alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Δεν θα μιλήσω πάλι για τον καιρό, μας αγανάκτησε. Πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά τα επώνυμα καιρικά φαινόμενα, και αυτά που πέρασαν αλλά και αυτά που θα έρθουν, θα περάσουν από τη χωρά μας. Μάλλον συνδυάζουν δουλειά και διακοπές, τι να πω. Και έχω και την ξαδέλφη μου που λέει «ας βγει κάποιος αρμόδιος να μας πει αν έρχεται ξανά χειμώνας, να σταματήσω τη δίαιτα ή όχι;».

Μεγάλος ντόρος έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με το Καρπουζάκι. Έγραψα λοιπόν για το θέμα με τις καθαρίστριες των σχολείων. Για να είμαι ακριβής, μετέφερα την άποψη των καθαριστριών (ότι δικαιούνται 10μηνη πρόσληψη και τους κάνουν 9μηνη) και την άποψη του αρμόδιου αντιδημάρχου (ότι όλα γίνονται με το γράμμα του νόμου). Τα πήρε όλα αυτά ο Χαλκίδης (το έψαξε και λίγο παραπάνω) και μίλησε για εργασιακό μεσαίωνα στον δήμο μας. Βγήκε και ο δήμος με χαρτιά και νόμους και μας εξήγησε για πoιο λόγο λειτουργούν έτσι. Ο κακός χαμός. Να ξεκαθαρίσω κάποια πραγματάκια. Το Καρπούζι δεν είναι δικαστήριο, δεν παίρνει αποφάσεις. Το να αναφέρεις τις απόψεις και των δύο πλευρών είναι υποχρέωση και όχι στήριξη κάποιων πολιτικών σκοπιμοτήτων, όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν.

Το αν υπάρχουν αιχμές για την σημερινή διοίκηση είναι απλά γιατί αυτοί διοικούν τώρα και γιατί με αυτούς έχει να κάνει το θέμα. Ποτέ δεν είπα ότι υπογράφουν 9μηνη σύμβαση και πρέπει να πληρώνονται για 10. Μου είπαν ότι δουλεύουν 10 μήνες, υπογράφουν για 9 και πληρώνονται για 9. Θα μου πείτε αφού τόσο υπόγραψαν, τόσο και θα πληρωθούν. Και αυτό είναι το σωστό. Ποτέ μου δεν είπα ότι καταχραστήκατε δημόσιο χρήμα. Απεναντίας είμαι πεπεισμένος ότι αυτό δεν θα το κάνατε...

Επίσης όλα αυτά που γράψατε στο δελτίο τύπου που αποστείλατε στα ΜΜΕ δείχνουν πως ίσως «ξεγελάστηκα». Απλά θέλω να ρωτήσω κάτι και ελπίζω να μη το πάρετε και πάλι στραβά. Όλα αυτά τα ΦΕΚ, οι υπουργικές αποφάσεις και γενικά όλα τα έγγραφα που αφορούν το θέμα, δεν ισχύουν για άλλους δήμους; Σας το ρωτάω γιατί στη Χαλκηδόνα οι προσλήψεις έγιναν από 1/9.

2

3

Με τίποτα δεν υπονοώ ότι γίνετε κάτι παράνομα. Ίσως ο μηχανισμός του Δήμου Χαλκηδόνος να λειτουργεί...πιο γρήγορα:..ώστε όταν καταφθάνει το ΦΕΚ να μη χρειάζονται να γίνουν τόσες κινήσεις γιατί έχουν ήδη γίνει...

Το γέλιο είναι ότι ο Χαλκίδης το είδε σαν ευκαιρία για να την πει στον Γκυρίνη ξεχνώντας ότι τόσα χρόνια πρόεδρος της πρωτοβάθμιας ήταν ο Κυτούδης και αρμόδιος αντιδήμαρχος ο αδελφός του, που τώρα είναι μαζί του στον προεκλογικό αγώνα. Είμαι σίγουρος πως για να επέτρεψαν να συμβούν κάτι τέτοιο, σίγουρα θα έχει μια απάντηση να δώσουν. Αναμένουμε...

Το παρακάτω κομμάτι αφορά όλες τις νοικοκυρές που μαγειρεύουν. Όχι αυτές που παίρνουν τάπερ από τις πεθερές, τις άλλες. Κυρίες μου, τέρμα πια οι λαϊκές, το ξεποδάριασμα και οι τιμές στα ύψη. Θέλετε να κάνετε σαλάτα με ζοχιά; Στο Νησί θα πάτε. Ναι, καλά ακούσατε, στο Νησί. Όχι στην Κρήτη, στο δικό μας. Φυτρώνουν ελεύθερα και μάλιστα δεν τα ξεπατώνουν, ολοκαύτωμα να γίνει... Η Τ.Κ. Νησίου τίμησε το Ολοκαύτωμα του Νησίου που προκάλεσαν οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες στις 14 Μαρτίου 1906 κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. Δεν θα μιλήσω για τα σπασμένα μάρμαρα αλλά αυτή τη ζοχιά γιατί τη στόλισαν εκεί, ακόμα δεν μπόρεσα να καταλάβω.

4

Το καρναβάλι τελείωσε με την μεγάλη παρέλαση της Μελίκης. Εκεί ήταν και ο Argy. Αργύρη μου σ΄ αγαπώ και σε εκτιμώ, άσχετα αν πιστεύεις το αντίθετο αλλά σήμερα θα τα βάλω μαζί σου. Εάν πήγες στην Μελίκη για να μας δείξεις κάποιους για υποψηφίους, θα πάω να πέσω στο Ζάλογγο. Μη μου πεις ότι κάποιοον, τον έβαλες και στο ψηφοδέλτιο; Θα κάνω μεταδημότευση και θα φταις εσύ, να το ξέρεις. Θέλεις να ετοιμάσω ένα βίντεο με όλα τα διαμάντια που έχει πει ο στόμας του κατά καιρούς μπας και σε μεταπείσω; Μόνος σου αυτοκτονείς Αργύρη μουυυυυ.

5

Έκανες Αργυρή μου μια δήλωση πριν λίγες μέρες και μίλησες για ήρεμο και έντιμο προεκλογικό αγώνα. Και σε πίστεψα. Απλά με τον «κύριο» στην φωτογραφία (και δεν μιλάω για τον Γατόπουλο αλλά για τον άλλον) κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Δεν ξέρω αν έμαθες για τα κατορθώματα του την Τετάρτη στον ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αγκαθιά; Γι΄ αυτό είμαι εδώ να σε ενημερώσω. Επιτέθηκε φραστικά και στον Μάκη Κοκοφτόπουλο (Γκυρίνη) και στην Όλγα Καστανά (Ναλμπάντη) για τις επιλογές τους με τα χειρότερα λόγια. Αν δεν με πιστεύεις ρώτα τους ίδιους αλλά και όλους αυτούς που ήταν μάρτυρες στο συμβάν. Αν αυτός ο «κύριος» τάζει τα…… (τα μαραμένα) σε παιδιά πολύ μικρότερα από την υποψήφια κόρη του στον συνδυασμό σου, τότε ο ήρεμος προεκλογικός αγώνας που μας έταξες ήταν αέρας κοπανιστός.

Στη Μελίκη βρέθηκε και ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης με το επιτελείο του. Στο κέντρο της πεντάδας διακρίνω τον φίλο μου Σωτήρη Τόκα. Σωτήρη μου, τόσο καιρό ήσουν χωμένος στο γραφείο σου και δούλευες. Το ότι περίμενες να ανοίξει το τριώδιο για να σε δούμε με ξεπερνάει. Ακόμα και με σοβαρό ύφος στην φωτογραφία, λάμπεις. Τι να πω για τον Σαρακατσιάνο, όλο τσίκνα. Σα να ήθελε μαλλί της γριάς και δεν του πήρε ο Γκυρίνης ένα πράγμα. Να βγαίνεις πιο συχνά πασά μου, σου πάει.

6

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Κώστας Ναλμπάντης τη βδομάδα που μας πέρασε. Οι ερωτήσεις πολλές και καίριες αλλά μία ήταν αυτή που έκαιγε. Αν θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ όπως πολλοί τον κατηγορούν. Η απάντηση ήταν «Κλειδώσαμε όλοι τις κομματικές μας ταυτότητες στο σπίτι μας. Στήριξη και χρίσμα από κανένα κόμμα. Σε αντίθεση με τους γαλάζιους υποψηφίους, που διακαώς επιθυμούν στήριξη, κάνοντας διαγωνισμό. Μιλάμε για αυτοδιοικητικές εκλογές. Δε θα πετάξουμε λάσπη στον ανεμιστήρα».

Παρόλα αυτά Κώστα μου δίπλα σου ήρθε και στάθηκε ο Αντωνίου στον φανό του Αμάραντου. Κάνω λάθος; Μήπως σε στηρίζει;

7

Μπα, τι βλέπουν τα ματάκια μου, ο Αντωνίου χορεύει συρτό με την Καραντζιούλα; Μήπως τα βρήκαν και την στηρίζει και αυτήν; Θα τρελαθώ παιδιά, χορεύει και με τον Μακρυγιάννη. Μήπως στηρίζει και τον Χαλκίδη;

8

Όταν δεν έχεις όπλα για να πολεμήσεις τότε πρέπει να εφεύρεις. Αυτό, αξιότιμοι διεκδικητές του «θρόνου» συμβαίνει μόνο στον πόλεμο. Και οι εκλογές δεν είναι πόλεμος. Δείξτε μας τα χαρτιά σας, τα προγράμματά σας και αφήστε τη λάσπη για τα γουρούνια. Ξαφνικά ο Αντωνίου για την Ελλάδα έγινε ότι ο Εφιάλτης για τις Θερμοπύλες...ας σοβαρευτούμε... Το ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, είναι ότι το χειρότερο.

Χωρίς τον Αντωνίου αλλά με τον ήλιο σύμμαχο, το Κλειδί-κανό έκανε τα κούλουμα του. Αυτό που με τρέλανε πιο πολύ ήταν το κόκκινο καπελάκι της ορχήστρας. Καπελάκι, γυαλί και παντελόνι Lee. Αυτό θα πει διοργάνωση, εύγε.

9

 

Οι κάρτες των υποψηφίων δίνουν και παίρνουν αυτόν τον καιρό. Στο Καρπούζι θα δείτε μόνο τις κάρτες νέων (για να τους γνωρίσουμε) αλλά και κάποιον με …..άποψη.

My name is Stefanos. Στέφανος Δελιόπουλος. Τι να πω Στέφανε μου για το στυλάκι σου. Τι να πρωτοσχολιάσω; Το σταύρωμα των χεριών, το ύφος «βάλε τα μα, βάλε τα σα, βάλε τα ματωμένα», τι, τι.

10

Πολύ καλός αλλά νομίζω ότι η κάρτα αυτή σε αδικεί. Ναι, καλά το διάβασες. Δεν μπορεί να μας βγαίνεις φωτογραφία με ύφος κατάσκοπος των 5 ηπείρων και να είσαι πάνω σε αυτή την κάρτα. Απαράδεκτο. Πάλι εγώ θα σε σώσω. Πέταξε αυτές και πάνε τύπωσε την παρακάτω. Να με ακούς εμένα, ξέρω από αυτά.

11

Μια ολοκαίνουρια υποψηφιότητα για το τοπικό της Αλεξάνδρειας ακούει στο όνομα Ελένη Παπαδοπούλου. Νέα, όμορφη, φιλόδοξη, με καριέρα αστυνομικού κατεβαίνει υποψήφια για να μπορέσει να στηρίξει τον τόπο της. Έως εδώ όλα καλά. Τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα κυρίως για όσους είναι φιλόζωοι. Παρατηρήστε το mail της υποψήφιας με προσοχή. Elena, το όνομά της και hachi το όνομα του σκύλου της.

12

Πίσω Παπαποστόλου και σ΄ έφαγα ένα πράγμα. Η Έλενα είναι μια υποψηφιότητα φρέσκια, άθικτη και κυρίως νέα. Γιατί, οι νέοι άνθρωποι θα κάνουν τη διαφορά και όχι οι «επαγγελματίες καρεκλάδες».

Εκτός από τον ντόρο που έγινε με τις καθαρίστριες και όσα έγραψα, την προηγούμενη εβδομάδα ακούστηκαν και άλλα πράγματα για μένα και το Καρπούζι. Ακούστηκε ότι «τα πήρα» από κάποιον υποψήφιο για να κατηγορώ τους άλλους. Το κακό όταν γράφεις σε μια εφημερίδα είναι ότι επειδή οι περισσότεροι αρθρογράφοι «τα παίρνουν», σε παίρνει και σένα η μπάλα. Ξέρουμε ή έχουμε ακούσει κατά καιρούς στον τόπο μας, δημοσιογράφους που χρηματίστηκαν, πολιτικούς που πληρώνουν για να γράψουν γι΄ αυτούς, πολιτικούς να τρέχουν πίσω από εκδότες, δημοσιογράφους που μέχρι χθες σε έβριζαν και σε μία νύχτα σε αποθέωναν και άλλα τέτοια. Το Καρπούζι είναι η μόνη στήλη που κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για χρηματισμό. Εδώ και 4 χρόνια γράφει και τα στραβά αλλά και τα καλά όλων. Και πολιτικών, και συλλόγων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων και ομάδων.

Δεν χρειάστηκε να έρθει η περίοδος των εκλογών για να «κατηγορήσει» ή να «παινέψει» όλους αυτούς. Το έκανε από την αρχή και θα συνεχίσει για όσο υπάρχει. 4 χρόνια τώρα το Καρπούζι δεν σταμάτησε ποτέ. Δεν είναι σαν τις εφημερίδες που ξεφυτρώνουν ξαφνικά από το τίποτα. Ούτε σαν κάτι «δημοσιογράφους» που ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη λόγω των εκλογών. Για όλους αυτούς λοιπόν που συνεχίζουν να πιστεύουν και να διαδίδουν ότι «τα πήρα» έχω να πω ότι το «Μούφα το Καρπούζι» που γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος έχει και όνομα και υπογραφή και δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία κανενός mail ή κουτσομπολιού.

13

Κι όπως λέει και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης "Ο Δήμος μας Μποστά".(Ευτυχώς ο διαχειριστής, το διόρθωσε γρήγορα...επίσης Δήμαρχε καλό θα ήταν επικοινωνιακά να κοιτάς τους πολίτες στα μάτια...)

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας μας ταξιδεύει αυτή τη φορά η Θεατρική ομάδα του δήμου Αλεξάνδρειας με την παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του καταξιωμένου συγγραφέα Νηλ Σάιμον στο δημοτικό θέατρο Πλατέος για τρεις ημέρες 15,16 & 17 Μαρτίου και ώρα 20:00’.

Ένας νέος φιλόδοξος δάσκαλος καταφτάνει στο μικρό χωριό με πολύ όρεξη για να διδάξει όμως ανακαλύπτει ένα μυστικό που αφορά τους κατοίκους και προσπαθεί να δώσει μια λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει επί χρόνια τους χωριανούς.

Άφθονο γέλιο, καυστικές ατάκες, καταπληκτικές ερμηνείες, πολύχρωμα κοστούμια και ένα παραμυθένιο σκηνικό χαρίζουν στον θεατή οι ηθοποιοί του έργου υπό τις οδηγίες της σκηνοθέτιδας Χρύσα Αντωνίου.

Μια κωμωδία που γεννά συναισθήματα και κουβαλάει νοήματα διαχρονικά με ποιότητα στο λόγο και εύστοχες ατάκες που διαδέχονται η μία την άλλη, δίνοντας έναυσμα στο μυαλό να επεξεργαστεί ουσιώδη μηνύματα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε ένα Ουκρανικό χωριό το Κουλιέντσνικοφ, στα τέλη του 1800, καταφθάνει ένας νέος Ρώσος δάσκαλος, ο Λέων Τολτσίνσκυ, με σκοπό να κάνει μάθημα στην κόρη του Γιατρού του χωριού, την Σοφία Ζουμπρίτσκυ και να την μορφώσει.
Σύντομα όμως ανακαλύπτει πως ο απώτερος σκοπός είναι να σπάσει με την εξυπνάδα του, μια κατάρα που βαραίνει 400 χρόνια το χωριό αυτό. Ο Λέων σαγηνεύεται από την ομορφιά της Σοφίας Ζουμπρίτσκυ, την οποία θέλει να παντρευτεί ο Κόμης του χωριού, Γκρέγκορ Γιουσέκεβιτς, ο πρόγονος του οποίου έχει καταραστεί το χωριό αυτό.

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Λέων Τολτσίνσκι: Αριστοτέλης Βαρσαμόπουλος
Σνέτσκα: Κατερίνα Στριάκα
Δικαστής: Ιορδάνης Πέτσογλου
Αδερφές Σλόβιτς: Αγγελική Κακαγιάννη – Κωνσταντίνα Ματράκα
Μίσκιν: Θεμιστοκλής Πρόιος
Γιέντσνα: Ιουλία Ζωντανού
Δρ. Ζουμπρίτσκι: Δημήτρης Κομπατσιάρης
Λένυα Ζουμπρίτσκι: Ασπασία Γκιουρτζή
Σοφία Ζουμπρίτσκι : Κατερίνα Κουκουτάρα
Γκρέγκορ : Βασίλης Βαγένας
Αγελάδα: Γεωργία Διμπιτούζη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία : Χρύσα Αντωνίου
Σκηνογραφία : Οδυσσέας Γωνιάδης – Χρύσα Αντωνίου
Κατασκευή Σκηνικού : Κώστας Μπαντής
Ζωγραφική Σκηνικού : Αθηνά Σαχπατζίδου
Ενδυματολογία : Χρύσα Αντωνίου
Κατασκευή Κοστουμιών: Νικόλαος Τριανταφυλλόπουλος- Σουλτάνα Τριανταφυλλοπούλου
Μουσική Επιμέλεια : Νίκος Μέκκας
Χτενίσματα : Αθηνά Αποστολάκη
Μακιγιάζ : Νένα Σταμπουλίδου
Ήχος-Φώτα : Στράτος Γιοβαννόπουλος
Φωτογραφίες: Κατερίνα Στριάκα
Σχεδιασμός Αφίσας : Print Lab Τάτσης- Στόιος
Έντυπο υλικό : Print Lab Τάτσης- Στόιος
Δημιουργία promo video : Βασίλης Βαγενάς
Υπεύθυνη social media: Καβακοπούλου Χριστίνα

 

 

ΔΤ: Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου της παράταξης μας, συνεχίζεται η προσέλευση νυν Δημοτικών Συμβούλων στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Κώστα Ναλμπάντη.

Ο κ. Θωμάς Χατζόπουλος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Φώτη Δημητριάδη, είχε χθες συνάντηση με τον κ. Ναλμπάντη και συμφώνησαν την ένταξη του στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ».

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα 18 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ στις 7.30 το απόγευμα, με ομιλητή τον κ. Ναλμπάντη, ο οποίος και θα ανακοινώσει τους υποψήφιος δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Η ΔΕΔΔΗΕ.ΑΕ ανακοινώσε τη διακοπή ρεύματος στις παρακάτω περιοχές:

19/3/2019 8:00:00 πμ-2:30:00 μμ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Π.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

20/3/2019 8:00:00 πμ-2:30:00 πμ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Π.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 16.03.2019

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(24η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ 16.00 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ
Διαιτησία: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ -ΧΡΥΣΑΝΗΣ -ΧΑΛΑΤΖΙΟΥΚΑΣ

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ 16.00 ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
Διαιτησία: ΠΑΥΛΙΔΗΣ -ΓΑΒΡΑΣ -ΔΕΒΕΤΖΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 16.00 ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 16.00 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ
Διαιτησία: ΛΑΖΑΡΟΥ -ΓΙΑΝΤΣΗΣ -ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ

ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ 16.00 ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ - ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ
Διαιτησία: ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γ.-ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ 16.00 ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ
Διαιτησία: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ -ΓΚΟΓΚΑΣ

ΜΕΛΙΚΗΣ 16.00 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ
Διαιτησία: ΠΑΡΑΣΙΟΥ -ΑΡΓΥΡΙΟΥ -ΜΠΕΚΑΣ

ΚΛΕΙΔΙΟΥ 16.00 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ - ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ
Διαιτησία: ΜΕΛΤΖΑΝΙΔΗΣ -ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 17.03.2019


Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(14η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ 16.00 ΑΕΚ Καμποχωρίου - ΔΟΞΑ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ
Διαιτησία: ΓΑΒΡΑΣ -ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ -ΚΙΡΜΑΝΙΔΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥ 16.00 ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΑΕ ΣΧΟΙΝΑ
Διαιτησία: ΤΡΕΒΛΑΣ -ΜΠΑΚΑΛΗΣ -ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ

ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 16.00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΝΗΣΕΛΙΟΥ
Διαιτησία: ΤΡΑΝΤΟΣ -ΑΣΒΕΣΤΑΡΑΣ -ΓΚΟΓΚΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ 16.00 ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ - ΠΑΟ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ
Διαιτησία: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΓΙΑΝΤΣΗΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ

ΛΟΥΤΡΟΥ 16.00 Ολυμπιακος Λουτρου - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ
Διαιτησία: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΑΡΓΥΡΙΟΥ -ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ



Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(16η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ 16.00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ - ΑΣ Γιαννακοχωριου
Διαιτησία: ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ -ΛΑΖΑΡΟΥ -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ.

ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ 16.00 ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ - ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 16.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΕΑΣ
Διαιτησία: ΠΑΥΛΙΔΗΣ -ΜΟΥΣΕΝΙΚΑΣ -ΓΚΟΓΚΟΣ

ΡΑΧΙΑΣ 16.00 ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΑΧΗΣ
Διαιτησία: ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ -ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ -ΠΟΖΙΑΔΗΣ

ΠΑΤΡΙΔΑΣ 16.00 ΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ
Διαιτησία: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ -ΧΡΥΣΑΝΗΣ -ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ


Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ(9η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΚΥΨΕΛΗΣ 10.30 ΔΟΞΑ ΚΥΨΕΛΗΣ - ΑΟ ΣΥΚΙΑΣ
Διαιτησία: ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ -ΒΑΛΚΑΝΟΣ -ΜΟΥΣΕΝΙΚΑΣ

ΠΛΑΤΑΝΟΥ 10.30 ΑΘΛ.ΑΚΑΔ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΑΕ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ
Διαιτησία: ΔΕΒΕΤΖΙΔΗΣ -ΚΙΡΜΑΝΙΔΗΣ -ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ

ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ 10.30 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ
Διαιτησία: ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ -ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ-ΤΡΑΝΤΟΣ




Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(11η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΜΕΣΗΣ 10.30 ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ - Παλασιδειος Ακαδημια
Διαιτησία: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γ.-ΤΑΣΙΩΝΑΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ

ΤΡΙΛΟΦΟΥ 10.30 Ερμης Τριλοφου - ΑΤΛΑΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ
Διαιτησία: ΛΑΖΑΡΟΥ -ΜΠΑΚΑΛΗΣ -ΠΕΤΡΟΥ

Ν.ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ 10.30 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΡΟΔΑΚΑ - Φιλιππος Π.Νερων
Διαιτησία: ΧΑΛΑΤΖΙΟΥΚΑΣ -ΠΙΠΕΡΙΔΗΣ-ΓΚΟΓΚΟΣ Ν.Α.


---- Τέλος προγράμματος αγώνων της 17.03.2019 ----

Κατηγορία Αθλητικά

Την κατάργηση των έντυπων βιβλιαρίων υγείας περιλαμβάνει ο νόμος 4603/2019 «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις», ο οποίος πήρε ΦΕΚ (Α’ 48).

 Ειδικότερα, το άρθρο 67 αναφέρει ότι τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους, καταργούνται.

Με την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, η πιστοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας και η κάλυψη παροχών σε είδος και σε χρήμα θα γίνεται με τον ΑΜΚΑ, ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή όποιο άλλο έγγραφο που ταυτοποιεί τα στοιχεία τους, προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Αυτό εξάλλου αναφέρει και η διάταξη του νόμου, οι υπηρεσίες θα πρέπει "να ελέγχουν και να διαπιστώνουν εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση ταυτίζεται με αυτό που αναγράφεται ή εικονίζεται σε οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο από το οποίο προκύπτει η ταυτοποίηση".
Βέβαια, μέχρι την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων και έως ότου να ολοκληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή βιβλιαρίου, όσοι έχουν βιβλιάρια που τελειώνουν δεν θα πάρουν νέα, αλλά θα προσθέσουν σελίδες. Σε περίπτωση που έχουν τελειώσει τα ειδικά φύλλα, αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες.

Κατηγορία Υγεία

Πριν από το Πάσχα η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκαλύψει το σχέδιο της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Στο υπουργείο Οικονομικών γράφουν - σβήνουν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, η οποία θα είναι έκτακτη και θα έχει περιορισμένο χρόνο ζωής, αφού από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία τριών μηνών να αποφασίσουν εάν θα ενταχθούν ή όχι.

Προϋποθέσεις. Οι μηνιαίες δόσεις που θα κερδίσουν όσοι καταφέρουν να υπαχθούν στη ρύθμιση θα ξεκλειδώνουν ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά:
- Οι μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής των οφειλών θα φτάνουν τις 120, με την ελάχιστη μηνιαία δόση να κινείται στα 30 με 50 ευρώ.
- Κούρεμα κύριας οφειλής δεν προβλέπεται. Αντίθετα θα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.
- Οι οφειλέτες για να κερδίσουν τις 120 δόσεις θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. Κλειδί που θα προσδιορίσει τον τελικό αριθμό των δόσεων θα αποτελεί το εισόδημα. Σε κάθε περίπτωση θα κρίνεται η βιωσιμότητά του και η δυνατότητα που θα έχει να εξυπηρετεί τη ρύθμιση. Οφειλέτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους θα εξαιρούνται αυτομάτως από τη ρύθμιση.
- Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές από φόρους, πρόστιμα και τέλη που δημιουργήθηκαν μέχρι και το τέλος του 2017. Ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπαχθούν και οι φόροι που άφησαν απλήρωτους οι φορολογούμενοι το 2018.
- Απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος οφειλέτης της εφορίας στη ρύθμιση θα είναι η εξόφληση των τρεχουσών φορολογικών οφειλών. Οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει νέα χρέη από την αρχή της χρονιάς. Θα πρέπει να έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις τρέχουσες οφειλές τους.
- Είναι πιθανόν από τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας να εξαιρεθούν όσοι έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή στην παλαιά ρύθμιση των 100 δόσεων.
- Η υπαγωγή στη νέα ρύθμιση θα γίνεται με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στο Taxisnet μέσω ειδικής εφαρμογής που θα αναπτύξει η ΑΑΔΕ στην ιστοσελίδα της www.aade.gr
- Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δέχεται τις αιτήσεις των φορολογουμένων με χρέη στην εφορία θα παραμείνει ανοιχτή για διάστημα τριών μηνών.

Η ρύθμιση στα Ταμεία
Στην τελική ευθεία εισέρχεται και η ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε έως 120 μηνιαίες δόσεις. Στόχος είναι η διαδικασία να αρχίσει εντός του Απριλίου και να ενταχθούν σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με χρέη προς τα πρώην Ταμεία ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ. Ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφώνεται με βάση το ελάχιστο ποσό δόσης των 50 ευρώ. Συνεπώς για οφειλές από 6.000 ευρώ και άνω, όλοι όσοι ενταχθούν θα μπορούν να ρυθμίσουν χρέη σε 120 δόσεις. Θα ρυθμίζονται οι βεβαιωμένες οφειλές μέχρι τις 31/12/2018 συνεπώς οι ασφαλισμένοι οφείλουν να καταβάλουν χωρίς καθυστέρηση τις εισφορές Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου ως βασική προϋπόθεση για να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Πηγή πληροφοριών: ΤΑ ΝΕΑ

Κατηγορία Οικονομία

Οδηγίες για την ορθή δήλωση των μισθωτηρίων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet δίνει η ΑΑΔΕ με στόχο να αποφευχθούν λάθη αλλά και για να αποφύγουν πρόστιμα οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι οδηγίες μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων είναι οι εξής:

1. Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης;
Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για τον λόγο αυτό η φορολογική διοίκηση δέχεται τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες.
2. Πότε υπάρχει υποχρέωση υποβολής;
Οι εκμισθωτές - υπεκμισθωτές ακίνητης περιουσίας και όσοι προβαίνουν σε παραχώρηση χρήσης γης και ακινήτου υποχρεούνται να δηλώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο όλα τα πληροφοριακά στοιχεία των αρχικών ή τροποποιητικών μισθώσεων ή της παραχώρησης χρήσης ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για γραπτή ή προφορική συμφωνία και ανεξάρτητα από το εάν το μίσθωμα καταβάλλεται σε χρήμα ή σε είδος. Εξαιρούνται της υποχρέωσης όσοι παραχωρούν δωρεάν κατοικία μέχρι 200 τ.μ. προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία προς ανιόντες ή κατιόντες. Επίσης, σε περίπτωση λύσης της μίσθωσης ο εκμισθωτής δύναται να τη δηλώνει έως το τέλος του επόμενου μήνα από τη λύση.
3. Για ποιες μισθώσεις υπάρχει υποχρέωση υποβολής;
- Για αστικές μισθώσεις (κατοικίας)
- Για επαγγελματικές μισθώσεις
- Για βραχυχρόνιες μισθώσεις εκτός ψηφιακής πλατφόρμας
- Για αγροτικές/ γεωργικές
- Για παραχώρηση χρήσης
4. Ποιος είναι ο χρόνος υποβολής;
- Η δήλωση υποβάλλεται έως το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την τροποποίησή της ή τη λύση της.
Για παράδειγμα:
α) Ημερομηνία έναρξης μίσθωσης 1η Απριλίου: Το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να υποβληθεί έως την 31η Μαΐου
β) Ημερομηνία έναρξης μίσθωσης 30 Απριλίου: Το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να υποβληθεί έως την 31η Μαΐου
5. Ποιος έχει υποχρέωση υποβολής;
- Ο εκμισθωτής ή υπεκμισθωτής ή ο παρέχων δωρεάν τη χρήση του ακινήτου ή της γης. Στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας υποβάλλεται από έναν εκ των συνιδιοκτητών. Αν κάποιος από τους συνιδιοκτήτες δεν αποδέχεται τα στοιχεία της μίσθωσης, θα πρέπει έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, να επιλέξει το πεδίο "μη αποδοχή" για να αναγράψει τους λόγους της μη αποδοχής.
6. Πρέπει να υποβάλω στο Taxisnet μισθωτήριο που το έχω καταθέσει σε ΔΟΥ;
Όχι. Παλιά μισθωτήρια δεν χρειάζεται να υποβληθούν ξανά, αφού έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε ΔΟΥ.
7. Ποια είναι η διαδικασία της δήλωσης των πληροφοριακών στοιχείων της μίσθωσης;
- Ο εκμισθωτής του ακινήτου εισέρχεται στο Taxisnet με τους προσωπικούς του κωδικούς και επιλέγει "Δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας". Ακολούθως, με το πλήκτρο "επιλογή", μεταφέρεται στη φόρμα υποβολής, την οποία πρέπει να συμπληρώσει. Η φόρμα προτείνει στο τέλος της σελίδας δύο επιλογές:
- Αποθήκευση, στην περίπτωση που είναι επιθυμητή η αποθήκευση της εργασίας (Προσοχή: η επιλογή δεν οριστικοποιεί την υποβολή)
- Οριστικοποίηση: Με την επιλογή αυτή οριστικοποιείται η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και διασφαλίζεται ότι έχει εκπληρωθεί η υποχρέωση.

Πηγή πληροφοριών εφημερίδα Καθημερινή

Κατηγορία Οικονομία

ΔΤ: Γράφει η Ασλανίδου Μαρία, Ψυχολόγος

Τι είναι οι Σχολές Γονέων

Οι σχολές γονέων δεν προσφέρουν έτοιμες, πακεταρισμένες γνώσεις. Δεν καθορίζουν τι είναι σωστό και τι λάθος σε μια συμπεριφορά, ούτε δίνεται μια κατευθυντήρια γραμμή για το πώς πρέπει να λειτουργήσουμε σε μια δεδομένη στιγμή. Κάθε άτομο είτε είναι παιδί, είτε ενήλικας είναι μοναδικό, γιατί έχει τα δικά του βιώματα και βάσει αυτών των βιωμάτων έχει αναπτύξει την προσωπικότητά του. Ακόμη με διαφορετικό τρόπο το κάθε άτομο αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται όλα τα ερεθίσματα.
Έτσι μπορούμε να πούμε ότι σε αυτά τα σεμινάρια οι γνώσεις λειτουργούν σαν μεταβλητές δυνάμεις, που χρησιμοποιούνται ως βάσεις, για την ανάπτυξη των εμπειριών μας. Μέσα από τις μεταξύ μας συζητήσεις και την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων είναι πολύ πιθανόν να φτάσουμε στο σημείο να αναθεωρήσουμε ορισμένες από τις απόψεις μας και να υιοθετήσουμε καινούργιες.

Πού βοηθούν

  1. Να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας σε θέματα που αφορούν την οικογένεια, τα παιδιά και οτιδήποτε άλλο θεωρηθεί σημαντικό, μπορούμε να το εντάξουμε ως θέμα για συζήτηση.
  2. Στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας και της οικογένειάς μας.
  3. Στην απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων, όπως θυμού, επιθετικότητας, άγχους κλπ.
  4. Υιοθετούμε καινούργιους κανόνες συμπεριφοράς.
  5. Καθορίζονται οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια, καθώς και οι σχέσεις των μελών μέσα στην οικογένεια.
  6. Γινόμαστε πιο εξωστρεφείς στο να συζητάμε τα προβλήματά μας και με τη βοήθεια της ομάδας ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις.

 Θεματολογία

  1. Οικογένεια: Ποια είναι η ψυχοδυναμική της οικογένειας και ποιος ο μηχανισμός της οικογενειακής λειτουργίας.
  2. Παιδιά: Να εντοπίσουμε και να κατανοήσουμε τα προβλήματα του παιδιού, είτε είναι κοινωνικού, είτε συναισθηματικού χαρακτήρα. Να αναγνωρίσουμε τα μηνύματα που μας στέλνουν λεκτικά ή μη. Να καθορίσουμε το ρόλο του παιδιού μέσα στην οικογένεια και να του δώσουμε να καταλάβει ότι δεν έχει μόνο ανάγκες αλλά και υποχρεώσεις.
  3. Γονεϊκή συμπεριφορά: Εδώ θα προσπαθήσουμε να δούμε αν ο χαρακτήρας του γονιού επηρεάζει την εξέλιξη του παιδιού(τύποι γονεϊκής συμπεριφοράς).

Πού απευθύνονται

  • Σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών.
  • Σε γονείς κάθε ηλικίας, μόρφωσης και εθνικής προέλευσης.
  • Σε μελλοντικούς γονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις Σχολές Γονέων του «Έρασμου» επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 23310 74073, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 – 14.00.
Email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Website: www.erasmosverias.com

 

Κατηγορία Γενικά

Την επόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα σε όλους τους δικαιούχους που πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Τα ποσά των επιδομάτων θα πιστωθούν από την Τρίτη 19 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, στην πληρωμή θα συμπεριλαμβάνονται οι δικαιούχοι που είχαν πληρωθεί για πρώτη φορά από τον Οργανισμό στις 18 Ιανουαρίου 2019, καθώς και οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν από τους Δήμους από 1/1/2019 έως 28/2/2019.

Με την επικείμενη πληρωμή του Μαρτίου θα εξοφληθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019 καθώς και τα διατροφικά επιδόματα για τον μήνα Φεβρουάριο 2019.

Επίσης θα εξοφληθούν και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής που χορηγούνταν από τους Δήμους έως και το 2018 σε περίπου 2.000 δικαιούχους όπως και τα επιδόματα ομογενών – προσφύγων που χορηγούνταν σε περίπου 9.000 δικαιούχους από τους ΟΤΑ. Η πληρωμή των δικαιούχων που υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ θα γίνει κανονικά μεταξύ 1-3 Απριλίου.

Μετά την καταβολή της 20ης Μαρτίου, η επόμενη πληρωμή -η τρίτη κατά σειρά για τα αναπηρικά επιδόματα εντός του 2019- θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. 

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας