alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια ο Αλεξανδρινός Αγώνας Δρόμου στις 16 Σεπτεμβρίου που διοργανώθηκε με επιτυχία από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας σεσυνεργασία με την ερασιτεχνική αθλητική ομάδα Αθλητισμός – Φύση – Πολιτισμός.

Κατηγορία Αθλητικά

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, διάρκειας 3 ωρών, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του για την επόμενη μέρα, στο όραμά του για την Ελλάδα, προχωρώντας παράλληλα σε δεσμεύσεις με μέτρο.

Όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2021

Σε ερώτηση για τα όσα ανέφερε από το Βελλίδειο για μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τη μεταφορά είσπραξης στους δήμους αλλά και για το σκεπτικό πίσω από αυτή τη φιλοσοφία, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Είναι μια πρωτοβουλία που ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση. Έως το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και πόσο χαμηλός ή υψηλός είναι θα καθορίζεται από τους δήμους, με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον τοπικό φόρο θα μπορεί να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες και για τον φόρο που επιβάλλει αλλά και για τις παροχές που θα προσφέρει στους πολίτες».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι κάποια από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ταυτίζονται με κάποια του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Μέτρα που ο κ. Τσίπρας αντιγράφει από εμάς δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε. Εμείς έχουμε πει για τον ΕΝΦΙΑ ότι θέλουμε να μειώσουμε τη συνολική επιβάρυνση κατά 30%. Το ίδιο λέει τώρα και ο κ. Τσίπρας. Εμείς όμως θέλουμε το όφελος να το καρπωθούν όλοι οι Ελληνες πολίτες κυρίως η μεσαία τάξη. Ακόμα και στα μέτρα στα οποία υπάρχει φαινομενικά μια συμφωνία υπάρχει διαφορετική αντίληψη».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τον χαρακτηρισμό του ως «λαϊκιστή» και «τζάμπα μάγκα» από τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «στη νέα έκδοση του λεξικού Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη "λαϊκιστής" είναι το όνομα του κ.Τσίπρα, όχι το δικό μου, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ψεύδεται» ενώ επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο λέγοντας πως «τζάμπα μάγκας είναι ο Πάνος Καμμένος που λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά στηρίζει την κυβέρνηση που την φέρνει».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία αυτή όταν τη φέρει ο κ.Τσίπρας στη Βουλή. Αν μεσολαβήσουν εκλογές, δεν θα την ψηφίσουμε την επόμενη μέρα. Δυστυχώς, η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα που είναι δύσκολο να αποτρέψουμε».

Δημοψήφισμα για το σύνταγμα

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος»,είπε ο Κ. Μητσοτάκης. «Ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν στην αναθεωρητική διαδικασία.

Εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια

Ερωτηθείς για προσκλητήριο σε άλλες πολιτικές δυνάμεις και την πιθανότητα μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού απάντησε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσω εγώ ή η ΝΔ σε έναν μεγάλο συνασπισμό με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξω τις μέγιστες δυνατές συνεργασίες. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ». Στη συνέχεια ανέφερε πως θα βάλει πρόσωπα και από την Κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ συμπληρώνοντας: «Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος».

Θα υπάρξει προεδρική πλειοψηφία το 2020

Επίσης, σε ερώτηση αν φοβάται το ενδεχόμενο μιας «δεξιάς παρένθεσης» σε ενδεχόμενο μη συναίνεσης στην εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας το 2020, η οποία θα οδηγήσει σε εκλογές με απλή αναλογική, ο κύριος Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει πριν την Προεδρική εκλογή».

Για τη μείωση των συντάξεων

«Είναι ένα ψηφισμένο μέτρο, αχρείαστο πιστεύουμε, γι'αυτό δεν το ψηφίσαμε. Μακάρι το μέτρο της μείωσης των συντάξεων να μην εφαρμοστεί. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής πρέπει να είναι 9%, για απαλύνουμε τον πόνο από τη μείωση του αφορολόγητου. Δεν έχω συναντήσει νέο που να πιστεύει ότι θα πάρει σύνταξη σε 50 χρόνια. Ο νέος δεν έχει κίνητρο να μπει σε ένα σύστημα ασφαλιστικής αποταμίευσης, γι'αυτό επιμένουμε στο μέτρο του ασφαλιστικού κουμπαρά».

Για τις επικουρικές συντάξεις

«Οι υφιστάμενοι συνταξιούχοι θα εξακολουθούν να τις λαμβάνουν σε ανταποδοτική λογική. Οι εξαγγελίες μου [κουμπαράς] αφορούν τους νέους ασφαλισμένους. Ο νόμος Κατρούγκαλου ψήφισε δραματικές περικοπές συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους. Έκοψε το ΕΚΑΣ. Κυβερνά ήδη 4 χρόνια και οι συμπολίτες μας δεν ξεχνούν».

Για πιθανότητα μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσω εγώ ή η ΝΔ σε έναν μεγάλο συνασπισμό με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξω τις μέγιστες δυνατές συνεργασίες. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τη στελέχωση της κυβέρνησης ΝΔ

«Έχω μιλήσει για ένα λελογισμένο σφιχτό υπουργικό συμβούλιο. Δουλειά μου είναι να επιλέξω τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Αφού μιλάμε για άξιους, ασφαλώς πρέπει να κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ. Φωτογραφίζω μια αντίληψη/λογική στη δομή της κυβέρνησης. Το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας-Θράκης θα διατηρηθεί».

Για τους συμβασιούχους του δημοσίου

«Το λέει το Σύνταγμα ότι οι συμβασιούχοι είναι για ορισμένο χρόνο. Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να είναι ο τρόπος να μπεις στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα. Γι'αυτό μπήκε αυτή η πρόβλεψη στο Σύνταγμα».

Για απολύσεις στο Δημόσιο

«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Αλλά δεν θα γίνεται μια πρόσληψη για κάθε απόλυση, έχω θέσει ένα πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο. Αλλά το όραμά μου πάει πολύ πέρα από αυτό. Όταν πήγα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμπιστεύτηκα δημοσίους υπαλλήλους που πολλούς θα τους ζήλευαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιμένω στην αξιολόγηση για να ξεχωρίζουν και να επιβραβεύονται οι πραγματικά καλοί».

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και χρίσμα σε μεγάλους Δήμους- σταυρό ή λίστα στις ευρωεκλογές

«Παρά τα προβλήματα επιμένω πάντα στην απευθείας εκλογή των αιρετών. Ζήτημα αλλαγής ως προς τον σταυρό στις ευρωεκλογές δεν υφίσταται. Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένους συνδυασμούς, όχι απαραιτήτως με υποψηφίους προερχόμενους από τη ΝΔ. Δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια ανάγκη για τους Δήμους. Τώρα υπάρχει και το πρόβλημα της απλής αναλογικής. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους Δήμους, δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω. Σύντομα θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας ως προς τις εκλογές Β' βαθμού».

Για τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

"Είμαστε υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Δεν έχω πρόβλημα με τις κλαδικές συμβάσεις, θέλω δικλείδα ασφαλείας ώστε να μην κινδυνεύουν επιχειρήσεις».

Για άνοδο ακροδεξιάς στην Ευρώπη

«Ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ΝΔ. Ο κ.Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ.Καμμένο. Απειλή δεν είναι μόνο η ακροδεξιά, είναι ο λαϊκισμός και ο αυταρχισμός. Που εκφράζεται και από την ακροδεξιά, αλλά οι ομοιότητες μορφωμάτων είναι πολλές, ανεξαρτήτως του ιδεολογικού του μανδύα. Είπα ότι πρέπει να κινηθεί η διαδικασία του αρ.7 για την Ουγγαρία. Δεν έχουμε κανένα πολιτικό κοινό με τον κ.Σαλβίνι. Αλλά το πώς φυλάσσουμε τα σύνορά μας δεν αφορά μόνο την ακροδεξιά».

Για ΠΓΔΜ & θέμα σύνθετης ονομασίας

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που θα ήθελε το "Μακεδονία" σε ένα σύνθετο όνομα. Αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής. Το κρίσιμο είναι η "μακεδονική" γλώσσα/εθνότητα».

 

 

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στην Α ΕΠΣ Ημαθίας

Κατηγορία Αθλητικά

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας και από το σύλλογο Αθλητισμός-Φύση-Πολιτισμός, που είναι οι συνδιοργανωτές του 2ου Αλεξανδρινού Αγώνα Δρόμου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων και οι λεπτομέρειες του Αγώνα, που θα διεξαχθεί στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Κατηγορία Αθλητικά

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 16/09/2018

 
Κατηγορία Φαρμακεία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας