alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ανεξαρτητοποιήθηκαν επίσημα - μετά από την ανάγνωση των ανεξαρτητοποιήσεων τους

από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρη Ράπτη- από την ¨Ωρα ευθύνης¨ οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Κιρκιλιανίδης

και Μόσχος Κυτούδης δημιουργώντας ακόμη περισσότερο συνωστισμό στα έδρανα της Αντιπολίτευσης.

Ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και περιχώρων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 μονοήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας Παγγαίου, όπου και θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα κατευθυνθούμε στο Αρχονταρίκι του Μοναστηριού για τον καθιερωμένο καφέ, όπου θα λάβει χώρα ενημέρωση για την πολύ σημαντική ιστορίας του Μοναστηριού αυτού.

Όσα από τα μέλη του Συλλόγου αλλά και φίλοι του Συλλόγου επιθυμούν να λάβουν μέρος παρακαλούνται να το δηλώσουν εγκαίρως στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και η τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο είναι δέκα (10) Ευρώ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής και την καταβολή του αντίτιμου μέχρι την 26η Φεβρουαρίου 2019.

Αναχώρηση από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας στις 06.30.

Μία καινοτομία στην κινητή τηλεφωνία που επικρατεί εδώ και καιρό στην Ευρώπη, έρχεται τώρα και στην Ελλάδα.

Τα συμβόλαια με απεριόριστες κλήσεις είναι θέμα χρόνο να καταφθάσουν πλέον στη χώρα μας. 

Μπορεί να καθυστέρησαν λόγω κρίσης αλλά αναμένεται να αλλάξουν για τα καλά τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία. 

Πλέον τα συμβόλαια θα «χτίζονται» με βάση τον όγκο δεδομένων και θα προσφέρουν απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις.

Σε πολλές χώρες της Ε.Ε., τόσο σε μεγάλες αγορές της λεγόμενης «πρώτης ταχύτητας» όσο και στις μικρότερες, που από πλευράς πληθυσμού μπορούν να συγκριθούν με τη δική μας χώρα, οι συνδρομητές προσέχουν ώστε να μην ξεφύγουν κατά την πλοήγησή τους στο Internet, όμως για τις τηλεφωνικές τους κλήσεις δεν χρειάζεται να το σκεφτούν για δεύτερη φορά, αφού τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν όριο λεπτών ομιλίας.

Αυτό διότι με βάση τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, με τη χρήση smartphones, αλλά και apps όπως Viber ή το WhatsApp έχουν αλλάξει τα δεδομένα στη χρήση των κινητών τηλεφώνων, γεγονός που έχει διαπιστώσει και «ακολουθεί» η αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση προγραμμάτων με απεριόριστες κλήσεις είναι η σταδιακή στροφή σε προγράμματα που συνδυάζουν κινητή και σταθερή τηλεφωνία με συνδρομητική τηλεόραση και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κατηγορία Τεχνολογία

Στις 28 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Ωστόσο όσοι δικαιούχοι του ΚΕΑ ειδοποιήθηκαν μέσω sms για διακοπή θα μπορούν εκ νέου να κάνουν αιτήσεις εφόσον έχουν δηλώσει κανονικά τα εισοδήματά τους.

Κι αυτό διότι κάποιοι δικαιούχοι κόπηκαν λόγω:
— των αναδρομικών του επιδόματος παιδιού
— της απόκρυψης εισοδήματος από επιδόματα ανεργίας
— και της απόκρυψης εισοδημάτων από επιδοτήσεις κ.α.
Ο έλεγχος για την χορήγηση του ΚΕΑ γίνεται ανά εξάμηνο επομένως σε όσους κόπηκε μπορούν να κάνουν εκ νέου αίτηση.

Να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ζητηθούν να επιστρέψουν χρήματα πίσω οι δικαιούχοι.

Στις 28 Φεβρουαρίου θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Κατηγορία Οικονομία

Ανακαίνιση και πλήρης εκσυγχρονισμός της νοσηλευτικής μονάδας του δευτέρου ορόφου της πτέρυγας Α’ και του χώρου υποδοχής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε, την Πέμπτη 31Ιανουαρίου 2019,ένα ακόμη σημαντικό έργο στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Πρόκειται για την ανακαινισμένη και πλήρως εκσυγχρονισμένη νοσηλευτική μονάδα του δευτέρου ορόφου της πτέρυγας Α’ και του χώρου υποδοχής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Το νέο έργο, συνολικής έκτασης 700 τ.μ. και δυναμικότητας 24 κλινών, εντάσσεται στο πλαίσιο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού», που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ από το 2014.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, κατά την παράδοση του έργου δήλωσε: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας, έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε απλώς ένας αρωγός της κοινωνίας. Είμαστε ένας υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη κοινών στόχων και αναγνωρίζουμε πλήρως τη θετική αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε. Όταν ξεκινήσαμε τη φιλόδοξη πρωτοβουλία μας για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, είχαμε έναν μακροπρόθεσμο στόχο, να υποστηρίζουμε εμπράκτως τη νέα γενιά, που αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας. Τα σημερινά εγκαίνια της νέας νοσηλευτικής μονάδας στον δεύτερο όροφο του παιδιατρικού νοσοκομείου “Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού” είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους εμάς στον ΟΠΑΠ. Φυσικά, η δουλειά όλων μας θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και δέσμευση, προκειμένου να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές χιλιάδων παιδιών».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, τόνισε: «Στον ΟΠΑΠ είμαστε πολύ υπερήφανοι που αποτελούμε έναν σταθερό υποστηρικτή της νέας γενιάς της χώρας. Η ολοκληρωμένη στρατηγική μας για την εταιρική υπευθυνότητα θέτει τον τομέα της υγείας στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Σήμερα, παραδίδουμε ακόμη μία πλήρως ανακαινισμένη νοσηλευτική μονάδα στο παιδιατρικό νοσοκομείο “Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού”, με τον αριθμό των ολοκληρωμένων έργων να ανέρχεται σε 23, μεταξύ των οποίων 16 νοσηλευτικές μονάδες. Έχοντας υλοποιήσει πάνω από το 52% του έργου, η μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία μας για την πλήρη ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας έχει φτάσει πλέον σε ένα σημαντικό ορόσημο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι στον ΟΠΑΠ θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των παιδιών στην Ελλάδα σε κορυφαίας ποιότητας ιατρικές εγκαταστάσεις».

Ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για το νοσοκομείο μας. Ο εκσυγχρονισμός της νοσηλευτικής μονάδας θα συμβάλλει σημαντικά στον τρόπο νοσηλείας των παιδιών στην κλινική. Τα ευχάριστα χρώματα και το ωραίο περιβάλλον επηρεάζουν πολύ την ψυχολογία των παιδιών και βοηθούν στην αποθεραπεία τους. Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική πρωτοβουλία και τη συνέχιση του έργου της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων».

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» τον Απρίλιο του 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του. Συνολικά, έως σήμερα έχουν παραδοθεί 23 έργα ανακαίνισης – μεταξύ των οποίων 16 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.930 τ.μ. και δυναμικής 345 κλινών – που καλύπτουν το 52% και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.Στις εργασίες περιλαμβάνονται η εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροτεχνικού εξοπλισμού και όλες οι απαραίτητες διακοσμητικές παρεμβάσεις.

#

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο EmmaDelta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στοwww.opap.gr.

1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος συμμετέχει στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ.

2

Η ανακαινισμένη νοσηλευτική μονάδα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».

3

Η ανακαινισμένη νοσηλευτική μονάδα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».

4

Η ανακαινισμένη νοσηλευτική μονάδα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»

Κατηγορία Γενικά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός του Κώστα Ναλμπάντη "Αξίζουμε Καλύτερα" για το νέο πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας Αθανάσιο Τσιάπλα:

"Ο συνδυασμός μας “Αξίζουμε Καλύτερα” χαιρετίζει την ανάληψη της θέσης του προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας από τον συμπολίτη μας ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΑΠΛΑ και αυτής του αντιπροέδρου από τον ΝΙΚΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟ, όπως αυτές ανακοινώθηκαν στις 07/02/2019.

Ευελπιστώντας ότι ιδιαίτερα ο πρώτος από θέση ευθύνης, θα συμβάλει θετικά στην επίλυση όσων επισημάναμε στις 27/01/2019 στην πρώτη μας ανακοίνωση αφού ως συνδυασμός:

“και θέλουμε και στηρίζουμε την ένταξη για την χρηματοδότηση της ριζικής ανακαίνισης του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, κτιριακά και ηλεκτρομηχανολογικά, καθώς και στην ενεργειακή του αναβάθμιση αλλά και στην έγκριση άμεσα από το Υπουργείο Υγείας των τεσσάρων (4) μονίμων θέσεων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων”.

Κώστας Ναλμπάντης".

 

Δήλωση της βουλευτή Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου σχετικά με το Τελωνείο στην Κουλούρα:

"Ενημερώθηκα ότι σήμερα Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθεί το θέμα δημιουργίας του Τελωνείου στην Κουλούρα, ένα θέμα για το οποίο έχω ιδιαιτέρως ασχοληθεί και έχει την ιστορία του από το έτος 2014.
Μετά από πολλές συναντήσεις και συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμο Βέροιας, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλους) καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια άλλη προοπτική όταν με την τροπολογία που καταθέσαμε στις 19 Απριλίου 2018 από κοινού με τους συναδέλφους βουλευτές Γεώργιο Ουρσουζίδη και Χρήστο Αντωνίου και η οποία έγινε δεκτή (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α 84/15/5/2018, άρθρο 146), δίδεται η δυνατότητα παραχώρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της Περιφερειακής αγοράς Κουλούρας, οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα της «ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Α.Ε.»,  άνευ ανταλλάγματος στο δημόσιο, προκειμένου εκεί να γίνει το Τελωνείο. Η σκέψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος Βέροιας, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και Επιμελητήριο Ημαθίας) ήταν η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης του κτιρίου να γίνει από μετόχους και ιδιώτες.
Έκτοτε υπήρξε καθυστέρηση και ανακινήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας τον Νοέμβριο του 2018. Κατόπιν ερωτήματος σχετικά με τους λόγους καθυστέρησης, το οποίο απέστειλα στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών έλαβα Ενημερωτικό Σημείωμα του Υπουργείου, που αναφερόταν στα τεχνικά ζητήματα και τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από τους αρμόδιους φορείς, Δήμο Βέροιας και Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Αμέσως, ήτοι στις 28-11-2019 απέστειλα στον Δήμο Βέροιας την με αριθμό πρωτ: 33378/28-11-2018 επιστολή μου και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας την με αριθμό πρωτ: 
605972/2172/28-11-2018 επιστολή μου, συνοδευόμενες με το ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου προς γνώση τους.

Η συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας και με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας πέρα από οποιαδήποτε "μικροπολιτική" προσέγγιση ήταν αγαστή, το ίδιο ελπίζω πως θα εξακολουθήσει να είναι και στο μέλλον. Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο, με αναπτυξιακές προοπτικές και χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας, την σύμπραξη όλων μας προκειμένου να ολοκληρωθεί. 

Εύχομαι τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης να είναι εποικοδομητικά για την πορεία του έργου και βεβαίως θα είμαι πάντα παρούσα και στην διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να συμβάλω στην γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Ευφροσύνη( Φρόσω) Καρασαρλίδου".

Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης σχετικά με τα λεγόμενα του Κώστα Καρέλη και τον Παναγιώτη Γκυρίνη:

"Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος Μελίκης Κώστας Καρέλης σε διαδικτυακή του συνέντευξη, έχω να δηλώσω τα εξής: Ουδέποτε υπέβαλα αίτημα ελέγχου των οικονομικών του Δήμου Μελίκης γραπτώς ή προφορικώς. Τελεία και παύλα. Δήλωσα στην ομιλία μου ότι αιτία του ελέγχου ήταν η μη σύνταξη ισολογισμών για διάστημα πέντε ετών, γεγονός που δεν δικαιολογείται με τίποτε, εκτός της αβλεψίας υπηρεσιακών παραγόντων, που και αυτό ακόμη επισύρει την ευθύνη του επικεφαλής του Δήμου, που είναι φυσικά ο Δήμαρχος.

Σχετικά με τα όσα περίεργα και ακατανόητα αναφέρει στην επιστολή του ο απερχόμενος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

κ. Δήμαρχε με κατηγορείτε διότι ως βουλευτής του νομού φρόντισα οι αγρότες να αποζημιωθούν για υπαρκτές ζημίες της περιόδου εκείνης! Φαντάζομαι καταλαβαίνετε τον τραγέλαφο, να με κατηγορείτε για θετική συνεισφορά στην οικονομία των αγροτών του τόπου μας. Ξαναδείτε το...

Επειδή όμως ο δια του τύπου "διάλογος" είναι χρονοβόρος και αναποτελεσματικός, έχω να προτείνω το εξής απλό:

Επιλέξτε όποιο μέσο ενημέρωσης θέλετε εσείς .

Επιλέξτε όποιον δημοσιογράφο ή δημοσιογράφους επιθυμείτε εσείς.

Επιλέξτε διάρκεια και ημερομηνία   .

Είμαι στη διάθεσή σας για μια πολιτική αντιπαράθεση εφ΄όλης της ύλης.

Υπεκφυγή με οποιαδήποτε δικαιολογία φυσικά θα σημαίνει ένα εκ των δύο. Ή είστε ένοχος ή είστε ανεπαρκής.

Εν αναμονή

Μιχάλης Χαλκίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας".

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση με την παρακάτω ανακοίνωση:

"ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  12-2 ΚΑΙ 18:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΤΟ Δ.Σ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΥΠΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

 ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ.ΟΠΟΤΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ."

Κατηγορία Αγροτικά

Φουσκωμένος θα είναι ο φετινός λογαριασμός της εφορίας για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. Παρά το ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των φυσικών προσώπων δεν είναι λίγες οι παγίδες και οι ανατροπές που κρύβουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες θα φέρουν έξτρα φόρους για πέντε κατηγορίες φορολογουμένων.

Στους χαμένους της εφορίας περιλαμβάνονται οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι ένστολοι, γιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί λειτουργοί, Πανεπιστημιακοί και λοιποί των ειδικών μισθολογίων. Στο ποσό των αναδρομικών που έλαβαν, εκτός από τον φόρο 20% που έχει ήδη παρακρατηθεί, θα επιβληθεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 2,2% έως 10%. Επίσης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αποκτούν εισοδήματα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου AirBnB και έχουν δώσει τα στοιχεία των ακινήτων τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο της ΑΑΔΕ θα πρέπει να εμφανίσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα για τα οποία θα φορολογηθούν με συντελεστές 15%- 45%.
Παράλληλα, τρεις ακόμη κατηγορίες βρίσκονται στο στόχαστρο της εφορίας. Πρόκειται για τους έγγαμους που θα υποβάλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις και θα πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων, τους ελεύθερους επαγγελματίες που για πρώτη φορά θα δηλώσουν αναλυτικά μία προς μία αλλά και στο σύνολο όλες τις επαγγελματικές δαπάνες, καθώς και τους μεσίτες και εμπόρους που θα πρέπει να εμφανίσουν όλες τις συναλλαγές άνω των 10.000 ευρώ που είχαν το 2018.

Όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, η συμπλήρωση φέτος του εντύπου Ε3 αποτελεί εφιάλτη. Θα πρέπει να δηλώσουν αναλυτικά όλες τις δαπάνες, δηλ. τα έξοδα που έκαναν το 2018. Μεταξύ άλλων θα πρέπει να δηλώσουν αναλυτικά και τα ποσά που δαπανούν για να πληρώσουν ΔΕΚΟ, ενοίκια, δαπάνες για διαφημίσεις και έξοδα για ταξίδια στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας