alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017

Μπορεί ο Μάρτιος να είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης, όμως ο Απρίλιος είναι ο μήνας που ανθίζουν τα λουλούδια και γεμίζει όλη η φύση χρώματα και

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος εξέδωσε την επισυναπτόμενη ανακοίνωση σχετική με την επερχόμενη περίοδο σποράς βάμβακος προτείνοντας στους βαμβακοπαραγωγούς 4 σημεία με

Κατηγορία Αγροτικά

Την νεκρόπολη των Αιγών είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 είκοσι πέντε προσφυγόπουλα που διαμένουν στο ξενοδοχείο «Βέροια» και

Κατηγορία Εκπαίδευση

Από τη VITRO HELLAS ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά του 51% των μετοχών της εταιρίας από την Demerus Ltd. συμφερόντων ομίλου

Κατηγορία Γενικά
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας & και υπό την
Κατηγορία Εκπαίδευση

«Ακέφαλη» είναι εδώ και μερικές ώρες η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλαν ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, ο διευθύνων σύμβουλός της, Παντελής Μάνης και ένα μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Πέτρος Γάτσος. Υπενθυμίζεται ότι την παραίτηση των επικεφαλής της βιομηχανίας είχε ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Επιβεβαιώνοντας σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίτερα, σε επίσημη πλέον ανακοίνωσή του, ο κ. Ρώσσιος επισημαίνει ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν να παραιτηθεί είναι προσωπικοί και επαγγελματικοί.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στην πορεία της ΕΒΖ κατά τη διάρκεια του ενός χρόνου που ήταν πρόεδρος. «Στις 15 Απριλίου 2016, παρέλαβα το τιμόνι της ΕΒΖ με 38.000 στρέμματα σπαρμένα με τεύτλα, τα εργοστάσια να μην είναι έτοιμα για συντήρηση - και με απόφαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου να μη λειτουργεί το εργοστάσιο της Ορεστιάδας. Τα στρέμματα που σπάρθηκαν έφτασαν τις 52.000, το εργοστάσιο της Ορεστιάδας λειτούργησε και χρησιμοποιήθηκε το εργοστάσιο των Σερρών για υποστηρικτικές εργασίες. Σήμερα βρίσκονται σε ανάπτυξη 67.000 στρέμματα τεύτλων, ο αριθμός των οποίων μπορεί να αυξηθεί επειδή η καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της εταιρείας, ο κ. Ρώσσιος επισημαίνει πως «οι οφειλές προς τους αγρότες από τη χρήση του 2015 ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. ευρώ και έγινε κατορθωτό όχι μόνο να εξοφληθούν, αλλά να εξοφληθεί και το σύνολο των οφειλών της εταιρείας προς τους αγρότες για την παραγωγή του 2016, που άγγιζε τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, πλην των σπόρων και των φαρμάκων, δόθηκαν για πρώτη φορά φέτος και τα λιπάσματα τα αναγκαία για την καλλιέργεια των τεύτλων, με τιμές χαμηλότερες της αγοράς ώστε να βοηθηθούν οι παραγωγοί στη μείωση του κόστους παραγωγής. Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι μέχρι σήμερα η ζημιά των 19 εκατομμυρίων της προηγούμενης χρήσης, περιορίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, με προοπτική στο τέλος της χρήσης να μειωθεί σε ποσό κάτω των 3 εκατομμυρίων. Επίσης, οι θυγατρικές μας στη Σερβία, το ίδιο χρονικό διάστημα απέφεραν κέρδη 26 εκατομμύρια ευρώ από ζημία 100.000 ευρώ που είχαν παρουσιάσει στην προηγούμενη χρήση».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος μέσω της ανακοίνωσής του, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν με τη συνεργασία τους στην προσπάθεια για εξυγίανση της εταιρείας και βεβαιώνει ότι θα παραμείνει δίπλα στην εταιρεία «στον δύσκολο δρόμο που έχει να διανύσει ακόμα, φροντίζοντας όπως έκανα και κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, να μην επαναληφθούν τα τραγικά σφάλματα του παρελθόντος που οδήγησαν την εταιρεία στην κατάσταση που την παραλάβαμε το 2016».

Από την πλευρά του, στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο κ. Μάνης υπογραμμίζει πως «την τελευταία χρονική περίοδο τονίζεται και κυριαρχεί μια έντονα αρνητική ατμόσφαιρα στις εταιρικές και διοικητικές εξελίξεις, η οποία δημιουργεί δυσμενές πρόσημο στα εταιρικά συμφέροντα της ΕΒΖ. Θέλοντας να διαφυλάξω τη συνέχιση της ομαλής εταιρικής πορείας και όσα έχουν επιτευχθεί από τον Απρίλιο του 2016 έως σήμερα, σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα, την αποκατάσταση και ομαλοποίηση των σχέσεων με τους τευτλοπαραγωγούς, τους προμηθευτές, τους πελάτες της εταιρείας όπως επίσης και την εξαιρετική πορεία των θυγατρικών στη Σερβία (στην κρίσιμη στιγμή της διαδικασίας πώλησής της), σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του μέλους του ΔΣ της ΕΒΖ. Παραμένω στη διάθεσή σας για ενημέρωση επί των εκκρεμών και μη, θεμάτων της εταιρείας, ευχαριστώντας σας για την μέχρι τώρα εξαιρετική μας συνεργασία».

Πηγή: ΑΠΕ

Κατηγορία Αγροτικά

Στους δήμους ανατίθεται η λειτουργία των Παιδικών Εξοχών – Κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος για το έτος 2017.

Διαγράμμιση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 από ειδικά μηχανήματα της Περιφέρειας Ημαθίας στους κεντρικούς επαρχιακούς δρόμους των χωριών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με την παλιότερη και ισχύουσα απόφαση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, Κυριακή των Βαΐων, προτείνουμε τα καταστήματα να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

Ο Εμπορικός

Στον κόσμο των γνώσεων και των πολλών  προκλήσεων και σε μια περίοδο που το κοινωνικό τοπίο διαμορφώνεται συνεχώς, αν πράγματι ,  ο σεβασμός στη ζωή   αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, πιστεύω προς τον συνάνθρωπό μας αποτελεί καθήκον. 
 
Αυτό το καθήκον ήρθατε να αναδείξετε  όλοι σας, με την συμμετοχή σας στην Ημερίδα που έγινε  με πρωτοβουλία του Αυτοτελούς Τμήματος Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στις 4 Απριλίου 2017 ,στην αίθουσα του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.
 
Σε μια προσπάθεια προσέγγισης του προβλήματος, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας  με πίστη και αισιοδοξία σε ένα καλύτερο μέλλον, η  προσωπική συμβολή του καθένα σας χωριστά, αλλά και όλων μαζί  σηματοδοτεί το  ενδιαφέρον και θέτει τις βάσεις  για την δημιουργία εξαιρετικών προϋποθέσεων συνεργασίας, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων.
 
Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια όλοι μαζί και όλοι μαζί θέλουμε να τη συνεχίσουμε,γιατί μπορούμε τα περισσότερα. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια  καλύτερη κοινωνία. Να  κάνουνε ένα ποιοτικό άλμα για τα παιδιά μας,  για τους νέους, για όλους μας .Να δώσουμε στην ίδια τη ζωή ,αυτό που της πρέπει.
 
Με αυτά τα λόγια, θα ήθελα και δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες, τόσο του ιδίου του κ Δημάρχου ,όσο  τις δικές μου  και όλου του   προσωπικού του Αυτοτελούς Τμήματος Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού προς τους :
 • Διευθυντή Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Ημαθίας
 • Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος. Αλεξάνδρειας Ν. Ημαθίας
 • Περιφερειακούς Συμβούλους   Ν .Ημαθίας       
 • Διευθυντή  Α/θμιας  Εκπ/σης  Ν.Ημαθίας 
 • Διευθύντρια Β/θμιας  Εκπ/σης Ν. Ημαθίας 
 • Σχολικούς Συμβούλους  Ν.Ημαθίας 
 • Αντιδήμαρχο  Παιδείας Δήμου Νάουσας 
 • Πρόεδρο-Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου  Αλεξάνδρειας 
 • Εισηγητές - Εκπαιδευτικούς - Γονείς – Μαθητές
 
Ο Αντιδήμαρχος 
                               
                               
 
ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ
 
Σελίδα 1 από 2

Διαφημίσεις Περιεχομένου

 • 1_kaffeine-37.jpg
 • athanasoulis.jpg
 • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!