alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πραγματικά θα σας πω, δεν θέλω ποτέ να ξαναζήσω τέτοια εκλογική αναμέτρηση. Πρώτη φορά στη ζωή μου μπλέχτηκα ενεργά στο κυνήγι του σταυρού, είχα ακουστά ότι τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα απογοητευόμουνα τόσο. Στις εκλογές δεν υπάρχουν φίλοι. Δεν υπάρχουν άνθρωποι με μνήμη. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι εκλογές. Οι χειρότεροι φυσικά είναι αυτοί που δεν μπορούν να δεχθούν το αποτέλεσμα και κατηγορούν δεξιά και αριστερά ακόμη και τα έντερα τους.

Κάποιοι με κατηγόρησαν ότι έκραξα τους γέρους που ακόμα πάνε και ψηφίζουν και το χειρότερο, είναι αυτοί που εκλέγουν διοικήσεις. Είχα άδικο; Όλοι οι γέροι, πολύ λίγοι νέοι και ακόμη περισσότεροι αυτοί που υπολογίζουν την αξία της ψήφου στα 50 ευρώ.

Θέλω, έτσι από περιέργεια, μια φορά στις εκλογές για να σε αφήσουν να ψηφίσεις να περάσεις πρώτα κάποιο τεστ. Όχι κάτι δύσκολο. Παραδείγματος χάρη, πόσο είναι το 10% του 100, αν η Κίνα είναι στην Ευρώπη, αν ο σκύλος είναι θηλαστικό, αν τα ντεπόν είναι αντιβιοτικά και άλλα τέτοια. Πολύ φοβάμαι, χωρίς να το παίζω ότι έχω ιδιαίτερη μόρφωση, πως τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά. Στις 2 Ιουνίου οι γέροι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Κάτι μου λέει ότι στις 7 Ιουλίου θα ψηφίσουν Γκυρίνη. Με αυτά τα κριτήρια ψηφίσαμε φέτος. Δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα απλά επισημαίνω αυτά που έλεγαν οι υπερασπιστές της Ώρας Ευθύνης. Όχι ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζω δυνατή ΝΔ. Ίσως, αν όλοι αυτοί γνώριζαν ότι η Κίνα ανήκει στην Ασία να καταλάβαιναν ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζαμε δήμαρχο και όχι κόμμα. Και ας έβγαινε πάλι ο Γκυρίνης με 10 μονάδες μπροστά.

Η Αλεξάνδρεια για πρώτη φορά είχε δύο δημάρχους. Κάποιοι, κοιμήθηκαν με δήμαρχο Ναλμπάντη και ξύπνησαν με δήμαρχο Γκυρίνη. Υπουργείο Εσωτερικών και περιφέρεια, έδιναν στο 100% νίκη στον Ναλμπάντη. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί το ίδιο. Γι΄ αυτό και πανηγύρισε ο συνδυασμός. Γι΄ αυτό και ο Ναλμπάντης βγήκε με τα νταούλια.

2

 

3

Κλάσματα αργότερα, υπουργείο και περιφέρεια έβγαζαν δήμαρχο τον Γκυρίνη στο 100% της καταμέτρησης πάλι. Kinder έκπληξη; Κάποιο τμήμα του Σταυρού έδωσε λάθος αποτελέσματα και οι 41 σταυροί υπέρ του Ναλμπάντη έγιναν 107 υπέρ του Γκυρίνη. Έλα μωρέ, συμβαίνουν και αυτά. Όλα μέσα από τη ζωή είναι βγαλμένα.

4

 

5

Το πιο αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι «τρίτοι» χάρηκαν περισσότερο από τους πρώτους. Οι άνθρωποι που μέχρι χθες κατηγορούσαν τον Γκυρίνη για πλήρη απραξία ξαφνικά τα είδαν όλα θετικά και σύμπραξαν μαζί του. Θα μου πείτε ότι και ο Χαλκίδης πήγε με τον Ναλμπάντη. Επειδή θέλω να είμαι καθαρός θα σας πω ότι σε καμία ομιλία του ο Μιχάλης δεν κατηγόρησε τον Κώστα σε αντίθεση με τον Argy που έριξε τα καρφιά του στον Παναγιώτη. Αλλά ποιος τα θυμάται όλα αυτά, Last week.

Όσο για τον Κούγκα, κατάφερε για άλλη μια φορά να τραβήξει τα βλέμματα. Αν και για πρώτη φορά στα χρονικά έρχεται δεύτερος σε σταυρούς παρόλα αυτά δεν άφησε τον Δελιόπουλο να χαρεί τη νίκη του. Έβαλε τη σωβρακοβερμούδα και τράβηξε όλα τα φλας. Είσαι καινούριος στην πολιτική Στεφανάκο μου, έχεις πολλά ακόμη να μάθεις.

6

Με τέτοια αμφίεση επόμενο ήταν να τον συζητάει όλος ο δήμος. Είμαι περίεργος, τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει αντιδήμαρχος, θα βάλει παντελόνι ή θα μας δείξει ότι έχει στο τρίτο συρτάρι της ντουλάπας του; Ξέρετε, αυτό με τα βρακιά. Αλλά ο Κούγκας είναι ο Κούγκας και συνεχίζω να επιμένω ότι δεν είναι αυτός που έφερε την «άνοιξη». Το παιχνίδι παίχτηκε αλλού αλλά δεν θα μπω στον κόπο να το αναλύσω. Ας κάτσουν αυτοί που έχουν τα ζόρια να δουν τι έκαναν λάθος. Το σίγουρο είναι πως στις επόμενες δημοτικές δεν θα χρειαστούν κοστούμια και φορέματα. Θα αναγνωρίζουμε τους υποψήφιους και τις υποψήφιες από τα μποξεράκια και τις νυχτικιές. Ανάλαφρα πράγματα.

7

Θα μου πείτε τώρα, ο Κούγκας ήταν σίγουρος ότι θα χάσει ο Γκυρίνης και πήγε για ύπνο ή πήρε έναν υπνάκο και έβαλε το ξυπνητήρι για τα συγχαρίκια; Ότι και να ισχύει από τα δύο, ένα είναι το σίγουρο. Από σήμερα αποτελεί fashion icon για όλους μας. Το Καρπούζι για άλλη μια φορά πρωτοστατεί. Θα σας αποκαλύψει, σε πανελλήνια πρώτη, όλα τα συνολάκια που θα φορέσει ο Κούγκας από την ορκωμοσία του ως και το τέλος της θητείας του στον δήμο. Είστε έτοιμοι; Παρακαλώ πολύ, όσοι είστε πουριτανοί και όσοι έχετε θέματα με το αντρικό γυμνό να μην προχωρήσετε παρακάτω. Για σας τελειώνει εδώ το Καρπούζι. Επίσης, όσες γυναίκες έχετε ανενεργή ερωτική ζωή, σταματήστε να διαβάζετε. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης της λίμπιντο σας. Μη το ρισκάρετε.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019. Ορκωμοσία νέου διοικητικού συμβουλίου. Εμφάνιση Κούγκα με μαγιό….. σταθμό.

8

Ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου. Όταν ζορίζεσαι δεν μπορείς να αποδώσεις. Άνετο, σταθερό και ελισσόμενο. Η καλύτερη επιλογή.

9

Δημοτικές εκλογές 2023. Αποχαιρετά την καρέκλα του αντιδημάρχου με ένα πιο ρομαντικό στυλ που δηλώνει νοσταλγία. Όλα συμμαζεμένα.

10

Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως πιστεύω ότι το Καρπούζι από εδώ και πέρα θα έχει πολύ υλικό να ασχοληθεί. Φωνάζει το πράγμα από μόνο του. Κύριε Γκυρίνη μου, δεν σε ψήφισα και το ξέρεις. Θα τολμήσω όμως να σου ζητήσω μία χάρη. Μόνο μία. Δώσε μία θέση σε παρακαλώ και στον Argy. Για δύο λόγους στο ζητάω. Πρώτον, έκαναν τόση χαρά, αυτός και οι ψηφοφόροι του που βγήκες (ξέχασαν ότι ήρθαν τρίτοι) που νομίζω δεν θα χαίρονταν τόσο αν έβγαιναν οι ίδιοι. Και δεύτερον, σκέψου λιγάκι και εμένα. Θα έχω υλικό κάθε Σάββατο χωρίς να ζορίζομαι.

Ένα από τα πιο αστεία της περιόδου ήταν και το story που ανέβασε η Σοφία Κολοθά στο προφίλ της. Όλα καλά, μόνο που η φωτογραφία της έπεσε σε λάθος (σωστό) σημείο. Τέτοια χαρά Σοφία νομίζω δεν θα έπαιρνες ούτε και αν έσφιγγες το χέρι του Ρουβά.

11

Πάντως, αυτός που χάρηκε περισσότερο που βγήκε ο Γκυρίνης είναι ο Τσιφόπουλος. Παρόλα τα μηνύματα περί «εκτίμησης» που δεν σε τιμάνε Θέμη μου, τους 602 ψήφους που δεν σου παρέχουν εκλόγιμη θέση, εσύ δεν το έβαλες κάτω και για δύο μέρες είχες τα νταούλια. Ή τόσο μεγάλη ανάγκη το είχες να ξεσκάσεις ή πραγματικά το χάρηκες που δεν βγήκες. Αλλά είπαμε, ο συνδυασμός πάνω από όλα.

12

Ένας ακόμη δεν βγήκε και από τη χαρά του πήρε την καραμπίνα και έριχνε με αποτέλεσμα να πάει αυτόφωρο. Δεν θα σας πω ποιος, όλοι τον γνωρίζετε. Το θέμα μου είναι άλλο. Αυτόφωρο έπρεπε να πάει αυτός με την καραμπίνα... ο άλλος παρακάτω;

13

Θα μου πείτε, είναι κακό που συντάχτηκε με τον Γκυρίνη; Καθόλου είναι η απάντηση. Αν τον έκρινε ως πιο ικανό, καλά έκανε. Το κακό είναι ότι όλο αυτό το διάστημα όλοι μας ακούγαμε για ενωμένη δεξιά και πως τώρα που θα βγει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης θα μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα για τον δήμο μας. Στα δικά σας τα αυτιά δεν έφτασαν αυτά τα σχόλια κύριε Φώτη μου; 1990, 1994 και 1998 κατεβαίνατε στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Κάνω λάθος; Μια φορά το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε τη δική σας στήριξη και σεις του γυρίσατε την πλάτη. Φαίνετε, ακόμα κρατάτε τη βεντέτα μεταξύ Γικόνογλου και Χρυσοχοϊδη.

Υποψήφια της Ώρας Ευθύνης, εδώ και τόσους μήνες νιώθει αδικημένη για όσα λέχθηκαν για αυτήν, μάλωσε με πολύ κόσμο και ακόμα συνεχίζει, υποτιμάει κόσμο ότι δεν καταλαβαίνουν αυτά που τους λέει και συνεχίζει να το παίζει δικηγόρος. Παρόλα αυτά έχει καταλάβει μία από τις τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου. Τελικά ο λαός είναι σοφός. Δεν είναι τυχαία η ρήση «οι άδειοι τενεκέδες κάνουν περισσότερο θόρυβο».

Και μιας και μιλάω για σκουπίδια, αυτοί είναι οι νέοι κάδοι που θα τοποθετηθούν στο δήμο μας. Φιρμάτοι και με άποψη. Το κακό είναι ότι δεν θα τους τοποθετήσει ο Στέφανος Γκιορτζής αφού και πάλι ο σοφός λαός έκανε την μ@λ@κί@ και δεν τον εξέλεξε. Δυστυχώς ψηφίζουμε αυτόν που συμπαθούμε και αυτόν που θέλουμε να βολευτεί και όχι αυτόν που αξίζει. Την Δευτέρα μετά τις εκλογές ο Στέφανος και ο Ράπτης ήταν οι μόνοι που πήγαν στο δημαρχείο. Και δυστυχώς, οι μόνοι που δεν εκλέχθηκαν. Άδικε ντουνιά.

15

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τον Νίκο να στενοχωριέται που έκλεισε η Δέλτα στο Πλατύ και έμειναν 76 εργαζόμενοι στο δρόμο. Ποιον Νίκο; Τον Μπρουσκέλη φυσικά. Νίκο μου θα κάνουμε μία συμφωνία. Στις 7 Ιουλίου θα σε ψηφίσουμε για να εκλεγείς βουλευτής, μιας και κατεβαίνεις υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ και συ θα μας υποσχεθείς ότι όταν θα αναλάβεις θα ξανανοίξεις την ΔΕΛΤΑ. Μέχρι τότε όμως, για να μη σε πιάσουν αδιάβαστο στη βουλή θα πρέπει να μάθεις κάποια πραγματάκια. Όπως ότι αρμέγουμε τη θηλυκή και όχι την αρσενική αγελάδα. Πως πιάνουμε τα μαστάρια χωρίς να τα πληγώσουμε και άλλα τέτοια. Φέτος λοιπόν το καλοκαίρι τέρμα τα νησιά. Αγροτουρισμός. Πάρε τη Βάνα παραμάσχαλα και όπου βρείτε στάβλο βουρ. 8 κουβάδες ο ένας την ημέρα γάλα για να μάθει το χέρι. Άντε πασά μου, μη μας κοροϊδεύει το κοινοβούλιο. Πιάνω, τραβάω, πατάω. Πιάνω, τραβάω, πατάω.

16

Αυτά για σήμερα. Να ευχηθώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση του δήμου μας και ελπίζω να έμαθαν από τα λάθη τους και να μην τα ξανακάνουν. Και χαμηλά τη μπάλα, ειδικά από τους καινούριους. Το να εκλεγείς είναι πολύ πιο εύκολο από το να διοικήσεις. «Οι πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι. Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια». Κάτι παραπάνω ήξερε ο Νικήτα Χρουστσώφ (ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ψυχρού Πολέμου) και το έλεγε.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Πανελλαδικές 2019: Βγήκαν οι προτεινόμενες απαντήσεις για το θέμα έκθεσης από τον ΟΕΦΕ.

Σύμφωνα με τον σχολιασμό του ΟΕΦΕ «Τα θέματα στο Μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας χαρακτηρίζονται εύστοχα, ποιοτικά και διαβαθμισμένης δυσκολίας. Απαιτούσαν πολύ καλή γνώση της ύλης όλων των τάξεων του Λυκείου. Απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές». 

Δείτε τις απαντήσεις από τον ΟΕΦΕ

oefe ekthesi

oefe ekthesi2

oefe ekthesi3

oefe ekthesi4

oefe ekthesi5

oefe ekthesi6

oefe ekthesi7

oefe ekthesi8

oefe ekthesi9

oefe ekthesi10

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κατασκηνωτική περίοδο έτους 2019 όλων των εντασσομένων φορέων του ΕΦΚΑ δηλαδή, των π.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, π.ΤΑΞΥ, π.ΤΥΔΚΥ, π.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, π.ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, π.ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, π.ΕΤΑΑ-ΤΥΔΑ, π.ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, π.ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, π.ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, π.ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, π.ΟΑΕΕ, π.ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, π.ΟΓΑ, π.ΤΠΔΕ-ΤΥΔΕ, π.ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕΜ, π.ΤΑΥΤΕΚΩ (ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΚΑΠ-ΔΕΗ ΣΥΝΤ/ΧΟΙ.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 10/06/2019 έως 14/06/2019 αποκλειστικά για τους ενδιαφερόμενους της Α΄ κατασκηνωτικής περιόδου και από 17/06/2019 έως 28/06/2019 αποκλειστικά για τους ενδιαφερόμενους της Β΄, Γ΄ και Δ΄(ΑΜΕΑ) κατασκηνωτικής περιόδου. Από τις διαχειριστικές επιτροπές θα εκδοθούν ενημερωτικά έγγραφα και οδηγίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις εκάστου εντασσόμενου φορέα.

Επισημαίνεται ότι:

Οι δικαιούχοι του π.ΟΑΕΕ υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά τα προσκομίζουν στο πλησιέστερο Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών (π.ΟΑΕΕ).

Ομοίως, οι δικαιούχοι του π.ΤΑΠΙΤ/Ταμείο Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΤΑΠΕΜ) θα προσκομίζουν στα ως άνω Περιφερειακά Τμήματα μη Μισθωτών (π.ΟΑΕΕ) την αίτηση συμμετοχής και τα συνημμένα δικαιολογητικά.

Οι δικαιούχοι της Β’ Περ/κής Διεύθυνσης Μη Μισθωτών Αττικής-Αθηνών-Κεντρικού Τομέα (π.ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, κλάδος Κύριας Ασφάλισης πρώην ΤΑΝΠΥ) πρέπει να ζητήσουν πληροφορίες από τη Δ/νση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Κατηγορία Γενικά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων :

Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό των Εγκαινίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Πλατύ.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου το πρωί θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Πλατύ.

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. στον πανηγυρίζοντα υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας θα υποδεχτεί την δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας και στην συνέχεια θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στην Ιερά Λιτανεία των Θαυματουργών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Λουκά.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον μεθεόρτιο εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού Αρχιεπ. Συμφερουπόλεως στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Τιμοθέου Βεροίας.

Το Ψυχοσάββατο 15 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βεροίας.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Αλεξάνδρειας.

Tην Κυριακή της Πεντηκοστής 16 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 16 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πανοράματος Βεροίας.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 17 Ιουνίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην αδελφότητα ΠΕΛΕΚΑΝ στο Κομνήνιο Βεροίας.

Την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού Αρχιεπ. Συμφερουπόλεως στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Παράλληλα θα παραστεί σε όλες τις εκδηλώσεις των ΚΕ´ Παυλείων σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 19:30 

Τα θρησκευτικά βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως

Εσπερίδα με αφορμή την επέτειο της εκατονταετηρίδας από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

(Μητροπολιτικό Κεντρό Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ – Νάουσα) 

Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 07:30 

Μικροί διάκονοι της Εκκλησίας

Εξόρμηση -θεία Λειτουργία – λήξη κατηχητικού έργου – Παύλειος δρόμος – Συναυλία Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών

(Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά)

Σάββατο 8 Ιουνίου, ώρα 19:00 

Παράδοση και Τέχνη (α΄ μέρος)

Στ΄ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών και Εγκαίνια Έκθεσης έργων Σχολή Βυζαντινών Τεχνών

(Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Βέροια)

Κυριακή 9 Ιουνίου, ώρα 7:00 

Εγκαίνια Ναού  και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 

(Ιερός Ναός Αγίων Αρσένιου και Παϊσίου – Πλατύ)

Κυριακή 9 Ιουνίου, ώρα 11:00 

Παιδιά και Περιβάλλον

Ποδηλατοπορεία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

(Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου – Αλεξάνδρεια)

Κυριακή 9 Ιουνίου, ώρα 19:00 

Παράδοση και Τέχνη (β΄ μέρος)

Στ΄ Συνέδριο Βυζαντινών Τεχνών και Συναυλία Βυζαντινών Χορωδιών 

(Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Σουμελά)

Δευτέρα 10  Ιουνίου, ώρα 19:00 

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός

της μνήμης του Αγίου Λουκά του Ιατρού

(Ιερός Ναός Αγίου Λουκά – Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά)

Τρίτη 11 Ιουνίου, ώρα 07:00 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

 της μνήμης του Αγίου Λουκά του Ιατρού

(Ιερός Ναός Αγίου Λουκά – Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά)

Πέμπτη 13 Ιουνίου, ώρα 10:00 

«1000 χρόνια από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος» 

Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή του Α.Π.Θ. Αντωνίου – Αιμιλίου Ταχιάου σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου –Ιερατική ημερίδα 

(Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Βέροια)

Πέμπτη 13 Ιουνίου, ώρα 19:00 

Παιδιά και Μουσική

Μουσική εκδήλωση του τμήματος μουσικής προπαιδείας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως

(Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Βέροια)

Σάββατο 15 Ιουνίου, ώρα 20:00

 «ἄδοντες καί ψάλλοντες» 

Συναυλία Χορωδιών

(Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγ. Νεομαρτύρων -Χαλάστρα)

Δευτέρα 17 Ιουνίου, ώρα 20:00 

Διακονία και Μουσική

 Συναυλία των Χορωδιακών Σχημάτων του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως στη μνήμη του αείμνηστου δασκάλου Σταύρου Γουργουλιάτου

(Μητροπολιτικό Κεντρό Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ – Νάουσα) 

Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 10:30 

Η διακονία του πνευματικού στη σύγχρονη κοινωνία

 Ημερίδα πνευματικών

(Πνευματικό Κέντρο Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Νικοδήμου – Βέροια)

Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 19:00 

«Καβασίλεια»

Ἀρχιερατικός Εσπερινός – Πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων

(Ιερός Ναός Αγ. Δημητρίου – Καβάσιλα)

Πέμπτη 20 Ιουνίου, ώρα 07:00 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

(Ιερός Ναός Αγ. Δημητρίου – Καβάσιλα)

Πέμπτη 20 Ιουνίου, ώρα 20:00 

«Κοσμάς ο Μαδυτινός»

Επετειακή εκδήλωση  για τα 40 χρόνια λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Κοσμάς Μαδυτινός» της Ιεράς Μητροπόλεως

(Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Βέροια)

Παρασκευή 21 Ιουνίου, ώρα 19.30  

Με τα φτερά της μουσικής

Συναυλία Χορωδιών

(Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου – Ανατολικό)

Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 10:00 

Λειτουργική ζωή και Κατήχηση

Ημερίδα κατηχητών και κυκλαρχών

(Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Βέροια)

Κυριακή 23 Ιουνίου, ώρα 20:00 

«ἐν τυμπάνῳ καί χορῳ»

Συναυλία των καθηγητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως

(Μητροπολιτικό Κεντρό Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ – Νάουσα)

Δευτέρα 24 Ιουνίου, ώρα 07:00 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

 με αφορμή την εορτή της Συνάξεως των εν Σκήτη Βεροίας Αγίων

(Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας)

Δευτέρα 24 Ιουνίου, ώρα 19:00 

 Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας

Εσπερίδα αφιερωμένη στο μακαριστό Γέροντα Θεοδόσιο της Βηθανίας (Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο - Βέροια)

Τρίτη 25 Ιουνίου, ώρα 07:00 

Η διακονία του Μοναχισμού στην σύγχρονη κοινωνία

Θ’ Μοναχική Σύναξη

(Ιερός Ναός Αγίου Λουκά – Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά)

Τρίτη 25 Ιουνίου, ώρα 20:00 

«Μίκης ο Ευξείνιος»

με αφορμή την επέτειο της εκατονταετηρίδας από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμούμε τη συμμετοχή των Αφών Τσαχουρίδη

(Χώρος Τεχνών –Βέροια) 

Τετάρτη 26 Ιουνίου, ώρα 10:30

Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο

Έναρξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου

(Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Βέροια) 

Τετάρτη 26 Ιουνίου, ώρα 18:00 

Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο

Συνέχεια  Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου

(Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Βέροια) 

Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα 09:00 

Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο

Συνέχεια Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 

(Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Βέροια) 

Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα 18:00

 Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο

Συνέχεια Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 

(Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Βέροια) 

Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα 20:00 

Στα βήματα του Παύλου

Καλλιτεχνική εκδήλωση λόγου και μέλους – απονομή τιμητικών διακρίσεων

(Χώρος Τεχνών – Βέροια)

Παρασκευή 28 Ιουνίου, ώρα 09:00

 Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο

 Συνέχεια και Λήξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου 

(Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Βέροια) 

Παρασκευή 28 Ιουνίου, ώρα 19:00 

Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης του Αποστόλου Παύλου 

με την παρουσία Αρχιερέων – Εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών 

(Ιερός Παλαιός Μητροπολιτικός Ναός – Βέροια)

Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 07:00 

Όρθρος και Διορθόδοξο Αρχιερατικό Συλλείτουργο

με την παρουσία Αρχιερέων – Εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών (Ιερός Παλαιός Μητροπολιτικός Ναός – Βέροια)

Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 19:00

Λιτανεία και Πανηγυρικός Εσπερινός

με διορθόδοξη Αρχιερατική Συγχοροστασία 

(Βήμα Αποστόλου Παύλου – Βέροια)

Σημειώσεις:

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

2. Όλες οι εκδηλώσεις που στεγάζονται στον Χώρο Τεχνών, στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας.

Το τελευταίο διάστημα, το alexandriamou.gr είναι αποδέκτης παραπόνων - καταγγελιών πολιτών του ευρύτερου Δήμου Αλεξάνδρειας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες τόσο εντός της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας όσο και στις υπόλοιπες περιοχές (οικισμοί, τοπικές και άλλες δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας) υπάρχουν οικοπεδικοί χώροι τόσο ιδιόκτητοι όσο και δημοτικοί, που είναι γεμάτοι από βλάστηση μεγάλου ύψους (ξερά χόρτα, καλάμια, βατσινιές).

Οι συγκεκριμένοι χώροι εγκυμονούν κινδύνους δημόσιας υγείας καθώς και πυρκαγιάς.
Αυτονόητο είναι εντός των ανωτέρω χώρων υπάρχουν τρωκτικά και φίδια που μπορούν να δημιουργήσουν ανά πάσα στιγμή στον οποιοδήποτε πολίτη πρόβλημα υγείας (νοσήματα, τσιμπήματα κ.τ.λ. )
Επίσης θεωρείται βέβαιη, με την άνοδο θερμοκρασίας και με την παρουσία κάποιου παράγοντα θερμότητας (π.χ. σπίρτα, αναπτήρας κ.τ.λ.), να προκληθεί πυρκαγιά στη βλάστηση που υπάρχει στους ακαθάριστους οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους.

Στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου υπενθυμίζεται στους κατοίκους και τους επαγγελματίες την υποχρέωση όλων να καθαρίσουμε οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που έχουμε στην ιδιοκτησία τους, προκειμένου να αποφύγουμε κινδύνους πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, ότι η παραπάνω δράση είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β), η οποία ορίζει πώς: «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά».

Στην απευκταία περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, θα πρέπει να ισχύσουν και να εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και οι παραβάτες να τιμωρηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

 

  • XORTA_ALEXANDREIA000
  • XORTA_ALEXANDREIA001
  • XORTA_ALEXANDREIA002
  • XORTA_ALEXANDREIA003
  • XORTA_ALEXANDREIA004
  • XORTA_ALEXANDREIA005
  • XORTA_ALEXANDREIA006
  • XORTA_ALEXANDREIA007
  • XORTA_ALEXANDREIA008
  • XORTA_ALEXANDREIA009
  • XORTA_ALEXANDREIA010
  • XORTA_ALEXANDREIA011
  • XORTA_ALEXANDREIA012
  • XORTA_ALEXANDREIA013
  • XORTA_ALEXANDREIA014
  • XORTA_ALEXANDREIA015
  • XORTA_ALEXANDREIA016
  • XORTA_ALEXANDREIA017
  • XORTA_ALEXANDREIA018
  • XORTA_ALEXANDREIA019
  • XORTA_ALEXANDREIA020
Κατηγορία Γενικά

Το Ιστορικό Μουσείο Νησίου Ημαθίας επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Πλατάνου-Πρασινάδας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και του διευθυντή τους στα πλαίσια της εκδρομής.

Οι μικροί μαθητές ταξίδεψαν μέσα στον κόσμο της παράδοσης και της λαογραφίας του τόπου μας με την ξενάγηση που τους έγινε από την κ. Έφη Καραγιάννη με τρόπο διαδραστικό, αφηγηματικό και κυρίως οπτικοποιώντας μέσα από διάφορα χρηστικά αντικείμενα την καθημερινή ζωή των κατοίκων του Ρουμλουκιού.

Επίσης ενημερώθηκαν για τον αρχαιολογικό χώρο Νησίου, για το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, για την ιστορική σύνδεση του Νησιού με τον Μακεδονικό Αγώνα(Πυρπόληση του χωριού από τους Βούλγαρους Κομιτατζήδες στις 14 Μαρτίου 1906, άγγιξαν αργαλειούς, πινακωτές, παλιά αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα κ.τ.λ.

Τα παιδιά «ζωγράφισαν» με το ενδιαφέρον τους, έδειχναν απόλυτα αφοσιωμένα σ΄ αυτά που άκουγαν κι έβλεπαν ενώ με το πέρας της ξενάγησης τα παιδιά συνέχισαν την εκδρομή τους.

Το Μουσείο ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κοινότητας Νησίου Στέφανο Α. Καραγιάννη, συλλέκτη λαογραφικού, φωτογραφικού και ιστορικού υλικού.

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 11:06

Θέσεις εργασίας στο Δήμο Βέροιας

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Βέροιας, που εδρεύει στη Βέροια Ν. Ημαθίας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα/

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση και το «Παράρτημα Ανακοινώσεων Συμβάσεων Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «12-02-2019» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Μητροπόλεως 46, 59100 Βέροια, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού υπόψη κας Χαριτίνης Παλαμούτη (τηλ. επικοινωνίας: 23313 50533). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Κατ’ εξαίρεση, σώρευση θέσεων δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ επιτρέπεται μόνο όταν στην Ανακοίνωση προβλέπονται τόσο θέσεις κατηγορίας ΔΕ που μπορεί να καλυφθούν επικουρικώς με εμπειρία και τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης όσο και θέσεις κατηγορίας ΥΕ. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος θα χρησιμοποιήσει μία μόνο αίτηση στην οποία θα αναγράψει κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των θέσεων (κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) που επιδιώκει.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Βέροιας, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία ή μη εργάσιμη), τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες  Έντυπα – Διαδικασίες  Διαγωνισμών Φορέων  Ορ.Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι  Ανεξάρτητες και άλλες αρχές  ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες  Έντυπα – Διαδικασίες  Διαγωνισμών Φορέων  Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

Η προκηρυξη εδω

Κατηγορία Γενικά

Στα Νέα Ελληνικά - Εκθεση εξετάστηκαν σήμερα (07/06) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων για τις Πανελλήνιες 2019.

Προ ολίγου, έγιναν γνωστά το θέματα που «έπεσαν» στους υποψηφίους κατά την πρώτη μέρα των εξετάσεων. Το θέμα της Εκθεσης για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2019 είχε να κάνει με την Δημοκρατία και τους Νέους. Δείτε τα θέματα των Νέων Ελληνικών στις Πανελλήνιες 2019 αναλυτικά:

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί, οι Πανελλήνιες 2019 θα συνεχιστούν το Σάββατο, 8 Ιουνίου, με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα Μαθηματικά (Αλγεβρα).

Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Σημειώνεται ότι την επόμενη μέρα της εκάστοτε γραπτής εξέτασης ξεκινά η πειραματική βαθμολόγηση και τη μεθεπόμενη πραγματοποιείται η κανονική βαθμολόγηση.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Με μπαράζ τακτοποίησης φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και πληρωμών θα βρεθούν αντιμέτωποι πολλοί φορολογούμενοι.

Έως τις 29 Ιουλίου θα πρέπει περισσότερα από 6 εκατ. φορολογούμενοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος μετά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Αρκετοί και κυρίως όσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου σπεύδουν να την υποβάλλουν νωρίτερα αλλά ο μεγάλος όγκος των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να υποβληθεί εντός του Ιουνίου. O συνολικός αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν αναμένεται να φτάσουν στα 6, 2 εκατομμύρια.

Από το τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους φορολογούμενους που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, δηλαδή θα προκύπτει οφειλή φόρου. Υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι θα προσεγγίσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

Από τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει η πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ εκτός απροόπτου, αν και γινόταν προσπάθεια η πρώτη δόση να καταβληθεί τέλος Αυγούστου ώστε η τελευταία να φτάσει στο τέλος Δεκεμβρίου. Αν τελικά η πληρωμή αρχίσει τον Σεπτέμβριο ο φόρος θα πληρωθεί έως και τον Ιανουάριο 2020. Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ανέρχεται σε περίπου 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Ο συνολικός λογαριασμός των τελών κυκλοφορίας ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια και εξοφλούνται εφάπαξ.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας