alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Συνέντευξη στο Alexandriamou.gr και τη δημοσιογράφο Έφη Καραγιάννη παραχώρησε η υποψήφια σύμβουλος κοινότητας Αλεξάνδρειας με την παράταξη του Παναγιώτη Γκυρίνη «Ώρα Ευθύνης» και πρόεδρος της Φιλοπροόδου-Φιλoπτώχου Γυναικών της πόλης, κ. Κατερίνα Βέτσιου.

Η κ. Βέτσιου τόνισε την αγάπη που έχει προς τον τόπο της Αλεξάνδρειας, τη μεγάλη όρεξη που τη διακατέχει ώστε να προσφέρει στα κοινά σαν μέλος και Πρόεδρος της Φιλοπτώχου, παρότρυνε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν όποιον εκείνοι πιστεύουν γιατί μένοντας άπραγοι κάνουμε κακό στο τόπο όπως δήλωσε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

 

 

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου στο Debate του δημοτικού τηλεοπτικού σταθμού TV100 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Οι επικεφαλείς των παρατάξεων και πιο συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Γκυρίνης-«Ώρα Ευθύνης», ο Κώστας Ναλμπάντης-«Αξίζουμε Καλύτερα», ο Μιχάλης Χαλκίδης –«Δύναμη Ανατροπής-Νέα Σελίδα», ο Αργύρης Πανταζόπουλος-«Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας» και ο Ηλίας Ιακωβίδης-«Λαϊκή Συσπείρωση» μίλησαν για τα προγραμματικά τους σχέδια, τα προβλήματα ,την καθημερινότητα του δήμου Αλεξάνδρειας και το όραμα τους για την επόμενη ημέρα.

Δείτε ολόκληρο το Debate:

Από τις 22 Μαΐου (ώρα 10:00) έως τις 17 Ιουνίου (ώρα 00:00) θα γίνονται οι αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προσθέτοντας πως στο διάστημα αυτό θα μπορούν οι μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019-2020, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, με συμπλήρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων.

Κατηγορία Εκπαίδευση

O Αργύρης Πανταζόπουλος και οι υποψήφιοι του σας προσκαλούν στην κεντρική ομιλία του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ Ενότητας και Ελπίδας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 20:30μμ στο εκλογικό κέντρο, Βετσοπούλου 14.

 

Την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή του επιδόματος στέγασης (ενοίκιο) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 49.574.247,39 ευρώ θα καταβληθεί σε 230.001 δικαιούχους και αφορά σε περισσότερα από 609.000 άτομα.

Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή και υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλιο. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Κατηγορία Οικονομία

Σε λουκέτο τριών ημερών προχωρούν από την Πέμπτη όλες οι εργαστηριακές μονάδες υγείας με αποτέλεσμα τη μη διεξαγωγή των διαγνωστικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ''το Έθνος'', δύσκολες μέρες έρχονται για τους Έλληνες ασθενείς καθώς τα πολυϊατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστηριακά κέντρα προχωρούν σε τριήμερη κινητοποίηση με κλείσιμο των Μονάδων Υγείας λόγω της υπέρμετρης έμμεσης φορολόγησης που φθάνει και το 70% μέσω υποχρεωτικών εκπτώσεων που πρέπει να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ (rebate και claw back).

Οι ενώσεις και οι εκπρόσωποι του κλάδου με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισαν έτσι να μη λειτουργήσουν καθόλου στις 23, 24 και 25 Μαϊου, οπότε και θα ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών.

Το πρόβλημα εντάθηκε εδώ και λίγες εβδομάδες, όταν έφθασαν τα ''ραβασάκια'' πληρωμών του προηγούμενου έτους, οπότε και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να καταβάλλουν ακόμη και το 70% των εισοδημάτων τους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, το τριήμερο λουκέτο στις Μονάδες Υγείας της χώρας αποτελεί μόνο την αρχή καθώς αναμένεται κλιμάκωση του αγώνα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Κατηγορία Υγεία

Ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος του στρατού ανετράπη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί το πλήρωμα.

Το αεροσκάφος τύπου U-17 CESSNA της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), επιχειρούσε προσγείωση νωρίς το πρωί σήμερα Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το διμελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του ενώ στο αεροσκάφος προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.


Το αεροσκάφος U-17 Cessna

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι μονοκινητήριο, υψηλοπτέρυγο, εξαθέσιο κατασκευασμένο από την εταιρία Cessna.

Είναι εξ΄ολοκλήρου μεταλλικό σκάφος και σχεδιασμένο σαν ελαφρύ φορτηγό ή επιβατικό.

Είναι κατάλληλο για πολλές αποστολές και έχει κατασκευαστεί για να εκτελεί χαμηλή πτήση σε ανώμαλο έδαφος από μικρούς, ελαφρά ανώμαλους και πρόχειρους διαδρόμους.

Παραλήφθηκαν από την Αεροπορία Στρατού την περίοδο 1965-1976 ενώ αριθμός αυτών αποσύρθηκε το 1982 και το 2009 λόγω παλαιότητας.

Η έκδοση "Α" διαφέρει από την "Β" κυρίως όσον αφορά τον ισχυρότερο κινητήρα και ορισμένα βελτιωμένα πτητικά χαρακτηριστικά.

Το U-17 αποτελεί ένα αξιόπιστο και χαμηλού κόστους μέσο για αποστολές Διοικητικής Μερίμνης, επείγουσας διακίνησης αλληλογραφίας και ενάσκησης διοικήσεως.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 21 Μαΐου 2019, εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου U-17 CESSNA, της Σχολής Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΣ), ανετράπη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, στο Αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Το διμελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Στο αεροσκάφος προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Συνταγματάρχης (ΑΣ) Ιωάννης Χειμαριός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Οι γονείς , οι μαθητές ,οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ευχαριστούν θερμά τον κ. ΣΑΚΗ ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, για τη χρηματοδότηση της τοποθέτησης αυτοκόλλητων προστατευτικών / διακοσμητικών μεμβρανών στις γυάλινες επιφάνειες (τζαμαρίες), στο απέναντι νέο κτίριο του σχολείου μας.

   Η βοήθεια και η προσφορά του κ.Παντόπουλου όλα αυτά τα χρόνια προς το σχολείο μας είναι εξαιρετικά σημαντική και μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι.

   Λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπόψη μας τέτοιου είδους προσωπικές πρωτοβουλίες και αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την βαθύτατή μας εκτίμηση και συμπάθεια προς το πρόσωπο του κ. Παντόπουλου αλλά και προς όλους όσους μας τιμούν κατά καιρούς με ανάλογες πράξεις.

     Η προσφορά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο αποτελούν τα θεμέλια της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και τέτοιου είδους ενέργειες κάνουν πράξη το νόημα αυτού του τόσο ιδιαίτερου κλάδου της εκπαίδευσης.

 

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

            Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας με τη σειρά του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει ότι εγκρίθηκε η πρόταση που είχε υποβάλλει σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο πρόσκλησης « Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου».

           Η πρόταση που κατατέθηκε έλαβε την 30η θέση στην κατάταξη βαθμολογίας πανελλαδικά μεταξύ των 59 εγκεκριμένων προτάσεων, με συνολικό προϋπολογισμό

1.872.227,81€.

           Το εμπορικό κέντρο της Αλεξάνδρειας θα αποκτήσει δική του ταυτότητα, θα αναβαθμιστεί και θα αξιοποιηθεί μέσω αναπλάσεων και έργων που θα αναδείξουν την ομορφιά της πόλης. Στόχος μας είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, εξυπηρέτησης και άνεσης των επισκεπτών- αγοραστών με αποτέλεσμα ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον για τους καταναλωτές.

          Ο μετασχηματισμός της εμπορικής περιοχής της πόλης σε Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, καθώς και η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για την ενημέρωση των πελατών- επισκεπτών, αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης που θα αυξάνει τη ροή επισκεπτών ενισχύοντας τη βιωσιμότητα της τοπικής αγοράς.

             Ο Εμπορικός Σύλλογος θα υλοποιήσει δράσεις είτε κατασκευαστικές, όπως οι επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά, η εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων και τεντών και οι εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων, είτε υπηρεσιών, όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή και προώθηση τηςεμπορικής περιοχής, η δημιουργία ψηφιακού λογότυπου και η προβολή σε ψηφιακά και άλλα μέσα βάσει επικοινωνιακής καμπάνιας, η δημιουργία και η διαχείριση λογαριασμού social media (Facebook) του Open Mall ή τέλος συστήματα/πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω υπηρεσιών αλληλεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών.

           Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης για τη θετική τους ανταπόκριση, το Δήμο Αλεξάνδρειας για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, που συντέλεσε στο να εξελυχθεί σε μια άριστη πρόταση με αποτέλεσμα την επιτυχία.

                      

Σύμφωνα με την αριθμ. 140/22-04-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου [ΑΔΑ:Ψ462ΩΨΠ-ΦΕ0], ο Δήμος Αλεξάνδρειας υλοποιεί κατασκηνωτικό πρόγραμμα διακοπών για παιδιά ΑΜΕΑ για το έτος 2019. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά ΑΜΕΑ θα υλοποιηθεί τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβριο 2019, συγκεκριμένα από 26 ή 27 Αυγούστου έως 09 ή 10 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει συνολικά 15 ημέρες.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για όσους πληρούν τα κάτωθι προβλεπόμενα κριτήρια.

Κάθε ενδιαφερόμενος, δημότης ή και κάτοικος του Δήμου μας, θα πρέπει να καταθέσει αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Βεβαίωση από ΚΕΠΑ (ή ιατρική γνωμάτευση) του ποσοστού αναπηρίας του παιδιού (σε περίπτωση ληγμένης ιατρικής γνωμάτευσης ο γονέας θα υποβάλει Υπεύθυνη Δήλωση που θα αναφέρει την ημερομηνία που θα περάσει το τέκνο του από την αρμόδια επιτροπή)

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

γ) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2017 των γονέων, όπου το εισόδημα δεν θα ξεπερνά το ποσό των 20.000,00 ευρώ (συνολικό δηλωθέν εισόδημα).

δ) Δήλωση εάν απαιτείται συνοδός.

ε) Αποδεικτικό κατοικίας (δηλ. φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΔΕΥΑΑΛ ή μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του κηδεμόνα του παιδιού).

στ) Βεβαίωση φοίτησης σε Ειδικό Σχολείο του Δήμου Αλεξάνδρειας (προαιρετικό έγγραφο – όπου απαιτηθεί από την επιτροπή)

Οι γονείς των παιδιών που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, αλλά επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα μπορούν να συμμετέχουν καταβάλλοντας το συνολικό ποσό της φιλοξενίας που θα ισχύει και για το Δήμο, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας από την κατασκήνωση.

Επίσης σε περίπτωση που οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα είναι περισσότερες από τον προβλεπόμενο αριθμό παιδιών όπως αυτά αναφέρονται στον ενδεικτικό προϋπολογισμό, τότε θα ισχύουν τα παρακάτω:

1] Παιδιά που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα δύο τελευταία χρόνια, ήτοι 2017 και 2018, θα προηγούνται έναντι αυτών που συμμετείχαν και

2] Αν το δηλωθέν ποσό, των ενδιαφερόμενων αιτούντων, το οποίο θα φαίνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2017 και στην στήλη Γ2 ΕΚΚ. ΕΙΔ. ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ του υπόχρεου και της συζύγου, είναι ίδιο, τότε θα γίνεται κλήρωση από τα μέλη της επιτροπής, μεταξύ των εν λόγω αιτούντων – γονέων με την παρουσία τους.


Η κατάθεση των δικαιολογητικών όπως αναφέρονται ανωτέρω, θα γίνεται στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας -Παιδείας και Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια, στην Δ/νση Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού από την 21η ΜΑΪΟΥ έως και την 31η ΜΑΪΟΥ 2019.

(Αρμόδιοι υπάλληλοι για επικοινωνία οι κ.κ. Φωτιάδης Χαράλαμπος και Μπεσιροπούλου Γιαννούλα, τηλ. 23330 – 53071 & 53072).

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας