alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Οι ONIRAMA είναι  η μεγάλη έκπληξη που επιφυλάσσει προς όλους η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλεξάνδρειας για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αλεξάνδρειας τη Δευτέρα 10 Δεκέμβριου 2018 στις 20:00’ μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο για μια μοναδική συναυλία με δωρεάν είσοδο.

Τη μουσική συναυλία δηλώνει την έναρξη του εορτασμού των Χριστουγέννων και η ΚΕΔΑ καλεί μικρούς και μεγάλους να δώσουν το παρόν για να διασκεδάσουν παρέα με την μουσική του γνωστού συγκροτήματος υπό το φως του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης μας.

Οι ONIRAMA σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2000 στη Θεσσαλονίκη, ο ενθουσιασμός και τα δυναμικά lives που χαρακτηρίζουν μέχρι και σήμερα τα μέλη του συγκροτήματος, ήταν τα στοιχεία που κέρδισαν αμέσως το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανοδική πορεία και άνοιξε ο δρόμος προς την κορυφή βγάζοντας τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο με όνομα «Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες» που περιέχει 10 τραγούδια με τον ιδιαίτερο ποπ- ροκ ήχο που ξεχωρίζει τη μπάντα άμεσα στην εγχώρια μουσική βιομηχανία. Για το δίσκο αυτό κερδίζουν την υποψηφιότητα στα Βραβεία Αρίων στην κατηγορία Ποπ Συγκρότημα.

Έπειτα έρχονται κι άλλα τραγούδια που αγαπιούνται άμεσα και οι συναυλίες όπου  αποσπούν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σας προσκαλεί σε έναν φθινοπωρινό περίπατο: ελάτε να αναζητήσουμε τα ίχνη του παρελθόντος στο Γκουρνόσοβο στην περιοχή της Νάουσας!

"Θα μιλήσουμε για την ιστορία του Βερμίου από τις αρχαίες πηγές ως τους νεότερους χρόνους, θα ακούσουμε αρχαίους μύθους της Μακεδονίας, θα δούμε τα δομικά κατάλοιπα του εργοστασίου επεξεργασίας ξυλείας που λειτουργούσε στην περιοχή καθώς, επίσης, την χάραξη της πορείας της σιδηροδρομικής γραμμής επάνω στην οποία κυλούσε το τρενάκι, μεταφέροντας του κορμούς των δένδρων στο Γκουρνόσοβο, θα μάθουμε για το δάσος Κανέλλη, θα επισκεφθούμε τον μεταβυζαντινό Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα γνωρίσουμε την περιοχή Δραζίλοβο, θα αναγνωρίσουμε την πανίδα του Βερμίου και θα συζητήσουμε σχετικά με τη διαχείριση του δασικού πλούτου της Νάουσας. Η δράση υλοποιείται με την συνδρομή της Δασικής Υπηρεσίας του Δήμου Νάουσας.

11:00 Συνάντηση στη θέση Γκουρνόσοβο στο 12o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νάουσας – Τρία Πέντε Πηγάδια (στρίβουμε αριστερά στον χωματόδρομο)

11:20 Μετάβαση στον χώρο έναρξης της πεζοπορίας 0,5 χιλιόμετρο πιο πάνω προς τα Τρία Πέντε Πηγάδια (πινακίδα: Γουρνόσοβο – Γαλαρίες, πλάτωμα στα δεξιά)

11:30 Πεζοπορία Η πορεία μας ακολουθεί την χάραξη της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής για το τρενάκι που μετέφερε την ξυλεία από τα απόμακρα μέρη του βουνού στον τόπο του εργοστασίου. Περνάμε τα νερά της Πηγής Καμενίκ, τη Γαλαρία του Ντεκοβίλ και δύο γέφυρες ρεμάτων. 2800m

Παίρνουμε στα δεξιά μας το μονοπάτι που οδηγεί στις βάθρες στη θέση Μαγειρεία. 400m 

Συνεχίζουμε στο μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκκλήσι της Μεταμόρφωσης. 300m

Ακολουθούμε το Μέγα Ρέμα ως τον Καταρράκτη. 500m

Περνάμε την ξύλινη γέφυρα. 70m 

Ανεβαίνουμε τα σκαλοπάτια που μας βγάζουν στο χωματόδρομο. 200m

Επιστρέφουμε από τον χωματόδρομο στην αλάνα από όπου ξεκινήσαμε. 3200m

14:00 Λήξη δράσης & αξιολόγηση της εμπειρίας

Η διαδρομή δεν έχει κάποια τεχνική δυσκολία. Πρόκειται κυρίως για χωματόδρομο και μονοπάτια ήπιας κλίσης, που σημειώνονται με μπλε χρώμα πάνω στα δέντρα. Θα πρέπει ωστόσο να προσέχουμε ιδιαίτερα τα βήματά μας στο δασωμένο περιβάλλον λόγω της ολισθηρότητας των φύλλων, των πεσμένων κορμών και της λάσπης. Συμβουλεύουμε το κοινό που θα πάρει μέρος στη δράση μας να ντυθεί κατάλληλα για εξόρμηση στο φθινοπωρινό δάσος (πχ ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, σακίδιο πλάτης κλπ) και να προμηθευτεί νερό και ατομικά τρόφιμα" αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σε περίπτωση βροχής ή παγετού η δράση θα αναβληθεί, με πιθανότερη ημέρα υλοποίησης την επόμενη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018.

Συντονισμός δράσης – Πληροφορίες: Αλέκος Χατζηϊωαννίδης

 

Κάλεσμα για «μαζική και μαχητική» συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων τους, με συμβολική συμμετοχή αγροτικών μηχανημάτων, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, απευθύνει προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ).

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους:

«Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων όσων ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

Να βροντοφωνάξουμε "φτάνει πια":

Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.

Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημά μας, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε.
Στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις».


Σύμφωνα με την ΠΕΜ, η κυβέρνηση «κοροϊδεύει ξεδιάντροπα» τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών και η κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενώ μειώνει το αφορολόγητο «που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016».

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ενωτικές Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι καλούν σε «ανυποχώρητο αγώνα, για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για μια ζωή με δικαιώματα, ώστε να απολαύσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι οργανώνουν και πανελλαδική σύσκεψη, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στη Νίκαια Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Κατηγορία Αγροτικά

Ο Δήμος Βέροιας θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, έναν Ειδικό Συνεργάτη Δημάρχου ειδικότητας ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με Πτυχίο Μελετητή Δημοσίων Έργων σε ισχύ, για την συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα μελετών Δημοσίων Έργων.

Κατηγορία Γενικά

Συνελήφθησαν χθες (21 Νοεμβρίου 2018) το απόγευμα στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 2 ημεδαποί ηλικίας 50 και 58 ετών, καθώς στην κατοχή του 58χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 29 γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον 50χρονο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 50χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 310 γραμμαρίων, 21 σπόροι κάνναβης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 60 κενές νάιλον συσκευασίες.
Κατηγορία Αστυνομικά

Η Αναπτυξιακή Αστική Εταιρεία, (ΕΠ.ΑΝ.ΕΤ.) του Επιμελητηρίου Ημαθίας, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας στα μέλη της, την Τετάρτη 28-11-2018, από τις 17:00 έως τις 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Κεντρικής 3, Βέροια, 1ος όροφος), διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Αποτελεσματική Ηγεσία & Διοίκηση: Σε περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και ‘αξιακής’ κρίσης και εν μέσω επώδυνων μεταρρυθμίσεων».


Το σεμινάριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να:


1) γνωρίσουν τις βασικές λειτουργίες και τις ‘καλές πρακτικές’ του σωστού μάνατζερ,
2) εξοικειωθούν με σύγχρονες θεωρίες και μοντέλα ηγεσίας,
3) κατανοούν και διακρίνουν τα διαφορετικά στοιχεία ενός αποτελεσματικού ηγέτη,
4) επιλέγουν και να εφαρμόζουν το στιλ ηγεσίας που ταιριάζει σε κάθε περίσταση που αντιμετωπίζουν,
5) καταρτίσουν το δικό τους πρόγραμμα προσωπικής βελτίωσης ως ηγέτες.


Εισηγητής : κ. Νικόλαος Πόδας Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείσετε με την γραμματεία στο τηλέφωνο : 2331024734 (Εύη Δαμιανάκη και Σταυρούλα Γιαγκούλα )

Κατηγορία Γενικά
Δελτίο Τύπου του δήμου Βέροιας: "Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αποχιονισμού του Δήμου Βέροιας, που ξεκίνησε την Παρασκευή 16/11/2018 με παρέμβαση στον οικισμό του Σελίου και συνεχίστηκε Σάββατο 17/11/2018 και Κυριακή 18/11/2018, με πολλαπλές παρεμβάσεις στους οικισμούς Σελίου, Καστανιάς και Ξηρολιβάδου.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, κατά την περίοδο των χιονοπτώσεων να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες και κατάλληλα ελαστικά, καθώς επίσης να μην σταθμεύουν σε σημεία που εμποδίζουν τον αποχιονισμό των οικισμών.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Ανακύκλωσης -
Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας
Βασίλειος Παπαδόπουλος".
Κατηγορία Γενικά

Αναφορά στο ρεπορτάζ του alexandriamou.gr (διαβάστε εδώ) για τις στάσεις των ΚΤΕΛ έκανε το βράδυ της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018 ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας Χρήστος Αλευράς κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Αλευράς χαρακτήρισε την κατάσταση που βρίσκονται οι στάσεις ως το τραγικότερο συμβάν για την καθημερινότητα των πολιτών αναφέροντας το παράδειγμα με την αναμονή των μαθητών στη στάση που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο μαθητών ενώ πρότεινε να αντικατασταθεί η πινακίδα που αναγράφει «Δήμος Αλεξάνδρειας» στις στάσεις με μια που να γράφει «ΚΤΕΛ Ημαθίας.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον αντιδήμαρχο κ. Τόκα που επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως από την αρχή του 2018 η συντήρηση των στάσεων δεν βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία του δήμου, με επίσημο έγγραφο που έχει σταλεί στους δήμους, αλλά των ΚΤΕΛ και τόνισε πως έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ημαθίας κ. Συμεωνίδης, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια του δήμου...από τον Άννα στον Καϊάφα δηλαδή και τούμπαλιν...

Το θέμα είναι τι έγινε μέχρι και τις αρχές του 2018 για τις στάσεις των ΚΤΕΛ των οποίων η δικαιοδοσία βρισκόταν στο Δήμο Αλεξάνδρειας, ακόμη και μόνο από πλευράς καθαριότητας;

Η λύση είναι επιβεβλημένη ώστε να σταματήσει η τραγική εικόνα που παρουσιάζουν οι στάσεις ως ελάχιστος σεβασμός προς τους πολίτες που τις χρησιμοποιούν καθημερινά.

Δείτε το βίντεο:

Με τη θετική ψήφο του συνόλου των κομμάτων (ΚΚΕ και ΧΑ δήλωσαν «παρών») έγινε δεκτή η τροπολογία με την οποία καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για τους συνεταιριστικούς αγρότες.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος αφορά αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του Ν.4384/2016, δηλαδή εκείνοι που προσκομίζουν το 80% της αγροτικής παραγωγής τους στους συνεταιρισμούς, είναι επίσης οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σχολικοί συνεταιρισμοί του άρθρου 46 του Ν. 1566/1985, οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, οι συνεταιρισμοί εργαζομένων καθώς και οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που βρίσκονται σε εκκαθάριση, σε πτώχευση ή αδράνεια.

«Κάνουμε ένα μικρό βήμα, αλλά ξεκινάμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι ώστε να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις από τα βάρη των μνημονίων», ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • Καταργείται η υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος 500 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων.
  • Εξαιρούνται από το φορολογικό έτος 2018 και μετά από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, οι αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σχολικοί συνεταιρισμοί, οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων, καθώς και οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια.

Πρόκειται για μέτρα που στόχο έχουν να στηρίξουν τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να παράσχουν φορολογικά κίνητρα για την ένταξη σε συνεταιριστικές μορφές δραστηριότητας και για τη σύσταση συνεταιριστικών επιχειρήσεων, αλλά και για να απαλλάξουν από φορολογικά βάρη τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή οντότητες που δεν ασκούν πλέον επί της ουσίας επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κατηγορία Αγροτικά

 Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ   ανακοινώνει ότι σήμερα στις 22/11/2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα από 09:00 π.μ εως 13:00 μμ , θα   γίνει διακοπή νερού , για την έκτακτη   αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στην περιοχή δυτικού τμήματος Π.Ε.Ο Γιαννιτσών –Αλεξάνδρειας

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας