alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και τέως δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Μαΐου στην πόλη της Αλεξάνδρειας και πιο συγκεκριμένα στον φιλόξενο χώρο του Café Stathmos στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ημαθία, όπου και συναντήθηκε με στελέχη και μέλη του ΚΙΝΑΛ Αλεξάνδρειας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του κόμματος αλλά ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού ο υπ. Ευρωβουλευτής διατέλεσε επί δύο θητείες δήμαρχος στην Αθήνα και εξήγησε πως διαχειρίστηκε σημαντικά ζητήματα σαν δήμαρχος όσον αφορά, τα οικονομικά, τους ευρωπαϊκούς πόρους, τους πρόσφυγες αλλά και την καθημερινότητα.

Οι συνομιλητές του τον άκουγαν με προσοχή ενώ στο τέλος απάντησε σε ερωτήματα που του τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Ο Γεώργιος Καμίνης (1954) είναι επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την 1η Ιανουαρίου 2011 Δήμαρχος Αθηναίων.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 15 Ιουλίου 1954 και κατάγεται από την Χίο και τα Ψαρά. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Παντεόν-Ασσάς (Paris II) και το 1989 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σορβόννης (Paris I). Το 1990 εξελέγη Λέκτορας Συνταγματικού δικαίου στη Νομική σχολή Αθηνών και το 1998 επίκουρος καθηγητής. Το 2003 εξελέγη Συνήγορος του Πολίτη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και επανεξελέγη τον Φεβρουάριο του 2008. Το 2010 παραιτήθηκε από την θέση του Συνήγορου του Πολίτη.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του Γεωργίου Καμίνη για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, ύστερα από πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στήριξη προσέφεραν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Πορτοκαλί (Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία). Στις 14 Νοεμβρίου 2010 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων.

Από το Φεβρουάριο του 2011 αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνοντας, στο δεύτερο γύρο, το 51,42% των ψήφων.

Στις ευρωεκλογές του 2019 είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων :

Την Δευτέρα 13 Μαΐου το απόγευμα θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής για τα Ελευθέρια της πόλεως.

Την Τρίτη 14 Μαΐου το πρωί θα προεξάρχει και θα ομιλήσει στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής για τα Ελευθέρια της πόλεως.

Την Τρίτη 14 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 11:00 π.μ. θα τελέσει τα Εγκαίνια του παραρτήματος του κέντρου δια βίου μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Βέροια.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. θα παραστεί στην εκδήλωση στο θεατράκι της πλατείας Εβραϊκής Συνοικίας για δύο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Βεροίας, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και την Εβραϊκή Συναγωγή.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου το απόγευμα θα συνοδεύσει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης με θέμα: «Οι σχέσεις του Αγίου Παϊσίου με τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη»στο πλαίσιο της σειράς ομιλιών πνευματικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Επισκοπικός Λόγος».

Την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά θα λάβει μέρος στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στο μνημόσυνο για τα 100 χρόνια από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Στην συνέχεια θα συμμετάσχει στην Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά και θα τελέσει τρισάγιο για τα θύματα της Γενοκτονίας.

Επίσκεψη στην Κυψέλη και ομιλία στην Αγκαθιά πραγματοποίησε την Κυριακή το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Ναλμπάντης μαζί με υποψηφίους της παράταξης του.

Στην Κυψέλη είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους της κοινότητας, ανταλλάσσοντας απόψεις για θέματα με τα οποία κατά προτεραιότητα πρέπει να ασχοληθεί ο Δήμος την προσεχή 4ετία. Στην πλειοψηφία τους είναι θέματα τα οποία μπορούσαν να είχαν λυθεί αν η δημοτική αρχή έδειχνε στοιχειώδες ενδιαφέρον στη διάρκεια της 5ετίας.

Η συγκέντρωση των κατοίκων για την προγραμματισμένη ομιλία στην Αγκαθιά, ήταν πολυπληθής σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Απευθυνόμενος στους συνδημότες του ο Κώστας Ναλμπάντης εξέφρασε την συγκίνηση του για την θέρμη με την οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και προέβλεψε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η νίκη της παράταξης ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, που εκφράζει τα συμφέροντα όλων των δημοτών δίχως αποκλεισμούς. Μια νίκη που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή για έναν Δήμο που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης βάζοντας τέλος στην φθίνουσα πορεία που ακολουθείται μέχρι σήμερα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εμείς, κάναμε μια σοβαρή και ευαισθητοποιημένη προσπάθεια προσδιορισμού και καταγραφής πολλών από τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό σας και μας απασχολούν όλους.

Tο σοβαρό πρόβλημα του πόσιμου νερό του χωριού θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

Το αρδευτικό θα το συντηρήσουμε και θα κοιτάξουμε να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα λειτουργίας.

θα δημιουργήσουμε ένα ακόμη σημείο ανεφοδιασμού νερού για τα ραντιστικά.

Θα γίνει σοβαρή παρέμβαση στις πλατείες του χωριού που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Η κοινότητα χρειάζεται συντήρηση διότι λείπουν πολλά βασικά πράγματα.

Η συντήρηση των αγροτικών δρόμων θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μας. 

Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται στην ώρα τους. Βέβαια εδώ μιλάμε για το αυτονόητο. Μιλάμε για ένα πρόβλημα που ούτε για αστείο δεν θα έπρεπε να αναφερόμαστε σ’ αυτό.

Σημαντικό κομμάτι του προγράμματός μας, φίλες και φίλοι μου, είναι και τα έργα για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία.

Η τοπική ομάδα, ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ που έπαιζε στη Γ’ εθνική δεν είχε την παραμικρή βοήθεια μέχρι τώρα. Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση μας ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός κάθε υγιούς αθλητικής δραστηριότητας, για να φέρουμε ακόμα περισσότερα παιδιά στους αγωνιστικούς χώρους.

Το ίδιο ισχύει και για τους ενεργούς Πολιτιστικούς Συλλόγους όπως αυτός της Αγκαθίας, που πρέπει να τονίσω ότι είναι από τους πιο δραστήριους».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ναλμπάντης αναφέρθηκε στη σημασία κάθε μιας ψήφου την μεθεπόμενη Κυριακή, για να μπει τέλος στην στασιμότητα που χαρακτηρίζει σήμερα τον Δήμο της Αλεξάνδρειας.

Κάλεσε τους κατοίκους της Αγκαθιάς να δώσουν δυναμικό παρών στις κάλπες με ψήφο στην παράταξη ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, για πραγματικά καλύτερο μέλλον στον τόπο.

Η περιοδεία συνεχίζεται:

-Την Δευτέρα στις 7.30μμ στον Πλάτανο και στις 8.30μμ στο Κλειδί με ομιλία του κ. Ναλμπάντη

-Την Τρίτη στις 7.30μμ στο Νεόκαστρο και στις 8.30 στον Π. Πρόδρομο.

Θα είμαστε κοντά στον αγρότη. Ζούμε και βιώνουμε καθημερινά την αγωνία και τα προβλήματά του, Όταν όλα ακριβαίνουν, η τιμή των προϊόντων τους πέφτει. Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες, καταλαβαίνουμε τι αντιμετωπίζει γιατί και εμείς από αγροτικές οικογένειες είμαστε.

Γι΄ αυτό, δηλώνουμε ότι θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα συμμεριζόμαστε τα προβλήματά του και θα είμαστε εμείς πρώτοι στους αγώνες του για τα δίκαια αιτήματά του.

Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν περισσότερα και θα προκύψουν νέα. Δηλώνουμε όμως, ότι με τη δική μας παρουσία στη Διοίκηση του Δήμου και την ενεργοποίηση των πολιτών, θα δώσουμε στο Δήμο μας τη χαμένη του αξία.

 

"Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα (Μάρκου κεφάλαιο 15, στίχος 43 - κεφάλαιο 16, στίχος 8) της Κυριακής των Μυροφόρων"

ΔΤ: Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αλεξάνδρειας φιλοξενήθηκαν στον όμορφο χώρο του OLIVE Bistro Wine Bar στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας.

Η Αθηνά Πλατσά και ο Απόστολος Κούγκας προσέφεραν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου

ένα υπέροχο γεύμα από τις γεύσεις του καταστήματος.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του καταστήματος για την ευγενική κίνηση

που χάρηκαν οι μαθητές, οι γονείς των μαθητώνκαι οιεκπαιδευτικοί του σχολείου.

Κατηγορία Γενικά

Αλλαγές έρχονται όσον αφορά στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας από τις 15 Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», μεγάλη θα είναι η μείωση των χρεώσεων για κλήσεις εντός της ΕΕ. Οι πάροχοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν νέες και πολύ χαμηλότερες χρεώσεις για κλήσεις που κάνουν οι οικιακοί καταναλωτές προς άλλες χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Λιχτενστάιν και Ισλανδία).

Βάσει της νομοθεσίας που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Νοέμβριο, κάθε διεθνής κλήση, είτε μέσω κινητού είτε μέσω σταθερού τηλεφώνου προς άλλη χώρα εντός της ΕΕ, θα έχει πλαφόν χρέωσης 0,19 ευρώ ανά λεπτό της ώρας. Επίσης, κάθε μήνυμα μέσω κινητού (SMS) δεν θα κοστίζει

Στις παραπάνω χρεώσεις δεν περιλαμβάνονται φόροι (ΦΠΑ κ.λπ.).

To μέτρο επιβλήθηκε έπειτα από μελέτη που διεξήχθη σε ορισμένες χώρες της ΕΕ (η Ελλάδα δεν ήταν μέσα σε αυτές) και στην οποία αποδείχθηκε ότι οι διευρωπαϊκές κλήσεις είχαν πολλαπλάσιο κόστος έναντι των εθνικών κλήσεων.

Η απόφαση που ελήφθη αφορά μόνον στους οικιακούς καταναλωτές και δεν ισχύει για τους εταιρικούς πελάτες. Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκριναν ότι οι εταιρικοί πελάτες διαθέτουν σημαντική διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για να πετυχαίνουν πιθανώς και καλύτερες χρεώσεις.

Τα στελέχη των εταιρειών κινητής αναφέρουν στην εφημερίδα, πάντως, ότι οι υψηλές χρεώσεις είναι μόνον ονομαστικές και ότι το 95% των πελατών τους αγοράζει πακέτα φωνής και μηνυμάτων που δεν εξαντλούνται σχεδόν ποτέ μέσα στον μήνα.

Κατηγορία Τεχνολογία

Συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, με την ευχή τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, το Champions League.

Κώστα Ναλμπάντης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Κατηγορία Αθλητικά

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης επισκέφτηκε με ομάδα συνεργατών του-υποψηφίων δημοτικών συμβούλων σήμερα Δευτέρα 13/5/2019 το ΙΚΑ Αλεξάνδρειας και τον ΟΑΕΔ.

Στο ΙΚΑ, από την ενημέρωση προέκυψε ότι δεν υπάρχει θέμα έλλειψης προσωπικού, αλλά υπάρχει το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης, λόγω των ενοικίων που καταβάλλονται.  Θεωρούμε λογικό το να μεταφερθούν σε ιδιόκτητα κτήρια για προφανείς λόγους και εκεί θα στοχεύσουμε ως νέα δημοτική αρχή, δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Χαλκίδης.

Στον ΟΑΕΔ υπάρχει θέμα έλλειψης προσωπικού, αλλά και κτιριακό. Χρέος της νέας δημοτικής Αρχής η δρομολόγηση λύσεων και για τα δύο θέματα. 

Όμως  εξίσου σοβαρό αν όχι σοβαρότερο θέμα είναι και οι σκέψεις που υπάρχουν σε κύκλους πολιτικούς να υποβαθμιστεί ο ΟΑΕΔ Αλεξάνδρειας. 

Για την πρόθεση αυτή ο  υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Χαλκίδης δήλωσε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί η υπηρεσία, αντίθετα θα απαιτηθεί και θα  επιτευχθεί η αναβάθμιση αυτής.

 

Έως την Τετάρτη, 15 Μαΐου του 2019 μπορούν οι επαγγελματίες γεωργοί να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr) προκειμένου να συμμετάσχουν στο κοινοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» το οποίο δίνει επιδοτήσεις 14.000 ευρώ.

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και έχουν μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες της χώρας με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

Και αυτό αυτό παρέχει στήριξη σε φυσικά πρόσωπα για την περαιτέρω ανάπτυξη των γεωργικών τους δραστηριοτήτων μέσω ενεργειών που αφορούν τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους, αλλά και την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (π.χ. παραγωγική, οργανωτική κ.λπ.).

Σκοπός είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να είναι ικανές για την υποστήριξη της μελλοντικής επαγγελματικής ενασχόλησης των κατόχων τους στη γεωργία.

Γεωργική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος, νοείται η οικονομική μονάδα η οποία αποτελείται από γη, ζώα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή για παραγωγή γεωργικών προϊόντων.

Στις δραστηριότητες της γεωργικής εκμετάλλευσης, πλην της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής (συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων όπως η διαλογή και η απλή συσκευασία ιδίων προϊόντων), μπορούν να περιλαμβάνονται η διακίνηση, η μεταφορά, η τυποποίηση, η συσκευασία, η αποθήκευση, η μεταποίηση, η χονδρική και λιανική πώληση αποκλειστικά προϊόντων που παράγει η εκμετάλλευση.

Κατηγορία Αγροτικά

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ, θα διεξαχθούν από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2018-2019) οι μαθητές της τελευταίας τάξης, των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, κατέθεσαν αίτηση - δήλωση στο Λύκειό τους για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, ΔΕΝ μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές (αγωνίσματα) κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, διότι η αίτηση - δήλωση ήταν δεσμευτική.

Όσοι απόφοιτοι διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:

α) δύο (2) μικρές φωτογραφίες

β) βεβαίωση οπτικής οξύτητας, ακτινογραφία θώρακα και καρδιογράφημα με σχετικές γνωματεύσεις. Οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

γ) το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου. Ο υποψήφιος επίσης θα έχει μαζί του Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο.

Οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης θα λειτουργήσουν στις έδρες των παρακάτω Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης :

Διεύθυνση Α' Αθήνας,
Διεύθυνση Β' Αθήνας,
Διεύθυνση Γ' Αθήνας,
Διεύθυνση Πειραιά,
Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής,
Διεύθυνση Αχαΐας (Πάτρα),
Διεύθυνση Αρκαδίας (Τρίπολη),
Διεύθυνση Έβρου (Αλεξανδρούπολη),
Διεύθυνση Ηρακλείου,
Διεύθυνση Ιωαννίνων,
Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης,
Διεύθυνση Καβάλας,
Διεύθυνση Κοζάνης
Διεύθυνση Λάρισας και
Διεύθυνση Τρικάλων.
Σημειώνεται ότι η κολύμβηση (50μ. ελεύθερο) περιλαμβάνεται στα τέσσερα (4) αγωνίσματα από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν τρία για εξέταση. Για την ίση μεταχείριση των υποψηφίων πρέπει το αγώνισμα αυτό να διεξάγεται σε κολυμβητήριο των 50μ.

Λόγω της έλλειψης κολυμβητηρίου 50 μ. στην πόλη της Κοζάνης το αγώνισμα της κολύμβησης θα διεξαχθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Επίσης όσοι θα προσέρχονταν στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και επιθυμούν να εξεταστούν στο αγώνισμα της κολύμβησης, λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου 50μ. στην συγκεκριμένη πόλη, θα πρέπει να προσέλθουν για όλες τις πρακτικές δοκιμασίες τους στην Επιτροπή Εξέτασης με έδρα τη Λάρισα.

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.

Οι συγκεκριμένοι χώροι διεξαγωγής των αγωνισμάτων και το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε επιτροπής, ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που εξετάζονται στις 18 και 19, 20 Ιουνίου αντίστοιχα, όπως και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 21 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου 2019, εφόσον συμπίπτει η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας με αυτή της εξέτασής τους, μπορούν να ζητούν από την οικεία Επιτροπή, η οποία και οφείλει να ορίζει, διαφορετική ημέρα εξέτασης.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας