alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας, Αθανάσιος Γ. Παντόπουλος κάνει γνωστό στα

Με καλό καιρό, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, θα παρελάσουν οι μαθητές όλης της χώρας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 28η Οκτωβρίου, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος ενώ οι όποιες βροχές θα περιοριστούν μόνο στα δυτικά της χώρας.

Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σταθερή, χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός Παρασκευή και Σάββατο για όσους σχεδιάζουν εκδρομή

Την Παρασκευή, 26 Οκτώβρη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νοτιοδυτικά.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Οσο για το Σάββατο, στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή περαιτέρω άνοδο.



Κατηγορία Γενικά
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 11:09

Αλλαγές στην εφαρμογή του Viber

Τέσσερα χρήσιμα αλλά και διασκεδαστικά χαρακτηριστικά φέρνει η τελευταία έκδοση του Viber με στόχο να εμπλουτίσει την εμπειρία των χρηστών.

Αναλυτικά, τα νέα «εργαλεία» που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες της εφαρμογής:

Viber Communities – Kοινότητες για όλους

Tα Viber Communities είναι ομαδικές συνομιλίες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει απεριόριστος αριθμός χρηστών. Σε ένα Viber Community οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα και να αλληλεπιδρούν, απολαμβάνοντας περισσότερα και πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τις συνηθισμένες ομαδικές συνομιλίες. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας κοινότητα ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Πατήστε το κουμπί «Νέα Κοινότητα», επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να προσθέσετε σε αυτή και ορίστε ένα όνομα για την κοινότητά σας. Στην κοινότητά σας μπορείτε να μοιράζεστε απόψεις και ενημερώσεις για κοινά ενδιαφέροντα, όχι μόνο με τις επαφές σας, αλλά και με άλλους χρήστες αν το επιθυμείτε. Τα μέλη μιας κοινότητας μπορούν να αναλάβουν διαφορετικούς ρόλους διαχείρισης. Οι διαχειριστές έχουν στη διάθεσή τους μια πλούσια γκάμα εργαλείων για τη διασφάλιση της καλής λειτουργίας της κοινότητας και της ομαλής ροής της συζήτησης.

Επεξεργασία μηνυμάτων

Το Viber φέρνει ένα χαρακτηριστικό που έχουμε όλοι μας χρησιμοποιήσει στις αναρτήσεις μας στα social media. Αυτό της επεξεργασίας λαθών, είτε επειδή έχουμε την τάση να γράφουμε γρήγορα, είτε λόγω κακής ορθογραφίας. Η επεξεργασία έρχεται για πρώτη φορά στο πεδίο των μηνυμάτων και το Viber μας επιτρέπει να διορθώσουμε και να τροποποιήσουμε τα μηνύματα που έχουν ήδη σταλεί και παραδοθεί. Απλά επιλέξτε το μήνυμα που χρειάζεται τροποποίηση και αλλάξτε το με ένα πάτημα.

Μετάφραση

Το Viber εισάγει ένα εργαλείο μετάφρασης για μια ζωντανή συνομιλία, είτε ατομική, είτε ομαδική, επιτρέποντας στους χρήστες του να συνομιλούν με ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που χρησιμοποιούν. Πατήστε παρατεταμένα πάνω σε ένα μήνυμα για να εμφανίσετε τις επιλογές μηνυμάτων. Επιλέξτε Μετάφραση. Το μήνυμα θα μεταφραστεί στη γλώσσα προεπιλογής του Viber, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μεταφραστεί σε μια άλλη γλώσσα.

Μη αναγνωσμένα μηνύματα

Για τους χρήστες του Viber για Desktop -ειδικά για εκείνους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή κυρίως για επαγγελματικές επικοινωνίες- έρχεται ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο: αν λάβετε ένα μήνυμα ενώ είστε απασχολημένος και δεν μπορείτε να απαντήσετε, μπορείτε να το κρατήσετε στην κορυφή της λίστας μηνυμάτων σας για να το δείτε αργότερα. Περάστε το ποντίκι πάνω από την καρτέλα συνομιλίας, κάντε κλικ στο μικρό τρίγωνο και στη συνέχεια επιλέξτε: α) Προκαθορισμένη σειρά (για να κρατήσετε τις εισερχόμενες συνομιλίες με τη σειρά που έγιναν) ή β) Μη αναγνωσμένα μηνύματα στην κορυφή (ώστε το Viber να κρατά πάντα τα μηνύματα που δεν έχετε διαβάσει στην κορυφή, και συνεπώς να μην χάσετε σημαντικά νέα και ενημερώσεις από τους συναδέλφους σας ή γ) Σημειώστε όλα τα μηνύματα ως διαβασμένα – αν στο μεταξύ έχετε ενημερωθεί και δεν χρειάζεστε πλέον στην οθόνη συνομιλίας τα μηνύματα που δεν έχετε ανοίξει.

Κατηγορία Τεχνολογία

Ζητούνται για εργασία:

1) Κοπέλα για πρωινή απασχόληση με πτυχίο ηλεκτρονικών υπολογιστών και γνώση Internet για να αναλάβει τη διαχείριση της ιστοσελίδας της εταιρίας

2) Κοπέλα για πρωινή πλήρης απασχόληση σε βιοτεχνία επίπλων

Θα προτιμηθεί κοπέλα με γνώσεις κοπτικής και ραπτικής.

Αποστολή Βιογραφικών Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2333091010 (ωράριο καταστήματος)

Κατηγορία Γενικά

Από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η ενδιάμεση

φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία για

φθηνότερες αγοράς και στους εμπόρους ελπίδα για αύξηση του τζίρου τους.

Την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, στις 4 Νοεμβρίου, ο Εμπορικός

Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) ανακοίνωσε ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον νομό είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, για αυτούς που θα επιλέξουν

να έχουν σηκωμένα ρολά την Κυριακή 4/11, είναι από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας

τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Κατηγορία Γενικά

Hλεκτρονικά θα τηρούν από το 2019 τα βιβλία της εφορίας επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς η ΑΑΔΕ επισπεύδει την υλοποίηση της εφαρμογής των «ηλεκτρονικών βιβλίων».

Σε συνδυασμό και με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια που θα εφαρμοστούν επίσης από το 2019, η ΑΑΔΕ στήνει ένα αποτελεσματικό μπλόκο στη φοροδιαφυγή, μέχρι οι φοροφυγάδες να βρουν τρόπο παράκαμψης.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας χθες στο φορολογικό συνέδριο «ATHENS LAW FORUM ΟΝ ΤΑΧΑΤΙΟΝ» ανακοίνωσε ότι το θέμα των ηλεκτρονικών βιβλίων έχει προχωρήσει και πριν μία εβδομάδα κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα, ενώ υπάρχει και συνεχής επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα είπε, ότι, προχωρεί και το θέμα των ηλεκτρονικών τιμολογίων.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ για την αντικατάσταση των χάρτινων βιβλίων με ηλεκτρονικά προβλέπει ότι κάθε επιχείρηση και ελεύθερος επαγγελματίας θα χρησιμοποιεί υπολογιστή, ο οποίος θα είναι συνδεμένος με το taxisnet και όταν θα συμπληρώνει τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησης, αυτά θα περνούν κατευθείαν και στο taxisnet.

Δηλαδή οποιαδήποτε πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών θα περνάει αυτομάτως στο φάκελό του στο taxisnet. Επίσης αυτομάτως θα καταχωρούνται στο taxisnet και τα τιμολόγια των δαπανών του επιχειρηματία.

Ταυτόχρονα, με το νέο σύστημα θα διευκολύνεται και ο επιχειρηματίας. Ανά μήνα ή κάθε τρίμηνο, ανάλογα με το εάν τηρεί απογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία, θα του υπολογίζεται αυτομάτως ο αναλογών ΦΠΑ και θα ενημερώνεται ο υπόχρεος ώστε να υποβάλει την περιοδική δήλωση, η οποία στη σχετική φόρμα θα είναι προσυμπληρωμένη.

Το ίδιο θα συμβαίνει και με τη δήλωση φόρου εισοδήματος, η οποία θα είναι επίσης προσυμπληρωμένη (και έτοιμη προς υποβολή) με τα έσοδα τις δαπάνες και το καθαρό κέρδος για το οποίο θα φορολογείται.

Είναι σαφές ότι με τη διαδικασία αυτή, η εφορία θα αποκτά ένα πλούσιο αρχείο με τις διασταυρώσεις να είναι ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση. Όλα τα στοιχεία των εσόδων και των δαπανών, θα διασταυρώνονται παράλληλα και με τα δεδομένα των τραπεζών, αφού οι περισσότερες συναλλαγές θα είναι ηλεκτρονικές.

Ο φορολογικός έλεγχος θα επικεντρώνεται στις περιπτώσεις που παρατηρείται μέσω του taxisnet ασυνήθιστη δραστηριότητα, είτε λόγω μειωμένων πωλήσεων είτε αυξημένων δαπανών της επιχείρησης.

Το νέο σύστημα, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις αρχές του 2019 και εντός του επόμενου έτους θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά σε ευρεία γκάμα επιχειρήσεων και σταδιακά σε όλες.

Παράλληλα, θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά επίσης και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, ώστε να «χτυπηθεί» στη ρίζα του το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Όπως έχει γράψει το Σin με την καθιέρωση της υποχρεωτικής «ηλεκτρονικής τιμολόγησης» θα καταργηθεί η σημερινή διαδικασία εκτύπωσης και διακίνησης των τιμολογίων σε χάρτινη μορφή για όλες τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Τα στοιχεία των τιμολογίων, θα διαβιβάζονται ταυτόχρονα και στις πληροφοριακές υποδομές της Α.Α.Δ.Ε. για άμεσο έλεγχο και διασταύρωση. Οι διασταυρώσεις θα αφορούν κατ’ αρχήν στην ορθότητα των στοιχείων, στην επιβεβαίωση της συναλλαγής μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων, εάν δηλαδή και οι δύο έχουν δηλώσει τα ίδια στοιχεία για την ίδια συναλλαγή, αλλά και την επιβεβαίωση της πληρωμής της συναλλαγής, με την μεταφορά του ποσού της αξίας μέσω των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζονται οι συναλλασσόμενοι.

πηγη: sofokleous.gr

Κατηγορία Οικονομία

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του ονείρου για νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος εκπροσωπώντας την οικογένεια του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Εκπροσωπώντας τη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ. χαιρετίζω τη σημερινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου. της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου για τη στήριξή τους στη νομοθετική ρύθμιση, που είναι απαραίτητη για την κατασκευή του νέου Γηπέδου της Τούμπας.

Είμαι ευτυχής, που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αντιλήφθηκε το δίκαιο του αιτήματος του ΠΑΟΚ, ο οποίος αποτελεί από την ίδρυσή του το 1926 έως και σήμερα φωτεινό φάρο για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία.

 Η σημερινή υπερψήφιση της τροπολογίας αποτελεί το πρώτο βήμα προκειμένου ένα όνειρο ετών να πάρει σάρκα και οστά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κατηγορία Αθλητικά

 

Η Χριστιανική Εστία "Κιβωτός" και ο υπεύθυνος του νέου θεατρικού τμήματος κ. Φιλιππόπουλος Μάκης σας καλούν όλες και όλους
, μικρούς και μεγάλους στις συναντήσεις της ομάδας,που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 7μ.μ. 
στην αίθουσα συνάξεων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτοκού Αλεξάνδρειας.
 

 

Η Δ.Ε.Υ.Α  Αλεξάνδρειας    ανακοινώνει ότι   σήμερα   στις    24/10/2018  ημέρα  Τετάρτη 

 και  ώρα  : από  09:00 π.μ  εως και 13:00  μ.μ , θα   γίνει διακοπή νερού στη Τοπική

Κοινότητα Καμποχωρίου  λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα  τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας