alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χορός αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα δεξιώσεων Κτήμα Αφροδίτη το οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες πλημμύρισαν από χαρά, χαμόγελο, εκπλήξεις, και συγκίνηση.

Η αποφοίτηση αποτελεί για τους μαθητές το επιστέγασμα και τη δικαίωση των προσπαθειών που έκαναν στην διάρκεια της μαθητικής τους ζωής. Η κορυφαία αυτή στιγμή της σχολικής ζωής γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα. Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των αποφοίτων.

Γονείς και εκπαιδευτικοί –συνεπείς συμπαραστάτες των παιδιών όλα αυτά τα χρόνια- συμμετείχαν σε αυτή τη χαρούμενη και συγκινητική βραδιά. Εξαιρετικό το μουσικοχορευτικό δρώμενο που στήθηκε από τους μαθητές του σχολείου  σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού "Αρμονία της Κίνησης" της Αννέτας και της Βάσως Λακασά, οι οποίοι κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους και να αποσπάσουν το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικά πρόσωπα καθώς και πλήθος κόσμου. Η βραδιά είχε τα πάντα...κέφι, τραγούδι, χορό, δρώμενα, ήταν πραγματικά ένας χορός αποφοίτησης...πολλών αστέρων!!!

Δείτε στιγμιότυπα:

-Μεγάλο μυθιστόρημα φαίνεται πως θα γίνει το σήριαλ των δημοτικών εκλογών στους δήμους του νομού μας, αφού ξεκίνησαν τουλάχιστον κάνα δύο-τρεις μήνες πιο μπροστά από τις περιφερειακές

Ο Λ.ΟΝ.Α.Π. αποφάσισε με το ετήσιο ημερολόγιο του 2019, που ήδη κυκλοφορεί, να μας δώσει μια μικρή αναφορά στην ντόπια ανδρική φορεσιά του τόπου μας! Σε μια καλαίσθητη έκδοση και με όσο φωτογραφικό υλικό

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου η Τοπική Κοινότητα Κορυφής πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκδήλωση με θέμα “Κορυφή 1918 – 2018” 100 χρόνια Κοινότητα στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Στη κατάμεστη αίθουσα ο πρόεδρος του χωριού Σάκης Γιοβάνοπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας την μεγάλη επιθυμία του για τη διοργάνωση αυτής ης εκδήλωσης αφού δήλωσε περήφανος για το χωριό του λέγοντας : «Η Κορυφή θεωρείται ένα από τα κορυφαία χωριά του Ρουμλουκιού» και με αυτή τη δράση θέλησε να επιδείξει αυτή τη σημαντικότητα ενθαρρύνοντας κι άλλους να μιμηθούν το παράδειγμα του ώστε να προκύψουν στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσεις.

Έπειτα ο ιερέας του Κλειδίου Ματθαίος Ψωμάς πήρε τον λόγο παροτρύνοντας το δήμαρχο της Αλεξάνδρειας να γίνουν κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις, στη συνέχεια ο κ. Γκυρίνης μίλησε για την αγάπη που έχουν οι κάτοικοι προς το χωριό τους και τον πρωτεύοντα λόγο που έχει η Κορυφή στο Ρουμλούκι: «Τα παιδιά της Κορυφής προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην ανάπτυξη του χωριού αλλά και στον ευρύτερο Μακεδονικό Κάμπο» ενώ τόνισε πως είναι ένα χωριό που τηρεί την ιστορία και τον πολιτισμό.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Ημαθίας Χρήστος Αντωνίου.

Ο ιστορικός και ερευνητής Γρηγόρης Γιοβανόπουλος επιμελήθηκε την παρουσίαση της εκδήλωσης ξεκινώντας με τη δημιουργία του Ρουμλουκιού και τον ορισμό ενώ συνέχισε με κάποιες ιστορικές αναφορές του χωριού που έγιναν από ερευνητές αλλά και σε επίσημα έγγραφα ανά την πάροδο του χρόνου. Ανέφερε ενδιαφέροντα γεγονότα για την ίδρυση του χωριού και τους κατοίκους, για τις απογραφές και το διαχωρισμό που έγινε από άλλα χωριά ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Κορυφή κάποτε ανήκε στο νομό Θεσσαλονίκης.

Έπειτα παρουσιάστηκαν διάφορες φωτογραφίες του χωριού καθώς έγινε αναφορά και στην παλαιά εκκλησιά αλλά και στην ανακαίνισή της. Εκτέθηκαν κάποια έγγραφα παραπόνων προς τον Μητροπολίτη από τους κατοίκους με Οθωμανική σφραγίδα. Αναφέρθηκε επίσης και στους Κορυφιώτες Μακεδονομάχους και τον ρόλο τους στην ιστορία.

Συνεχίζοντας ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του Ρουμλουκιού. Ο κόσμος αναπόλησε τα παιδικά του χρόνια αντικρίζοντας φωτογραφίες του δημοτικού σχολείου και κλείνοντας οι θεατές καταχειροκρότησαν την όλη προσπάθεια που ξετύλιξε  την ιστορία και τα κατορθώματα της Κορυφής ανά τους αιώνες.

Δείτε στιγμιότυπα

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας