alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στα Καβάσιλα Ημαθίας Πανηγυρικός Εσπερινός ματ ΄αρτοκλασίας επί τη εορτή του

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα ¨Καβασίλεια 2017¨ τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 9μ.μ. από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβασίλων ¨Ο Χαμαετός¨ στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου του χωριού προς τιμή του Αγίου Νικολάου του Καβάσιλα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικοχορευτικά τα χορευτικά τμήματα του εν λόγω συλλόγου, το παιδικό τμήμα του Μορφωτικού συλλόγου Σταυρού ¨Η Εστία¨, ο Σύλλογος Κρητών Ημαθίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρασνών Θεσσαλονίκης.

Η βραδιά ¨ντύθηκε¨ με τη φωνή του Θύμιου Γκογκίδη που έσυρε τους παρευρισκόμενους στο χορό.

Παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων,  ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Δελιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τόκας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καβασίλων κ. Κατράνας, ο Τ.Κ. Σταυρού κ. Τουτουντζίδης, εκπρόσωποι πολιτιστιικών συλλόγων - φορέων και πλήθος κόσμου.

Δύο αστυνομικοί της ομάδας "Δίας", τραυματίστηκαν σε ώρα υπηρεσίας, κατά την καταδίωξη αυτοκινήτου.

Το περιστατικό συνέβη το

Κατηγορία Αστυνομικά

Το απόγευμα της Δευτέρας 19 ιουνίου 2017 ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας παρουσίασαν το παιδικό βιβλίο της κας Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά με τίτλο " Η Κυρία Τσαγερό".

Το βιβλίο βασίζεται σε γεγονότα της παιδικής ηλικίας της συγγραφέως που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μικρή Σάντα Ημαθίας, ένα καθαρά χωριό με κατοίκους ποντιακής καταγωγής.

Για τη συγγραφέα μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας κ Αποστολίδης Ακεψιμάς και για το βιβλίο η κα Ανδρεάδη Ειρήνη.

Μέσα από οπτικοκουστικά μέσα η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της και στη συνέχεια μίλησε για την παιδική της ηλικία, τη ζωή στο χωριό και για την δημιουργία του cd με τις ιστορίες του βιβλίου στο οποίο  συμμετείχαν κάτοικοι της Μικρής Σάντας.

Η παρουσίαση έκλεισε με την συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα του βιβλίου της.

 

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Πλατέος «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» για άλλη μια φορά κάνει τη διαφορά. Ένα νέο trailer έρχεται να αποδείξει την όρεξη και το μεράκι που έχουν οι Κομνηνοί για την προετοιμασία της μεγαλύτερης και πολυδάπανης εκδήλωσης του καλοκαιριού.
Τρεις μεγάλες, ανεπανάληπτες

O Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου-Λιανοβεργίου "Ο Φίλιππος" σας προσκαλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση που διοργανώνει προς τιμήν του Γενέθλιου του Ιωάννου του Προδρόμου την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ώρα 20¨45.

Την παράσταση ανοίγουν "Οι κουτσομπόλες."

Σας περιμένουμε όλους.

https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/19225856_1202607813200760_8018092806197230152_n.jpg?oh=96f8bf724c92c95cbd111e300b84d6ad&oe=59C8A822

ΚΓ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ στην Αλεξάνδρεια. Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Λουκά Λίλιου: "Άγιον Όρος, πνευματικές περιπλανήσεις"
Παρουσίαση βιβλίου

Tο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού  του Δήμου Αλεξάνδρειας  διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του

Πολύ σημαντικό γεγονός για τον αγροτικό κόσμο, η υπογραφή το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2017 στη Βέροια του καταστατικού ίδρυσης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τα πυρηνόκαρπα, παρουσία

Κατηγορία Αγροτικά

Το Γυμνάσιο Πλατέος Ημαθίας ανακοίνωσε τα Αριστεία των μαθητών για το Σχολικό Έτος 2016 - 2017

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας