρθούν οι όροι αποκλειστικότητας όσον αφορά στο σοκολατούχο γάλα στα ψυγεία-προθήκες που χρησιδανείζονται / παραχωρούνται στα μικρά σημεία πώλησης από τις εταιρίες ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ και θα προστεθεί ρητός όρος στις συμβάσεις, ως προς τη δυνατότητα του χρησάμενου (σημείου πώλησης) να τοποθετεί σε αυτό και ανταγωνιστικά προϊόντα.

Οι παραπάνω δεσμεύσεις στο σύνολό τους καταλαμβάνουντόσο τις εταιρίες ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ όσο και τις εταιρίες των ομίλων όπου ανήκουν αντιστοίχως. Για την εκπλήρωσή τους θα ορισθεί εντολοδόχος υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σε περίπτωση μη συμμρόφωσης των εταιρειών με τους παραπάνω όρους, η Αρχή μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο έως και 10% του κύκλου εργασιών του τελευταίου οικονομικού έτους.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΛΤΑ και η οικογένεια Χατζάκου κατέχουν από 43,195% εκάστη της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, ύστερα από τη συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία πριν από ένα χρόνο. Το υπόλοιπο 13,61% κατέχει η οικογένεια Συμεωνίδη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η ΜΕΒΓΑΛ κατέληξε σε συμφωνία με τέσσερις συστημικές τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, μέσω έκδοσης νέου ομολογιακού δανείου ύψους 54,3 εκατ. ευρώ.

 

seleo.gr

Κατηγορία Αγροτικά

Απολαυστικός θα είναι μέχρι και αύριο, Κυριακή, ο καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο αλλά από τη Δευτέρα, σταδιακά, θα εισέλθουμε σε

Κατηγορία Γενικά

Στους αγωνες του Σαββατου 21 Οκτωβριου για το Πρωταθλημα της Α1 ΕΠΣ Ημαθιας, σημειωθηκαν τα αποτελεσματα:

Κατηγορία Αθλητικά

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με αφορμή τον Κυριακάτικο Αγώνα του στις 22/10/2017 και ώρα 16:00μ.μ. με τον ΑΣΦ Αλεξάνδρειας, καλει όλο τον Φίλαθλο Κόσμο, στο

Κατηγορία Αθλητικά

Συνελήφθη χθες (20-10-2017) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 48χρονος ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας