alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Για τις αλλαγές της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά στον τομέα της παιδείας, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,

η οποία παράλληλα επανέλαβε όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο την Παρασκευή.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15 το πρωί» διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η νέα υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης πως θα προσληφθούν 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και

ότι το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι» ξεκαθάρισε η κυρία Κεραμέως.

Η κατάργηση του ασύλου θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις 23 Ιουλίου.

Το νομοσχέδιο θα αφορά τη λειτουργία του κράτους την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, διορθώσεις στον νέο Ποινικό Κώδικα αλλά και ρυθμίσεις για τους Δήμους.

Το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, θα είναι το φορολογικό που θα περιλαμβάνει όλες τις μειώσεις φόρων που υποσχέθηκε προεκλογικά ο πρωθυπουργός

και που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η του νέου έτους.

in.gr

Κατηγορία Εκπαίδευση

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Ημαθίας υπό την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Φωτεινή Αραμπατζή και στην επιτόπια επίσκεψη σε πληγείσες αγροτικές εκτάσεις από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου, συμμετείχε ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, ο Δήμαρχος Βέροιας, η προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας, καθώς και εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και αγροτικών συλλόγων και άλλων φορέων της Ημαθίας.

Από την σύσκεψη και την επίσκεψη στις αγροτικές εκτάσεις η κα Αραμπατζή είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη το φυτικό κεφάλαιο της Ημαθίας, πέραν της ολοσχερούς καταστροφής στην φετινή παραγωγή. Επίσης, η υφυπουργός έγινε δέκτης των αιτημάτων, τόσο των πολιτικών προσώπων, όσο και των εκπροσών των αγροτών, για γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων.

Ειδικότερα, ο Τάσος Μπαρτζώκας σημείωσε μεταξύ άλλων πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες, ενώ τόνισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε οι αποζημιώσεις να είναι πιο δίκαιες και να καλύπτουν ευρύτερο φάσμα και, επίσης σημαντικό, να καταβάλλονται άμεσα ή μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σε δήλωση του ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρει:

«Από την πρώτη μέρα της πρωτοφανούς θεομηνίας που έπληξε την περιοχή μας βρέθηκα τόσο στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια με τους εκπροσώπους των αγροτών, όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, όπου κάναμε σύσκεψη με τον κ. Καλαϊτζίδη για να εξετάσουμε τους τρόπους της άμεσης αντίδρασής μας μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή. Αποτέλεσμα των κοινών ενεργειών μας ήταν αρχικά να κηρυχθεί η Ημαθία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ενεργοποιηθούν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες ώστε, με την δεδομένη πολιτική μας βούληση, να ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αποζημιώσεις. Αυτό που ζήτησα από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φωτεινή Αραμπατζή, που είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στην Ημαθία, είναι η η ανάγκη για άμεσες ενέργειες και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Φυσικά, η παρουσία της υφυουργού δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει αυτή τη βούληση και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να επουλώσουμε τις πληγές αυτής της θεομηνίας, ώστε οι αγρότες μας να μην λάβουν την χαριστική βολή».

Το Alexandriamou.gr σας στέλνει στη μαγευτική συναυλία με τίτλο: "Μουσικές μετακινήσεις: From Yerushalayim to Saloniki – madre de Israel" στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στην Πιερία.

Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία που θα λάβει χώρα το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στις 21:30 και ταξιδέψτε σε μιαν άλλη εποχή παρέα με σεφαραδίτικα τραγούδια.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κάνετε κοινοποίηση της δημοσίευσης στο Facebook, like και σχόλιο στην ανάρτηση της σελίδας Alexandriamou.gr Webportal ή στο προφίλ Έφη Στεφ. Καραγιάννη. (Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας πρέπει να ακολουθήσετε και τα τρία βήματα κοινοποίηση, like και σχόλιο).

Μουσικέςμετακινήσεις:

From Yerushalayim

to Saloniki – madre de Israel

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στις 21:30 παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου η μουσική παράσταση «Μουσικές μετακινήσεις: FromYerushalayimtoSaloniki – madredeIsrael» με θέμα τις μετακινήσεις του λαού του Ισραήλ. Πρόκειται για τις μετακινήσεις των μουσικών και των πολιτισμών στο χώρο και τον χρόνο γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι «Μουσικές μετακινήσεις: FromYerushalayimtoSaloniki– madredeIsrael» περιλαμβάνουν μουσικές εβραϊκές, σεφαραδίτικα τραγούδια σε εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις μέχρι και Negrospitiruals, όπως το «GodownMoses» και το «DeeprivermyhomeisoverJordan», σπουδαία χορωδιακά έργα με αναφορές στους διωγμούς των Εβραίων, όπως το «Vapensiero» του GiuseppeVerdi και απόσπασμα από το ορατόριο «Ηλίας» του εβραϊκής καταγωγής συνθέτη, FelixMendelssohn (λόγω της εορταστικής ημέρας του Προφήτη Ηλία). Επίσης, θα παρουσιαστούν και τραγούδια του Εβραίου συνθέτη KurtWeil, που διέφυγε από τους ναζί, καθώς και ελληνικά τραγούδια του μεσοπολέμου στα Ladino και συνθέσεις του Κωστή Παπάζογλου.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, με το Ισραήλ να έχει επιλεγεί από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) ως η τιμώμενη χώρα του φετινού Φεστιβάλ. Η επιλογή του Ισραήλ ως η 12η χώρα που τιμάται από τον Οργανισμό εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: ΜΑΕΣΤΡΟΣ/ΣΥΝΘΕΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΥ: ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ

CAMERATA ARISTOTELES: ΟΡΧΗΣΤΡΑ

ΕΝΧΟΡΩ: enHoro vocal ensemble

ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30. Οι θέσεις είναι μη αριθμημένες είτε γίνει η αγορά των εισιτηρίων στην προπώληση είτε αυτά κοπούν στο ταμείο, γι’ αυτό φροντίστε για την προσέλευσή σας.

Ταυτότητα εκδήλωσης

Ημερομηνία: Σάββατο 20 Ιουλίου 2019                              Ώρα: 21:30

Τοποθεσία: Αρχαίο Θέατρο Δίου

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15 ευρώ - Φοιτητικό: 12 ευρώ

Προπώληση:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ - Φοιτητικό: 10 ευρώ

Σημεία προπώλησης:

- ΣάρωθρονCafeBar: Κατούνη 17 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 2310/538.282

- Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ»: Αβέρωφ 4, Κατερίνη, Τηλέφωνο: 23510/31.275

- Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ»: Κανάρη 5, Κατερίνη, Τηλέφωνο: 23510/36.024

- Βιβλιοπωλείο «1900»: Βασιλείου Β. 2, Κατερίνη, Τηλέφωνο: 23510/28.900

- Τουριστικό κατάστημα «ΚΑΨΑΛΗ»: Αγίου Νικολάου 24, Λιτόχωρο, Τηλέφωνο: 23520/83.400

- «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας, Τηλέφωνο: 23520/42.606

- Γραφείο πληροφοριών, Λεπτοκαρυά, Τηλέφωνο: 23520/31.858

  • Τα εισιτήρια, που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ημέρας της παράστασης.

Onlineviva.gr

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της

Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

1afisadion2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 14/15-07-2019) που ισχύει από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

Σύμφωνα με το παραπάνω έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (16 Ιουλίου 2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

1. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. Αύριο Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

β. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-07-2019) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης (16-07-2019) προς την Τετάρτη (17-07-2019).

          Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Να έχουν το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζοί:

  • Να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.
Κατηγορία Γενικά

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες των προσπαθειών που κατέλαβαν τα συνεργεία του δήμου Αλεξάνδρειας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο, Σωτήρη Τόκα, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας και τον Δκτη της Αντιπύραρχο κ. Γιάννη Αμανατίδη προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν μελλοντικά ατυχήματα από πτώσεις δέντρων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Το alexandriamou.gr μετά από έρευνα στην οποία προέβη κατέγραψε επιπλέον επικίνδυνα σημεία, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους, όχι μόνο πρόκλησης υλικών ζημιών αλλά και πιθανής απώλειας ζωής.

Στα σημεία αυτά ανήκουν:

Η Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας –Βέροιας και συγκεκριμένα από το ύψος του Βρυσακίου έως και το Καμποχώρι

Η Π.Ε.Ο. Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ύψος της Κυψέλης.

Καλούμε την Π.Ε. Ημαθίας και τις τεχνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, λόγω αρμοδιότητας τους αλλά και με τη συμβολή του Δασαρχείου να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή και μέριμνα προκειμένου να κοπούν τα επικίνδυνα δέντρα έτσι ώστε σε καταστάσεις έντονης βροχόπτωσης και ύπαρξης ανέμων να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Το alexandriamou.gr ασχολείται επισταμένα με το θέμα διότι άπτεται της ασφάλειας των πολιτών.

 

  • alexandriamou.gr_leukespeo2019000
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019001
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019002
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019003
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019005
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019006
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019007
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019008
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019009
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019010
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019011
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019013
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019015
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019017
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019021
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019022
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019025
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019026
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019027
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019028
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019029
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019030
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019031
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019033
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019034
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019035
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019036
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019037
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019038
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019039
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019041
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019042
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019043
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019045
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019046
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019047
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019048
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019050
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019051
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019053
  • alexandriamou.gr_leukespeo2019054

Simple Image Gallery Extended

Η προπονήτρια Μαρία Βασιλακάκη-Περπερίδου σε συνεργασία με τον τεχνικό, Βασίλη Ακριτίδη, συμμετείχαν στον τελικό Beach Volley της ΕΣΠΕΜ Κεντρικής Μακεδονίας στην κατηγορία Κ17 στην Καρδία Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Ιουλίου με 4 ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα τρεις ομάδες κοριτσιών και μια ομάδα αγοριών.

H μία ομάδα κοριτσιών με τις αθλήτριες, Καλέιτση Ευαγγελία και Χούχα Σοφία νίκησε στο τελικό με σετ 2-0 ενώ και θα εκπροσωπήσει την ΕΣΠΕΜ στους τελικούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Πρέβεζα. Οι υπόλοιπες ομάδες κατέλαβαν την 3η-4η αντίστοίχα θέση με τους αθλητές Παύλου Π. και Παύλου Μ. και Παπαδοπούλου Κυριακή  με την Σειταρίδου Ηλιάνα, καθώς και την 5η θέση η ομάδα με τις αθλήτριες, Ιωάννα Μακριδου κα Ιωάννα Γρηγοράκη

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους και την προσπάθεια καθώς και στους προπονητές τους.

Κατηγορία Αθλητικά

Η κακοκαιρία που χτύπησε τη χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου χαρακτηρίστηκε από έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και κεραυνούς και σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ονομάστηκε κακοκαιρία Αντίνοος.

Η κακοκαιρία Αντίνοος θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.


Μόνο την Κυριακή καταγράφηκαν περισσότεροι από 3.600 κεραυνοί στη χώρα. Οι περισσότεροι κεραυνοί «χτύπησαν» , κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Χαλκιδική και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.


Οι εντονότερες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στην Μεγίστη Λαύρα, στην χερσόνησο του Άθω, όπου έως τις 20:00 το βράδυ είχαν μετρηθεί 85 χιλιοστά νερού. Στην Ξάνθη το ύψος έφτασε τα 54 χιλιοστά.

Την Τρίτη τα εντονότερα φαινόμενα από τον Αντίνοο.

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο / meteo.gr, η κακοκαιρία “Αντίνοος” θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αργά το απόγευμα της Δευτέρας από τις δυτικότερες περιοχές και την Τρίτη θα γενικευθούν και θα ενισχυθούν.

Επιπλέον, το απόγευμα της Τρίτης στον Θερμαϊκό αναμένονται ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι 6 έως 7 μποφόρ.

Στον χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) το πρωί της Τρίτης, φαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα ισχυρών φαινομένων για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 

Κατηγορία Γενικά

Το δημοτικό σχολείο Νησίου "χτυπήθηκε" από την κακοκαιρία της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019 και πιο συγκεκριμένα δέντρα στην πίσω πλευρά του σχολείου έσπασαν και έπεσαν στο πεζοδρόμιο και στην σκεπή του κτιρίου.

Τα σπασμένα δέντρα παραμένουν ακόμη εκεί με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τους περαστικούς και τα παιδιά που παίζουν στον χώρο.

Πρέπει τα εν λόγω δέντρα να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας και πρόληψης ατυχημάτων από τις αρμόδιες αρχές το συντομότερο δυνατόν.

 

 

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 15/07/2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:30μ.μ το δίκτυο ύδρευσης θα παρουσιάσει πτώση της πίεσης του νερού στη Δ.Κ Μελίκης, και στις 16/07/2019 ημέρα Τρίτη από τις πρώτες πρωινές εως τις 10:30 π.μ δεν θα έχει καθόλου νερό λόγω αποκατάστασης βλάβης σπασμένου αγωγού   ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

"Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή την εορτή και το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Θεοφόρων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου"

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας