alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017

Grand OPENING ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 9/6 ώρα 11:00πμ ...All be there για τον απόλυτο χαμό!!

 

Κατηγορία Γενικά

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι θερινές κατασκηνώσεις δίνουν με τα ποικίλα προγράμματά τους, τόσες πολλές και

Κατηγορία Γενικά

Τις ημέρες καλοκαιρινής αδείας που δικαιούται κανείς, βάσει των μηνών ή των χρόνων εργασίας μπορεί να υπολογίσει μέσω της εφαρμογής του Κέντρου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Εργαζομένων και

Κατηγορία Τεχνολογία

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Ουρανούπολη και στη συνέχεια κρουαζιέρα με

Για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή, η Δέσποινα Βανδή και η Έλενα Παπαρίζου, σε ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες, με ανατρεπτικά ντουέτα, με ξεχωριστές ερμηνείες!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, την Πέμπτη 01/06/2017 το απόγευμα στις 07:00 μ.μ. Στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αλεξάνδρειας, με τίτλο "Μαγειρέψτε! Είναι εύκολο, απλά αφήστε ελεύθερη την φαντασία σας". Απλός, Υγιεινός, Οικονομικός Τρόπος Διατροφής.

Τέλος και με το νόμο βάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος στις πλαστικές σακούλες. Στις δωρεάν πλαστικές σακούλες.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ προβλέπει ότι από 1/1/2018 οι καταναλωτές θα πληρώνουν 0,08 ευρώ για κάθε σακούλα.

Θα προβλέπεται πάντως και μεταβατικό στάδιο με τη μισή χρέωση, 0,04 ευρώ, έως τις 30 Ιουνίου 2018. Από την 1η Ιουλίου του 2018 η χρέωση θα είναι ολόκληρη και κάθε σακούλα στο σούπερ μάρκετ θα κοστίζει στον καταναλωτή 0,08 ευρώ.

Ουσιαστικά στην εθνική νομοθεσία ενσωματώνεται η σχετική κοινοτική οδηγία.

Υπολογίζεται ότι κάθε Έλληνας χρησιμοποιεί τον χρόνο 400 πλαστικές σακούλες. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν 4,5 δισεκατομμύρια σακούλες. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι τεράστια και έτσι η χρέωση για τις πλαστικές σακούλες θα μειώσει τη χρήση τους ενώ παράλληλα τα χρήματα θα κατευθύνονται σε περιβαλλοντικές δράσεις αλλά και στους δήμους προκειμένου αυτοί να προμηθεύουν τους πολίτες τους με επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες.

 

iefimerida.gr

Κατηγορία Γενικά

Ειδική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (6-6-2017) το πρωί στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, για την πρόληψη και

Κατηγορία Αστυνομικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας