alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Έφυγες νωρίς. Πολύ νωρίς. Βιάστηκες. Είμαι σίγουρος πως εκεί θα είναι καλύτερα αλλά δεν έπρεπε ακόμα. Σε έβριζα και συ γελούσες. Σου έλεγα προστυχιές και πάλι γελούσες. Μας έμαθες στα χαμόγελα και τώρα ξαφνικά μας τα στερείς. Ξαφνικά. Πολύ σκληρή λέξη. Εμείς που μείναμε, πάλι θα γελάσουμε, πάλι θα χορέψουμε. Θα λείπεις όμως πάντα από κοντά μας. Ξέρεις γιατί; Γιατί ήσουν αληθινός. Ίσως ο κόσμος μας να ήταν πολύ μικρός, πολύ λίγος για σένα. Φίλε μου, στου Παραδείσου τα μπουζούκια να γλεντάς…..

Το σημερινό Καρπούζι είναι αφιερωμένο στον φίλο μου, Σάκη Τζίκα.

2

Ας προσπαθήσουμε τώρα να βρούμε τη ροή του Καρπουζιού.

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Όταν θα καταφέρω να ανεβάσω το πάπλωμα στο πατάρι, θα σουβλίσω αρνί. Τέτοια χαρά θα πάρω αν ζεστάνει ο καιρός. Πάντως και στο κρύο οι άντρες είναι πιο αδικημένοι. Μ΄ αρέσει που ο Θεός έκανε τις γυναίκες μετά από εμάς αλλά μου φαίνετε θα είχε πιο πολλά κέφια γι΄ αυτό και τις έδωσε πιο πολλά ατού. Αυτό που με το κρύο στις γυναίκες τσιτώνει η ρω… στο στήθος και σε μας μικραίνει το πουλί, ποτέ δεν το κατάλαβα. Ή όλα να μεγαλώνουν ή όλα να μικραίνουν. Νομίζω είναι αδικία.

Γιόρταζα την προηγούμενη εβδομάδα και σας ευχαριστώ πολύ για τις τόσες πολλές όμορφες ευχές σας. Μέχρι τα 25 μου, με έπαιρναν φίλοι και συμμαθητές να μου ευχηθούν. Μέχρι τα 40, φίλοι, συνεργάτες και γνωστοί. Στα 47 μου……

3 4

Δεν ξέρω αν το σώμα, μετά από κάποια ηλικία, βγάζει κάποια μυρωδιά που ειδοποιεί τους ειδικούς ότι ήρθε η ώρα του αλλά σίγουρα κάτι συμβαίνει. Ο Μιχάλης είναι φίλος αρκετά χρόνια αλλά είναι η πρώτη φορά που μου εύχεται. Μιχάλη μου, αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πάρε με ένα τηλέφωνο. Έχω δουλειές να τελειώσω πριν με αναλάβεις.

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να πεθαίνεις Μάιο. Η φύση ανθισμένη, τα νερά τρέχουν γάργαρα, τα ζώα ερωτεύονται, πρασινίζουν τα πάντα και η Χρύσα πιάνει το… Μαγιόξυλο. Ε ρε άμα είσαι σκηνοθέτης, πετάς μια Ναθαναήλ και έναν Κομνηνό στο πιτς φυτίλι. Σαν με κοιτάς…..

5

Τόσο καιρό σας γράφω για τις πρωτότυπες ιδέες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και πόσο πολύ μου αρέσουν. Μια ξερή κάρτα, δεν μου λέει τίποτα. Ένας ακόμη λοιπόν δημοτικός σύμβουλος, ο Θέμης ο Τσιφόπουλος προσπάθησε αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν τα κατάφερε. Όχι γιατί αυτό που έκανε δεν ήταν ιδιαίτερο αλλά γιατί πολύ απλά το έχουμε δει πολλές φορές. Στην πρώτη φωτογραφία θα δείτε τι έκανε ο Θέμης και στην δεύτερη τη δική μου πρόταση. Θέμη μου, στις μέρες μας μόνο το sex πουλάει. Φτιάξε τη δική μου ιδέα, μοίρασε την και αν δεν σαρώσεις στη Μελίκη εμένα να με φτύσεις.

 

6

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζω γυναίκες. Έτσι, μπας και δούμε κάτι διαφορετικό. Θα πάει που θα πάει χαμένη άλλη μια τετραετία, τουλάχιστον θα πω ότι δοκίμασα κάτι νέο κι ας μη πετύχει. Μπορεί όμως να κάνει και την έκπληξη. Εγκαίνια είχε ο Παναγιώτης Γκυρίνης στο εκλογικό του και για άλλη μια φορά οι γυναίκες έκλεψαν την παράσταση. Κάποτε θυμάμαι, όταν άνοιγε ένα μαγαζί πηγαίναμε έναν φίκο, έναν μπέντζαμιν. Τώρα τίποτα, ξεροσφύρι. Ε ρε πως αλλάζουν οι καιροί. Τέλος πάντων. Εκεί ήταν και η Πάτυ. Μόλις είδε την κάμερα έβγαλε από μέσα της τη Βίκυ Καγιά. Για το Next Top Model είσαι εσύ κορίτσι μου όχι για την κοινότητα του Λουτρού. Δείτε πως την κοιτάει ο κύριος Λευτέρης στην πρώτη φωτογραφία και την αμηχανία του δημάρχου στην Τρίτη. Κύριε Λευτέρη, πόσο θα ήθελα να ξέρω τι σκεφτόσουνα, δεν μπορείς να φανταστείς. Νομίζω θα γελούσα μέχρι να πεθάνω.

7

Πάντως, αν ο δήμος μας είχε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, τις παρουσιάστριες δεν θα τις ψάχναμε με casting αλλά θα τις βρίσκαμε αμέσως στα εγκαίνια. Κυρίες και κύριοι, η Ελένη Μενεγάκη του Γιδά.

8

 

Όταν ήμουνα μικρός διάβαζα στη μυθολογία για τις Συμπληγάδες πέτρες. Όσο μεγάλωνα, ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα τις δω κιόλας. Κι όμως, ο Θεός με αξίωσε να δω από κοντά αυτόν τον μύθο. Ο Γκυρίνης, σαν άλλος Ιάσωνας, όχι απλά τις πέρασε αλλά και τις ζητωκραύγασε. Μόνο το καημένο το περιστεράκι έφυγε χωρίς φτερά. Κρίμα.  

9

Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως γελάω που όλοι αισθάνονται αυριανοί δήμαρχοι. Γεμάτο το εκλογικό αλλά αν εξαιρέσεις τους υποψηφίους θα βρεις 50 πολίτες και δύο μανόλιες που είναι φυτεμένες μπροστά. Και αφού ο δήμαρχος χάρηκε με την εικόνα των εγκαινίων του, στρώθηκε στη δουλειά. Ευρωπαϊκά πακέτα μας τάζει, αναβάθμιση της πόλης μας τάζει. Μήπως εννοεί αυτό;

10

Και έχεις και τον Μιχάλη να θέλει Ντιμπέιτ. Που ζεις Μιχάλη μου, που; Οι πράξεις σας θα μας πείσουν, όχι τα λόγια σας. Χορτάσαμε. Ναι στον διάλογο είπε ο Ναλμπάντης, υπό προϋποθέσεις είπε ο Γκυρίνης και ο Argy...

11

Και πάμε στο στρατόπεδο Χαλκίδη. Προχθές μου λέει μία «παιδαράς ο άτιμος αλλά ας έρθει στο κρεβάτι μου, όχι στον δήμο». Εγώ Μιχάλη μου σου μεταφέρω αυτά που μου λένε, μην πεις πάλι ότι τα έχω μαζί σου. Αλλά καλύτερα μη μιλάς, άσε με να ακούσω τι είπε ο υποψήφιος σου Παντελής Τρίτσης Πετρίδης.

12

«και συ περνάς τους δρόμους, με το μπουφάν στους ώμους και τα πουκαμισάκια τα κοντομάνικα» Παντελή μου. Αλήθεια φίλε μου «Μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου και με κοινό γνώμονα και μόνο το συμφέρον του τόπου μας» θα δώσετε έναν δίκαιο αγώνα; Δεν την παλεύω άλλο, δεν την παλεύω.

Όσο για τον Μιχάλη, εκτός από ερωτικό απωθημένο πολλών γυναικών, έχω να πω ότι είναι και ο πιο εκφραστικός από όλους τους υποψηφίους. Δεν ξέρω Μιχάλη μου τι λέει η γλώσσα του στόματος αλλά η γλώσσα του κορμιού σου… λέει πολλά.

13

Όταν δουλεύεις σε ένα γραφείο, εκτός από τη δουλειά σου έχεις να διαχειριστείς και κάποια υλικά. Τα αναγκαία και τα αναλώσιμα. Μέχρι τώρα, όλοι μας πιστεύαμε ότι αναλώσιμα υλικά είναι μόνο τα άψυχα υλικά που χρησιμοποιούμε στην εργασία μας. Μέγα λάθος.

14

Διάβαζα λοιπόν το ψηφοδέλτιο του Χαλκίδη και το μάτι μου κόλλησε στο «Μαυρίδου Αναστασία, αγρότισσα». Ένα θα σας πω, η Αναστασία είναι μια πάρα πολύ καλή κυρία, ευγενέστατη, χαμογελαστή αλλά ανάθεμα και αν ξέρη που πέφτουν τα χωράφια. Αν τη δω θέλω να τη ρωτήσω τι είναι η «σβώλα» να δω τι θα μου πει. Εγώ, όπως πάντα, χατίρι δεν χαλάω. Αγρότισσα; Αγρότισσα.

15

Στα χρώματα του ΠΑΟΚ κινήθηκε ο υποψήφιος Ναλμπάντης. Μια καινούρια του κατάκτηση ακούει στο όνομα Θωμαή Μπουκλά. Τα χέρια δόθηκαν και η συμφωνία έκλεισε. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα μοιραστούν οι ψήφοι στο συνοικισμό. Αυτόν που λυπάμαι είναι ο Δελιόπουλος. Μια κουμπαριά έκανε και δεν θα τον ψηφίσει. Α ρε Στέφανε, μ΄ αρέσει που ανήκεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά έχεις τα χαρίσματα του Μητσοτάκη. 

16

Και εδώ μπερδεύομαι. Τον είδα στην ομιλία του Χαλκίδη να μοιράζει κάρτες για την κόρη του. Τον είδα στη συγκέντρωση νέων του Ναλμπάντη να μοιράζει κάρτες για την κόρη του. Τον είδα στην ομιλία του Ναλμπάντη στην Πρασινάδα να μοιράζει κάρτες για την κόρη του. Ας πει κάποιος στον στρατηγό ότι η κόρη του είναι υποψήφια με τον Πανταζόπουλο γιατί μου φαίνεται ότι το έχει ξεχάσει.

17

 

18

Και μιας και είπα Πανταζόπουλος, τελικά ο ένας και μοναδικός Γατόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αργύρη μου, έχω ετοιμάσει ένα πάρα πολύ ωραίο βίντεο για τον υποψήφιο σου, με όλα τα ωραία που έχει πει κατά καιρούς αλλά δεν θα το βάλω τώρα για να μη μου πεις ότι τα έχω μαζί σου. Σου υπόσχομαι όμως ότι μόλις τελειώσουν οι εκλογές θα σου το πασάρω για να δεις αν η επιλογή σου ήταν σωστή ή όχι. Αν θέλεις τη γνώμη μου, λάθος για τον σκοπό που τον θες, σωστή για την διασκέδαση μας.

19

Στο τέλος, λίγο πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια, όλοι οι υποψήφιοι έβαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους για να συμπληρώσουν. Ο Argy λοιπόν έβαλε μια κυρία η οποία δεν νομίζω να το είχε και πολύ όρεξη. Αυτό φαίνεται και από τη φωτογραφία που έβγαλε. Σα να την πήρε η γομάρα το ψωμί από το στόμα.

20

 

Αγαπητή μου Αθανασία, δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις αλλά όταν ζητάμε την ψήφο των πολιτών, χαμογελάμε. Οι πολίτες θα σε ψηφίσουν. Δεν ήμαστε ένορκοι να σε αθωώσουμε. Βγάλε μια χαμογελαστή και στείλε την μου.  Άντε καλό μου, και μου φαίνεσαι και καλή κοπέλα. Δείξε ότι έχεις όρεξη. Μπορείς.

 

Προχθές, στο καφέ που δουλεύω ήρθε μία κυρία που είναι υποψήφια με τον…. άσε καλύτερα, ας μη το πω, να τις πω το φλιτζάνι. Ήθελε να μάθει αν θα εκλεγεί και αν θα πάει καλά ο συνδυασμός της. Μόλις πήρα το φλιτζάνι στα χέρια, σοκαρίστηκα. Τι να τις πω ο έρμος, τι; Το γύρισα και της είπα «είναι πολύ νωρίς ακόμα για αποτελέσματα αλλά από sex θα χορτάσεις όσο τίποτε άλλο».

22

Αφού λοιπόν θέλουμε ντιμπέιτ και άλλες τέτοιες ευρωπαϊκές βλακείες τότε θα πρέπει να φερόμαστε και ως ευρωπαίοι. Σε αυτές τις εκλογές, ένας θα είναι ο νικητής και 4 οι ηττημένοι. Ο πρώτος θα πάρει την καρέκλα του δημάρχου. Οι άλλοι 4; Προτείνω λοιπόν, σε όλα τα επιτελεία να έχουν έτοιμο ένα μπουκέτο με λουλούδια, σε περίπτωση που χάσουν, να το δώσουν στον επικεφαλή για να απαλύνουν τον πόνο του. Το θέμα είναι, τι λουλούδια; Έκατσα και σκέφτηκα. Στους γάμους πάμε τριαντάφυλλα, στις κηδείες χρυσάνθεμα και στα 9μερα καφέ και ζάχαρη. Τι θα μπορούσαμε να δώσουμε σε αυτή την περίπτωση; Το βρήκα. Ιδού.

23

Φυτρώνει στην Ινδία και στα ελληνικά, το όνομα του είναι «το λουλούδι της χαράς». Δεν ξέρω αν θα το εκτιμήσουν ή αν θα το παρεξηγήσουν, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι το συγκεκριμένο λουλούδι ταιριάζει απόλυτα με το αποτέλεσμα που θα φέρουν. Εγώ μια πρόταση έκανα, σκεφτείτε το, θέλει και μέρες για να έρθει.

Το Καρπούζι δεν έγινε τυχαία η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Έχει δυνατούς fan αλλά και δυνατούς εχθρούς. Μία από αυτούς, τους πρώτους, είναι και η Ελένη. Ήρθε, γνωριστήκαμε, ήπιαμε καφεδάκι, γελάσαμε και ήταν απόλυτα διαβασμένη για ότι έχω γράψει. Τα θυμόταν καλύτερα και από μένα. Λενιώ μου σ΄ ευχαριστώ πολύ και να κόψεις τις κακές παρέες (βλέπε jovana).

24

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Την Παρασκευή 10 Μαϊου 2019 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εορτής των Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Αλεξάνδρειας Πανηγυρικός

Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεημων και πλήθος πιστών.

Η καθιερωμένη Περιφορά της Ιεράς Εικόνας των Αγίων δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των καιρικών φαινομένωνή

Το πρωί της 11ης Μάη θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Αρχιερατική Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας.

Η Εκκλησία τούς ανακήρυξε ισαποστόλους και αγίους και τιμά τη μνήμη τους κάθε χρόνο στις 11 Μαΐου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Κύριλλος, Μεθόδιος, Μεθοδία.

Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος ήταν αδέλφια και γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη,  από επιφανή, ευσεβή και ενάρετη οικογένεια. Μεγαλύτερος από τους δύο ήταν ο Μεθόδιος, ο οποίος γεννήθηκε το 815, ενώ ο Κύριλλος γεννήθηκε δώδεκα χρόνια αργότερα το 827.

Σε νεαρή ηλικία, οι δύο αδελφοί, μετέβησαν στη Μονή Πολυχρονίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνέχισαν τις σπουδές τους. Η γνωριμία τους με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φώτιο υπήρξε καθοριστική για τη μετέπειτα εξέλιξή τους. Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Μιχαήλ Γ’ ο Μέθυσος, ο Φώτιος επέλεξε τους Κύριλλο και Μεθόδιο, οι οποίοι διέθεταν ήδη μεγάλη θεολογική, φιλοσοφική και φιλολογική κατάρτιση, για να εκτελέσουν το ιεραποστολικό  έργο του εκχριστιανισμού των δυτικών Σλάβων.

Τα δύο αδέλφια δέχθηκαν μεγάλη προθυμία το ιεραποστολικό έργο που τους ανατέθηκε. Για το λόγο αυτό επινόησαν το γλαγολιτικό αλφάβητο και μετέφρασαν σ’ αυτό, την Αγία Γραφή και πολλά άλλα λειτουργικά και θεολογικά βιβλία. Η ζωή και η διακονία τους δεν ήταν απρόσκοπτη, διότι οι Λατίνοι επιθυμούσαν κι αυτοί να έχουν με το μέρος τους πολιτικά και εκκλησιαστικά τους Σλάβους.

Μετά από πολλούς μόχθους και θυσίες, κοιμήθηκαν ειρηνικά, ο μεν Κύριλλος το 869 στη Ρώμη, ο δε Μεθόδιος το 885 στη Μοραβία (τμήμα της σημερινής Τσεχίας).

Το πρωί της Παρασκευής 10 Μαϊου ο Μιχάλης Χαλκίδης συνοδεύμενος από συνεργάτες του στην παράταξη του "Δύναμη Ανατροπής-Νέα Σελίδα" επισκέφθηκε δημόσες υπηρεσίες της Αλεξάνδρειας και πιο συγκεκριμένα, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Πολεοδομία όπως έκανε γνωστό με την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ζωή για τον τόπο μας. 
Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό.
Θα επιμείνουμε στην παραμονή τους, όπου συνεχίζουν την λειτουργία τους ακόμα, στην αναβάθμισή και στην ενίσχυση τους, ενώ θα κάνουμε παρεμβάσεις και για να έρθουν και νέες στο Δήμο μας. 
Σήμερα με υποψηφίους του συνδυασμού μας επισκεφτήκαμε την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Πολεοδομία στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
Ενημερωθήκαμε για την λειτουργία τους και τα προβλήματα που υπάρχουν και τους ευχαριστήσαμε για την προσπάθεια που καταβάλουν κάτω από συνθήκες δύσκολες.
Θα είμαστε δίπλα τους δυναμικά και την επόμενη ημέρα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης, στα πλαίσια της πληρέστερης ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, επισκέφτηκε:

α. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δήμου Αλεξάνδρειας.
Ο Διοικητής κ. Αμανατίδης Ιωάννης και ο Υποδιοικητής κ.Γερόπουλος Γρηγόρης,υποδέχτηκαν με την αρμόζουσα ευγένεια την ομάδα και προχώρησαν σε μια πληρέστατη και απόλυτα υπηρεσιακή περιγραφή της υπάρχουσας κατάστασης, γύρω από θέματα που αφορούν την υπηρεσία.
Ανέφεραν ότι σε επίπεδο εξοπλισμού είναι πλήρεις. Όμως σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού υπάρχουν ελλείψεις, που πρέπει να πληρωθούν, ώστε η αντιμετώπιση των προβλημάτων να είναι η καλύτερη δυνατή.
Αίτημα να αναβαθμιστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την κατηγορία Δ στην κατηγορία Γ, γεγονός που θα "υποχρεώσει" την πολιτεία να ενισχύσει αυτήν σε ανθρώπινο δυναμικό.
Για το θέμα αυτό υπήρξε η δέσμευση του Μιχάλη Χαλκίδη ότι εγγυάται προσωπικά την θετική έκβαση του λογικού αιτήματος.
Να ληφθεί υπόψιν ότι τα όρια ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας είναι περίπου όσος ο μισός Νομός!

Επιστρέφοντας και δίπλα από το κολυμβητήριο, στους χώρους της ΥΕΒ,η ομάδα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την τραγική από πλευράς καθαριότητας κατάσταση. Σκουπίδια σωρηδόν, αυτοκίνητα του Δήμου πεταμένα,δημοτική περιουσία σε εγκατάλειψη, ένας λόφος απορριμμάτων. Μια εικόνα που προκαλεί θλίψη και δημιουργικό θυμό.

β.Αμέσως μετά επισκέφτηκαν την Πολεοδομία. Τους υποδέχτηκε η προϊσταμένη κα.Παπαδημητρίου. Στην ενημέρωση που ακολούθησε επισημάνθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

γ.Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.
Ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του Τμήματος κ. Κυριακίδη Νίκο για την κατάσταση στον χώρο.
Αναφέρθηκε η έλλειψη τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό. Μάλιστα σε ερώτηση για την ακριβή εικόνα σε εξοπλισμό, δηλώθηκε ότι υπάρχει ένα μόνο περιπολικό, αντί των τεσσάρων, που είναι το ελάχιστο για την παροχή στοιχειωδών υπηρεσιών ασφαλείας στον πολίτη.
Δυστυχώς, μετά την περιγραφή, επιβεβαιώθηκε η θέση του Υποψηφίου Δημάρχου Μιχάλη Χαλκίδη, που ήταν ότι ο χώρος αυτός χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Δηλαδή το κομμάτι του εξοπλισμού θα καταβληθεί προσπάθεια να καλυφθεί κατά μεγάλο μέρος ή όλο από την νέα Δημοτική Αρχή και η πολιτεία θα απαιτηθεί να ανταποκριθεί στο θέμα του προσωπικού.
Επισημάνθηκε επίσης η αναγκαιότητα δημιουργίας ομάδας "ΔΙΑΣ" (να σημειωθεί ότι ομάδα "ΔΙΑΣ" υπάρχει στη Βέροια και στη Νάουσα, αλλά όχι στην Αλεξάνδρεια και δεν έχει ιδρώσει το αυτί της σημερινής Δημοτικής Αρχής!), καθότι τα όρια ευθύνης, είναι όπως και για την Πυροσβεστική είναι μια τεράστια έκταση.

Οι συναντήσεις αυτές βεβαίως είχαν το στοιχείο της αμφίπλευρης ενημέρωσης.Όμως ταυτόχρονα δείχνουν ανάγλυφα τα πρώτα βήματα της Νέας Δημοτικής Αρχής υπό τον Μιχάλη Χαλκίδη.
Δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, πρέπει να γίνουν και θα γίνουν άμεσα.

Γραφείο Τύπου
Δύναμη Ανατροπής
Νέα Σελίδα.

 

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου στα Καβάσιλα Ημαθίας και συγκεκριμένα στην

Κατηγορία Γενικά

- Σε λιγότερο από καμιά εικοσαριά μέρες θα αναμετρηθούν στις κάλπες σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα τα θέλω των Ελλήνων πολιτών.

- Είναι ευρέως γνωστό πως προεκλογικά λέγονται πολλά και είναι παραδεκτό ότι γλώσσα και σκέψη είναι πράγματα άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους αφού η σωστά δομημένη, πλούσια και ευέλικτη γλώσσα, στηρίζει την υψηλού επιπέδου σκέψη, ενώ το ψηλό διανοητικό επίπεδο αποτελεί κατάλληλο έδαφος για την καλλιέργεια σωστής γλωσσικής έκφρασης.

- Είναι βέβαια γνωστό ότι αν όχι πολλοί σίγουρα αρκετοί, εμπιστεύονται σε τοπικό επίπεδο την γραπτή τους έκφραση σε τρίτους, οι οποίοι υποπίπτουν συχνά- πυκνά, όχι μόνον σε γλωσσικά αλλά και πραγματικά λάθη για τα οποία δεν λογοδοτούν οι ίδιοι, αλλά αυτοί που πληρώνουν και τους εμπιστεύονται.

- Καλά να πάθουν.

- Αυτά για τα γραπτά τα οποία βέβαια οι λατίνοι έλεγαν ότι τα γραπτά μένουν.

- Ο πρωθυπουργός λοιπόν έδωσε τελευταία μια συνέντευξη στον ΑΝΤ1 που εκτός από τα λεκτικά ατοπήματα του τύπου “θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγέα” ή “η πλατιά απεύθυνση” ήταν όπως όλοι οι πολιτικοί παραπλανητικός και ανακριβής ή το χειρότερο έκανε “γαργάρα” όσα πράγματα δεν βοηθούσαν την καλή εικόνα που ήθελε να παρουσιάσει.

- Σε τοπικό επίπεδο δεν είχαμε την ευκαιρία ακόμα να διαπιστώσουμε το τί και το πώς του δημοσίου προφορικού αντιπολιτευτικού λόγου μεταξύ των υποψηφίων περιμένοντας να το διαπιστώσουμε όταν υπάρξει, που δεν θα υπάρξει καθώς ο σημερινός δήμαρχος δείχνει να το φοβάται.

- Υπάρχουν όμως δείγματα γραφής του γραπτού λόγου όσων διεκδικούν την ψήφο των πολιτών.

- Παρακολουθώντας δυο-τρεις δημόσιες γραπτές ανακοινώσεις εύκολα καταλαβαίνεις προσπάθειες παραπλάνησης των ψηφοφόρων ή αποφυγής απαντήσεων σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που προφανώς οι απαντήσεις ή δεν υπάρχουν ή είναι δύσκολες και σίγουρα ασύμφορες.

- Ξεκαθάρισε μας λένε το τοπίο στα αυτοδιοικητικά της Αλεξάνδρειας.

- Σωστά, αν και είναι πολύ πρόωρο να το στηρίξει κάποιος αφού μόλις κατατέθηκαν επισήμως τα ψηφοδέλτια και άρα γίνονται γνωστοί όλοι όσοι θα ενδιαφερθούν για το “σταυρό”.

- Ας σχολιάσουμε όμως τις διαπιστώσεις.

- Για το σημερινό δήμαρχο λέγεται πως “το ενδεχόμενο συμμετοχής στο δεύτερο γύρο είναι όνειρο θερινής νυχτός”.

- Έτσι φαίνεται ότι είναι και σωστά επιλέχτηκε -ανάμεσα στα πολλά άλλα – ως κομμάτι κριτικής η αποκομιδή των σκουπιδιών, γιατί πράγματι είναι η χειρότερη ακόμα και σε σύγκριση με τις παλιές κοινότητες οι οποίες μάζευαν τα απορρίμματα με τα τρακτέρ και τις πλατφόρμες και διέθεταν ως εργαλεία δυο τσουγκράνες και τρία φτυάρια.

- Σίγουρα βέβαια δεν είναι ως προς τα απορρίμματα μόνον αυτό.

- Είναι ότι οι δημότες των ΟΤΑ που έχουν επιδόσεις στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και την διαλογή στην πηγή, ανταμείβονται με εκπτώσεις 25% στα δημοτικά τέλη.

- Και ασφαλώς είναι γνωστό ότι δήμος ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι ασύμβατοι όροι με απόλυτη ευθύνη της όποιας ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αρχής.

- Φυσικά άγνωστη λέξη μέχρι στιγμής είναι και η υποσχεθείσα “βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη” πράγμα που δεν αφορά βέβαια μόνον τα απορρίμματα του σημερινού δημάρχου.

- Το επί πλέον όμως καταδικαστικό πρόβλημα για το σημερινό δήμαρχο και την ολιγομελή παρέα του είναι η επιδειχθείσα αναξιοπιστία προεκλογικών λόγων και κατοπινών έργων γιατί έτσι γίνεται όταν λες σε κάποιον αυτά που θέλει να ακούσει, ενώ δεν μπορείς ή δεν θέλεις να τα πραγματοποιήσεις.

- Όσον αφορά τους άλλους υποψήφιους είναι φανερό ότι ο κομματικός του ΚΚΕ δεν αφίσταται των προσδοκιών του ιδίου και του κόμματος του.

- Ο Αργύρης Πανταζόπουλος όντως φάνηκε, ότι είναι μικρό το καλάθι που τον ακολουθεί και αυτό διαπιστώνεται όχι μονάχα από την μοναδική προεκλογική του συγκέντρωση.

- Ο Μιχάλης Χαλκίδης, ό,τι πετυχαίνει μέχρι στιγμής, το πετυχαίνει με ό,τι προσωπικά διαθέτει, χωρίς τη συνδρομή, αγνώστων εξάλλου, υποψηφίων.

- Και είναι θαύμα το ότι, ως φαίνεται, κατά την ταπεινή μου άποψη την οποία υποστηρίζω από τον Νοέμβριο, θα πάει για την δεύτερη και τελευταία γι αυτόν Κυριακή.

- Για τον Κώστα Ναλμπάντη δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αφού δημόσια δηλώνω ότι όσο μπορώ τον στηρίζω και υποστηρίζω την προσπάθειά του, παρ΄ όλα αυτά με κίνδυνο να διαψευσθώ ως μεροληπτικά σκεπτόμενος τον βλέπω ως αδιαφιλονίκητο συμμέτοχο της δεύτερης Κυριακής και ως πρώτο μετά από αυτήν.

- Ο Κώστας ως νέος άνθρωπος διάλεξε μερικά προεκλογικά πράγματα που είναι πιο μπροστά από τα παλιά τετριμμένα όλων των άλλων.

- Δεν ασχολείται όσο και αν βάλλεται ούτε αντιπαρατίθεται με τα θέλω των άλλων, διακηρύσσει έναν αδέσμευτο, ακομμάτιστο, πολύχρωμο και ΝΕΑΝΙΚΟ συνδυασμό που προσανατολίζεται προς τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για τα οποία όπως αποδεικνύει βρίσκει ήδη από τώρα άκρες.

- Το απέδειξε με την επίσκεψη σε φορείς και θεσμούς, με την ανεπανάληπτη συγκέντρωση στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ και με την ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ με την συμμετοχή νεαρής επικοινωνιολόγου και του αντιπροέδρου του ΔΙΚΤΥΟΥ των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ πόλεων, - ο οποίος εργάζεται στον τομέα της διπλωματίας των πόλεων- και αντιδημάρχου ΤΡΙΚΑΛΩΝ Θεσσαλίας, γνωστού όντως ότι πολλοί υποψήφιοι συνέρρεαν στα Τρίκαλα ενώ στην περίπτωσή του, τα Τρίκαλα ήρθαν στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.

- Το μόνο που έμεινε να τον καταμαρτυρούν οι παλαιοκομματικοί αντίπαλοι του είναι κάτι που αυταπόδεικτα ΔΕΝ ισχύει.

- Είναι οι αστειότητες περί συνδυασμού με χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

- Το συγκεκριμένο έχει διαψευστεί δημοσίως και παντοιοτρόπως από τον ίδιο και από τον συνδυασμό του και προφανώς δεν ισχύει και τίθεται εκτός λογικής κάτι που δημόσια απορρίπτεται.

- Άρα γιατί επιμένουν;

- Μα γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να καταμαρτυρήσουν.

- Αν βρουν, σίγουρα θα ξεχάσουν τα ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ, αλλά θα το θυμούνται οι Κεντροαριστεροί που μαζί με τους άλλους του ακομμάτιστου συνδυασμού θα τον επιλέξουν κυρίως στο δεύτερο γύρο.

                                                                               Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Επαναλαμβάνουν ότι όταν ο δυνατός νιώθει μερικά μίζερα πράγματα τα αγνοεί παρ' ότι έχει συντριπτικές απαιτήσεις.

ΥΓ2. Ο Μιχάλης Χαλκίδης ό,τι πάρει στον πρώτο γύρο θα το πάρει εντελώς μόνος αλλά και ό,τι χάσει στον δεύτερο θα το χάσει μόνος.

ΥΓ3. Πλάκα έχει δημόσια γράφων που από τη μια μεριά ως επαγγελματίας ( ; ) πληρώνεται από συγκεκριμένο υποψήφιο και από την άλλη μπουρδολογεί ως ανεξάρτητος.!!

ΥΓ4. Όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους μας:

- Ο πρώτος παίρνει το ποσοστό του και εκλέγεται ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος.

- Ο δεύτερος καλύπτει την ανάγκη να φτιάξει τον μέντορά του αντιδήμαρχο.

- Ο τρίτος κάποτε έλεγε ότι μπορεί αλλά στην πράξη φάνηκε πολύ ανήμπορος.

- Ο τέταρτος είναι βέβαιο ότι ξέρει, είναι αμφίβολο όμως αν θέλει.

- Ο πέμπτος φαίνεται ότι και ξέρει και θέλει και μπορεί.

- Διαλέγετε και παίρνετε!!!

Κατηγορία Γενικά

Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η καθυστέρηση αυτή δεν αναμένεται να εκθέσει σε κίνδυνο πλειστηριασμού τους οφειλέτες με «κόκκινο» στεγαστικό δάνειο, αφού έως τις 9 Ιουνίου δεν θα διενεργούνται πλειστηριασμοί λόγω εκλογών.
Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις στις αρχές Μαΐου, με τις τράπεζες να στέλνουν τις πρώτες προτάσεις ρύθμισης στους κόκκινους οφειλέτες τον Ιούνιο.

Μετά από πιέσεις των Θεσμών όμως, και ιδίως της ΕΚΤ, η πλατφόρμα θα ανοίξει όταν θα είναι πλήρως λειτουργική, δηλαδή όταν έχουν ενσωματωθεί σε αυτή όλοι οι «κόφτες», ώστε η ένταξη ή απόρριψη του οφειλέτη να είναι άμεση.

Κατηγορία Οικονομία

 Η εθελοντική αιμοδοσία, πολύτιμο και ανιδιοτελές δείγμα αλτρουισμού, ανθρωπισμού, κοινωνικής προσφοράς και συνεισφοράς, αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Πλατέος "Ο Βαρασός" με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, διοργανώνει την 5η εθελοντική αιμοδοσία & δειγματοληψία για δότες μυελού των οστών, για την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και της υγείας, που αποτελούν ύψιστο αγαθό και δικαίωμα για όλους.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, από 09:00 πμ έως 13:00 μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος "Ο Βαρασός", σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Γιαννιτσών.

Κατηγορία Υγεία

Αλλαγές έρχονται την επόμενη χρονιά στην εκπομπή ψηφιακού σήματος εξέλιξη που θα οδηγήσει τους καταναλωτές να αγοράσουν νέου τύπου αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις. Τι θα πρέπει να γνωρίζετε. O μαγικός κωδικός DVB-T2

Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από το καλοκαίρι του 2010 όπου αρχικά στην Αττική και στην συνέχεια και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι καταναλωτές έτρεχαν να αγοράσουν αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας ώστε να λαμβάνουν μέσω της DIGEA το ψηφιακό σήμα.

Αντίστοιχες σκηνές δεν αποκλείεται να δούμε μέσα στη επόμενη διετία καθώς, έστω και καθυστερημένα, η Ελλάδα εισέρχεται στην δεύτερη ψηφιακή μετάβαση καθώς το φάσμα των 700MHz, των συχνοτήτων δηλαδή στα UHF, θα δοθεί στις τηλεπικοινωνίες για τα 5G δίκτυα. Μπορεί ο οδικός χάρτης των ενεργειών που είχε εκδώσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να μην έχει τηρηθεί κατά γράμμα χρονικά όμως όλα δείχνουν ότι αν επικρατήσει η ελληνική νοοτροπία της επιτάχυνσης στο τέλος, τον Δεκέμβριο του 2020 μπορεί και να έχει επιτευχθεί η ολοκλήρωση της μετακίνησης που σημαίνει και την νέα ψηφιακή μετάβαση που γίνεται πράξη σιγά σιγά σε όλη την Ευρώπη αυτό το διάστημα.

Η νέα αυτή μετάβαση μεταφράζεται για τους περισσότερους από τους καταναλωτές και νέος αποκωδικοποιητής ή νέα τηλεόραση καθώς τεχνικά θα είναι «άχρηστοι» για την λήψη του νέου σήματος.

Πριν πανικοβληθείτε

Κομβικό σημείο για το εάν ο αποκωδικοποιητής σας ή η τηλεόραση σας «θα παίζει» και στην εποχή του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος είναι ο χρόνος αγοράς της καθώς την τελευταία διετία τα περισσότερα μοντέλα ήταν τεχνολογίας DVB-T2 (Digital Video Broadcasting 2nd Generation Terestrial) και άρα δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι πέρα από έναν απλό επανασυντονισμό των καναλιών.

Εάν δεν υπάρχει σε εμφανές σημείο στην συσκευή το DVB-T2 ή DVB- T/T2, και δεν είστε σίγουροι αν υποστηρίζει την τεχνολογία, μπορείτε με το μοντέλο ή τον σειριακό αριθμό να ανατρέξετε στα τεχνικά χαρακτηριστικά και να το ελέγξετε.

Όπως συνέβη και και στην πρώτη ψηφιακή μετάβαση η τηλεόραση μπορεί να μην «παίζει» όμως με την σύνδεση του νέου αποκωδικοποιητή το πρόβλημα μπορεί να λυθεί ιδιαίτερα οικονομικά.

Τέλος αν σχεδιάζετε να αγοράσετε νέα συσκευή, είτε τηλεόραση είτε αποκωδικοποιητή, βεβαιωθείτε ότι είναι τεχνολογίας DVB-T2 (σ.σ. «δουλεύουν» κανονικά και με το σημερινό σήμα) καθώς αλλιώς θα χρειαστεί να βάλετε ξανά το χέρι στην τσέπη. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις αγορές σας καθώς τόσο οι εισαγωγικές εταιρείες όσο και οι αλυσίδες όσο θα πλησιάζει η εποχή στην μετάβαση θα προσπαθούν να ξεστοκάρουν προσφέροντας τα παλιάς τεχνολογίας προϊόντα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

aftodioikisi.gr

Κατηγορία Τεχνολογία

Αναρτήθηκαν σήμερα, 10.05.2019, τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2019.
Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την 13.05.2019 και ώρα 08:00 μέχρι την 15.05.2019 και ώρα 23:59.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των δικαιούχων είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ μέχρι την 16.05.2019 και ώρα 14:00.
Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ

Κατηγορία Γενικά

Tο Taxisnet σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, θα τεθεί το Σαββατοκύριακο εκτός λειτουργίας, επειδή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα κάνει εργασίες συντήρησης της πληροφοριακής υποδομής της. Αποτέλεσμα θα είναι ότι θα τεθούν και όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν ως κωδικούς εισόδου αυτούς της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το TAXISnet:

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα πραγματοποιήσει εργασίες αναβάθμισης των δικτυακών της υπηρεσιών την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 από τις 7:00 π.μ. έως τις 8:00 π.μ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ στο ίντερνετ.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης της πληροφοριακής υποδομής της ΓΓΠΣ:

α) την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 από τις 15:00 έως τις 20:00, όπου ενδέχεται να παρουσιαστούν δυσλειτουργίες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υποστηρίζονται από την εν λόγω πληροφοριακή υποδομή.

β) το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 από τις 8:00 έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 24:00, όπου δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υποστηρίζονται από την εν λόγω πληροφοριακή υποδομή.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας