alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018
Παρακαλούνται οι παραγωγοί των οποίων τα αγροτεμάχια (ΜΗΔΙΚΗ και ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ) υπέστησαν ζημία από την ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ και το ΧΑΛΑΖΙ της 3ης Ιουνίου 2018, να υποβάλλουν δήλωση ζημίας στους κάτωθι Ανταποκριτές ΕΛΓΑ της Δ.Κ. Αλεξάνδρειας,  έως 18-06-2018:
 
1. ΚΙΡΤΙΚΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
2. ΛΑΧΑΝΗ ΟΛΓΑ
3. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
Κατηγορία Αγροτικά

Συνελήφθησαν χθες (3 Ιουνίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 40 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία και κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας .

Κατηγορία Αστυνομικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του συλλόγου Α.Σ. Φιλίπου Αλεξάνδρειας στο Kinder Games το Σάββατο 2 Ιούνιου όπου οι μικροί αθλητές του συλλόγου αποκομισαν σημαντικές εμπειρίες.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στους αγώνες Taw Kwon DO:

Μπαρούτας Κύριλλος
Καραγκούνης Χρήστος
Τσιλιοπουλος Αλέξανδρος
Τσιλιοπουλος Παναγιώτα
Πέτσας Γιώργος
Μιχαηλίδου Αριάδνη
Κιτσικιδης Σπύρος
Ματρακας Παναγιώτης
Μιχαλόπουλος Γιώργος

 

Κατηγορία Αθλητικά

Σημαντικές αλλαγές στις διατάξεις του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για την αδήλωτη εργασία από το υπουργείο Εργασίας, προβλέπονται για το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα στο άρθρο 34 με τον τίτλο «Επίδομα ανεργίας συμμετεχόντων σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης», οι  εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν στα προγράμματα παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ο χρόνος εκπαίδευσής τους ή επαγγελματικής κατάρτισής τους μετράται ως χρόνος ανεργίας εφόσον:

α) είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τουλάχιστον για τέσσερις (4) μήνες κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την έναρξη του προγράμματος,

β) δηλώσουν τα στοιχεία του προγράμματος αυτού στον ΟΑΕΔ το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών μετά την πρώτη ανανέωση του δελτίου ανεργίας από την έναρξη του προγράμματος ή κατά την πρώτη μετά την έναρξη του προγράμματος αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2, και

γ) έχουν παρέλθει τουλάχιστον δύο (2) ημερολογιακά έτη από το πέρας τυχόν προηγούμενης συμμετοχής τους σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους ή της επαγγελματικής κατάρτισής τους, έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους λοιπούς εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.»

Επίσης, όσοι μέχρι την έναρξη διαγράφηκαν από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, είτε επειδή δεν πληρούσαν την προϋπόθεση, ότι θα έπρεπε να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων τουλάχιστον επί τετράμηνο πριν από την υπαγωγή τους στο ως άνω πρόγραμμα, αλλά και να δηλώσουν τα στοιχεία του προγράμματος αυτού στον Ο.Α.Ε.Δ. πριν από την έναρξή του, μπορούν να υποβάλουν εντός ενενήντα (90) ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, αίτηση επανεγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΔ, για την αποκατάσταση της συνέχειας της κατάστασης ανεργίας τους από την ανωτέρω διαγραφή και τη συνέχιση της καταβολής του τυχόν δικαιούμενου επιδόματος ανεργίας, αναδρομικά από την ημερομηνία διαγραφής.

Όσοι από τους παραπάνω αναφερόμενους, μετά τη διαγραφή τους από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, επανεγγράφηκαν ως νέοι άνεργοι, μπορούν να υποβάλουν εντός ενενήντα (90) ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, αίτηση για την αποκατάσταση της συνέχειας της κατάστασης ανεργίας τους από την ανωτέρω διαγραφή και τη συνέχιση της καταβολής του τυχόν δικαιούμενου επιδόματος ανεργίας, αναδρομικά από την ημερομηνία διαγραφής.

Αν για κάποιον από τους αναφερόμενους μεταξύ της ως άνω διαγραφής του και της αίτησής του, συνέτρεξε και έτερος λόγος διαγραφής του, η αποκατάσταση της συνέχειας της κατάστασης ανεργίας του και η καταβολή τυχόν δικαιούμενου επιδόματος ανεργίας από την ημερομηνία της διαγραφής του, μπορεί να εκταθεί μέχρι το χρονικό σημείο που προέκυψε ο λόγος αυτός. Περαιτέρω αιτήματα συνέχισης της κατάστασης ανεργίας του, εξετάζονται από τον ΟΑΕΔ κατά την κείμενη νομοθεσία.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές και για το επίδομα αφερεγγυότητας ΟΑΕΔ.

Όπως ορίζει το νομοσχέδιο κάθε εργοδότης, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που η επιχείρησή του τέθηκε κατά το νόμο σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας, πέραν της περ. α΄, που οδηγεί σε απαλλοτρίωση της περιουσίας του εργοδότη για την ικανοποίηση των πιστωτών του.»

Επίσης καθορίζεται ότι σκοπός του «Λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι τριών (3) μηνών, που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας και εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, που προηγείται της υποβολής της αίτησης ή της δήλωσης για κήρυξη της πτώχευσης, εφόσον εκδοθεί απόφαση που κηρύσσει τον εργοδότη σε πτώχευση ή διαπιστωθεί ότι η επιχείρηση έκλεισε οριστικά και ότι λόγω ανεπάρκειας του ενεργητικού δεν δικαιολογείται η έναρξη διαδικασίας πτωχεύσεως, ή από τη δημοσίευση της προβλεπόμενης, από τη νομοθεσία ιδιωτικής ασφάλισης, υπουργικής απόφασης περί ασφαλιστικής εκκαθάρισης, ή από τη δημοσίευση της απόφασης, με την οποία ο εργοδότης τίθεται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας, πέραν της πτώχευσης, που οδηγεί σε απαλλοτρίωση της περιουσίας του για την ικανοποίηση των πιστωτών του.»

Επίσης ορίζεται ότι το δικαίωμα για πληρωμή ανεξόφλητων αποδοχών στον εργαζόμενο από τον «Λογαριασμό προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» ασκείται με έγγραφη αίτηση του εργαζομένου προς την αρμόδια, Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, το αργότερο μέσα σε ένα εξάμηνο από τη δημοσίευση της απόφασης για την κήρυξη του εργοδότη σε κατάσταση πτώχευσης, ή από τη δημοσίευση της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία Ιδιωτικής Ασφάλισης Υπουργικής απόφασης περί ασφαλιστικής εκκαθάρισης, ή από τη δημοσίευση της απόφασης με την οποία ο εργοδότης τίθεται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας, πέραν της πτώχευσης, που οδηγεί σε απαλλοτρίωση της περιουσίας του για την ικανοποίηση των πιστωτών του.»

Τέλος προβλέπεται ότι για τον καθορισμό της καταβλητέας παροχής από τον ΟΑΕΔ, οι εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν την απόφαση της αρχής του κράτους – μέλους με την οποία ο εργοδότης κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, ή με την οποία διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση ή εγκατάστασή του έκλεισε οριστικά και ότι η ανεπάρκεια των διαθέσιμων ενεργητικών στοιχείων δεν δικαιολογεί την έναρξη της διαδικασίας, ή με την οποία τέθηκε σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας, πέραν της πτώχευσης, που οδηγεί σε απαλλοτρίωση της περιουσίας του εργοδότη για την ικανοποίηση των πιστωτών του, από την οποία προκύπτουν οι ανεξόφλητες απαιτήσεις που αναγγέλθηκαν, τυχόν, προς επαλήθευση ή ικανοποίηση.

πηγή: aftodioikisI.gr

Κατηγορία Γενικά

Το μήνυμα της αγάπης και της διαφορετικότητας θέλησαν να περάσουν στην Λειτουργία που έλαβε χώρα στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής στη Ραψομανίκη σήμερα 04/06/2018 το πρωί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ημαθίας κ. Παντελεήμονα με τη συμμετοχή των σχολείων με άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες του νομού μας.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΚΔ’ ΠΑΥΛΕΙΑ» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Παύλου η εκκλησία θέλησε να εντάξει στις εκδηλώσεις τα σχολεία ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σύλλογους ΑΜΕΑ.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε το πρωί και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κήρυξε το έργο του Απόστολου Παύλου και τόνισε την εκδήλωση αγάπης προς τη διαφορετικότητα.

Έπειτα ο Πατέρας Διονύσιος άνοιξε τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις που παρουσίασαν τα παιδιά τονίζοντας πως μια τέτοια εκδήλωση λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά ίσως και στην Ελλάδα και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε πως ο Απόστολος Παύλος δίδαξε την Αγάπη, την απέραντη αγάπη χωρίς συμφέρον και πως πρέπει εμείς να εξομοιωθούμε στις δυνατότητες αυτών των παιδιών.

Τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Ναούσης ανέβηκαν πρώτα στη σκηνή τραγουδώντας ύμνους όπως το Άξιον Εστί και τον Ακάθιστο Ύμνο. Έπειτα σειρά πήρε το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας που τραγούδησε τραγούδια για την αγάπη καθώς ετοίμασαν και μια έκπληξη παρουσιάζοντας κι ένα τραγούδι του Παντελή Θαλασσινού με τίτλο «Να αγαπάς» στη νοηματική γλώσσα. Τέλος τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βεροίας τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια. Απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους συμμετέχοντες.

Με το πέρας των παραστάσεων ο Σεβασμιώτατος  ξεναγήθηκε στους πάγκους με τις δημιουργίες που κατασκεύασαν τα ίδια παιδιά αναδεικνύοντας το έργο και τις προσπάθειες τους.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύσιος Διαμαντόπουλος.

Ακολούθησε γεύμα στον χώρο της εκκλησίας μεταξύ των διευθυντών των σχολείων, του Μητροπολίτη Βεροίας  και των πατέρων της Μητρόπολης.

 

 

 

 

Με πέντε (5) μετάλλια και την 3η θέση στην ομαδική κατάταξη επέστρεψαν οι αθλητές του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ὁ Ἠμαθίων» από την Λάρισα όπου το Σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκε το Πανελλήνιο Παιδικό πρωτάθλημα πάλης του 2018.

Αναλυτικότερα οι παλαιστές της Αλεξάνδρειας κατέκτησαν ένα (1) χρυσό, ένα (1) αργυρό, τρία (3) χάλκινα, μιά 5η θέση και μια 7η και με την βαθμολογία που έδωσαν όλοι οι αθλητές κατέκτησαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη.

Πιο συγκεκριμένα οι επιδόσεις της ομάδας (με αλφαβητική σειρά)

Ξενίδης Ευστάθιος, 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο,

Παπασταματίου Θωμάς, 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο,

Παπασταματίου Κωνσταντίνος, 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο,

Παραλίκας Ηλίας, Χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, 

Πλατιώτης Γεώργιος, 5η θέση,

Σαββουλίδης Θαυμάσιος, 7η θέση, και 

Τσακυρίδης Γρηγόριος, 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα δήλωσαν οι προπονητές της ομάδας Χαράλαμπος Κουκλίδης και Νεκτάριος Σαββίδης. Της αποστολής ηγήθηκε ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παραλίκας και μαζί με τους γονείς των παιδιών στήριξαν την ομάδα στην προσπάθειά της για διάκριση

Κατηγορία Αθλητικά

Την 30-05-2018 η Ένωση μας, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Μούρτη Απόστολο και τον Αντιπρόεδρο Τσιλώνη Νικόλαο, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος προκειμένου να συζητηθούν με τον Διοικητή της Σχολής Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κούγκα Διονύσιο θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο αντιπρόσωπος της ΕΑΥΝΗ στην Π.Ο.ΑΣ.Υ, Χριστοδουλίδης Γεώργιος. 

Με δεδομένη την άποψη όλων μας πως οι εγκαταστάσεις της Σχολής αποτελούν ένα μοναδικό στολίδι της Αστυνομίας στο νομό μας,  συζητήθηκαν θέματα εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης του Αστυνομικού προσωπικού του Νομού μας και όχι μόνο. 

Αφού επισφραγίστηκε για μια ακόμη φορά η αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα εκπαίδευσης, δεσμευτήκαμε αμφότεροι για περαιτέρω συνεργασία στο εγγύς μέλλον, δημιουργώντας ημερίδες εκπαίδευσης των μελών μας με πρωτοβουλία της ένωσης μας στις άρτιες εγκαταστάσεις της σχολής. 

Κατά την επίσκεψη μας, συναντήσαμε και την Ταξίαρχο κα.  Κορκοντζέλου Αθανασία ,Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μας διαβεβαίωσε πως θα εργαστεί έτσι ώστε η Σ.ΜΕ.Β.Ε. να συνεχίσει να θεωρείται η καλύτερη αστυνομική σχολή της χώρας από άποψη εγκαταστάσεων, και μια από τις καλύτερες, όσο αφορά την ποιότητα, Μετεκπαίδευσης των στελεχών της Ελληνικής αστυνομίας. 

Η Ένωση μας, εκφράζοντας το πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης του Αστυνομικού προσωπικού, οφείλει να ευχαριστήσει το προσωπικό και τον Διοικητή της σχολής οι οποίοι με πενιχρά εφόδια και μέσα επιτυγχάνουν το έργο τους .

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Την Π.Ε Ημαθίας επισκέφθηκε ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, το μεσημέρι της Παρασκευής 1ης Ιουνίου, συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργο Ουρσουζίδη, Χρήστο Αντωνίου, τον περιφερειακό σύμβουλο Σάκη Χειμώνα και συνεργάτες του στο υπουργείο

Τον υποδέχθηκε στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος του παρέδωσε φάκελο με τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα της Ημαθίας.

Ιεραρχώντας τα ο κ.αντιπεριφερειάρχης τόνισε στον κ. υπουργό ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Εγνατίας-Πέλλας, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας στις μεταφορές των νωπών εξαγωγικών αγροτικών προϊόντων των δυο περιφερειακών ενοτήτων, που είναι οι πρώτες σε παραγωγή πυρηνόκαρπων.

Επίσης ο κ. Καλαϊτζίδης έθεσε στον κ. Σκουρλέτη το ζήτημα της έλλειψης διοικητηρίου στην Ημαθία, την μόνη περιφερειακή ενότητα πανελλαδικά που δεν διαθέτει ιδιόκτητους χώρους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται οικονομικά με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως για ενοίκια.

Ζωτικής σημασίας ζήτημα είναι και η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ε Ημαθίας, ειδικά στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου λιγοστοί γεωπόνοι πρέπει να διεκπεραιώσουν ένα τεράστιο εξαγωγικό φορτίο αγροτικό προϊόντων. Στο ίδιο επίπεδο υποστελέχωσης και η κτηνιατρική υπηρεσία, όπου υπηρετούν μόλις δυο κτηνίατροι, όταν στην Ημαθία παράγεται το 80% του βόειου κρέατος πανελλαδικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης δώρισε στον κ. Σκουρλέτη, καλωσορίζοντας τον, ένα βιβλίο με την ιστορία των Αιγών και ένα αντίγραφο της Σάρισας των αρχαίων Μακεδόνων,τονίζοντας ότι η επίλυση των προβλημάτων πρέπει να είναι προϊόν συνεργασίας της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού δεν έχουν κομματική χροιά.

Η συζήτηση που διεξήχθη έγινε σε γόνιμο κλίμα.

 

Αλλάζουν τα πάντα από σήμερα για τα capital controls από σήμερα 4 Ιουνίου που έχουν επιβληθεί από το καλοκαίρι του 2015. Αυξάνεται το μηνιαίο ποσό ανάληψης σε 5.000 από 2.300 ευρώ που ίσχυε προηγουμένως.

Οι υπόλοιπες αλλαγές, στο πλαίσιο χαλάρωσης των capital controls εκτός της μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, ισχύουν με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση, με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει, οι αλλαγές αφορούν στα εξής:

Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 5.000 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.300 ευρώ σε 3.000. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 4.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο, από 1 Ιουλίου 2018.

Διευκολύνονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα . Οι ανωτέρω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

πηγή; .pronews.gr

Κατηγορία Οικονομία

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν για τους μαθητές που θα δώσουν Πανελλήνιες- την περασμένη Παρασκευή- και έτσι άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη στιγμή που θα καθίσουν ξανά στο θρανίο και θα γράψουν διεκδικώντας μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Για τα γενικά λύκεια, οι εξετάσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στη συνέχεια, από τις 11 μέχρι και τις 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μαθήματα προσανατολισμού.

Αναλυτικότερα, στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα εκ των εξής μαθημάτων: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, στις 7 Ιουνίου. Στις 9 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα) και στο διάστημα 12-21 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Τα ειδικά μαθήματα:

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Γερμανικά και Ισπανικά (23/6), Ελεύθερο (25/6) και Γραμμικό Σχέδιο (26/6), τα Γαλλικά (27/6), τα Ιταλικά (28/6) και τέλος, η Αρμονία (29/6) και ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (30/6).

Όσον αφορά τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2018.

πηγή: dikaiologitika.gr

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας