alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019

Μια μοναδική μουσικοχοροθεατρική παράσταση με διακριτικό τίτλο ¨Ικλουγιές γιέντι ¨ παρουσιάστηκε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8.00μ.μ.

στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας. Μια χοροθεατρική παράσταση με πολύ γέλιο...για την ακρίβεια γέλιο μέχρι δακρύων...με συναισθήματα

που εναλλάσονταν και μας οδηγούσαν στα μονοπάτια του κύκλου των πρόσφατων εκλογών της 26ης Μαϊου...με πραγματικές μνήμες που ξαναγεννήθηκαν

και καταστάσεις που όλοι μας ζήσαμε ή ακούσαμε με οδηγό τον σεναριογράφο, σκηνοθέτη και εμπνευστή της χοροθεατρικής παράστασης

κ. Δημήτρη Σαμαρά που έγραψε στη ντόπια γλωσσολαλιά για μία ακόμη φορά.

Προεκλογικός αγώνας, ομιλίες, λαδώματα, παράλυτοι ψηφοφόροι, δύο νικητές που πανηγύριζαν ταυτόχρονα και ο τελικός νικητής...όλα πέρασαν

μπροστά από τα μάτια μας μέσα από το ταλέντο των πρωταγωνιστών!
Στην εκλογική διαδικασία κλήθηκαν από τους πρωταγωνιστές της παράστασης να ψηφίσουν και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης και η σύζυγός του κυρία Κική Αμοιρίδου.

Στην έναρξη της παράστασης βραβεύτηκε για την προσφορά του στον Πολιτισμό ο Νικόλαος Κάργας.

Χοροί, τραγούδια, ντόπια μασλάτια που διαδραματίστηκαν και πήραν σάρκα και οστά από πλειάδα χορευτών αλλά και συνεργάτες, βοηθούς ,

συντονιστές, μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές που όλοι τους έδωσαν το παρόν σε αυτή τη μεγάλη παράσταση για να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Μία παράσταση πανδαισία θεάματος, χορού και μουσικής που θα μας ταξίδεψε..μακριά σε κόσμους γέλιου, αστείων και γνήσιας ψυχαγωγίας...

 

 

 

Προεκλογικός αγώνας, ομιλίες, λαδώματα, παράλυτοι ψηφοφόροι, δύο νικητές που πανηγύριζαν ταυτόχρονα και ο τελικός νικητής...

Εύκολη νίκη έκτος έδρας με σκορ 1-3 πέτυχε ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας απέναντι στο Λιανοβέργι για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ημαθίας το απόγευμα της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πρώτο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής όπως αναμενόταν ήταν χαλαρό με λίγες αξιόλογες φάσεις με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 13’ με ένα δυνατό σουτ του Πετράι έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ ενώ το Λιανοβέργι είχε και δοκάρι σε εκτέλεση φαούλ. Η επόμενη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους έφερε και το γκολ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πετράι, ο Γκόγκιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 39’. Λίγα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Πετράι αυτήν την φορά στο 41’ μετά από πάσα-ασσίστ του Διαμαντή.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε αφού και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά από τα πρώτα κιόλας λεπτά χάνοντας αντίστοιχα σουτ που κατέληξαν άουτ. Στο 56’ μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ του Διαμαντή που απέκρουσε δύσκολα ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στη συνέχεια ένα λάθος της φιλοξενούμενης άμυνας το εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Λουκάς μειώνοντας το σκορ 1-2 με σουτ. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο τέρμα πάλι με τον Γκόγκιτς στο 88' διαμορφώνοντας το τελικό σκορ 1-3 υπέρ του και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ημαθίας.

Δόξα Λιανοβεργίου: Γερόπουλος Ι., Μηνούδης, Πλέσκας, Παντόπουλος, Ταμπουράς, Λουκάς (62’ Γιοβανόπουλος), Τσάκαλος (54’ Κουτίκας) , Ζαχόπουλος, Κίτσας (76’ Κωνστάντος ) , Γερόπουλος Γ. (50’ Γκούγκουρας), Γιάνγκου.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας: Μαρτσέλος, Κούκλας Α., Κίτσας Ν., Κίτσας Χ., Λαδάς, Ζωγράφος, Χαρισούδης, Πέτκος, Πετράι, Κίτσας Γ., Βεζυργιαννόπουλος.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Έφτασε η ώρα της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ! Στις 15:00 όλα τα βλέμματα στο Gymnasium of Youth Olympic Games Sport Park της πόλης Ναντζίνγκ θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο στο δεύτερο, χρονικά, παιχνίδι για τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κατηγορία Αθλητικά

Μπορεί οι θερινές εκπτώσεις να έριξαν αυλαία χθες, οι καταναλωτές όμως θα έχουν την ευκαιρία, να κάνουν τις αγορές τους πριν από τις χειμερινές εκπτώσεις.

Η Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή πραγματοποιείται κάθε χρόνο την προτελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη. 

Πρόκειται μια μέρα, που οι τιμές πέφτουν πολύ χαμηλά. Η Black Friday ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που υιοθέτησαν και άλλες χώρες. Θεωρείται μέρα… γιορτής για την αγορά αφού και οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα προϊόντα που θέλουν σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά και οι εμπορικές επιχειρήσεις να σημειώσουν σημαντικούς τζίρους.

Φέτος, η Black Friday «πέφτει» στις 22 Νοεμβρίου 2019.

Αφού τελειώσει η Black Friday 2019,  αναμένεται να ακολουθήσει η Cyber Monday στις 25 Νοεμβρίου 2019, η οποία είναι ακόμα μία σημαντική μέρα του χρόνου για το εμπόριο, αφού όπως γίνεται και στην Black Friday, τα καταστήματα διαθέτουν πολλά είδη και προϊόντα τους σε μεγάλες εκπτώσεις.

Οι χειμερινές εκπτώσεις κάνουν πρεμιέρα τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται τέλος Φεβρουαρίου. Ωστόσο, εκπτώσεις έχουμε και το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

https://www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Χιλιάδες μαθητές ετοιμάζονται σιγά-σιγά να επιστρέψουν στα θρανία μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την πλήρωση μεγάλου ποσοστού των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της επικράτειας.

Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου στο πλαίσιο της σωστότερης προετοιμασίας της έναρξης της σχολικής χρονιάς προγραμμάτισε συναντήσεις με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Η πρώτη συνάντηση, με τη ΔΟΕ πραγματοποιήθηκε προχθές, Παρασκευή, σε «καλό κλίμα», όπως σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ, Θανάσης Κικινής, ενώ η συνάντηση με την ΟΛΜΕ είναι προγραμματισμένη για αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, γύρω στις 30.000 δηλαδή, με τις 19.000 περίπου να αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ηγεσία του υπουργείου πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση που είχε ήδη με το προεδρείο της ΔΟΕ εμφανίστηκε καθησυχαστική και ξεκαθάρισε ότι στόχος αποτελεί να καλυφθεί το 70% των κενών με την πρώτη «φουρνιά» προσλήψεων αναπληρωτών, πριν μπουν στις αίθουσες οι μαθητές. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν 5-6 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται, ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων θα γίνουν με βάση τους περσινούς πίνακες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - δήλωσης περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://opsyd.sch.gr/ λήγει αύριο, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Δίχρονη προσχολική

Για το σχολικό έτος 2019-20, η δίχρονη προσχολική αγωγή θα λειτουργήσει σε 103 δήμους, ενώ για 13 δήμους μετατέθηκε η εφαρμογή του μέτρου για το επόμενο σχολικό έτος (2020-21).

«Εξ αρχής ταχθήκαμε υπέρ της καθιέρωσης δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, από την ηλικία των 4 ετών», είχε αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι «η απελθούσα κυβέρνηση δεν έδινε απαντήσεις και, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε προβλέψει τρόπους επίλυσης των πρακτικών προβλημάτων που θα ανέκυπταν από την εφαρμογή της ρύθμισης».

Μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, το υπουργείο μερίμνησε, προσθέτοντας διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Με αυτήν, δίνεται παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2020 (από 30 Ιουνίου 2019 που ίσχυε) στην Οικονομική Επιτροπή των Περιφερειών, κατ εξαίρεση των κειμένων διατάξεων, ώστε να αναθέσει την εκτέλεση των σχετικών δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι την ολοκλήρωση των νέων διαγωνισμών. Η Επιτροπή μπορεί επίσης να παρατείνει έως τις 30-6-2020, την εκτέλεση των συμβάσεων που ήταν σε ισχύ στις 30-6-2019, σε περίπτωση που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες ή προσωρινοί ανάδοχοι στους εκκρεμείς διαγωνισμούς, σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση.

Στο «μικροσκόπιο» τα προγράμματα σπουδών και στοχευμένες παρεμβάσεις

Η υπουργός Παιδείας, έχει αναφέρει σε συνέντευξη ότι ήδη μελετάται ένα νέο πρόγραμμα σπουδών από το Δημοτικό έως το Λύκειο. Βασικό στοιχείο του προγράμματος σπουδών θα είναι ο εμπλουτισμός του με νέες εκπαιδευτικές θεματικές: εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεβασμός στον άλλο, προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, διατροφή και υγιεινή, είναι μερικές από αυτές.

Επίσης, η κ. Κεραμέως έχει τονίσει ότι θα καθιερωθεί ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός από τις τάξεις του γυμνασίου, ώστε να αναδεικνύονται οι κλίσεις και οι δεξιότητες των μαθητών.

Στο λύκειο, οι παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν χαρακτηρίζονται από την ηγεσία του υπουργείου «στοχευμένες». Από τη μία, αφορούν το Εθνικό Απολυτήριο και τις προαγωγικές εξετάσεις από τάξη σε τάξη. Από την άλλη, στόχος είναι να ενισχυθεί η εκμάθηση ξένων γλωσσών και γνώσεων πληροφορικής, καθώς επίσης και η καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων (soft skills) --κριτική και συνθετική σκέψη και η ομαδική δουλειά— και ψηφιακών δεξιοτήτων (digital skills) --ψηφιακή χρήση, ψηφιακή επικοινωνία, ψηφιακά δικαιώματα, κ.ά.

Νομοθετικό έργο

Η ηγεσία του υπουργείου εργάζεται ήδη σε παράλληλους άξονες νομοθετικής παρέμβασης, που αφορούν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, αλλά και στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Ωστόσο, δεν έχει καταστεί σαφής ο χρόνος κατάθεσης των σχετικών νομοθετικών παρεμβάσεων, καθώς, όπως σημειώνεται από το υπουργείο, αυτός θα καθοριστεί σε μεγάλο μέρος από την πορεία της διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τον γενικότερο κυβερνητικό προγραμματισμό.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι το επόμενο διάστημα θα λάβουν τα «ραβασάκια» με τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν.

Κατηγορία Οικονομία

Από τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής, μία μέρα πριν από τον αρχικό σχεδιασμό, ξεκίνησε σταδιακά από την ΑΑΔΕ η ανάρτηση των εκκαθαριστικών με τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ του 2019 στους προσωπικούς λογαριασμούς 7,3

Κατηγορία Οικονομία

Έσπασε” τα ταμεία ο Γιάννης Χαρούλης στη συναυλία που έδωσε στα Πλατάνια Βεργίνας.

Το βράδυ του Σαββάτου, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον χώρο της εκδήλωσης για να απολαύσει τον  αγαπημένο μουσικό των τελευταίων ετών, Γιάννη Χαρούλη.

Πανω από 2000 άτομα γέμισαν τον μαγευτικό φυσικό χώρο στα "Πλατάνια", τραγούδησαν, χόρεψαν, γιόρτασαν, νοστάλγησαν..

Ο Γιάννης Χαρούλης με τη φωνή του, την παρουσία του και την ερμηνεία του, μάγεψε και ταξίδεψε το κοινό στα δικά του μονοπάτια μέσα από ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα..

Τα νέα τραγούδια αγκαλιάστηκαν με όλα όσα ήδη αγαπήθηκαν και το κέφι στα Πλατάνια “χτύπησε” κόκκινο!!!

Ακατάβλητος και σε φοβερά κέφια, πραγματοποιήσε μια μαραθώνια συναυλία η οποία διήρκησε κοντά στις 3,5 ώρες. Για περισσότερο από 4 ώρες - αφού ο κόσμος άρχισε να  φτάνει από πριν τις 8 - το κοινό παρέμεινε όρθιο απολαμβάνοντας μια υπέρχοχη μουσική βραδιά.

Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση ήταν ένα "στοίχημα", αφού για πρώτη φορά επιχειρείται μια εκδήλωση τέτοιου μεγέθους στο συγκεκριμένο χώρο. Μια διοργάνωση που πήγε πολύ καλά, αφού προβλέφτηκαν όλα τα απαραίτητα για την ομαλή άφιξη, παραμονή και αποχώρηση του κοινού.

Πλατάνια Βεργίνας - Συναυλία Γιάννη Χαρούλη 31/8/2019

 

 

https://www.verianet.gr

 

 

Την δέσμευσή του ότι θα είναι περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων επανέλαβε σήμερα κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας