alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πριν 2 ημέρες (22 Νοεμβρίου) το Καρπούζι έκλεισε 4 ολόκληρα χρόνια ζωής και αισίως μπήκε στον πέμπτο. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε καλή παρέα, είτε με χαμόγελα, είτε με απειλές και εξώδικα, είτε με «μπράβο, λες όλα όσα θα θέλαμε εμείς να πούμε». Σε αυτό το άρθρο εγώ γράφω μόνο τον πρόλογο. Το κυρίως κείμενο το γράφεται εσείς οι ίδιοι, οι αναγνώστες «θύματα» του Καρπουζιού. Ζήτησα λοιπόν από κάποιους ανθρώπους που ασχολήθηκα κατά καιρούς μαζί τους (είτε ευχάριστα, είτε όχι) να γράψουν τη γνώμη τους για τη στήλη με την υπόσχεση να μην αλλάξω τίποτα από όσα θα γράψουν. Και την κράτησα την υπόσχεση μου. Βέβαια, άλλοι δέχτηκαν με χαρά να το κάνουν, άλλοι ακόμα δεν μπορούν να ξεπεράσουν αυτά που τους έχω σούρει. Στη ζωή μου έχω ένα μότο. Τα πάντα έρχονται σε αυτόν που ξέρει να περιμένει. Δεν είχα αλλάξει την ώρα στο αμάξι για 6 μήνες και τσακ, δεν χρειάστηκε. Επανήλθε. Ο λόγος σε σας.

002

ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Από τα τέσσερα χρόνια του καρπουζιού, τα πρώτα δύο τα πέρασα περιφρονώντας το! Κάτι με είχε στραβώσει στα πρώτα άρθρα, κάτι που δεν θυμάμαι ! Μάλλον θα ήταν κάποια ...Συριζίλα που απέπνεε τότε ! :) Αργότερα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική ( για κάνα δυο φεγγάρια) του έριξα μια ματιά και είδα ότι ήταν καλούτσικο!

Βδομάδα με την βδομάδα γινόταν όλο και πιο αγαπημένο μου ώστε να έχω περάσει κάμποσα βράδια πηγαίνοντας προς τα πίσω να διαβάζω παλιότερα άρθρα. Προφανέστατα το είχα αδικήσει τότε.Η αλήθεια είναι πως τις φορές που με 'περιέλαβε' το έκανε με πολύ αγάπη που το απόλαυσα. Το είπα και το ξαναλέω, τώρα που δεν ασχολούμαι με την πολιτική ενεργά, αν κάτι μου λείπει είναι η αναφορά του σε εμένα! Τώρα, έχοντας γνωρίσει από κοντά τον χαρακτήρα με το πηγαίο χιούμορ και τη ζωντάνια του δημιουργού του, είναι πλέον η αγαπημένη μου συνήθεια κάθε Σάββατο.

Εύχομαι να τα εκατοστίσει τα χρόνια του και να παραμένει το ίδιο έξυπνο, επίκαιρο και εύστοχο !

Υ.Γ. μάθε επιτέλους ποτέ βάζουμε 'Ε' και πότε 'ΑΙ', δεν αντέχω άλλο!

003

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΙΔΟΥ, Πρόεδρος Τοπικής Ενότητας Τρικάλων

Θέλω να ομολογήσω ότι το αγαπημένο φρούτο μου είναι το ροδάκινο αλλά για κάποιο λόγο κάθε Σάββατο πρωί θέλω καρπούζι και μάλιστα μούφα που το ταιριάζω με τον πρωινό μου καφέ. Αγαπημένε φίλε για να συνεχίζεις να γράφεις για 4 ολόκληρα χρόνια, για πολιτικούς, συλλόγους, για τον κάθε Χ και Ψ γνωστό και άγνωστο, πάπα και βασίλισσα, πρέπει να είσαι σαδομαζοχιστής που γουστάρει να μαστιγώνει και να αυτό- μαστιγώνεται. Συνέχισε, δεν πειράζει γιατί έχεις τους φίλους σου κοντά να σε στηρίζουν.

Με αγάπη, η πρόεδρο- βασίλισσα με τον ανεμιστήρα στα μαλλιά.

004

ΟΛΓΑ ΚΑΣΤΑΝΑ, Δημοτική Σύμβουλος

Όταν διαβάζω τη στήλη Μούφα το Καρπούζι έρχεται στο μυαλό μου η εικόνα να οδηγεί ο Μάκης Φιλιππόπουλος ένα αγροτικό με καρότσα φορτωμένο καρπούζια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο ...Και να έχω αγωνία για το ποιο θα πέσει και θα ""σκάσει """

Είναι μια στήλη καλαίσθητη χιουμοριστική εύστοχη και ομορφαίνει την μικρή κοινωνία μας ..την έχουμε ανάγκη γι αυτό την στηρίζουμε ..έχουμε ανάγκη να βλέπουμε τα γκρίζα ...λαμπερά και τα ανάποδα ...ίσια και αυτή την ικανότητα την έχει ο φίλος μου Μάκης Φιλιππόπουλος με την μάτια του , την πένα του και το αστείρευτο χιούμορ του.

Όποιος η ότι πέσει στην αντίληψη του, αποκτά παλμούς τρελούς .....προκαλεί αντιδράσεις όπως θυμό, θαυμασμό,αγωνία, γέλιο ....ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΜΑΚΗ ΜΟΥ και όλα τα πρόσωπα που φιλοξένησες στο Καρπούζι τυχερά ήταν... διότι πήραν λίγη από την λάμψη σου !!!

16

Καλή συνέχεια!!!!

005

Αθανάσιος Τζίκας, Τοπικός Σύμβουλος Αλεξάνδρειας

...Και κει που ζούσαμε την χαμηλών τόνων ζωή μας όμορφα κι ωραία, έρχεται ο Μάκης ο Φιλιππόπουλος - ναι... ναι καλά καταλάβατε, αυτή η ψωνάρα - ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης ο νεότερος, ( γιατί τον Αρκά ) τον... ξεπέρασε από καιρό, να ταράξει τα νερά. Να γράψουμε λέει κάτι γι αυτόν(???)... Έβαλε και σέλα τώρα στο καλάμι που καβάλησε!!!. Κάτι δηλαδή σαν το " Iamwhatiam?" by Τάκης Ζαχαράτος (πέρασε και δεν ακούμπησε). Εγώ Μάκη μου αν κάτσω να γράψω για σένα, δεν φτάνουν ούτε ένα καλοκαίρι καρπούζια (ξέρεις εσύ), και άσε τώρα που σε έπιασαν τα... επετειακά σου τάχα μου. Εγώ θα πω, ότι μάλλον τα υπαρξιακά σου σε πιάσανε και ότι οι τύψεις άρχισαν να σε επισκέπτονται συχνά πυκνά τελευταία, για οοολα αυτά που έχεις γράψει για τον κοσμάκη. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα πάρε δώσε που άρχισες να έχεις το τελευταίο τρίμηνο με τους παπάδες και τις εκκλησίες. Ποιός;;; Εσύ, ο πρώτος ξάδερφος του "Έξω από δω". Αυτό που μένει είναι να σε δω κάτω από κανένα πετραχήλι να ξομολογιέσαι....

Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι η σάτιρα γεννήθηκε για να προβληματίζει και ίσως να διαμορφώνει και συνειδήσεις. Να σε οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα. Αυτή πιστεύω είναι και η τέχνη της. Αυτό την έκανε και μοναδική μέσα σε ό,τι μπορεί να λέγεται κωμωδία εντός του δράματος που βιώνει ο κάθε λαός...

Προσωπικά λοιπόν, σε ευχαριστώ πολύ Μάκη μου γι αυτό που μας προσφέρεις τα τελευταία χρόνια και σου εύχομαι πολλά πολλά καρπούζια και ό,τι καλύτερα για σένα και την... πένα σου!!!

006

ΕΦΗ ΜΠΑΝΤΗ, Ιδιοκτήτρια Σ.Ε. ΔΙΑΣ SECURITY

"Μούφα το καρπούζι" μια στήλη που ξεκίνησε δειλά δειλά όχι όμως λιγότερο καυστικά στο alexandriamou, με κύριο ένοχο το Μάκη Φιλιππόπουλο, έναν άνθρωπο ταλαντούχο με χιούμορ που το ξύλο το γλίτωσε μόνο από τύχη. Γιατί η αλήθεια είναι πικρή και εκθέτει όταν λέγεται! Έτερον εκάτερον όμως. Εκεί που όλοι φοβόντουσαν μην τους "πιάσει" στο στόμα τους άρχισαν να αποζητάνε να μπουν στη στήλη γιατί έτσι θ ανέβαιναν και οι μετοχές τους.

Και μπορώ να το παινευτώ ότι κι εμένα με έπιασε η "μπόρα" διότι και καθότι είμαι ενεργό μέλος αυτής της πόλης και είτε ως laracroft, είτε ως Βεατρίκη με τίμησε ιδιαίτερα στη στήλη του. Μάκη μου συνέχισε έτσι και χειροτέρα,weloveyouanyway!

007

ΚΙΚΗ ΓΛΥΚΟΥ, Γρ. Διοίκησης στην OlympiaElectronics

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!!! με νέα δροσερά σαν το καρπούζι αλλά και καυτά σαν την λάβα!!! Τι να πει κανείς για τον αξιαγάπητο και μοναδικό Μάκη Φιλιππόπουλο, που με το αστείρευτο χιούμορ του σχολιάζει εύστοχα τα «καλώς & και τα κακώς κείμενα» του Δήμου μας!!! Μάκη μου, το μοναδικό σου στυλ σε καθιέρωσε και εύχομαι πραγματικά να συνεχίσεις να παρουσιάζεις τις καταστάσεις και τα γεγονότα με τον τρόπο που γνωρίζεις καλά: αμερόληπτα και δίκαια αλλά και «με το γάντι», όπου χρειάζεται!!! Χρόνια πολλά σε εσένα και στο ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΙ!! Με υγεία πάνω από όλα και με ευ-διάθεση!!!

008

Α.Σ, Αναγνώστρια (από τις πιο φανατικές)

"Μασάει ο Μάκης τον Γιδά;....φτύνει και τα κουκούτσια...."...αυτή η φράση μου ήρθε όταν διάβασα το πρώτο άρθρο στο "Μούφα το Καρπούζι"... Ζώντας σε μια πόλη που την αγαπώ κι ας με παιδεύει, σε μια πόλη που νομίζω ότι τα είδα όλα και κάθε μέρα είτε η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε έρχεται κάτι καινούριο και λέω "όπα, μόνο στην Αλεξάνδρεια γίνονται αυτά", σε μια πόλη όπου είναι τιμή μου να είμαι Γιδιώτης και κατάρα να είμαι Αλεξανδρινός , χρειάζεται μια στήλη που να εξιστορεί τα δρώμενα καυστικά και με χιούμορ. ...Το "Μούφα το καρπούζι" πέρα από την πλάκα μας προβληματίζει.... προβληματίζει όποιον το διαβάζει, είτε τον αφορά ονομαστικά είτε όχι...ταυτόχρονα όμως σου δίνει μια τρελή ευχαρίστηση όταν διαβάζεις αυτά που δεν μπορείς εσύ να πεις και βλέπεις να τα λέει κάποιος άλλος... σαν το δάχτυλο στη μύτη ένα πράγμα....δε θες να το κάνεις σε κοινή θέα για να μην σε κρίνει κανείς όμως το γουστάρεις τρελά όταν γίνεται και καθαρίζεις...έτσι και με το καρπουζάκι μας....σπάνια κάποιοι κάνουν like (ενώ όλοι το διαβάζουν) διότι "τί θα πει ο κόσμος;"... λοιπόν εύχομαι τα 4 χρόνια να γίνουν 54....Μάκη να είσαι γερός και να γράφεις ότι σε φωτίζει ο Θεός...γιατί στην χώρα που δεν μας έφαγε η πολλή δημοκρατία αλλά η πολλή φιλοσοφία χρειαζόμαστε γλωσσοπλάστες κι όχι μυθοκλάστες...(αλήθεια τι δώρο γενεθλίων να κάνω σε ένα καρπούζι;....)   Α.Σ.

009

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ, Επιχειρηματίας

Λοιπόν Μάκη μου σε κακολογούν πολλοί συμπολίτες μας, το ξέρεις , λίγοι μπορούν να καταλάβουν το ιδιαίτερο χιούμορ σου,σε πολλούς δεν αρέσει όταν πιάνεις την πέννα σου αλλά ένα θα σου πω , σε διαβάζουν και μετά σε ξανά βρίζουν .... τώρα δυο είναι τα τινά, ήεσύ γράφεις μ@λ@κιες και σε βρίζουν ή αυτοί που σε βρίζουν είναι μ@λ@κες ....

010

Εγώ προσωπικά όπως και να έχει σε διάβαζα από την αρχή που δεν σε ήξερα αλλά εσύ με ήξερες ....και τώρα τα τελευταία χρόνια που με πλησίασες και γίναμε φιλαράκια (για τις χορηγίες τα lada και τα cayenne ) ξέρεις τι λέω , θα συνεχίσω να σε διαβάζω και να συνεργάζομαι μαζί σου !

011

Υγ. Για αυτούς που σε κακολογούν.

012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λαογράφος

"Αγαπητό μου καρπουζάκι : 4 χρόνια δημιουργικής γραφής και εποικοδομητικής κριτικής για όλα τα δρώμενα της πόλης και του Δήμου,χωρίς να αφήσεις κανέναν "παραπονεμένο" και κυρίως να μην θίξεις και προσβάλεις κανέναν. Αυτό θέλει τέχνη γραφής και μεγαλείο ψυχής! Καλή συνέχεια σε μια περίοδο που θα παίρνεις καθημερινά πολύ "τροφή" για τα σχόλιά σου, αλλά και έντονη κριτική για τις θέσεις σου. Σου εύχομαι φίλε μου να εξακολουθήσεις να ισορροπείς ανάμεσα στα Αριστοφανικά σου σχόλια και πειράγματα, που συνδέονται βέβαια αρμονικά με τον Ρουμλουκιώτικο αυτοσαρκασμό και στην έμφυτη αστική σου ευγένεια ".

013

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗ, Μέλος Θεατρικής Ομάδας

Λοιπόν !!! Πριν από 4 χρόνια περίπου, είδα την σελίδα που γράφει ο Μάκης ο καρπουζάκης!!!!.. Στην αρχή ψιλόαδιάφορη... στην πορεία όμως άρχισαν οι εκπλήξεις!!!!.. ''δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω'' που λεν και στο χωριό μου!!!! Βέβαια οφείλω να τονίσω ότι πάντα ότι γράφει το στολίζει με το αστείρευτο χιούμορ του και φυσικά αφήνει το δικό του τσαχπίνικο υπονοούμενο ... και όποιος κατάλαβε... κατάλαβε..... Τι συλλόγους, τι πολιτικούς, τι θεατρικές ΟΜΑΔΑΡΕΣ..... ''όλοι υπό την πέννα του''... Αχ Μακούλη, τώρα σε θέλω!!!! Που ασχολιέσαι με συλλόγους και θεατρικέςομάδες!!!!! Πουλάκι μου δεν θα σε αφήσω έτσι!!!! Θα έρχομαι στις πρόβες σου και τότε....... θα με παρακαλάς!!!!!!! Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στο ''μούφα το καρπούζι '' να τα εκατοστίσει ... και στο φίλο μου το Μάκη ''μείνε όπως είσαι, μην αλλάζεις τίποτα''. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κανείς!!!!!

 

014

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗ, Πρόεδρος Π.Σ. Καμποχωρίου

Η αλήθεια πολλές φορές ενοχλεί,όμως αρέσει σε πολλούς αρκεί να την λένε άλλοι.Ο Έλληνας από την φύση του, του αρέσει η σάτιρα αρκεί να μην θίγει τον ίδιο.Όμως το "Μούφα το καρπούζι " κατάφερε πολλές φορές να μας κάνει να γελάσουμε και να πει πράγματα που θα θέλαμε να πούμε κι εμείς.Εύχομαι να εξελιχτεί και να πάει πιο ψηλά και να καυτηριάζει με τη γνωστή πλέον σάτιρα του ακόμα πιο πολλά κακώς κείμενα του τόπου μας.!!!

015

ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Επιχειρηματίας, Δημοσιογράφος(Ιδιοκτήτρια alexandriamou.gr), Εμπνεύστρια και πάνω από όλα... νονά του "Καρπουζιού"

4 χρόνια για τη ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΣΤΗΛΗ του alexandriamou.gr ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ από το Μάκη Φιλιππόπουλο βασισμένη σε μια δική μου ιδέα...που προσπαθούσα πολιορκώντας...όχι την Τροία αλλά τον Μάκη Φιλιππόπουλο να ¨ενδώσει¨
ώστε να ξεκινήσει το εγχείρημα τουλάχιστον για ένα τρίμηνο...αφού μου έλεγε ότι δεν είναι αυτός για τέτοια πράγματα...τραβάτε με κι ας κλαίω δηλαδή...
Θυμάμαι ότι δεν υπήρχε επιχείρημα που να μην χρησιμοποίησα...¨Θα σε μάθουν όλοι στο Ρουμλούκι και όχι μόνο¨, ¨θα γίνεις ψυχοθεραπεία για πολλούς¨, ¨θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...αλλά αλλιώς¨΄, ¨θα γίνεις ο πιο αγαπητός για κάποιους και ο πιο μισητός για άλλους¨ και άλλα πολλά...Μέχρι που δέχθηκε... και αναπολώντας το ξεκίνημα μόνο γέλια μέχρι δακρύων έχω να θυμηθώ... φίλους αγαπημένους που σχολίαζαν τα πάντα και στιγμές αλησμόνητες και αγαπησιάρικες που όσο και να θέλεις δεν πρόκειται να τις ξεχάσεις ποτέ...   

Γνώριζα από την αρχή ότι θα σας άρεσε, αλλά ότι θα γινόταν η συνήθεια του Σαββάτου σας και θα είχε τόση απήχηση δεν μπορούσα πραγματικά να το φανταστώ!
Το ¨ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ¨ πήρε μια θέση στην καρδιά σας και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ γι΄ αυτό!
Το αγαπήσατε, το αγκαλιάσατε, το πολυδιαβάσατε, γελάσατε, προβληματιστήκατε, υποψιαστήκατε, αναρωτηθήκατε, μάθατε γεγονότα και καταστάσεις από άλλη ματιά..
Τίποτε όμως δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά χωρίς το ευρηματικό μυαλό, το αστείρευτο και καυστικό συνάμα χιούμορ και την πολύπλευρη, ευρηματική, πολυτάλαντη προσωπικότητα του αρθρογράφου του alexandriamou.gr!
Μάκη Φιλιππόπουλε, ευχαριστώ από καρδιάς για την συνεργασία μας και για τη φιλία μας!

Η σατιρική στήλη «ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ»  που αγαπήθηκε από όλους από τις πρώτες κιόλας μέρες που
κυκλοφόρησε κλείνει  4 χρόνια ¨πετάγματος¨ στον ελεύθερο και ανεξάρτητο ¨αέρα¨  του alexandriamou.gr.
Μια στήλη που άλλαξε την καθημερινότητα μας και κατάφερε, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να μας κάνει να χαμογελάσουμε και να προβληματιστούμε, ΑΠΗΧΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, σχολιάζει ότι συζητάτε με την παρέα σας ή με την οικογένειά σας, θίγει τα κακώς κείμενα, μεταφέρει τη δυσαρέσκεια του κόσμου και δεν κάνει προπαγάνδα για κανέναν...και ίσως να λέει και κάποια πράγματα που θα θέλατε και εσείς οι ίδιοι να πείτε αλλά....

Η αναγνώριση και η αναγνωσιμότητα της στήλης αποτελεί προσωπική μου δικαίωση και ως προς το πρόσωπο αλλά και ως προς την ιδέα...αφού συγκρούστηκα με πολλούς και ...¨υψηλά ιστάμενους¨ κατ΄ επανάληψη...και το γνωρίζουν καλά...
λόγω και των επερχόμενων εκλογών το Μούφα  ¨θα δροσίσει¨ μερικούς...την ώρα που πρέπει!!!

Χρόνια πολλά λοιπόν Μάκη μου...σατυρικά μεν... αληθινά και ευρηματικά δε...αφού Θεού θέλοντος και μόνο...πάντα θα χαμογελάμε...κόντρα σε όλους και σε όλα...ακόμη και όταν όλα πάνε στραβά...θα χαμογελάμε στραβά... αφού όλα δείχνουν ότι Πρώτα σε ΑΓΝΟΟΥΝ, μετά σε ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, μετά σε ΠΟΛΕΜΟΥΝ και μετά τους ΝΙΚΑΣ όπως έλεγε και ο Γκάντι!

 

 

 

 

 

Με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή  της οδικής κυκλοφορίας , την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΡΤΣΙΟΥΝΗΣ», την Κυριακή 25-11-2017, στη Μελίκη Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης παντός είδους οχημάτων από ώρα 09:30’ έως 13:00’, ως εξής :

α) Στην οδό Κεντρικής (Επ. Ο. Βέροιας – Κυψέλης), από τη συμβολή της με την οδό Παπαφλέσσα έως τη συμβολή της με την οδό Τσιπροπούλου,

β) Στην οδό Φιλίππου, από τη συμβολή της με την οδό Σωτήρη Περτσιούνη (Πρώην Κένεντι) έως τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής και

γ) Στην οδό Σμύρνης, από τη συμβολή της με την οδό Σωτήρη Περτσιούνη (Πρώην Κένεντι) έως τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής.

Κατηγορία Αστυνομικά

«Τέλος» στα βιβλιάρια υγείας από το νέο έτος βάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Οι συναρμόδιοι υπουργοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάργηση της έκδοσης ατομικού βιβλιαρίου Υγείας για υγειονομική περίθαλψη σε είδος και σε χρήμα στους ασφαλισμένους, συνταξιούχους και στα μέλη της οικογένειας τους από 1η Φλεβάρη 2019.

Πλέον, η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας στους δικαιούχους προκειμένου να καλύπτονται για παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και για παροχές σε χρήμα από τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης και Λοιπών Παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται  μέσω του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους οι οποίοι λαμβάνουν, από τα Φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Φάρμακα Υψηλού Κόστους προβλέπεται η διατήρηση με μέριμνα του ΕΟΠΥΥ βιβλιαρίων για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετική με την παροχή αυτή.

healthview.gr

Κατηγορία Υγεία

Tην στιγμή που είναι ήδη γνωστό από το καλοκαίρι πως από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα είναι υποχρεωτικός για όλους, εντούτοις, πολλοί πολίτες ακόμη δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας, οικογενειακοί γιατροί μπορούν να είναι οι γιατροί κλάδου ιατρών ΕΣΥ που υπηρετούν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις ΤοΜΥ, στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπές δημόσιες μονάδες ΠΦΥ. Επίσης, γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης. Ως οικογενειακοί γιατροί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ορίζονται γιατροί ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας για τον ενήλικο πληθυσμό και παιδίατροι για τον παιδικό πληθυσμό».

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που δε θα εγγραφούν στο σύστημα χάνουν τη δυνατότητα προληπτικού ελέγχου, χωρίς βέβαια να αποκλείονται από το σύστημα Υγείας. Το βασικότερο είναι δε, ότι χρόνια νοσήματα όπως οι καρδιοπάθειες ο οικογενειακός γιατρός δίνει ετήσια παραπομπή και από εκεί τους παρακολουθεί ο ειδικός γιατρός που έχουν επιλέξει, με ευθύνη του οποίου θα ενημερώνεται το ηλεκτρονικό πλέον ιατρικό ιστορικό (φάκελος) του ασθενούς.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υποχρεωτική εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ακόμη, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο σύστημα εδώ.

Κατηγορία Υγεία
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 13:00

Έρχονται αυξήσεις σε τσιγάρα και καπνό

Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις βρίσκονται οι καπνιστές καθώς οι καπνοβιομηχανίες προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε αυξήσεις κατά 0,10 ευρώ στην τιμή του πακέτου τσιγάρων και κατά 0,20 ευρώ στην τιμή του πακέτου καπνού, γεγονός που ήδη διαπιστώνουν οι καταναλωτές.

Η αύξηση της τιμής από τις καπνοβιομηχανίες κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αύξησης του φόρου που επιβλήθηκε στα προϊόντα καπνού το προηγούμενο διάστημα.

Τα τσιγάρα αποτελούν πλέον το πιο φορολογημένο προϊόν στη χώρα – ξεπερνώντας ακόμη και τη βενζίνη-, καθώς ο φόρος φθάνει το 90% της λιανικής τιμή.

Ειδικότερα όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου για κάθε ένα ευρώ, λοιπόν, που πληρώνει ένας καταναλωτής, τα 90 λεπτά πηγαίνουν στο κράτος (ΕΦΚ και ΦΠΑ) και μόλις 10 λεπτά σ’ όλη την εφοδιαστική αλυσίδα (καλλιεργητές, μεταποιητές, βιομηχανίες, διανομείς, λιανέμποροι).

dikaiologitika.gr

 

 

 

 

Κατηγορία Οικονομία

Δεύτερη ευκαιρία να ανοίξουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους ή τα μπλοκάκια τους, θα έχουν ελεύθεροι επαγγελματίες-οφειλέτες του ΕΦΚΑ, μέσω των προγραμμάτων επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα θα λειτουργούν ως χρηματοδοτικό εργαλείο για τους επαγγελματίες και όσοι εντάσσονται σ’ αυτά, θα αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα. Η τελευταία θα είναι «ενεργή», καθ΄ ό η την διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
 
Για την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να πληρούν την εξής απαράβατη προϋπόθεση: να πληρώνουν κανονικά τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ενώ όσοι ενταχθούν τελικώς στα προγράμματα θα μπορούν να ρυθμίσουν και τις παλαιότερες οφειλές τους.

Η παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας σ’ όσους ελεύθερους επαγγελματίες εντάσσονται στα προγράμματα επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας από τον ΟΑΕΔ, προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες και εμπεριέχεται στο ν/σ για τη μείωση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Κατηγορία Γενικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 24.11.2018

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(11η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΠΛΑΤΕΟΣ 15.00 ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Διαιτησία: ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ -ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ 

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ 15.00 ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ - ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
Διαιτησία: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΓΑΒΡΑΣ -ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 

ΜΑΡΙΝΑΣ 15.00 ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΜΑΛΟΥΤΑΣ -ΔΕΒΕΤΖΙΔΗΣ -ΒΑΛΚΑΝΟΣ 

ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ 15.00 Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
Διαιτησία: ΠΑΥΛΙΔΗΣ -ΤΡΑΝΤΟΣ -ΜΟΥΣΕΝΙΚΑΣ 

ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ 15.00 ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ
Διαιτησία: ΠΑΡΑΣΙΟΥ -ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ -ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ 

ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ 15.00 ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
Διαιτησία: ΜΕΛΤΖΑΝΙΔΗΣ -ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ -ΑΡΓΥΡΙΟΥ 

ΚΛΕΙΔΙΟΥ 15.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ - ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ
Διαιτησία: ΠΙΤΟΣ -ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ -ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ 

ΜΕΛΙΚΗΣ 15.00 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Διαιτησία: ΛΑΖΑΡΟΥ -ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ -ΜΠΑΚΑΛΗΣ 





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 25.11.2018

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(η αγωνιστική)
-----------------------------------------

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(7η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΣΧΟΙΝΑ 15.00 ΑΕ ΣΧΟΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Διαιτησία: ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ -ΠΙΤΟΣ -ΓΚΟΓΚΟΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ 15.00 ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ - Ολυμπιακος Λουτρου
Διαιτησία: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΤΡΑΝΤΟΣ -ΑΣΒΕΣΤΑΡΑΣ 

ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΩΝ 15.00 ΠΑΟ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ - ΔΟΞΑ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ
Διαιτησία: ΤΡΕΒΛΑΣ -ΛΑΖΑΡΟΥ -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ.

ΔΙΑΒΑΤΟΥ 15.00 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ - ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΝΗΣΕΛΙΟΥ
Διαιτησία: ΓΑΒΡΑΣ -ΑΡΓΥΡΙΟΥ -ΜΟΥΣΕΝΙΚΑΣ 

ΣΤΑΥΡΟΥ 15.00 ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΑΕΚ Καμποχωρίου
Διαιτησία: ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ-ΚΙΡΜΑΝΙΔΗΣ 




Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ(3η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ 10.30 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΟ ΣΥΚΙΑΣ
Διαιτησία: ΤΡΕΒΛΑΣ -ΓΚΟΓΚΑΣ -ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

ΚΥΨΕΛΗΣ 10.30 ΔΟΞΑ ΚΥΨΕΛΗΣ - ΑΕ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ
Διαιτησία: ΜΠΑΚΑΛΗΣ -ΤΟΤΣΚΑΣ -ΠΕΤΡΟΥ 

ΠΛΑΤΑΝΟΥ 10.30 ΑΘΛ.ΑΚΑΔ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ
Διαιτησία: ΤΡΑΝΤΟΣ -ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ -ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ 


Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(8η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΡΑΧΙΑΣ 15.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΑΧΗΣ - ΑΣ Γιαννακοχωριου
Διαιτησία: ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ -ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ -ΤΟΤΣΚΑΣ 

Ν.ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ 15.00 ΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΕΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ
Διαιτησία: ΠΑΥΛΙΔΗΣ -ΓΚΟΓΚΑΣ -ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ 

ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ 15.00 ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ 15.00 ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ - ΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Διαιτησία: ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ -ΜΠΑΚΑΛΗΣ -ΠΕΤΡΟΥ 

ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 15.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
Διαιτησία: ΜΕΛΤΖΑΝΙΔΗΣ -ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ -ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 


Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(3η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΜΕΣΗΣ 10.30 ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ - ΑΤΛΑΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ
Διαιτησία: ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ -ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ-ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΠΟΥΛΑΣ 10.30 Παλασιδειος Ακαδημια - Φιλιππος Π.Νερων
Διαιτησία: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ-ΠΟΖΙΑΔΗΣ 

ΤΡΙΛΟΦΟΥ 10.30 Ερμης Τριλοφου - ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΔΕΒΕΤΖΙΔΗΣ -ΚΙΡΜΑΝΙΔΗΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ

Κατηγορία Αθλητικά

•ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ(τμήματα Κ6,Κ8,Κ10,Κ12)
Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ακαδημιών ο Αστέρας υποδέχεται το Μακροχώρι στο Νησί με ώρα έναρξης αγώνων στις 10:30.Οι αθλητές καλούνται να βρίσκονται στο γήπεδο μισή ώρα πριν την έναρξη των παιχνιδιών.

•ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ(τμήμα Κ16)
Ρεπό για το εφηβικό τμήμα καθώς η πιθανή αποχώρηση του Μακεδόνα Βέροιας φαίνεται να είναι πλέον οριστική.

•ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ(τμήμα Κ14)
Για την 6η αγωνιστική του Παιδικού πρωταθλήματος ο Αστέρας αγωνίζεται με την Νίκη Αγκαθιάς στις 11:00.Η έδρα θα γίνει γνωστή τις επόμενες ώρες

Κατηγορία Αθλητικά

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κλειδιού Χαράλαμπος Τσολάκης ως πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Βορείου Ελλάδος θα συντονίσει την εσπερίδα με τίτλο «Οι Νοσοκομειακές Βιβλιοθήκες και ο ρόλος τους»που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 23 Νοεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΕΤ)

23 Νοεμβρίου 2018, Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ

«Οι Νοσοκομειακές Βιβλιοθήκες και ο ρόλος τους»

• 19:00μμ – 19:20μμ:
Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Βορείου Ελλάδος, Ελένη Σεμερτζίδου, Δρ. Λογοτεχνίας, Βιβλιοθηκονόμου της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του Παν. Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».
Τίτλος Ομιλίας: «Νοσοκομειακές Βιβλιοθήκες και ο ρόλος τους».

• 19:20μμ – 19:35μμ:
Χαιρετισμός από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Παν. Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», Χαράλαμπο Καρβούνη, Καθηγητή Καρδιολογίας και Διευθυντή της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής «ΑΧΕΠΑ».

• 19:35μμ – 19:50μμ:
Χαιρετισμός από την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Παν. Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», Χριστίνα Δημόνη, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου «ΑΧΕΠΑ».

• 19:50μμ – 20:05μμ:
Χαιρετισμός και Παρουσίαση της IFLA και του Συνεδρίου WLIC 2019 από την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, Αλεξάνδρα Παπάζογλου, Διευθύντρια των Βιβλιοθηκών του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών - Κολλέγιο Ψυχικού) και Συμπρόεδρο στην Εθνική Επιτροπή για την υλοποίηση του 85ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκονομικών Ενώσεων και Ιδρυμάτων, στην Αθήνα (co-chair του IFLA WLIC Athens 2019).

• 20:05μμ – 20:20μμ:

Τίτλος Ομιλίας: «Ο ρόλος των Νοσοκομειακών Βιβλιοθηκών στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Τομέα Υγείας: Διεθνείς Πρακτικές».
Ευαγγελία Λάππα, Phd, MSc Econ, Προϊσταμένη Ιατρικής Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΚΑΤ».

• 20:20μμ- 20:35μμ:
Τίτλος Ομιλίας: «Νοσοκομειακή Βιβλιοθήκη: Το κύτταρο του Νοσοκομείου».
Βαλεντίνη Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη Επιστημονικής Βιβλιοθήκης Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», Τακτικό μέλος του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Βορείου Ελλάδος.

• 20:35μμ – 20:50μμ:
Χαιρετισμός από τον Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Α-ΤΕΙΘ, Γιώργο Χριστοδούλου, Τακτικό μέλος του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Βορείου Ελλάδος.

• 20:50μμ – 21:05μμ:

Τίτλος Ομιλίας: «Οργάνωση Βιβλιοθήκης Ασθενών και Συνοδών, κατά το παράδειγμα της Λαϊκής Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Παν. Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ».

Μαρία Γεωργαλά, Φοιτήτρια του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Α-ΤΕΙΘ, Δόκιμο μέλος του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Βορείου Ελλάδος.

• 21:05μμ:

Κλείσιμο της Εσπερίδας από τον Συντονιστή και Τακτικό μέλος του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Βορείου Ελλάδος, Χαράλαμπο Τσολάκη, καθώς και Απονομή Τιμητικής Πλακέτας στην πρώην Υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμο της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του Παν. Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», Μάρθα Δημητρίου, για την προσφορά της στην οργάνωση και λειτουργία των Νοσοκομειακών Βιβλιοθηκών της Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει μπουφές στο ισόγειο του Κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ).
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΕΤ).

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

 
Κατηγορία Γενικά

Ξεκινά την Παρασκευή 23/11/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3/12/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, για 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 12 μηνών, στο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της δυσκολίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, καθώς και την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες (brain drain), προς αναζήτηση εργασίας

Δικαίωμα αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών (εφεξής ωφελούμενοι/ες), οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι ωφελούμενοι πρέπει:

• να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ήτοι 3/12/2018)
• να έχουν συμπληρώσει έως και το 29ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 30ο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ήτοι 3/12/2018).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Για τη διευκόλυνσή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ επιλέγοντας το πεδίο Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- Οδηγίες Πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ) μέχρι και τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι:

α) κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.

Οι τίτλοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών προσκομίζονται στο ΚΠΑ2 του εγγεγραμμένου ανέργου, έως και τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.

β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κοινοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του Οργανισμού.

Επισημαίνεται ότι, τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) χρειάζεται να προσκομίσουν γνωμάτευση ΚΕΠΑ του Ν. 3863/15.07.2010 σε ισχύ, με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο θα πρέπει να είναι 50% και άνω, έως και τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα. Δεν γίνεται δεκτή Απόφαση στην οποία αναφέρεται, ότι το άτομο με αναπηρία δεν είναι ικανό για κάθε βιοποριστική εργασία.

Στην περίπτωση που η γνωμάτευση ΚΕΠΑ έχει λήξει και έχει παρέλθει τρίμηνο από τη λήξη ισχύος της και δεν έχει υποβληθεί αίτηση για νέα γνωμάτευση ή αίτηση επανεξέτασης στην αρμόδια Επιτροπή, οι ωφελούμενοι δεν θα μοριοδοτούνται με το κριτήριο «Αναπηρία ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 50% ΚΑΙ ΑΝΩ».

Οι ωφελούμενοι άνεργοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα κριτήρια κατάταξης:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες
2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου)
3. Διδακτορικός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου)
4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό
5. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
6. Ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ και οι πληροφορίες αντλούνται αυτεπάγγελτα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας