alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 07 Μαΐου 2017

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν η Νίκη Αγκαθιάς!

Κατηγορία Αθλητικά

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία εξεύρεσης πόρων και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ να συμμετάσχουν σε

Κατηγορία Γενικά

Όταν οι αρχιτέκτονες καλούνται να φτιάξουν έναν άνετο, χρήσιμο και όμορφο δημόσιο χώρο τα αποτελέσματα μπορεί να ξεπεράσουν και τις

Κατηγορία Γενικά

Συνελήφθη χθες (6-5-2017) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι

Κατηγορία Αστυνομικά

Η Νεανική Χορωδία Μελισσάνθη ιδρύθηκε ως η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας το 1987 από τον τότε δήμαρχο Αλεξάνδρειας, αείμνηστο Δημήτριο Μπρουσκέλη, και τον Γρηγόρη Σαββόπουλο, με σκοπό τη δημιουργία μιας μουσικής κοιτίδας νέων στην πόλη.

30 χρόνια μετά...

 Σήμερα λειτουργεί υπό την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) και έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της πόλης.Στόχος της χορωδίας είναι τόσο η μουσική και χορωδιακή καλλιέργεια των μελών της, όσο και η συμβολή της στην πολιτιστική ανάπτυξη της Αλεξάνδρειας και της ευρύτερης περιοχής.

Αν και ξεκίνησε ως ένα μικρό σύνολο που τραγουδούσε μονόφωνες ή το πολύ δίφωνες μελωδίες χωρίς συνοδεία οργάνου, σήμερα πλέον αριθμεί πάνω από 80 χορωδούς, κυρίως κορίτσια, 10-25 ετών, και ερμηνεύει ως τρίφωνη χορωδία όλα σχεδόν τα είδη μουσικής, με έμφαση στη μουσική των λαών και τους Έλληνες συνθέτες. Και επιπλέον έχει την χαρά και την τιμή να συνοδεύεται στο πιάνο από τον Κώστα Παντελίδη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε, ότι από τη δεύτερη κιόλας συναυλία της παιδικής χορωδίας άρχισαν να συμμετέχουν κατά περίπτωση “ειδικοί συνεργάτες” που συνήθως συνόδευαν με κάποιο όργανο μερικά τραγούδια. Από το 1995 μέχρι και το 1999 ένας εκ των χορωδών, ο Σπύρος Λιγούρας, άρχισε να συνοδεύει συστηματικά τις πρόβες και τις συναυλίες με το βιολί του, ενώ την ίδια χρονιά είχαμε την ευτυχία να ενταχθεί στο δυναμικό μας ο πιανίστας Σάκης Ραπτόπουλος, που για δύο χρόνια, μαζί με το Σπύρο, συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χορωδίας. Και οι δύο, καθ’ όλη τη “θητεία” τους, όπως και τα πρώτα πέντε του χρόνια του ο Κώστας Παντελίδης, προσέφεραν το πολύτιμο ταλέντο τους εντελώς εθελοντικά! Γεγονός για το οποίο θα τους χρωστάμε άπειρη ευγνωμοσύνη, όπως και σε όλους όσους πρόσφεραν την αμέριστη βοήθειά τους στις χορωδίες μας.


Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες, διαγωνισμούς, παρουσία στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και άλλες εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε πολλές από αυτές οι χορωδία απέσπασε διακρίσεις, όπως μετάλλια, βραβεία ή τιμητικές διακρίσεις, όπως αυτήν από την UNESCO το 2003 και την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας το 2002. Κάθε μία από αυτές έχει τη μοναδική της σημασία αλλά η συγκλονιστικότερη ίσως να ήταν η συμμετοχή στη Χορωδιακή Ολυμπιάδα του Γκρατς το 2008, στην οποία η Μελ
ισσάνθη διακρίθηκε με Ασημένιο Δίπλωμα. Φυσικά κάθε εκδήλωση έχει τη δική της αξία και όποιος επιθυμεί μπορεί να ανατρέξει στη σχετική συγκεντρωτική κατάσταση.

Φυσικά στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και η Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Αλεξάνδρειας, που ξεκίνησε από την παιδική χορωδία το 1996 και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της πόλης.

Τη Μελισσάνθη διευθύνει η Ελένη Θεοδωρίδου.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων ¨Το Ρουμλούκι¨, τίμησε το πρωί της Κυριακής 7 Μαϊου τους γηγενείς

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 07/05/2017

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας