alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του ''Εράσμου'', κα. Γιούλη Φωστηροπούλου, η οποία, δίνοντας την ταυτότητα του Συλλόγου, αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεων που αγκαλιάζουν γυναίκες με μειωμένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση που υφίστανται σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία. ''Στόχος του Συλλόγου ''ΈΡΑΣΜΟΣ'' η ενδυνάμωση γυναικών που δέχονται βία, παράλληλα με την ψυχολογική και νομική στήριξη, ώστε ν' αποδράσουν από το βίαιο περιβάλλον'', είπε ανάμεσα σε άλλα η κα. Φωστηροπούλου.

Ακολούθησε η ανάπτυξη του θέματος από την ψυχολόγο του Συλλόγου ''ΈΡΑΣΜΟΣ'', κα. Μαρία Ασλανίδου, η οποία τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του γονέα στη εξελεγκτική ανάπτυξη λειτουργικών ενηλίκων.

Η γονεϊκή συμπεριφορά αφορά το σύνολο των στρατηγικών που εφαρμόζει ο γονέας ώστε να προάγει και να στηρίξει την ψυχολογική, συναισθηματική, και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν στη συνέχεια από τους παριστάμενους ανέδειξαν το ενδιαφέρον για μεθόδους ανατροφής των παιδιών που επηρεάζουν θετικά στην εξέλιξή του.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, ο πρόεδρος του τμήματος Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, Κωστή Στεφανάκη, ευχήθηκε η συνεργασία με το Σύλλογο ''ΈΡΑΣΜΟΣ'' να συνεχισθεί. Ακολούθησε μπουφές με καφέ στο χώρο.

Το βίντεο του ΕΟΤ «Greece, a 365 - Day Destination»  σε σκηνοθεσία  του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018, κατακτώντας το  Παγκόσμιο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Τουριστικής Ταινίας  (CIFFT «People´s Choice» Award World´s Best Tourism Film 2018).

Έπειτα από επτά συνεχόμενες διακρίσεις μέσα στο 2018, η  τουριστική ταινία του ΕΟΤ «Greece, a 365 - Day Destination» κατέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις  του κοινού 136 χωρών από όλο τον κόσμο, που ψήφισε ηλεκτρονικά, στο πλαίσιο του διαγωνισμού της CIFFT, της Διεθνούς Επιτροπής των Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών  (International Committee of Tourism Film Festivals)

Η εξαιρετική αυτή διάκριση συμβάλλει ουσιαστικά στην  προώθηση και προβολή της χώρας μας διεθνώς ως ιδανικού τουριστικού προορισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, προωθώντας την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για τουρισμό «365 ημέρες το χρόνο», που σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού και η Υπουργός κα Έλενα Κουντουρά και υλοποιεί  διεθνώς ο ΕΟΤ.

H πολυβραβευμένη ταινία  του ΕΟΤ «Greece, a 365 - Day Destination»  σάρωσε στην κυριολεξία  στη ψηφοφορία κοινού στην οποία συμμετείχαν 29 ταινίες από όλο τον κόσμο και ψήφισαν πολίτες από 136 χώρες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της CIFFT: «Η ελληνική ταινία άφησε καθαρά πίσω της όλες τις υπόλοιπες υποψηφιότητες». Η υποβολή της υποψηφιότητας του ελληνικού  video στην Επιτροπή CIFFT και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων έγινε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας όπου και η έδρα της CIFFT.

Η τελετή απονομής έλαβε  χώρα χθες (Τρίτη, 13 Νοεμβρίου), στο Αυστριακό Εμπορικό Επιμελητήριο της Βιέννης (Sky Lounge der Wirtschaftskammer Österreich). Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης της ταινίας  κ. Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας, ο οποίος  μετέφερε χαιρετισμό της υπουργού Τουρισμού κας  Έλενας Κουντουρά και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα,καλώντας τους παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την Ελλάδα και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου εκτός του καλοκαιριού.

Δείτε το βίντεο:

 

naftemporiki.gr

Κατηγορία Γενικά

Τα  Εισόδια της Θεοτόκου αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης και τιμώνται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο. Οι γονείς της Παρθένου Μαρίας ήταν ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στο Θεό πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.

Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».

Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Σύμφωνα με τις Γραφές, η Παναγία παρέμεινε συνολικά δώδεκα χρόνια στο ναό.

Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Για την Εκκλησία, η σημερινή ημέρα συνιστά μεγάλη γιορτή, ενώ διαβάζονται και ψάλλονται τα εξής ηχηρά στιχάρια:

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Σήμερον τῆς εὐδοκίας Θεοῦ τὸ προοίμιον, καὶ τῆς τῶν ἀνθρώπων σωτηρίας ἡ προκήρυξις ἐν Ναῷ τοῦ Θεοῦ, τρανῶς ἡ Παρθένος δείκνυται, καὶ τὸν Χριστὸν τοῖς πᾶσι προκαταγγέλλεται. Αὐτῇ καὶ ἡμεῖς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαῖρε τῆς οἰκονομίας τοῦ Κτίστου ἡ ἐκπλήρωσις.

Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς.
Ὁ καθαρώτατος ναὸς τοῦ Σωτῆρος, ἡ πολυτίμητος παστὰς καὶ Παρθένος, τὸ Ἱερὸν θησαύρισμα τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ, σήμερον εἰσάγεται, ἐν τῷ οἴκῳ Κυρίου, τὴν χάριν συνεισάγουσα, τὴν ἐν Πνεύματι θείῳ· ἣν ἀνυμνοῦσιν Ἄγγελοι Θεοῦ· Αὕτη ὑπάρχει σκηνὴ ἐπουράνιος.

Ὁ Οἶκος
Τῶν ἀπορρήτων τοῦ Θεοῦ καὶ θείων μυστηρίων, ὁρῶν ἐν τῇ Παρθένῳ, τὴν χάριν δηλουμένην, καὶ πληρουμένην ἐμφανῶς, χαίρω, καὶ τὸν τρόπον ἐννοεῖν ἀμηχανῶ τόν ξένον καὶ ἀπόρρητον, πῶς ἐκλελεγμένη ἡ ἄχραντος, μόνη ἀνεδείχθη ὑπὲρ ἅπασαν τὴν κτίσιν, τὴν ὁρατὴν καὶ τὴν νοουμένην. Διό, ἀνευφημεῖν βουλόμενος ταύτην, καταπλήττομαι σφοδρῶς νοῦν τε καὶ λόγον, ὅμως δὲ τολμῶν, κηρύττω καὶ μεγαλύνω· Αὕτη ὑπάρχει σκηνὴ ἐπουράνιος.

Η Φιλοπρόοδος Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξάνδρειας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στην Ονειρούπολη της Δράμας την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου:

"Αν τίποτε ακόμη δεν σας θυμίζει ότι έρχονται Χριστούγεννα ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί και να γίνουμε παιδιά!!
Την Κυριακή 09/12 στις ομορφιές της Δράμας και στην περίφημη ονειρούπολη!
Τιμή συμμετοχής 14 ευρώ,απαραίτητη προυπόθεση για κράτηση θέσεων η εξόφληση του εισιτηρίου στο BETTYS HOUSE.
Περάστε όμορφα,ταξιδέψτε και ταυτόχρονα βοηθήστε ειναι τόσο σπουδαίο!!!
ΤΟ Δ.Σ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο 

Δίπλωμα από τα 17 έτη θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και στην Ελλάδα οι έφηβοι της χώρας όπως προβλέπει νοµοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόµενες ηµέρες  ενώ μεταξύ άλλων θα προβλέπει το νέο εξεταστικό σύστηµα χορήγησης διπλώματος οδήγησης

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο νέο οδηγός ηλικίας 17 ετών θα χαρακτηρίζεται δόκιμος και θα µπορεί να αποκτά την ειδική βεβαίωση από τη Διεύθυνση Μεταφορών της οικείας Περιφέρειας, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει επιτυχώς το σύνολο θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων κατόπιν εκπαίδευσης.

Επιπλέον, περιλαµβάνει την πλήρη χρήση ψηφιακών οπτικοακουστικών µέσων σε κάθε στάδιο της εξεταστικής διαδικασίας, ενώ προβλέπει ελέγχους και επιθεωρήσεις όλων των εµπλεκοµένων. Σύµφωνα µε τις βασικές διατάξεις του νοµοσχεδίου:

Ο ανήλικος υποχρεούται σε ασφαλιστική κάλυψη µε ευθύνη έναντι τρίτων λόγω σωµατικής βλάβης ή ζηµιών, περιλαµβανοµένης και της χρηµατικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης. Ο ενήλικος που θα τον συνοδεύει θα πρέπει να είναι ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών, κάτοχος άδειας οδήγησης επί µία πενταετία και να µην του έχει καταλογιστεί κανένας βαθµός ποινής στο point system για χρονικό διάστηµα ενός έτους.

Με τη συµπλήρωση των 18 ετών ο ενδιαφερόµενος θα µπορεί να λάβει την κανονική άδεια οδήγησης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει υποπέσει σε παραβάσεις για τις οποίες καταλογίζονται βαθµοί ποινής στο Σύστηµα Ελέγχου Συµπεριφοράς Οδηγών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» κατά την εξέταση των υποψηφίων κάθε εκπαιδευτικό όχηµα θα πρέπει απαραίτητα να διαθέτει διαδικτυακή σύνδεση, ώστε να επιτυγχάνεται αδιάλειπτη σύνδεση µε το κέντρο ελέγχου του υπουργείου.

Εντός του οχήµατος πρέπει να τοποθετείται κάµερα µε µικρόφωνο που θα απεικονίζει ευδιάκριτα ολόκληρη την καµπίνα του οχήµατος ή τις θέσεις ανάβασης των µοτοσικλετών, σε αδιάλειπτη σύνδεση µε το κέντρο ελέγχου. Η θεωρητική εξέταση και η δοκιµασία προσόντων θα µεταδίδονται σε πραγµατικό χρόνο και θα καταγράφονται µε τη χρήση οπτικοακουστικών µέσων, απεικονίζοντας τον χώρο, τους συµµετέχοντες, το εσωτερικό του εκπαιδευτικού οχήµατος και το οδικό δίκτυο στο οποίο κινείται.

Οι υποψήφιοι οδηγοί θα υποβάλλονται πρώτα σε θεωρητική εξέταση και µόνο εφόσον αυτή είναι επιτυχής θα ακολουθεί η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς.

Η πρακτική εξέταση θα διενεργείται σε δύο στάδια, την ίδια ηµέρα. Στο πρώτο στάδιο θα εξετάζονται οι γνώσειςκαι οι δεξιότητες οδήγησης (πορεία) και εφόσον αυτό ολοκληρωθεί µε επιτυχία, θα ακολουθεί η εξέταση στις ειδικές δοκιµασίες. Αν ο υποψήφιος αποτύχει στο δεύτερο στάδιο, θα επανεξετάζεται και στο πρώτο.

Η δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς θα διενεργείται µόνο από έναν εξεταστή, χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή εντός του οχήµατος, ενώ και στα δίκυκλα οι υποψήφιοι θα είναι µόνοι τους επί της εκπαιδευτικής µοτοσικλέτας.

Ο εξεταστής για κάθε υποψήφιο θα προκύπτει µέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης πριν από την εξέταση κάθε σταδίου.

Οι εξεταστές θα είναι αποκλειστικής απασχόλησης. Το σχέδιο νόµου αναµένεται να καθορίζει και νέα αναδροµική παράταση στην αποζηµίωσή τους έως το τέλος του χρόνου, προκειµένου να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και να ξεκινήσουν εκ νέου οι εξετάσεις οδήγησης, οι οποίες έχουν «παγώσει» σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της αποχής των εξεταστών.

Καθορίζονται ειδικά διαµορφωµένοι χώροι για τη διενέργεια των ειδικών δοκιµασιών προσόντων.

Οι παραβάσεις που σχετίζονται µε τη διαδικασία χορήγησης διπλωµάτων θα διαχωριστούν σε τρεις κατηγορίες: τις πολύ σοβαρές, στις οποίες θα συµπεριληφθούν η δωροδοκία και η αλλοίωση των αποτελεσµάτων εξέτασης, τις σοβαρές και τις ελαφρές.

 dikaiologitika.gr

Κατηγορία Γενικά

H Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας κάνει τα φετινά Χριστούγεννα μαγικά με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τις 24 Νοεμβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου!

Τα παιδία θα έχουν την ευκαιρία να Γιορτάσουν και να Διασκεδάσουν στα Χριστουγεννιάτικα εικαστικά εργαστήρια στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της Ευξείνου Λέσχης!

Θα ετοιμάσουν με όλη τους την ζεστασιά τη Φάτνη του Χριστού, θα στολίσουν το Τζάκι και το Δέντρο των Χριστουγέννων ταξιδεύοντας ως τον Πόντο, θα φτιάξουν το δικό τους ημερολόγιο και θα γράψουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη, θα κατασκευάσουν υπέροχα γιορτινά στολίδια , Θα χαρίσουν χαμόγελα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα απολαύσουν παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες δίπλα στο τζάκι , θα αναβιώσουν ήθη και έθιμα, θα τραγουδήσουν, θα μπουν στον κόσμο της μουσικής με αγαπημένους ύμνους και μελωδίες της ελληνικής ποντιακής παράδοσης αλλά και όλου του κόσμου.

θα δημιουργήσουν και θα δώσουν Ζωή… Ελπίδα και Χαρά στον κόσμο !!!

* Όλες οι δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ 

& απευθύνονται σε όλο τον κόσμο! 

«Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων δράσεων

Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας 2018»

Παρασκευή: 23 Νοεμβρίου:

Παρασκευή παραδοσιακών σιροπιαστών γλυκών από το τμήμα γυναικών του συλλόγου μας (α’ δόση)

Κυριακή 25 Νοεμβρίου:

Εκδήλωση «Αγάπης και Προσφοράς » , παράδοση 3 αναπηρικών αμαξιδίων σε ευπαθείς ομάδες. 

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου :

Επίσκεψη στο γηροκομείο της περιοχής, από το τμήμα γυναικών του συλλόγου μας. 

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου :

16:00 ΜΜ - 16:30 ΜΜ           Ετοιμάζουμε τη φάτνη του Χριστού.. προσμένοντας με ευλάβεια τη Γέννηση του Θεανθρώπου!

16:30 ΜΜ - 17:00 ΜΜ                             «Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο υπήρχε ως έθιμο στον Πόντο ».. Στολίζουμε το Δέντρο του συλλόγου!

 Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Ημερήσια Εκδρομή στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ελλάδας ,

τον « Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα.

Την ίδια ημέρα το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου μας θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο στην κεντρική σκηνή του Μύλου των Ξωτικών!

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου : Παρασκευή παραδοσιακών σιροπιαστών γλυκών από το τμήμα γυναικών του συλλόγου μας (β’ δόση)

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

11:00 ΠΜ – 13:3Ο ΜΜ                                               Εικαστικά Εργαστήρια.. (για μεγάλα παιδιά) μαθαίνουμε διάφορες τεχνικές.. Γυάλινα βάζα, ξύλινες κατασκευτές  

Η μαγέια των Χριστουγέννων στον κόσμο των παραμυθιών..Αφήγηση παραμυθιών δίπλα στο τζάκι.

Τα παιδιά μυούνται στην Ελληνική παράδοση και αναβιώνουν με χαρά ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων.

13:30 ΜΜ – 15:0Ο ΜΜ                                               Ελάτε να φτιάξουμε το πιο όμορφο, γλυκό Μπισκοτόσπιτο, παρέα με ζεστή σοκολάτα και πολλές εκπλήξεις, με face painting..για μικρούς και μεγάλους! 

15:00ΜΜ - 16:30μμ                                                Προβολή αγαπημένης Χριστουγεννιάτικης ταινίας για μεγαλύτερα παιδιά….παρέα με ζεστή σοκολάτας δίπλα στο τζάκι! 

(Για μικρά παδιιά)

18:00ΜΜ - 20:30ΜΜ                                               Προβολή αγαπημένης Χριστουγεννιάτικης ταινίας για μεγαλύτερα παιδιά….παρέα με ζεστή σοκολάτας δίπλα στο τζάκι! 

(Για μεγάλα παιδιά)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου :

Παρασκευή παραδοσιακών σιροπιαστών γλυκών από το τμήμα γυναικών του συλλόγου μας.  (γ’ δόση)

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου

17:00 ΜΜ – 19:00ΜΜ                                   « Χριστός Γεννέθεν Χαρά σον Κόσμον »… Η Εύξεινος Λέσχη λέει τα Ποντιακά κάλαντα σε όλο το χωριό υπό τους ήχου της ποντιακής λύρας .

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου

7:00 ΠΜ – 9:00ΠΜ         Μαζευόμαστε γύρω από το τζάκι του σύλλογο μας για μια ζεστή Ποντιακή σούπα... όπως παλιά!

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

8:00ΠΜ – 20:00ΜΜ    

   Με γιορτινή διάθεση ο σύλλογος παραμένει ανοιχτός το « Καλαντοκάρ » δεν σβήνει… όπως παλία!

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης- 4:00ΜΜ               Αναβίωση Εθίμου Μωμογέρων και παραδοσιακός γαβουρμάς στην αίθουσα του συλλόγου μας

H γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Άννα Δούνη βρέθηκε στον ανανεωμένο και πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του καφέ Stathmos του Βασίλη Μιχαλάκακη μαζί με τη στυλίστριά της Σοφία Καραδήμου, στην Αλεξάνδρεια.

Απόλαυσαν τη φιλοξενία των ιδιοκτητών και πέρασαν ένα ξεχωριστό μεσημέρι στο καλύτερο σημείο της πόλης φεύγοντας με τις θετικότερες εντυπώσεις από ένα καφέ και όχι μόνο, που έχει δώσει πνοή αναβαθμίζοντας τη γύρω περιοχή.

Το καφέ Stathmos παρέχει υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση στο όμορφο και ζεστό του περιβάλλον κάνοντας τους θαμώνες να νιώθουν σαν το σπίτι τους σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

  • 46470570_356737788226448_4349771482423885824_n
  • 46474686_1001734696696366_3248192983241064448_n
  • 46516247_2493317594028144_1234093298419761152_n
  • 46520102_1212934008868857_2088457474364407808_n
  • 46524019_2291515401068428_4788003900626042880_n

Simple Image Gallery Extended

 

Κατηγορία Γενικά

Tετραπλάσιο όγκο ειδών ένδυσης σε σύγκριση με τον μέσο ετήσιο όρο αγόρασαν οι Ελληνες καταναλωτές μέσω Διαδικτύου στην περυσινή Black Friday.

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι στην ελληνική αγορά η «BLACK FRIDAY» εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε «BLACK WEEK» και ενημερώνει αναλυτικά εμπόρους και καταναλωτές, σχετικά με το τι ακριβώς θα ισχύσει κατά την -γνωστή πλέον εδώ και τρία χρόνια στην ελληνική αγορά- «Black Friday», η οποία για εφέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, ως «Black Friday» ορίζεται η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, εκτός εάν συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του μήνα, όποτε μεταφέρεται όπως φέτος.

Η «Black Friday» σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου και δεν αποτελεί περίοδο τακτικών εκπτώσεων αλλά προωθητική ενέργεια που αφορά όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

Η συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και στα προϊόντα που προσφέρονται, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή.

Εφόσον αναγράφεται ποσοστό μείωσης, αυτό θα πρέπει να αναρτάται σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

Δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και χρειάζεται προσοχή τόσο στην αποτύπωση όσο και στην ουσία των μειώσεων, καθώς τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα είναι μεγάλα και αχρείαστα.

Έρευνα ΕΣΕΕ

«Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, η οποία για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική γιορτή», αναφέρει η ΕΣΕΕ η οποία υπενθυμίζει ότι σύμφωνα δε με την ειδική έρευνα που πραγματοποίησε, η περυσινή δοκιμαστική εφαρμογή της αποδείχθηκε σχετικά επιτυχημένη, καθώς συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και στην τόνωση της αγοράς, παρά την εγγύτητα που η συγκεκριμένη ημέρα έχει με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου.

«Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από αλυσίδες μεγάλων επιχειρήσεων, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την ημέρα αυτή ανεκμετάλλευτη, αλλά να τη κάνουμε γνωστή και στους μικρούς και μεσαίους εμπόρους της ελληνικής αγοράς, ώστε να αξιοποιήσουν ανάλογα». Αυτό σημειώνει η ΕΣΕΕ και συνεχίζει αναφέροντας ότι ήδη είναι φανερό ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της Black Friday σε σύγκριση με το 40% που είχε διαπιστωθεί πέρσι από την έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ επιδιώκει τη συμμετοχή στην «Black Friday» όσων βεβαίως το επιθυμούν και εναπόκειται στους εμπορικούς συλλόγους να κρίνουν και να εκτιμήσουν τις συνθήκες της περιοχής τους, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις ανάγκες των καταναλωτών, όσο και την τοπική αποτύπωση της ειδικής έρευνας που πραγματοποίησε πέρυσι για πρώτη φορά η ΕΣΕΕ. Επισημαίνεται ότι πέρσι το 19%, ήταν αποφασισμένο να συμμετέχει ενώ το 20% αποφάσισε να συμμετέχει τις τελευταίες ημέρες.

Βάσει της κλαδικής ανάλυσης, οι επιχειρήσεις ένδυσης/υπόδησης εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής τα τελευταία 2 έτη. Ακολουθούν οι επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού (έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές κτλ), ενώ ο κλάδος των επιμορφωτικών ειδών και ειδών ψυχαγωγίας (βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια κτλ).

Όροι και προϋποθέσεις

Όπως σημειώνεται, για όσους από τους εμπόρους, τελικώς συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, χρειάζεται οπωσδήποτε να αποτυπώνονται η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και εφόσον χρησιμοποιείται ποσοστό μείωσης, αυτό θα πρέπει να αναγράφεται ρητά σε εμφανή σημεία του καταστήματος και ειδικά στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των προϊόντων που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την «Black Friday».

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή. Συγκεκριμένα, για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 Euro. Εάν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω μπορεί να επιβάλλεται και αυτοτελές πρόστιμο 1.000 έως 3.000 ευρώ για κάθε μία από τις παραβάσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 78 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει το γεγονός ότι μετά μόλις δύο χρόνια από την εισαγωγή της «Black Friday» στην Ελλάδα η διάρκεια της από μία ημέρα επεκτάθηκε σε μία εβδομάδα. Αναλυτικά δήλωσε: «…Από του χρόνου το πιο πιθανό είναι να την αποκαλούμε «Greek Black Week», αφού καταφέραμε μόλις την τρίτη συνεχόμενη χρονιά εφαρμογής της στην Ελλάδα να την ξεχειλώσουμε από ημέρα σε εβδομάδα. Μία μαύρη Παρασκευή σίγουρα δεν θα φέρει άσπρη ημέρα στο λιανικό εμπόριο που έχει απολέσει το 40% του τζίρου του μετά το 2008. Προσωρινά, ίσως τονώσει τον τζίρο των μεγάλων αλυσίδων, αλλά σίγουρα θα δημιουργήσει αναιμική κατανάλωση στην υπόλοιπη αγορά. Επίσης, η διαφημιστική μάχη των πολυεθνικών να κερδίσουν επιπλέον μερίδια της ελληνικής αγοράς ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει στην παγίδα εθισμού του καταναλωτή στις διαρκείς προσφορές και εκπτώσεις, απαξιώνοντας εντελώς τις εορταστικές και άλλες περιόδους του χρόνου. Οι μικρομεσαίοι έμποροι δηλώνουμε «παρών» για να μην αφήσουμε τους μεγαλύτερους να παίζουν μόνοι τους επικοινωνιακά παιχνίδια, που πάντως προβληματίζουν με τον περιορισμό του περιθωρίου κέρδους και την αύξηση του κόστους πωλήσεων. Τέλος, εύχομαι στους φίλους καταναλωτές να ευχαριστηθούν τις αγορές τους, τόσο την «Black Friday» όσο και την Δευτέρα που ακολουθεί την λεγόμενη «Cyber Monday», μία ακόμα ημέρα με μεγάλες προσφορές αποκλειστικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο…»

Κατηγορία Γενικά

Κοινωνικό μέρισμα περιμένουν χιλιάδες νοικοκυριά για να κάνουν καλά Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα διανεμηθεί με το μοντέλο που ακολουθήθηκε πέρσι με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και θα κυμαίνεται από 300 έως 1.400 ευρώ.

Το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα θα διατεθεί για τρίτη χρονιά από την κυβέρνηση, με έμφαση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (νέοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες).

Βασικό κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος του δικαιούμενου μερίσματος, θα είναι και φέτος το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017.

Το μέρισμα θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του Taxisnet.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει μέσα στο Δεκέμβριο, ενδεχομένως από τα μέσα του μήνα, καθώς ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το τελικό ποσό που θα μοιραστεί στους πολίτες.

Το μέρισμα που θα δοθεί φέτος θα είναι και το τελευταίο αφού από το 2019 τα όποια υπερπλεονάσματα θα αξιοποιούνται εκ των προτέρων.

Τα περσινά κριτήρια

Τα κριτήρια που θα καθορίσουν τους δικαιούχους και το ύψος του μερίσματος - υπό την προϋπόθεση πως θα εφαρμοστεί το περσινό μοντέλο - είναι τα εξής:

Περιουσιακά κριτήρια: Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ

Εισοδηματικά κριτήρια: Ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα ενήλικο μέλος, προσαυξανόμενο για κάθε νοικοκυριό με περισσότερα του ενός μέλη, κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος το ετήσιο εισόδημα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος ή τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη ή τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο ή τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη ή τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο

Απαραίτητη προϋπόθεση: Ο δικαιούχος και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού να έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017, εφόσον έχουν υποχρέωση. Από τη χορήγηση της εφάπαξ εισοδηματικής ενίσχυσης θα εξαιρεθούν νοικοκυριά τα μέλη των οποίων στις τελευταίες υποβληθείσες και εκκαθαρισθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος δήλωσαν ότι κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, παλαιότητας έως 10 ετών, πισίνες ή και σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων, δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής ή δίδακτρα καταβληθέντα σε ιδιωτικά σχολεία n δαπάνες για αμοιβές υπηρετικού προσωπικού

Κατηγορία Οικονομία

Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου  2018  η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Ποπκιώση "Η Μάγισσα Φαφούτα και τα γλυκά της φίλτρα" με καλεσμένη την οδοντίατρο κ. Μαρία Παπαευθυμίου που μας μίλησε για την φροντίδα και την υγιεινή των δοντιών. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή τις οδηγίες της οδοντιάτρου και συμμετείχαν στο παραμύθι ντυμένα φρούτα και λαχανικά. Έχουν γραφτεί πολλά για τη σημασία του βιβλίου και της λογοτεχνίας στη ζωή ενός παιδιού, τη χαρά της ακρόασης και της ανάγνωσης ενός βιβλίου ,που περνάει μηνύματα στο παιδί, τα οποία μπορούν να αλληλεπιδράσουν στην ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη και εξέλιξη.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας