alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019

Οι πρώτες δηλώσεις του Ιακωβίδη Ηλία ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας με τη Λαϊκή Συσπείρωση:

"Το 2019 είναι ένα έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων με Δημοτικές - Περιφερειακές, Ευρωεκλογές και Εθνικές. Το ΚΚΕ που συμπλήρωσε 100 χρόνια αγώνων καλείται να δώσει κι αυτή την μάχη με ενιαίο χαρακτήρα υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας.

Στους Δήμους γενικά, αλλά και στον Δήμο Αλεξάνδρειας, αφού ο Καλλικράτης διαδέχθηκε τον Καποδίστρια, έρχεται τώρα ο Κλεισθένης να μας δείξει και να μας ξεκαθαρίσει την άμεση σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία του κράτους και σαφώς της πιο άμεσης διασύνδεσης τους με τους θεσμούς της ΕΕ και τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Τι σημαίνει όμως αυτό; Οι περικοπές στην χρηματοδότηση των Δήμων, έως και 60%, καθώς και τα πενιχρά κονδύλια που διατίθενται σε προγράμματα που συνδέονται με λαϊκές ανάγκες και υποδομές, περνάνε μέσα από τις συμπληγάδες κερδοφορίας των επιχειρήσεων που τα διαχειρίζονται.

Οι ανάγκες των πολιτών/δημοτών περνάνε σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για το κέρδος των επιχειρήσεων, αυτή την πολιτική κόστους - οφέλους που ακολουθείτε και βλέπει την ζωή των δημοτών ως εμπόρευμα.

Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και στον δήμο Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να διαχειρίζονται την ανεργία και την φτώχεια μέσα από τα προγράμματα 8μηνων συμβάσεων εργασίας, την ανεπάρκεια σε υποδομές αντιπλημμυρικής-αντιπυρικής προστασίας, την υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας καθώς και άλλων ζητημάτων που αναδεικνύουν την σημασία που έχει ο κεντρικός σχεδιασμός.

Τα προβλήματα που έρχονται κι επανέρχονται στον Δήμο Αλεξάνδρειας είναι πολλά. Καλούμαστε σήμερα να μιλήσουμε για την πόλη μας. Όταν μιλάμε για πόλη, μιλάμε για τους ανθρώπους της, αυτούς που την στηρίζουν αλλά και κτίζουν, βλέπουμε τις ανάγκες στην ζωή, την κατοικία, την εργασία, την κοινωνία.

Για εμάς λοιπόν στην Λαϊκή Συσπείρωση το σημαντικότερο όλων είναι, για να υπάρξει μια όμορφη πόλη, η πόλη αυτή να μην έχει ανασφάλιστους, ανέργους, φτώχεια και νέους εγκλωβισμένους στα αδιέξοδα του συστήματος. Το μετερίζι μας λοιπόν σε αυτόν τον αγώνα το επιλέγουμε δίπλα στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται, στους αγρότες που ξεκληρίζονται. Θέλουμε λοιπόν για τους Δημότες, εξού και το κάλεσμα μας, μια ζωή αντίστοιχη της εποχής μας, όπου η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται στο απόγειο τους και απαιτείται να είναι στις υπηρεσίες τους. Αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για την ενότητα του Αλεξανδρινού λαού προσπαθώντας παράλληλα την απομόνωση όσων προσπαθούν να τον διαβάλουν και να σπείρουν διχόνοια.

Με κριτήριο λοιπόν τα όσα τονίζω θα πρέπει να οργανώσουμε τον Δήμο υλικοτεχνικά με τα απαραίτητα μηχανήματα - εξοπλισμό και σαφώς επιστημονικό και εργατικό δυναμικό για να φέρουμε όλες τις αλλαγές που χρειάζεται κι απαιτείται στην υπηρεσία των Δημοτών.

Αναφορικά θα πω τους τομείς που επικεντρώνουμε:

 • Υγειονομική περίθαλψη/Ασφαλιστική κάλυψη/Άποροι

Απαίτηση σύγχρονων υποδομών που να καλύπτουν τις ανάγκες.

 • Παιδεία/Παιδικοί σταθμοί/Σχολεία

Καταγραφή ελλείψεων - Ασφαλή σχολικά κτίρια με βιβλιοθήκες, εργαστηριακό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για μορφωτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

 • Ύδρευση/Αποχέτευση

Μελέτη κι αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου. Η θέση μας για το κοινωνικό αγαθό του νερού είναι ξεκάθαρη. Πόσιμο νερό και δωρεάν για όλους.

 • Καθαριότητα

Πλήρης οργάνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου, Καθαριότητας & γραφείου Κίνησης - Οχήματα και εργαζόμενους που θα μπορούν να καλύψουν την πάγια ανάγκη της αποκομιδής των σκουπιδιών - Προγραμματισμός & Συντηρήσεις.

 • Αντισεισμική - Αντιπλημμυρική - Αντιπυρική Θωράκιση   της πόλης.
 • Συντήρηση Αστικής - Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή φωτισμό.
 • Στήριξη των Αγροτών, των επαγγελματιών κι εργαζομένων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
 • Ζητήματα των συγκοινωνιών μεταξύ του Δήμου και των Δημοτικών ενοτήτων, καθώς και των Συνοικισμών από τους οποίους αποτελούνται.
 • Πολιτισμός/Βιβλιοθήκη/Προγράμματα για Παιδιά & Ενήλικες
 • Προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία μεταξύ των Διευθύνσεων & Τμημάτων με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση στις ανάγκες των Πολιτών. Οι εργαζόμενοι, που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό και τον κινητήριο μοχλό ενός Δήμου, να είναι σε συνεχή επαφή με την Διοίκηση ως προϋπόθεση την λειτουργία ομαδικής δουλειάς που θα την εισπράττει ο λαός της Αλεξάνδρειας.

Σε όλα αυτά ο «Αλεξανδρινός» λαός θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Έτσι κι εμείς λοιπόν τον καλούμε να συσπειρωθεί - να παλέψει μαζί μας, πέρα από την πολιτική του τοποθέτηση και χωρίς προκαταλήψεις, αλλά μέσα από τον αγώνα του, βάζοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες και το μέλλον του. Διότι μόνο αυτός ο δρόμος της διεκδίκησης θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε αυτές τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις ο λαός έχει πλέον την πείρα να κάνει την σωστή επιλογή γιατί λύση υπάρχει, διέξοδος υπάρχει και βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σε Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές καθώς και με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και Περιφέρειες.

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία, αποφασιστικότητα κι αγώνα κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Υποψήφιος Δήμαρχος

Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας

Ιακωβίδης Ηλίας"

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 16:09

Οι ΘΕΑΤΡΟΜΠΟΜΠΙΡΕΣ ευχαριστούν θερμά

ΟΙ ΘΕΑΤΡΟΜΠΟΜΠΙΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΘΕΡΜΑ!

Στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παιδική θεατρική παράσταση της ομάδας μας,   σ’ ένα κατάμεστο θέατρο στο Πλατύ και σ΄ ένα κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό και γεμάτο χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους "ΜΥΛΟΥΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ" που ήταν και ο χορηγός της παράστασης μας και μας στηρίζει ιδιαίτερα στις δράσεις μας.

Θερμά ευχαριστούμε τους μουσικούς που πλαισίωσαν το μουσικό μας σύνολο, τους: Μητρόπουλος Γεώργιος(λύρα) και Λαχανής Βαγγέλης(νταούλη). Τον Κουτσαμπασόπουλο Θωμά για την επιμέλεια του μουσικού συνόλου και τη Βάσια Κλεάνθη στα φωνητικά και στο τραγούδι.

‘Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες που προσφέραν τη βοήθεια τους καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης καθώς και για την προετοιμασία αυτής: Κάρλου Νάνσυ, Χολέβα Παναγιώτα, Προκοπίου Νατάσα, Κολοθά Ελευθερία, Βισόκαλη Θωμαή, Πιτσικοπούλου Άσπα, άλλα και όλους τους γονείς που στήριξαν την προσπάθεια μας.

Ευχαριστούμε τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου που είναι και αρωγός της προσπάθειας μας και αγκαλιάζει υπό την σκέπη του την ομάδα μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα διαδικτυακά μέσα που μας στηρίζουν στις δράσεις μας!

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον κόσμο που μας τιμά και μας στηρίζει με την παρουσία τους σε όλες μας τις παραστάσεις !

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019 ! ΟΙ ΘΕΑΤΡΟΜΠΟΜΠΙΡΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ! Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΒΕΣΤΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Κατηγορία Γενικά

Δήλωση του υποψηφίου δημάρχου Αλεξάνδρειας Μιχάλη Χαλκίδη:

"Τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα ακολούθησε η εξίσου αναμενόμενη αδράνεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής της Αλεξάνδρειας, η οποία και πάλι λειτούργησε χωρίς αποτελεσματικό σχέδιο και μόνο για το θεαθήναι. 

Στην ξεχασμένη Αλεξάνδρεια και στις παραμελημένες κοινότητες ο κόσμος έσωσε την κατάσταση και μόνο αυτός. Αυτός ο κόσμος έχει πλέον και την ευθύνη.

Μιχάλης Χαλκίδης
Υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας".

Ανοιχτοί θα είναι αύριο 8 Ιανουαρίου 2019 οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Αλεξάνδρειας όπως μας ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΟΜ κ. Παντόπουλος.

Ο δήμος Βέροιας αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων του δήμου, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε συνθήκες ψύχους, έντονων χιονοπτώσεων και παγετού, η Γ.Σ.Ε.Ε. ενημερώνει για τα ακόλουθα:

1. Αδυναμία προσέλευσης των εργαζομένων στην εργασία τους

Οι εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους όχι λόγω δικής τους υπαιτιότητας, αλλά εξαιτίας σπουδαίου λόγου που οφείλεται σε αδυναμία μετακίνησής τους λόγω της χιονόπτωσης και των συνεπειών της δικαιούνται κανονικά της αποδοχές τους για την ημέρα ή τις ημέρες αυτές της κακοκαιρίας, αρκεί να έχει προηγηθεί τουλάχιστον δεκαήμερη πραγματική εργασία στον εργοδότη τους.

Η διακοπή των συγκοινωνιών και η επικινδυνότητα όλων των δρόμων, και όχι μόνο των κεντρικών οδικών αρτηριών, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και του παγετού που ακολουθεί, αλλά και της χαμηλής ορατότητας σε πολλές περιπτώσεις, αποτελούν τυπική περίπτωση σπουδαίου λόγου, που δικαιολογεί, σύμφωνα με την καλή πίστη, τη μη παροχή της εργασίας.

 

Εφόσον υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, το δικαίωμα στις αποδοχές της ημέρας κακοκαιρίας θεμελιώνεται όταν η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά και ο εργαζόμενος δεν κατόρθωσε, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια, να μεταβεί στην εργασία του. Επίσης το δικαίωμα αυτό διατηρείται και όταν η επιχείρηση δεν λειτούργησε κανονικά επειδή ο εργοδότης διέκοψε τη λειτουργία της χωρίς να λάβει τα απαιτούμενα «μέτρα άκρας επιμέλειας και σύνεσης».

Ως εκ τούτου, ο εργαζόμενος που δεν καθόρθωσε να μεταβεί στην επιχείρηση, της οποίας τη λειτουργία διέκοψε ο εργοδότης την ημέρα της κακοκαιρίας λόγω της εκτίμησής του πχ ότι δεν θα υπάρξει επαρκής πελατεία ή (και) προσέλευση των εργαζομένων, δικαιούται κανονικά τις αποδοχές της ημέρας αυτής. Αντίθετα, στην επιχείρηση που λόγω της ασυνήθους σε ένταση χιονόπτωσης είναι κατ’αντικειμενική κρίση αδύνατο να λειτουργήσει, τα μέρη απαλλάσσονται αμοιβαία από τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά την παροχή εργασίας κατά την ημέρα που παρέμεινε κλειστή.

Σημειώνεται ότι η ημέρα κατά την οποία ο εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην εργασία του λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να χρεωθεί μονομερώς από τον εργοδότη στον μισθωτό ως ημέρα κανονικής άδειας.

2. Υγεία και ασφάλεια εργαζομένων Κρίνεται σκόπιμη η υπενθύμιση του πλαισίου οδηγιών για την περιγραφή των ομάδων εργαζομένων υψηλού κινδύνου, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που πρέπει προληπτικά να λαμβάνονται από τους εργοδότες, σε συνδυασμό κατά περίπτωση μέτρα ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες και τη διενέργεια τόσο προληπτικών, όσο και κατασταλτικών ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Συγκεκριμένα:

Οι ομάδες με υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους από την εργασία σε συνθήκες ψύχους είναι οι καρδιοπαθείς, οι πνευμονοπαθείς, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα (πχ σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, διαταραχές αρτηριακής πίεσης κοκ), οι λαμβάνοντες συγκεκριμένα φάρμακα (πχ ινσουλίνη, αντιδιαβητικά, διουρητικά, αντιχολιεργικά κοκ), οι γυναίκες κατά την κύηση.

Η ένταξη των εργαζομένων στις παραπάνω ομάδες γίνεται από τον Ιατρό Εργασίας της επιχείρησης ή (στις λίγες περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η απασχόληση Ιατρού Εργασίας) με ιατρική βεβαίωση που προσκομίζει ο ίδιος ο εργαζόμενος. 

Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα:

Οι χώροι εργασίας σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας πρέπει να έχουν θερμοκρασία ανάλογη με τη φύση της εργασίας και τη σωματική προσπάθεια που απαιτείται για την εκτέλεσή της, λαμβανομένων πάντα υπόψη και των κλιματολογικών συνθηκών των εποχών του έτους.

Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές πρέπει να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να προστατεύονται από τις ατμοσφαιρικές επιδράσεις (δυσμενείς καιρικές συνθήκες) και να μην κινδυνεύουν να γλιστρήσουν ή να πέσουν. Να χορηγείται στους εργαζόμενους, στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται, εξοπλισμός ατομικής προστασίας για προστασία από το ψύχος.

Ως εξοπλισμός ατομικής προστασίας νοείται κάθε εξοπλισμός τον οποίο ο εργαζόμενος πρέπει να φορά ή να φέρει κατά την εργασία, για να προστατεύεται από ένα ή περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία του, καθώς και κάθε συμπλήρωμα ή εξάρτημα του εξοπλισμού που εξυπηρετεί αυτό το σκοπό. Η οργάνωση και ο ρυθμός εργασίας δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Στην περίπτωση εγκύων και γαλουχουσών εργαζομένων, για κάθε δραστηριότητα που ενδέχεται να εγκλείει συγκεκριμένο κίνδυνο έκθεσής τους σε ακραίες συνθήκες καταπόνησης λόγω ψύχους, πρέπει να αξιολογείται ο κίνδυνος για την ασφάλεια ή την υγεία τους, καθώς και κάθε επίπτωση στην εγκυμοσύνη ή γαλουχία, και να καθορίζονται τα ληπτέα μέτρα.

Απαγορεύεται η απασχόληση ανηλίκων εργαζομένων σε εργασίες κατά τις οποίες ο νέος εκτίθεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την εκτέλεση υπαίθριων εργασιών.

Ειδικότερα για τα τεχνικά και οικοδομικά έργα: Αντιστηρίξεις, εκσκαφές κ.λ.π. πρέπει να επανελέγχονται από το επιβλέποντα μηχανικό πριν από την επανάληψη εργασιών διακοπεισών λόγω θεομηνίας ή παγετού και να αναγράφονται οι σχετικές παρατηρήσεις στο Ημερολόγιο Μέτρων Ασφάλειας.

Όσον αφορά τα ανυψωτικά μηχανήματα, απαγορεύεται η εγκατάσταση ή χρήση τους σε καιρικές συνθήκες που είναι δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο την ευστάθειά τους.

Οι προσωρινές εργασίες σε ύψος εκτελούνται μόνον όταν οι καιρικές συνθήκες δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Όλες οι βοηθητικές κατασκευές (ικριώματα κλπ) πρέπει να επιθεωρούνται από το αρμόδιο πρόσωπο ως προς την αντοχή, τη σταθερότητα και τα μέτρα ασφάλειας σε περίπτωση θεομηνίας και πριν από την επανάληψη των εργασιών. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών διακόπτονται οι εργασίες οι οποίες παρεμποδίζονται άμεσα από αυτές.

Οι εργασίες αυτές επαναλαμβάνονται μετά την αποκατάσταση των ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Η αναλυτική εξειδίκευση των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που πρέπει κατά περίπτωση να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της καταπόνησης των εργαζομένων λόγω ψύχους, έντονης χιονόπτωσης και παγετού πρέπει να γίνεται με τη συμμετοχή του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να αποτυπώνονται στην απαιτούμενη από το νόμο γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι τα σωματεία ή/και οι επιτροπές υγιείας και ασφάλειας έχουν το δικαίωμα διαβούλευσης και υπογραφής συλλογικών ρυθμίσεων, με αντικείμενο την εφαρμογή σχεδίου αντιμετώπισης της καταπόνησης των εργαζομένων, σε συνεργασία και με τον τεχνικό ασφαλείας και τον γιατρό εργασίας.

Σημαντικός, είναι ο ρόλος των αρμόδιων Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων εφαρμογής των μέτρων που κατατείνουν στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδίως στους πλέον εκτεθειμένους στις καιρικές συνθήκες, όπως πχ στους υπαίθριους χώρους ή όταν οι εργασίες γίνονται σε εξωτερικούς χώρους (πχ. οικοδομές, οδικά ή άλλα τεχνικά έργα, αγροτικές εργασίες, ταχυμεταφορές με δίκυκλο κ.ά), σε χειρωνακτικές εργασίες (πχ χειρωνακτική διακίνηση βαρέων φορτίων στις μεταφορές, οικοδομές κλπ).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. έχουν υποχρέωση εντατικοποίησης των προληπτικών ελέγχων κατά τη χειμερινή περίοδο σε όλους τους εργασιακούς χώρους, με προτεραιότητα σε εκείνους με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, καθώς και άμεσης ανταπόκρισης στις σχετικές καταγγελίες των εργαζομένων και των σωματείων τους και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων σε περίπτωση διαπίστωσης σοβαρών παραβιάσεων ή μη συμμόρφωσης εργοδοτών προς τις υποδείξεις που τους γίνονται.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ προς το Υπουργείο Εργασίας η εισαγωγή στην ισχύουσα νομοθεσία για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων ρητών ρυθμίσεων για τις υποχρεώσεις των εργοδοτών και κυρίως απαγορεύσεων για την πρόληψη της καταπόνησης των εργαζομένων και ρύθμισης των συνθηκών εργασίας τους στις περιπτώσεις έκθεσης σε έντονα καιρικά φαινόμενα (ψύχος, καύσωνας κλπ).

Τονίζουμε ότι με άτυπες εγκυκλίους και ανακοινώσεις τα προβλήματα δεν επιλύονται, αλλά χρειάζεται άμεσα ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο, αυστηρές κυρώσεις και εντατικοποίηση των έγκαιρων ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Τα σωματεία, τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες δύναμης της ΓΣΕΕ είναι σε επαγρύπνηση για τις καταγγελίες των εργαζομένων.

Κατηγορία Γενικά

Συνελήφθη χθες (6 Ιανουαρίου 2019) το πρωί, σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 33χρονος ημεδαπός, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους για το αδίκημα της κλοπής.

Κατηγορία Αστυνομικά

Ανακοινώνεται ότι για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους, κατ’ εφαρμογή του α.π. Α11/οικ.97166/9258/11-12-2018 εγγράφου του

Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, θα είναι κλειστή για το κοινό την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019.

Κατηγορία Γενικά

Λόγω χιονόπτωσης - παγετού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής οδικά σημεία:

 • Ημαθία:

 • Από το 82ο έως το 97ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)

 • Στο οδικό δίκτυο προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγάδια

 • Από το 21ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Δασκίου

 • Στη Δημοτική Οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου

 • Στη Δημοτική Οδό Νάουσας - Αρκοχωρίου

Κατηγορία Αστυνομικά

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή του Δήμου Αλεξάνδρειας κάνει γνωστό ότι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019  τα σχολεία πρωτοβάθμιας

και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1) Τις διατάξεις του άρθρου 94, παραγρ.4, περιπτ.27 του Ν.3852/2010[ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης".
2) Το σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες,παγετός)
3) Την ασφαλή μετάβαση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη διακοπή των μαθημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου μας, για την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συνημμένα: Η απόφαση στη Διαύγεια

Σελίδα 1 από 2

Διαφημίσεις Περιεχομένου

 • 1_kaffeine-37.jpg
 • athanasoulis.jpg
 • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!