alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Στην Αλεξάνδρεια, σε γνωστό καφέ, βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι της ΑΕΔΔ (Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας) Ημαθίας, που έχουν

Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ που θεωρούν ότι έχουν καταλάβει το χώρο της προοδευτικής παράταξης. Ο λόγος μας πρέπει να είναι

Σε κείμενό μας το Καλοκαίρι του 2014 ανάμεσα στα άλλα είχαμε γράψει τα εξής:

«Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Λίγο-πολύ η πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων σωματείων αναλώθηκαν στην διατήρηση των ηθών και των εθίμων, κύρια του χορού του τραγουδιού και της λύρας (παλιότερα και του θεάτρου.) Γίνονται κάποιες προσπάθειες διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου…. και βέβαια κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας. Όλα αυτά όμως δεν γίνονται συστηματικά και εξαρτώνται από τις πρωτοβουλίες και διαθέσεις λίγων ατόμων.

Δεδομένης της απουσίας του επίσημου Κράτους και των ελλειμμάτων που υπάρχουν στο Εκπαιδευτικό σύστημα, όσον αφορά την ανάδειξη των τοπικών ταυτοτήτων και της τοπικής Ιστορίας, ο ρόλος των πρωτοβάθμιων σωματείων στην ανάπτυξη της Ποντιακής ταυτότητας είναι βαρύνουσας σημασίας. Πρέπει να γίνουν Φροντιστήρια, Εκπαιδευτήρια ανάπτυξης της ιστορικής και παραγωγικής μας μνήμης και ανάδειξης της Ποντιακής ταυτότητας.. με ημερίδες, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ,εκθέσεις τυπικών προϊόντων….

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Σε σχέση με τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω πρέπει να προβληματιστούμε και στο δικό μας Σύλλογο

Να δούμε ,ξεφεύγοντας από την μονομέρεια του χορού-,πώς μπορούμε να αναδείξουμε όλα τα παραπάνω θέματα και όχι μόνο(ενδιαφέρον θα είχε η καταγραφή της ιστορίας της τοπικής Ποντιακής Κοινότητας).

Να αξιοποιήσουμε την αίθουσα που διαθέτουμε καθιστώντας την πολυλειτουργική (Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο, χώρος ημερίδων, βεστιάριο, γραφείο, κυλικείο-καφέ κλπ)

Να εμπλουτίσουμε τη Βιβλιοθήκη μας και να δημιουργήσουμε Αναγνωστήριο.

Να αξιοποιήσουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό στα πλαίσια του εθελοντισμού, ξεπερνώντας την εσωστρέφεια και την εμμονή στο τυπικό («τρέχει μόνο το Διοικητικό»,κλπ)

Να δημιουργήσουμε θεματικές ομάδες Γυναικών,Νεολαίας, Μορφωτικού, τομέα Προβολής Γενοκτονίας, Αίθουσας συλλόγου Καλλιτεχνικού Οικονομικού κλπ

Να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς και συλλόγους του Δήμου (Δήμος, Εκκλησία, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Σχολεία, Εμπορικό Σύλλογο, Κέντρο Υγείας ,Ερυθρό Σταυρό, πρωτοβουλίες και ομάδες δράσεις, επιχειρήσεις,, άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, κλπ) σε ισότιμη βάση για την ανάπτυξη όλης της περιοχής. Οι τοπικοί θεσμοί πρέπει να βρουν τρόπους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται για το κοινό καλό…..

Αλεξάνδρεια Ιούλιος,2014»

 

Στο διάστημα των τριών αυτών χρόνων όντας μέλος της διοίκησης (ταμίας, πρόεδρος και απλό μέλος) προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε κάποια από αυτά…

Να αναδείξουμετην εκπαιδευτική και αστική παράδοση,και όχι μόνο τη μουσική παράδοση της υπαίθρου του Πόντου(εμπειρική λαογραφία),

Να ανοιχτούμε στην κοινωνία της Αλεξάνδρειας ,συνεργαζόμενοι με τους άλλους φορείς και θεσμούς…

Ωστόσο φαίνεται ότι οι εγωισμοί και η εσωστρέφεια αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη αυτής της προσπάθειας….και η ανάπτυξη μιας άλλης νοοτροπίας είναι μια μακροχρόνια διαδικασία ……

Ένας σύλλογος ανάμεσα στα άλλα πρέπει να είναι χώρος υγιούς έκφρασης και ανάπτυξης του δυναμικού και της πρωτοβουλίας των μελών του

Ωστόσο το κλίματων γενικών συνελεύσεων των τελευταίων χρόνων( και όχι μόνο) δεν είναι ευνοϊκό για τέτοιες πρωτοβουλίες…….

Για αυτούς τους λόγους ,με μεγάλη μου λύπη,αποχωρώ από το Σύλλογο, του οποίου είχα την τιμή να είμαι μέλος τα τελευταία 17 χρόνια, ευχόμενος καλή δύναμη σ’ αυτούς που συνεχίζουν….

 

Ευάγγελος Σεβεντεκίδης

 

Η Δημόσια Υγεία των πολιτών είναι μια σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με έναν φτηνό επικοινωνιακό τρόπο που ¨πατάει¨ επάνω στην ανάγκη μιας ευκαιριακής δημοσιότητας από τις συνήθεις ¨τηλεπερσόνες¨ της πολιτικής.

Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου. Ως είθισται η πληρωμή των συντάξεων στο τέλος του μήνα ξεκινάει με τις συντάξεις του ΙΚΑ και του Δημοσίου.

Οι ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων Νοεμβρίου, για όλους τους φορείς, εχουν ως εξης:

Κατηγορία Οικονομία

Σε ισχύ βρίσκεται πλέον το νέο καθεστώς αυτονόμησης της θέρμανσης διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες, καθώς το σχετικό άρθρο περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον, που υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η διάταξη επιτρέπει σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να εγκαταστήσουν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης, χωρίς ουσιαστικά την έγκριση των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η λύση που θα επιλέξουν βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα της ιδιοκτησίας. Επίσης, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα έξοδα συντήρησης τις κεντρικές θέρμανσης, αλλά και στις έκτακτες δαπάνες (π.χ., βλάβες), εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών.

Για την ακρίβεια, η διαδικασία της αυτονόμησης προβλέπει πως ο ιδιοκτήτης θα συγκαλέσει γενική συνέλευση της πολυκατοικίας για το θέμα. Η σύγκλησή της, πάντως, είναι τυπική, αφού είτε η συνέλευση αποφασίσει αρνητικά είτε δεν αποφασίσει μέσα σε 30 ημέρες, τότε μπορεί να προχωρήσει στην αυτονόμηση της θέρμανσής του. Ωστόσο, πριν προχωρήσει στις σχετικές εργασίες, θα πρέπει να γνωστοποιήσει στους συνιδιοκτήτες ότι πρόκειται να αποσυνδεθεί από το κεντρικό σύστημα, αλλά και να τους ενημερώσει για την όδευση των σωληνώσεων που θα εγκατασταθούν στους κοινόχρηστους χώρους.

Όπως είναι φυσικό, όλες οι δαπάνες επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη που θα αυτονομηθεί. Επίσης, είναι υποχρεωμένος να μονώνει τους σωλήνες του κεντρικού δικτύου που ενδεχομένως διέρχονται από το διαμέρισμά του, ώστε να μην επηρεαστεί η θέρμανση των υπόλοιπων διαμερισμάτων.

 

dikaiologitika.gr

Κατηγορία Γενικά

ΥΠ.ΟΙΚ: Απόφαση κατάργησης των προνομίων που εξασφαλίζουν οι πινακίδες ιστορικού για τα παλαιά αυτοκίνητα και απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των ΙΧ που τις χρησιμοποιούν!

Μεγάλο πλήγμα δέχονται οι

Κατηγορία Τεχνολογία

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του εορτασμού λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια
Για την ασφαλέστερη κίνηση των

Κατηγορία Αστυνομικά

Η ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ-ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Αλεξάνδρειας, κάνοντας το ξεκίνημα της φθινοπωρινής περιόδου, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ (παράρτημα Κ. Μακεδονίας – Βέροια), στο πλαίσιο λειτουργίας της «Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας