alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Τον χειμώνα υποδέχτηκε ο Σύλλογος Φιλοπροόδος Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξάνδρειας με τη διοργάνωση της εκδήλωσης που έλαβε χώρα το απόγευμα της 19ης Νοέμβρη στο καφέ SIR & MADAME στην Αλεξάνδρεια.

Τα μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρόν για να ενημερωθούν για τις πρώτες βοήθειες και να καλωσορίσουν τον «απότομο» χειμώνα όπως τον χαρακτήρισε η πρόεδρος της Φιλόπτωχου Κατερίνα Βέτσιου.

Καλεσμένοι στο καφέ ήταν ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης ''ΕΡΑΣΜΟΣ'' από τη Βέροια και η πρόεδρος κ. Φωστηροπούλου μίλησε για το έργο που προσφέρουν σε κακοποιημένες οικογένειες και η κοινωνική λειτουργός του συλλόγου, Λαζαρίδου Ολυμπία, εξήγησε τι είναι η βία και ποια είναι τα χαρακτηριστικά των γυναικών που τη βιώνουν.

Στη συνέχεια το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας παρουσίασε ένα δείγμα πρώτων βοηθειών που μπορεί να χρειασθεί ο διπλανός μας, ώστε να προετοιμάσει τους παραβρισκόμενους για μια παρόμοια κατάσταση.

Το σημαντικό μήνυμα που βγαίνει από τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι η σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Όπως άλλωστε προσφέρει απλόχερα με πολύ αγάπη και σε κάθε περίπτωση η Φιλοπροόδος Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξάνδρειας.

Ο Σύλλογος "ΕΡΑΣΜΟΣ" προτρέπει οοιονδήποτε χρειάζεται ψυχολογική στήριξη να τους καλέσει στο τηλέφωνο ανάγκης: 6972724770, το οποίο λειτουργεί 24/24.

Στο PARIS OPEN G2 ενα απο τα δυσκολότερα τουρνουά στον κόσμο με συμμετοχή 1100 αθλητών ο αθλητής του συλλόγου

taekwondo Φίλιππου Αλεξάνδρειας ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ μετα απο 5 δυνατούς αγώνες κατάφερε και πήρε το χάλκινο

μετάλλιο και τους σημαντικούς πόντους για την ολυμπιακή κατάταξη.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Eγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 70.943.835,97 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Νοεμβρίου 2018 του ΚΕΑ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 318.615 δικαιούχους σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 27 Νοεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη, δηλαδή στις 28 Νοεμβρίου

Κατηγορία Γενικά
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 14:25

Το youtube φέρνει δωρεάν προβολή ταινιών

Το ΥouTube πρόσθεσε περίπου 100 κινηματογραφικές ταινίες στην ενότητα "Movies & Shows" για δωρεάν προβολή.

Σύμφωνα με αναφορά από την ιστοσελίδα AdAge οι Χολυγουντιανές ταινίες που περιλαμβάνονται στη λίστα έρχονται από διάφορες κατηγορίες και είναι αρκετά γνωστές, συμπεριλαμβανομένου μεγάλων επιτυχιών, κατά βάση από το παρελθόν, πρόσφατο και μη. Μερικά παραδείγματα είναι το "Rocky", το "The Terminator", αλλά και κωμωδίες όπως μεταξύ άλλων το "Zookeeper", "Agent Cody Banks" και "Legally Blonde". Μέχρι πρότινος, το YouTube προσέφερε στους χρήστες τη δυνατότητα να αγοράσουν ταινίες όπως συμβαίνει και με άλλες υπηρεσίες όπως το iTunes και το Amazon Video στις οποίες υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης.

Αναμενόμενα, κατά την αναπαραγωγή των συγκεκριμένων ταινιών, προβάλλονται και διαφημίσεις αν και υπάρχει η πληροφορία ότι η Google συζητά και άλλους εναλλακτικούς τρόπους εσόδων όπως χορηγούμενες προβολές κ.α. Τα κύρια πλεονεκτήματα που έχει το YouTube στο χώρο αυτό σε σχέση με άλλες υπηρεσίες είναι το 1.9 δισ. ενεργοί χρήστες που επισκέπτονται την υπηρεσία του κάθε μήνα καθώς και η δυνατότητα στοχευμένων διαφημίσεων μέσω των υπηρεσιών της Google.

Κατηγορία Τεχνολογία

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 ο ΣύλλογόςΠροσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νάουσας.

          Οι προσκυνητές θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο αρχονταρίκι όπου θα προσφερθεί καφές. Θα επακολουθήσει ξενάγηση και ενημέρωση για το ιστορικό της Μονής και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον Άγιο Νικόλαο όπου θα γευματίσουμε. Υπάρχει δυνατότητα και για νηστίσιμο φαγητό.

          Μετά το γεύμα θα πάμε στην Πόλη της Νάουσας για τον απογευματινό καφέ και κατόπιν θα αναχωρήσουμε για Αλεξάνδρεια.

          Η μετακίνηση θα γίνει με τουριστικό Λεωφορείο. Η αναχώρηση θα γίνει την 07.30 από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.   Τιμή εισιτηρίου 10 Ευρώ κατ’ άτομο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με το χρόνο της δήλωσης και την καταβολή του τιμήματος.

          Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΑΓΙΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                   ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

     ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       6944445115

     ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ         6972457012

     ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ     6943135149

Τυχερός άτυχος πρέπει να θεωρείται ένας συντοπίτης μας, αφού δεν κατάφερε να βρει όλους τους αριθμούς στο Τζόκερ που θα τον έκαναν πλουσιότερο κατά 2.5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά έπιασε «πεντάρι» αφού μπόρεσε να μαντέψει τα 5 από τα 6 τυχερά νούμερα και κέρδισε το ποσό των 10.000 ευρώ στο πρακτορείο ΟΠΑΠ της Δήμητρας Απατσίδου επί της Γρ. Λαμπράκη 67 στην Αλεξάνδρεια στην κλήρωση της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018.

Η Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 ήταν προέκταση και ολοκλήρωση του μεγάλου έπους των Αλβανικών βουνών, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης.

Υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που αγωνίσθηκαν, βασανίσθηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του Λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/82 (ΦΕΚ 115 τ.Α΄) , την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου ως ημέρα Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Η μάχη αυτή, σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάριν του ενωτικού της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την Επικράτεια στις 25 Νοεμβρίου 2018 ημέρα Κυριακή.

Οι κύριες εκδηλώσεις του εορτασμού θα γίνουν στην πόλη της Βέροιας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίσθηκε από την Π.Ε. Ημαθίας και το οποίο σας το στέλνουμε με το έγγραφό μας αυτό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει:

α) Γενικό σημαιοστολισμό από της ογδόης (8ης) πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου την ημέρα της εορτής, 25 Νοεμβρίου 2018.

β) Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2018.

γ) Την Κυριακή 25-11-2018

  • Ώρα 10.00΄ Παράταξη Στρατιωτικού Τμήματος απόδοσης τιμών προ του Ιερού Ναού Αγ. Αντωνίου και
  • Ώρα 10.30΄ π.μ. τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου με τη Χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. κ. Παντελεήμονος.

δ) Ώρα 11.15΄ π.μ. της ίδιας ημέρας

-Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Πάρκο Εληάς) και στη συνέχεια

- Ομιλία από τον κ. Νικόλαο Μαυροκεφαλίδη, πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

- Κατάθεση στεφάνων από τους:

  1. Βουλή των Ελλήνων
  2. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας
  3. Στρατηγό – Διοικητή 1ης Μεραρχίας Πεζικού
  4. Δήμαρχο Βέροιας
  5. Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Ημαθίας
  6. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας
  7. Διοικητή Σχολής Μετεκ/σης & Επιμόρφωσης (Ελλ. Αστυνομίας) Βόρειας Ελλάδας
  8. Εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων
  9. Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων
  10. Πολιτικές Νεολαίες, και
  11. Εκπροσώπους νομικών προσώπων ή άλλων φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.
  • Ενός λεπτού σιγή
  • Εθνικός Ύμνος
  • Πέρας τελετής

Όσοι από τους εκπροσώπους Οργανώσεων, Ενώσεων, Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων επιθυμούν να τιμήσουν την Εθνική Αντίσταση καταθέτοντας στεφάνι πρέπει με δική τους μέριμνα και δαπάνη να παραγγείλουν το στεφάνι το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Πάρκο Εληάς) μέχρι την 10.00΄ ώρα της 25ης Νοεμβρίου 2018.

Επίσης, να δηλώσουν τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 23313 50104 (Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη) ή στο 23313-50230 (κα Μαρία Ανδρεάδου) την πρόθεσή τους αυτή μέχρι την 14.30΄ ώρα της 23ης Νοεμβρίου 2018.

Παρακαλείται η 1η Μεραρχία Πεζικού για την παράταξη Στρατιωτικού Τμήματος απόδοσης τιμών στον Ιερό Ναό, καθώς και για την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Πάρκο Εληάς).

Τελετάρχες ορίζονται οι Ανδρεάδου Μαρία, Γαλοπούλου Θωμαή και Σούμπουρου Μαρία, υπάλληλοι της Π.Ε. Ημαθίας.

Επειδή έχουμε χρέος να αποδώσουμε έμπρακτα την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη στους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού εθνικού αγώνα της εθνικής Αντίστασης, παρακαλούμε για τη συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις του προγράμματος έτσι ώστε ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης να έχει την πρέπουσα λαμπρότητα και πανεθνικό και παλλαϊκό χαρακτήρα.

Η Νίκη Αγκαθιάς έγραψε ιστορία με τη σημαντικότερη νίκη της απέναντι στη Βασίλισσα του Βορρά στο ίδιο της το γήπεδο με σκορ 0-1 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοέμβριου για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου Γ Εθνικής.

Η Βέροια μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι κρατώντας μπάλα και απείλησε 2-3 φορές στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να ρίξει την καλή αμυντική λειτουργία της Νίκης. Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο βρεγμένο τερέν και έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Σούκια στο 57’ ο αρχηγός των ασπρόμαυρων κέρδισε τους πάντες στον αέρα πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ του αγώνα. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν πιέζοντας ψηλά, ψάχνοντας την ισοφάριση, που δεν ήρθε ποτέ, με κάποια χαμένα σουτ.

Βέροια (Θεοδοσιάδης): Μπλατσιώτης, Μούχαλης, Λεφίδης, Μουρατίδης, Μαραγκός, Μπακάλης (60΄ Τσικόπουλος), Βεργώνης, Μπλέτσας (74΄ Μυλωνάς), Κανούλας, Σκαθαρούδης (60΄ Καράμπελας), Χαντζάρας (73΄ Κυριακίδης).

Νίκη Αγκαθιάς (Κωστογλίδης): Τόλιος, Γιατζιτζόγλου, Ρογγότης, Λιόλιος, Αβραμόπουλος, Χατζόπουλος (90΄+ Κοτζατίσογλου), Γκελοσάνι (75΄ Τριανταφυλλίδης), Γιαννόπουλος, Σούκιας (85΄ Σιδηρόπουλος), Πέτκος, Κίτσας Ελ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

Team
PlayedPoints
1 Άρης Παλαιοχωρίου 8 18
2 ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ 8 16
3 Αγροτικός Αστ. 8 16
4 ΠΟ Τριγλίας 8 15
5 Αλμωπός Αριδ. 8 13
6 ΒΕΡΟΙΑ 8 12
7 ΑΣ Γιαννιτσά 8 12
8 Μακεδονικός 8 11
9 Εδεσσαϊκός 7 8
10 ΑΠΕ Λαγκαδά 8 8
11 Ολυμπιακός Κυμ. 8 7
12 ΠΑΟ Κουφαλίων 8 6
13 Μελιτέας Μελίτης 7 4
14 Ερμής Αμυνταίου 8 3

 

Δείτε το γκολ που έκρινε την Αγκαθιά:

 

 

Το βίντεο είναι του Βασίλη Ζουλούμη.

Κατηγορία Αθλητικά

Στο μεγαλείο του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας υποκλίθηκε ο Α.Ο. Μαρίνας για την 10η αγωνιστική Α ΕΠΣ Ημαθίας το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο δημοτικό γήπεδο Αλεξάνδρειας αφού νίκησε με σκορ 7-0.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τα δόντια τους και προηγήθηκαν στο 4’ με τον Χ. Κούκλα με σουτ έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια ο αγώνας ήταν μονόπλευρος και ο Μάριος Αργυρόπουλος «σφύριξε» 4 φορές με γκολ στο 10’, στο 43’, στο 45΄ και στο 85’ ενώ από ένα γκολ πέτυχαν ο Πέτκος στο 46’ και ο Λ. Κίτσας στο 50’.

Δείτε φωτογραφίες:

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας