alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

Στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού στα πλαίσια έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10-12- 2018, έμπροσθεν του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, η Αστυνομική Διεύθυνση αποφάσισε:

Τη Δευτέρα 10-12-2018, κατά τις ώρες 11:00΄ έως 23:00΄:

α) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης, παντός είδους οχημάτων, στην οδό Δ. Βετσοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Ταγματάρχου Γεωργούλη έως τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους και

β) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, ως εξής:

 στην οδό Ναούσης, από τη συμβολή της με την οδό Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την οδό Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου

Κατηγορία Αστυνομικά

Τα Χριστούγεννα κατέφθασαν και στο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων! Οι μικροί φίλοι του Συλλόγου δημιούργησαν μια εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγεννων, στολιζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μεταδίδοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία για το νέο έτος, 2019!

Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!

Χριστούγεννα σημαίνουν , χριστουγεννιάτικο δέντρο και φως. Ο Δήμος Βέροιας και η ΚΕΠΑ δίνουν τον τόνο της γιορτής στην πόλη, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00μ.μ. στην Πλατεία Εληάς .

Πρόγραμμα

Ώρα 19.00 Υπερθέαμα! Ξυλοπόδαροι-Φωτιές-Ξιφομαχίες στο Καράβι των Ξωτικών.

Ώρα 19.45 Ο Δήμαρχος Βέροιας , Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης ,θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου. Συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου , υπό τη Δ/νση του Βαλάντη Κυριακίδη.

20.00 συναυλία «Αστέρι κι ευχή»

ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ – ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ

Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και η ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά θα στροβιλίσουν τη νύχτα μας. Τραγούδια και μελωδίες σε ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης. Σαν τις νύχτες τις καλοκαιρινές στο σινεμά της γειτονιάς όταν γέμιζε η σκηνή εικόνες, ήχους και χρώματα που έγιναν η συντροφιά στα όνειρά μας.

Μια συνεργασία με γυναικεία ματιά, ευαισθησία και διάθεση, όπου η κάθε μια δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα. Ένας μαγικός χορός πλημμυρισμένος από υπέροχες μουσικές και μοναδικές ερμηνείες.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει τις πιο αγαπημένες συνθέσεις της. Από το “Αστέρι κι η ευχή”, τις “Μικρές ιστορίες”, την “Πολίτικη Κουζίνα”, το “Babam ve Oglum”, το “Βirlesen Gonuller” που μας ταξιδεύει στο μακρινο Καζακσταν, στη Ρωσία και στην Κωσταντινούπολη, τον “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, τον “Νοτιά” και φυσικά το πρόσφατο “1968” του Τάσου Μπουλμέτη.

Η Έλλη Πασπαλά ερμηνεύει με το δικό της μοναδικό τρόπο τα παλιότερα αλλά και τα νέα τραγούδια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Αγαπημένη ερμηνεύτρια μεγάλων συνθετών άλλοτε απογειώνει και μας παρασύρει και άλλοτε καθηλώνει και μας συγκινεί με την ερμηνεία της.

Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την πιο όμορφη γιορτή , συντροφιά με ζεστό κρασί (Gluhwein) και όμορφους ήχους . Εμείς , τα αστέρια και οι ευχές μας! Σας περιμένουμε!

Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του ταξιδεύουν φέτος στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια και υπόσχονται να μοιράσουν χιλιάδες γλυκίσματα και αμέτρητα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους στην Γιορτή Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής που διοργανώνει η Π.Ε. Ημαθίας!

Ζεστή σοκολάτα, μπισκότα, λουκουμάδες, ντόνατς, πυροτεχνήματα, παιχνίδια, κατασκευές, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, face painting και ένα φαντασμαγορικό σόου θα γλυκάνουν τις καρδιές όλων μας σε δύο μοναδικά διήμερα!

«Καλώ όλους τους Ημαθιώτες να συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή που έγινε πια θεσμός χάρη στην συμμετοχή χιλιάδων μικρών και μεγάλων…παιδιών. Με τη συνδρομή του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, του Δήμου Αλεξάνδρειας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας, πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε φέτος τη γιορτή στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, δίνοντας τη δυνατότητα και στους πολίτες των δύο αυτών δήμων της Περιφερειακής μας ενότητας να συμμετέχουν! » τονίζει σε μήνυμα του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ:

Παρασκευή 7/12 (ώρα 18.00)

- Καλωσόρισμα Χριστουγέννων από την Φιλαρμονική Εταιρία Νάουσας

- Χαιρετισμοί από Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας και Δήμαρχο Ηρωικής Πόλης Νάουσας

- Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

- «Fire Show»

- Xορευτική παράσταση από το τμήμα Hip Hop της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

- Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ξωτικών»

- Παιχνίδια με ξυλοπόδαρους, ζογκλερικά κ.α.

- «Glow in the Dark Show»

Σάββατο 8/12 (ώρα 18.00)

- Χριστουγεννιάτικη παράσταση “Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ξωτικών”

- Εργαστήρι τεχνών του τσίρκο για παιδιά και γονείς

- Παιχνίδια με ξυλοπόδαρους, ζογκλερικά κ.α.

- Glow in the Dark Show

- Fire Show

- Christmas Party με DJ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ:

Παρασκευή 14/12 (ώρα 18.00)

- Καλωσόρισμα Χριστουγέννων από την Φιλαρμονική Δήμου Αλεξάνδρειας

- Χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας και Δήμαρχο Αλεξάνδρειας

- «Fire Show»

- Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ξωτικών»

- Παιχνίδια με ξυλοπόδαρους, ζογκλερικά κ.α.

- «Glow in the Dark Show»

Σάββατο 15/12 (ώρα 18.00)

- Mr. & Mrs. Bubble «Bubble Show»

- Παιχνίδια με ξυλοπόδαρους, ζογκλερικά κ.α.

- «Εργαστήρι τεχνών του τσίρκο για παιδιά και γονείς»

- «Glow in the Dark»

- «Fire Show»

- Christmas Party με DJ

Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης και στις δύο πόλεις θα λειτουργούν:

-To Σπίτι του Αι Βασίλη με τα ξωτικά του

-Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής

-Ζωγραφική Προσώπου

-Εργαστήρι Χειροτεχνιών

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης βράβευσης ήταν η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί (από 45 σχολεία) από όλη την Ελλάδα, που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Το ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής συμμετείχε στον διαγωνισμό στην κατηγορία project και κατάφερε να κερδίσει το 2ο βραβείο στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Τη δημιουργία 1.500 νέων μόνιμων θέσεων στους δήμους, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Χαρίτσης εξήγγειλε την πρόσληψη των 1.500 μόνιμων υπαλλήλων, κυρίως επιστημονικού προσωπικού στους δήμους της χώρας, μέσα στην επόμενη τριετία, ώστε να ενισχυθούν συγκεκριμένες υπηρεσίες.  «Oλοκληρώσαμε την προηγούμενη βδομάδα τις σχετικές διαδικασίες με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ένα νέο τριετές πρόγραμμα 1500 προσλήψεων στους ΟΤΑ, ξεκινώντας από τις αρχές 2019. Προτεραιότητα είναι η κάλυψη των αναγκών σε επιστημονικό προσωπικό», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός εσωτερικών τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να ξεκινήσει προγραμματισμός για την σταδιακή πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στους δήμους.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν θα είναι βάσει των αιτήσεων των δήμων. Μάλιστα ο κ. Χαριτσης κάλεσε τους δημάρχους να συνεργαστούν για την υλοποίηση των προσλήψεων.

Επίσης ο Αλ. Χαρίτσης, τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη είτε πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα προκηρύξεις επίσης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε δήμους και χαρακτηριστικά ανέφερε:

— 3.257 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

— 118 μόνιμους υπαλλήλους σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους

— 757 μόνιμες θέσεις σε δήμους της χώρας για την κάλυψη θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες

Σημεία της ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

 Ομιλία στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος απηύθυνε σήμερα, 3 Δεκεμβρίου 2018, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη και συστηματική προσπάθεια της Κυβέρνησης, σε στενή συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε πόρους, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, που δημιούργησαν τα μνημόνια και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους ΟΤΑ.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ενίσχυση της Τ.Α, υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, υλοποιείται ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα, με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τον τερματισμό της εργασιακής   ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων.

πηγή: aftodioikisi.gr

Κατηγορία Γενικά

Με διάθεση να προσφέρουν λίγη χαρά και αισιοδοξία, μέλη του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες στον οργανωμένο χώρο φιλοξενίας, στο δημοτικό διαμέρισμα Αγ. Βαρβάρα. 


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην στρατοπέδου με τις ζωγραφιές των μικρών παιδιών να στολίζουν τους τοίχους, αποτυπώνοντας το δράμα των ξεριζωμένων από την πατρίδα τους προσφύγων, οι κυρίες του Συλλόγου «ΕΡΑΣΜΟΣ» υποδέχθηκαν γυναίκες και μικρά παιδιά, στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.


Η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου Ολυμπία Λαζαρίδου, με την βοήθεια μεταφραστή, αναφέρθηκε επιγραμματικά στους σκοπούς του Έρασμου, που ενθαρρύνει και προστατεύει γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί βία, ώστε να σπάσουν την σιωπή τους και να αποδράσουν από το κακοποιητικό περιβάλλον. Επιστρατεύοντας τη διεθνή γλώσσα των ήχων η μουσική τριάδα, Κατερίνα Σωτηρίου αρμόνιο- τραγούδι, Κωστής Χαλάτσης κιθάρα- τραγούδι και  Δημήτρης  Κύρτσος μπουζούκι, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που μητέρες μαζί με τα παιδιά τους σηκώθηκαν να χορέψουν προσπαθώντας να μιμηθούν τα βήματα παραδοσιακών  ελληνικών χορών. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενου πρόσφυγες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εδέσματα που πρόσφεραν χορηγοί και άλλα που παρασκεύασαν μέλη και φίλες του Έρασμου. 


Τα χαμόγελα περίσσευαν στα χείλη των μικρών παιδιών, όταν τους προσφέρθηκαν παιχνίδια και γλυκίσματα. 
Ήταν άλλη μία δράση του Συλλόγου «ΈΡΑΣΜΟΣ» που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των δύο λαών είναι εφικτή.

Κατηγορία Γενικά

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας με πρωτοβουλία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρειας τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις κινήσεις του κόμματος στις επερχόμενες Περιφερειακές και Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, τη συνάντηση συντόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αλεξάνδρειας κ. ΝίκοςΤάκης ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παναγιώτης Παλπάνας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας κ. Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης,  και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής Ημαθίας Ν.Δ. κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν πολιτικά και δημοτικά πρόσωπα του δήμου Αλεξάνδρειας καθώς και απλοί πολίτες.

Δείτε στιγμιότυπα:

 

 

 

Συνελήφθη χθες (3 Δεκεμβρίου 2018) το μεσημέρι στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 33χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Θεσσαλονίκης, για απάτη και πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Κατηγορία Αστυνομικά

Τις αλλαγές που θα προωθήσει το επόμενο διάστημα στην πολιτική φαρμάκου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε με λεπτομέρεια στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας (ΣΦΕΕ-ΠΕΦ-PIF) και στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης τις τελικές του αποφάσεις σχετικά με τη νέα φαρμακευτική πολιτική που θα εφαρμοσθεί από το νέο έτος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής».
Η τιμολόγηση

Με βάση τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας, αλλάζει ο τρόπος που θα καθορίζονται οι τιμές στα φάρμακα. Ως βάση αναφοράς ορίζεται ο μέσος όρος από τις δύο χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης (αντί για τις τρεις χαμηλότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύουν σήμερα).

Τα γενόσημα τιμολογούνται/ανατιμολογούνται στο 65% της τιμής του off patent (φάρμακα που έχουν χάσει την πατέντα τους) και μέχρι το κατώτατο όριο του κόστους ημερήσιας θεραπείας, ενώ μέχρι σήμερα πρακτικά δεν υπήρχε όριο στην συνεχή απομείωση τιμής. Τα βιο-ομοειδή τιμολογούνται/ανατιμολογούνται με βάση τις δύο χαμηλότερες τιμές της ευρωζώνης.

Όσα on patent /off patent είναι πάνω από το μέσο όρο των δύο χαμηλότερων της Ευρωζώνης, μειώνονται σταδιακά (μέχρι 10% το χρόνο) και μέχρι τις δύο χαμηλότερες, γεγονός που ευνοεί τους ασθενείς αφού θα καταβάλουν μικρότερη συμμετοχή. Όσα on/off patent φάρμακα είναι κάτω από τη χαμηλότερη τιμή της Ευρωζώνης, θα αυξηθούν σταδιακά (μέχρι 10% το χρόνο) και μέχρι τη χαμηλότερη τιμή της Ευρωζώνης.

Μέσα στις αλλαγές προβλέπεται και η σταδιακή απομείωση του +25% rebate (υποχρεωτική έκπτωση) για τα νέα φάρμακα που εισάγονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, με αρχή από το 2019 με 5% και μετά 4%, 3%, 2%, 1% για τα επόμενα πέντε χρόνια.

πηγή: dikaiologitika.gr

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας