alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019

Φωτιά σημειώθηκε και στο Νησί Ημαθίας, συγκεκριμένα στην περιφερειακή οδό σε χώρο που ασυνείδητοι είχαν πετάξει κάθε λογής απορρίμματα, άμεση η επέμβαση των πυροσβεστών με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η διάδοση της φωτιάς η οποία ήταν παραπλεύρως ηλεκτροφόρων καλωδίων. Στο συμβάν που δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες παρενέβησαν δυνάμεις της Π.Υ. Αλεξάνδρειας οι οποίες κατέσβησαν τις εστίες φωτιάς και συγκεκριμένα 2 οχήματα της Π.Υ. και πέντε άνδρες.

Φωτιών συνέχεια... εκτός από το Νησί Ημαθίας, εστίες φωτιάς στο Μικρό Μοναστήρι όπου κινδύνεψαν άμεσα σπίτια και γεωργικά μηχανήματα, στο Πλατύ, στο Λουτρό, στο Νησέλι, στην Κορυφή, στην Κυψέλη και όπου άγνωστοι - ασυνείδητοι βάζουν φωτιές κυρίως σε παράπλευρα χωράφια και δεν αναλογίζονται τις συνέπειες των ενεργειών τους.

 

 

Φωτιά σημειώθηκε σε οικοπεδικό χώρο δίπλα σε ακατοίκητη οικία στο Σχοινά Ημαθίας και λόγω της καύσιμης ύλης που υπήρχε στο οικόπεδο η φωτιά έγλειψε κυριολεκτικά την εξωτερική τοιχοποία της εν λόγω οικίας και μόνο χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών αποφεύχθηκε η διάδοση της φωτιάς χωρίς να υπάρχουν υλικές ζημιές.Μέσα στον ίδιο χώρο υπήρχαν και γεωργικά μηχανήματα τα οποία κινδύνεψαν άμεσα.
Στο συμβάν που δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες παρενέβησαν δυνάμεις της Π.Υ. Αλεξάνδρειας οι οποίες κατέσβησαν τις πολλαπλές εστίες φωτιάς και συγκεκριμένα 4 οχήματα της Π.Υ. και δέκα άνδρες με επικεφαλής τον Δκτη Αμανατίδη Γιάννη.

Η πρακτική αρκετών αγροτών, παρά τις περί του αντιθέτου επισημάνσεις των αρμόδιων φορέων, να καίνε χόρτα στα χωράφια τους και στα παράπλευρα καναλέτα είναι ευρέως διαδεδομένη. Όπως συνηθισμένο φαινόμενο αποτελούν οι ανεξέλεγκτες φωτιές που προκαλούν άγνωστοι σε γεωργικές εκτάσεις και ειδικά τις ημέρες που πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα οι φωτιές να καίνε χιλιάδες στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών.

Με τους άγνωστους εμπρηστές να αδιαφορούν για το γεγονός ότι, ιδιαίτερα συχνά, απειλούνται ανθρώπινες ζωές σε κατοικημένες περιοχές, ότι καταστρέφονται περιουσίες αλλά και ζωικό κεφάλαιο, χωρίς τέλος να υπολογίζουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει ή να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές για να συνετίσουν όσους δεν σέβονται νόμους και δεν αναλογίζονται τις συνέπειες των ενεργειών τους.

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το νέο έτος έκοψε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Football Kings στο Tailor Gastronomy Bar στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας στις 6 Μαρτίου 2019.

Οι δύο προπονητές της Ακαδημίας Μέρκος Καραλιόπουλος και Νίκος Αναστασόπουλος, καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκαν καλή και παραγωγική χρονιά και ευχαρίστησαν τους γονείς για την προτίμηση και τη στήριξη που τους επιδεικνύουν.

Στη συνέχεια έκοψαν την πίτα ενώ στους μικρούς αθλητές μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια και οι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί έλαβαν δώρο από μια μπάλα.

Κατηγορία Αθλητικά

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» ενημερώνει Έλληνες και ξένους δημιουργούς πως απομένουν λίγες ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία (31/3) υποβολής ταινιών για το 5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Η διαδικασία υποβολής μπορεί να γίνει μέσα από την σελίδα του Filmfreeway , η υποβολή είναι δωρεάν μετά από αίτημα στο email για τους Έλληνες δημιουργούς οι οποίοι μπορούν σε περίπτωση που δεν συνεργάζονται με την πλατφόρμα του FilmFreeway να συμπληρώνουν την φόρμα υποβολής.

Οι ταινίες συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ.

Βραβεία:
Καλύτερης Ελληνικής παραγωγής (Χρηματικό έπαθλο), καλύτερης ξένης Παραγωγής (Χρηματικό έπαθλο), βραβείο κοινού (Χρηματικό έπαθλο).

5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ»

Συνδιοργάνωση , Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας

5th Alexandria International Short Film Festival proudly accepts entries via FilmFreeway.

The Alexandria short film festival is now entering it's 5th year.

Organised for the first time in the summer of 2015, it had the best critics both by the film makers and the audience , it is commited to bring the best short films from Greece and abroad to the Greek audience.

The Competition Process Each year, a Prescreening Committee comprised of artists, students, and community activists watch all the films and videos entered in the competition. After all entries have been watched, the pre-screeners evaluate all entries to determine films to include in public screenings.

Το Alexandriamou.gr σε συνεργασία με το Olive Bistro Wine Bar κληρώνει ένα τραπέζι για δύο άτομα (δύο ατομικές μερίδες, ένα μπουκάλι κρασί και μια σαλάτα) στον φιλόξενο και όμορφο χώρο της εν λόγω επιχείρησης στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας για να δοκιμάσουν και να απολαύσουν τα νόστιμα και gourmet πιάτα που δίνουν μία διαφορετική νότα στο χώρο της γαστρονομίας.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε κοινοποίηση της δημοσίευσης στο Facebook, like και σχόλιο στην ανάρτηση της σελίδας Alexandriamou.gr Webportal ή στο προφίλ Έφη Στεφ. Καραγιάννη.(Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να ακολουθήσετε και τα τρία βήματα κοινοποίηση, like και σχόλιο).

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Κατηγορία Γενικά

Με αγιασμό ξεκίνησαν τα μαθήματα νοσηλευτικής από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας στις 4 Μαρτίου.

Τους νέους μαθητές υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Κώστας Στεφανάκης και η νοσηλεύτρια Ελένη Γραμματικόπουλου, η οποία θα διδάξει και το μάθημα των πρώτων βοηθειών.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δεύτερα και Τετάρτη και θα περιλαμβάνουν στοιχεία ανατομίας, παθολογίας, φυσιολογίας, διαιτολογίας, χειρουργικής και θα διδάσκονται από γιατρούς της πόλης. Οι Πρώτες (Α) Βοήθειες και η Νοσηλευτική θα διδάσκονται από Νοσηλεύτρια Εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ.

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινώνησε με το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Αλεξάνδρειας, όλες τις εργάσιμες ημέρες, τις πρωινές ώρες

Διεύθυνση: Βετσοπούλου 72,1ος όροφος

Τηλέφωνα:2333022880, 6977339028

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΤ: Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του συνδυασμού μας υπήρξε συνειδητή επιλογή να μην ασχολούμαστε με τους άλλους συνδυασμούς και να μην εκδίδουμε ανακοινώσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο που ταλαιπωρούν σε μια δύσκολη περίοδο τον κόσμο, δεν προσθέτουν τίποτε σε μια υγιή αντιπαράθεση απόψεων και θέσεων για το μέλλον του Δήμου Αλεξάνδρειας και απλά επαναλαμβάνουν αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος που εγκλώβισαν τον τόπο μας σε μίζερες καταστάσεις και τον καταδίκασαν, ελπίζουμε προσωρινά, στη στασιμότητα και στην παρακμή.

Δυστυχώς καθημερινά αυτές οι ανεπαρκείς πρακτικές συνεχίζονται συνδυασμένες με μια στοχευμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης του πραγματικού κλίματος που επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία διψά για τη μεγάλη δημοτική αλλαγή αλήθειας και ελπίδας και επιθυμεί άμεσα το καινούργιο, το άφθαρτο, το έντιμο και καθαρό μήνυμα που εκπέμπουμε.

Εδώ και καιρό μάλιστα γινόμαστε και δέκτες προσωπικών επιθέσεων από συνυποψήφιους που μάς κατηγορούν με ψέματα και παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις. Έχουν το θράσος να λένε ότι υποκινούμαστε και χειραγωγούμαστε δήθεν από άλλους, εμείς που έχουμε δώσει επανειλημμένα διαπιστευτήρια της αυτόφωτης και αυτόνομης προσωπικότητάς μας και μιλούν για καρέκλες για εμάς που δεν αναζητήσαμε ποτέ καρέκλες και ασχοληθήκαμε με την επιστήμη μας, το επάγγελμά μας και την καθαρή επαφή με τους συμπολίτες μας.

Δηλώνουμε επίσημα ότι δεν θα ακολουθήσουμε κανέναν σε ολισθηρούς δρόμους που δεν αφορά την τοπική κοινωνία και το μέλλον όλων μας. Εμείς θα απαντούμε όταν το κρίνουμε σκόπιμο, δε θα απευθυνόμαστε προσωπικά, δε θα απαξιώνουμε και δε θα υποτιμούμε κανέναν και θα εκφραζόμαστε θετικά με τις αρχές, τις ιδέες και τα όνειρά μας για τον τόπο μας. Για εμάς μοναδικός αντίπαλος είναι τα προβλήματα του Δήμου Αλεξάνδρειας και η επίλυσή τους. Δε μας αφορά το χθες, δεν μας αφορά το παρελθόν που ήδη έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Ξεκαθαρίζουμε το αυτονόητο ότι για εμάς δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να υπάρξουν συμφωνίες και παιχνίδια στο παρασκήνιο. Κινούμαστε μόνο στο προσκήνιο και στο φως, δεν χρωστάμε τίποτε σε κανέναν, δεν έχουμε καμία απολύτως δέσμευση. Η μοναδική συμφωνία ευθύνης και εμπιστοσύνης που υπογράφουμε είναι με τους πολίτες στο πλαίσιο κοινών αρχών και αξιών και με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Δήμου Αλεξάνδρειας και όλων των δημοτών. Και ως νέα Διοίκηση του Δήμου θα συνεργασθούμε μετεκλογικά μόνον με όσους δεν εκπροσωπούν ξεπερασμένες νοοτροπίες του παρελθόντος, που αποδεδειγμένα ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας και ξεκινούν με μια πραγματική διάθεση προσφοράς στα κοινά και όχι στον εαυτό τους.

Προχωρούμε μπροστά για το Δήμο Αλεξάνδρειας. Με τους πολίτες, για τους πολίτες. Έντιμα, καθαρά, με ευθύτητα, ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη. Όπως μάθαμε τόσα χρόνια μέσα από την καθημερινή μας συμπεριφορά. Όπως μας γνωρίζει ο απλός κόσμος. Όπως ήρθε η ώρα να ξανασυναντηθούμε με όλους τους δημότες και τις δημότισσες στη νέα εποχή του Δήμου Αλεξάνδρειας. Στη νέα αρχή ενότητας και ελπίδας του Δήμου Αλεξάνδρειας που ξεκινά από τις 26 Μαΐου.

                                                                                                               Ο ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                                        ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εξόφληση οφειλών προς Δήμους σε έως και 100 δόσεις αλλά και μείωση έως και 100% των προσαυξήσεων προβλέπει διάταξη νομοσχεδίου που αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που παρουσιάζει σήμερα η "Δημοκρατία":

- Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, έπειτα από αίτηση του οφειλέτη στον δήμο.
- Η αίτηση υποβάλλεται το αργότερο εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.
- Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, εκτός από την τελευταία, που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.
- Εάν η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ υπάρχει απαλλαγή από τις προσαυξήσεις κατά 100%. Η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις μειώνεται όσο αυξάνονται οι δόσεις και συγκεκριμένα:
-- από δύο έως 24 δόσεις απαλλαγή κατά 80%
-- από 25- 48 δόσεις απαλλαγή κατά 70%
-- από 49- 72 δόσεις απαλλαγή κατά 60%
-- από 73 έως 100 δόσεις απαλλαγή κατά 50%.
Η καθυστέρηση της δόσης θα συνεπάγεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη μέρα που όφειλε να καταβληθεί.
Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και χρέη ήδη ρυθμισμένα, αν ο οφειλέτης κρίνει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι πιο συμφέρουσα. Με την καταβολή της πρώτης δόσης αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Δημοκρατία

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας