alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Γέλια, χαρά, πειράγματα, αναμνήσεις, παλιές ιστορίες και φωτογραφίες αλλά και συγκίνηση είχε η συνάντηση παλιών συμμαθητών του ιδιωτικού Γυμνασίου Μαυρίδη που αποφοίτησαν το 1976.

Το reunion τα είχε όλα και έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019 μπροστά στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Αλεξάνδρειας , στη συνέχεια ακολούθησε μια σύντομη περιήγηση στο παλιό κτίριο που στεγαζόταν το σχολείο στην οδό Ναούσης και έπειτα οι παλιοί συμμαθητές απόλαυσαν το φαγητό στον φιλόξενο χώρο του Olive Bistro Wine Bar.

Η συντονίστρια της συνάντησης κ. Ελένη Πλάτσα ευχαρίστησε θερμά όσους παρεβρέθηκαν και στη συνέχεια σε κλίμα συγκίνησης, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον τότε διευθυντή τους κ. Μαυρίδη, που έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση, για το έργο που επιτέλεσε ως εκπαιδευτικός αλλά και ως άνθρωπος στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των μαθητών του, όπως τόνισε η ίδια.

Αποζημιώσεις ύψους 5.708.203,81 ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, σε 5.308 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Στην Ημαθία θα πληρωθούν 37.173 ευρώ.

Η πληρωμή αυτή αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2018 και 2019.

Διευκρινίζεται ότι για το έτος ζημιάς 2018 και 2019 καταβάλλεται το 90% των αντίστοιχων αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και το 100% των αντίστοιχων αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου.

Κατηγορία Αγροτικά

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου σχετικά με την επιλογή της κυβέρνησης να μην εγκρίνει την κατ' εξαίρεση λειτουργία ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ Νάουσας και Βέροιας.

Συγκεκριμένα, για την Ημαθία, η κα Καρασαρλίδου ανέφερε ότι μαθητές στα δύο ΕΠΑΛ του Νομού, βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση καθώς θα κληθούν να επιλέξουν, ή άλλη ειδικότητα από αυτήν που επιθυμούν ή θα πρέπει να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά ώστε να εγγραφούν στα τμήματα άλλων ΕΠΑΛ.

Η μη έγκριση της κατ’ εξαίρεση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων, στο ΕΠΑΛ της Νάουσας αφορά α) στο τμήμα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος της Β’ Τάξης και το τμήμα της Γ’ τάξης, ειδικότητας Τεχνικών Οχημάτων του τομέα Μηχανολογίας και β) στο ΕΠΑΛ Βέροιας, το τμήμα της Γ’ Τάξης  ειδικότητας Τεχνικών Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων δικτύων και τηλεπικοινωνιών του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Η βουλευτής στην ερώτησή της υπογραμμίζει ότι το Υπουργείο οφείλει να φροντίζει για την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των μαθητών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στις συγκεκριμένες ειδικότητες, που έχουν επιλέξει οι παραπάνω μαθητές, ενώ επισημαίνει ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν ολιγομελή τμήματα, που με πολιτική πρωτοβουλία τελικά λειτούργησαν για να εξυπηρετήσουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

«Η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και των μαθητριών στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στις συγκεκριμένες ειδικότητες που έχουν επιλέξει, ήταν και παραμένει κεντρική και αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κα Καρασαρλίδου. 

Τυχεροί στην ατυχία τους στάθηκαν οι γιατροί τους τμήματος νεφρού του Νοσοκομείου Βέροιας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα pliroforiodotis.gr. Κομάτια από το ταβάνι έπεσε πάνω τους και από τύχη γλιτώσαν τα χειρότερα. Από τα κομμάτια που έπεσα, τραυματίστηκε μόνο η μία από τις τρεις γιατρούς που βρίσκονταν εκεί, ευτυχώς ελαφρά στο πόδι.

tavani3

tavani3

Κατηγορία Υγεία

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώνει την παράταση εγγραφών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Παρακαλούνται όσοι γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το σχολικό έτος 2019-2020, να προσέρχονται καθημερινά και ώρες 8:00- 15:00 στο Κέντρο Κοινότητας που εδρεύει στην Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων
ορίζεται η Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Υπενθυμίζεται οτι τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστηρίου είναι:
α) το χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (έως 10.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί) και

β) η ανεργία του ενός ή και των δύο γονέων

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
1. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για ένταξη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο (διατίθεται από το Κέντρο Κοινότητας)
2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας / Διαβατηρίου γονέα.
3. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος,έντυπο Ε1 και έντυπο Ε9 (φορολογικού έτους 2018)
4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (αν υπάρχει)

Κατηγορία Εκπαίδευση

O βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, καταγγέλει τον βανδαλισμό του μνημείου αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου Ποντίων στην Αλεξάνδρεια.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Ο πρόσφατος βανδαλισμός του μνημείου των Ποντίων στην Αλεξάνδρεια από άγνωστους δράστες αποτελεί μία επονείδιστη και απολύτως καταδικαστέα πράξη, που προσβάλλει και υβρίζει όχι μόνο τον Ποντιακό Ελληνισμό αλλά όλους τους Έλληνες.

Τα κατεστραμμένα κολωνάκια του μνημείου θα ξαναφτιαχτούν. Τα σπασμένα μάρμαρα θα επιδιορθωθούν.

Τα χυδαία συνθήματα θα σβηστούν.

Αυτά τελικά που θα μείνουν, είναι η πλήρης απαξίωση της ιστορικής μνήμης από τους δράστες, η πλήρης έλλειψη παιδείας, η έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς τους.

Ντροπή τους.

Η μήνυση κατ’ αγνώστων που θα υποβάλει σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων κ. Γεμενετζίδης Μιχάλης εύχομαι να οδηγήσει γρήγορα σε διαλεύκανση της υπόθεσης και να λειτουργήσει αποτρεπτικά για ενδεχόμενα – απευκταία – παρόμοια περιστατικά στο μέλλον".

Πέντε προσκλήσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό ισάριθμων Επιμελητηρίων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα υλοποιήσει σειρά παρεμβάσεων για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των ψηφιακών υπηρεσιών των Επιμελητηρίων Ημαθίας και Κιλκίς, όπως και του Επαγγελματικού (ΕΕΘ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού (ΕΒΕΘ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

«Τα Επιμελητήρια είναι σταθεροί συνεργάτες μας στην προσπάθεια για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία. Μετά τις παρεμβάσεις μας στα Επιμελητήρια Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, προχωρούμε στην ενίσχυση άλλων πέντε Επιμελητηρίων, ώστε να αποκτήσουν βελτιωμένες και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες για την υποστήριξη υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων και τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας. Προτεραιότητά μας είναι η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες για να δημιουργηθούν νέες, καλές θέσεις εργασίας. Το ζητούμενο είναι να συνδράμουμε με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για τον επιχειρηματικό κόσμο. Αφενός τους επενδυτές προκειμένου με ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες και να μη συναντούν εμπόδια. Αφετέρου τις τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να εισάγουν την καινοτομία στη λειτουργία τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς. Θέλουμε τα Επιμελητήρια να καθιερωθούν ως ένας ισχυρός σύμμαχος, που θα έχουν διαρκώς δίπλα τους οι επιχειρήσεις, με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους και τη στήριξη της προσπάθειάς τους για ανάπτυξη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στα πέντε Επιμελητήρια θα αναπτυχθούν σύγχρονα συστήματα τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, με την αναβάθμιση της εσωτερικής ψηφιακής υποδομής τους. Όπως προβλέπεται στις σχετικές προσκλήσεις, θα αξιοποιηθεί και θα επεκταθεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημά τους, θα προστατευτεί, θα δημιουργηθεί ψηφιακό αποθετήριο επιχειρηματικών δεδομένων και μηχανισμός διάθεσης ανοιχτών δεδομένων (Open Data). Επίσης, θα ψηφιοποιηθεί το μητρώο επιχειρήσεων, θα αναβαθμιστούν οι διαδικτυακές πύλες τους και θα αναπτυχθούν σ’ αυτές σύγχρονοι επιχειρηματικοί οδηγοί, κλαδικοί επιχειρηματικοί οδηγοί για την προβολή του συνολικού τουριστικού προϊόντος, σύνθετη αναζήτηση και γεωγραφική απεικόνιση επιχειρήσεων και εφαρμογή ηλεκτρονικής συνεργασίας των επιχειρήσεων. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων και ψηφοφορίας, αλλά και μηχανισμός επικοινωνίας και ενημέρωσης των επιχειρήσεων.

Προβλέπεται επίσης να αποκτήσουν τα Επιμελητήρια υπηρεσίες one stop shop, για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων. Ως οργανωμένες δομές, μετά τις παρεμβάσεις, τα Επιμελητήρια θα μπορούν να παρέχουν πλήρη διαδικτυακή εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους με αυτά, πλήρη ηλεκτρονική ενημέρωση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για τη διοικητική εξυπηρέτησή τους και θα αποκτήσουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής και διαχείρισης των αιτημάτων των επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική παρακολούθηση της εξέλιξης κάθε αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο.

Τέλος θα εξασφαλιστεί η παροχή εξειδικευμένης επιχειρηματικής πληροφόρησης και συμβουλών και άλλες σύγχρονες παροχές με τελικό αποδέκτη την κάθε επιχείρηση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 1,2 εκ. ευρώ.

Κατηγορία Γενικά

ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
“Για την πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συνεργάτη με σύμβαση εργασίας
Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου”

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε ή αντικαταστάθηκε και ισχύει σήμερα.
2. Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α’ 143/28-06-2007) «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και αντικαταστάθηκε με την παρ.6 του άρθρου 58 του Ν.3966/2011 ΦΕΚ 118/τ.Α’/14-05-2011), με την παρ.2 του άρθρου 44 του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ 241/τ.Α’/23-12-2016), το άρθρο 213 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α΄133/19-07-2018), την παρ. 6 του άρθρου 78 του Ν.4604/2019 (ΦΕΚ 50/τ.Α’/26-03-2019) και τις περ. α’ και β’ της παρ.2 του άρθρου 15 του Ν.4623/2019 (ΦΕΚ 134/Α’/09-08-2019).
3. Τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξάνδρειας Ν. Ημαθίας μετά της τροποποιήσεως αυτού (ΦΕΚ 1866/Β/26-05-2017 και ΦΕΚ 87/Β/24-01-2019 αντίστοιχα), στον οποίο προβλέπονται πέντε (5) θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Επιστημονικών Συνεργατών ή Ειδικών Συνεργατών, οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί στο σύνολό τους.
4. Το γεγονός ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 16199/10-09-2019 βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, στον προϋπολογισμό του Δήμου τρέχοντος και επόμενων οικονομικών ετών έχουν εξασφαλισθεί οι απαιτούμενες πιστώσεις.
5. Την ανάγκη επικουρίας του Δημάρχου στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του σε ζητήματα παρακολούθησης, ηλεκτρονικής καταγραφής και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, χωροταξικού-πολεοδομικού σχεδιασμού και πολεοδομικών εφαρμογών, κτηματολογίου και ενδεχόμενων αναγκών τροποποιήσεων / αναθεώρησης των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων στην περιοχή του Δήμου και ελέγχου της εφαρμογής τους.

γνωστοποιούμε ότι

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας πρόκειται να προσλάβει, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έναν (1) Ειδικό Συνεργάτη Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) Πολιτικών Μηχανικών ή πτυχιούχων ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος (τίτλου σπουδών) της αλλοδαπής συναφών με το αντικείμενο των παρακάτω καθηκόντων του Ειδικού Συνεργάτη, και όπου απαιτείται, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών, ο οποίος θα παρέχει συμβουλές και εξειδικευμένες γνώμες, προτάσεις, εισηγήσεις κλπ συμβουλευτικό έργο, γραπτά ή προφορικά, μέσα στον κύκλο των γνώσεων ή/και της επαγγελματικής του εμπειρίας, για ζητήματα παρακολούθησης, ηλεκτρονικής καταγραφής και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, πολεοδομικών εφαρμογών-ρυμοτομικών σχεδίων / εκτός σχεδίου, αυθαιρέτων κλπ, κτηματολογίου, τυχόν αναγκών τροποποιήσεων/αναθεώρησης των ρυμοτομικών σχεδίων της πόλης-έδρας και των κοινοτήτων του Δήμου και της παρακολούθησης της εφαρμογής αυτών, προς επικουρία του Δημάρχου στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και του έργου του στον εν λόγω τομέα δραστηριοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας.

και καλούμε

τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετική αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά, στο Τμήμα Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας (1ος όροφος Δημαρχείου, αρμόδιοι υπάλληλοι Β. Θεοδωρίδου και Σ. Τάκη, τηλέφωνα επικοινωνίας 2333350144 και 2333350129 αντίστοιχα), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μετά των δικαιολογητικών ορίζεται σε πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες από την επόμενη της δημοσίευσης της παρούσας σε μία ημερήσια εφημερίδα του Νομού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/2007 (ΦΕΚ 143/τ.Α’/28-07-2007-άρθρα 11 έως και 14) καθώς και τα λοιπά απαιτούμενα προσόντα της παρ. 3 του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 και να μην έχουν τα κωλύματα διορισμού των άρθρων 15 έως και 17 του ιδίου Νόμου ήτοι:

  • Να έχουν Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) (άρθρο 12).
  • Να έχουν συμπληρώσει το κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού (21ο έτος, άρθρο 11 & 13).
  • Να έχουν την υγεία και τη φυσική ικανότητα που τους επιτρέπει την άσκηση των καθηκόντων τους της αντίστοιχης θέσης (άρθρο 14).
  • Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές (άρθρο 11 & 15).
  • Να μην έχουν ποινική καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση (άρθρο 16).
  • Να μην έχουν απολυθεί από άλλη θέση για πειθαρχικούς λόγους (άρθρο 17).
  • Να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος (τίτλου σπουδών) Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ ή ΤΕΙ-ΠΕ ή ΤΕ) της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος (τίτλου σπουδών) της αλλοδαπής Πολιτικών Μηχανικών ή κάτοχοι λοιπών πτυχίων ή διπλωμάτων (τίτλων σπουδών) ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμων ομοίων της αλλοδαπής συναφών με το αντικείμενο των εν λόγω καθηκόντων του Ειδικού Συνεργάτη.
  • Να είναι κάτοχοι, όπου απαιτείται, άδειας άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών.
  • Να έχουν την προβλεπόμενη από τις διατάξεις της παρ.3 γ’ του άρθρου 163 του ως άνω Ν.3584/2007 “ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κ.λπ.) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης. Επίσης, η ειδίκευση αυτή μπορεί να αποδεικνύεται και από την ιδιότητα των προσλαμβανομένων ως επαγγελματιών ειδικής εμπειρίας (…)”.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ:

1. Βιογραφικό Σημείωμα.

2. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

3. α) Φωτοαντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος (τίτλου σπουδών) Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ ή ΤΕΙ-ΠΕ ή ΤΕ) της ημεδαπής ή ισότιμου πτυχίου ή διπλώματος (τίτλου σπουδών) της αλλοδαπής Πολιτικών Μηχανικών ή πτυχίου ή διπλώματος (τίτλου σπουδών) ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμου ομοίου της αλλοδαπής συναφών με το αντικείμενο των εν λόγω καθηκόντων του Ειδικού Συνεργάτη. Στην περίπτωση προσκόμισης τίτλου σπουδών της αλλοδαπής, αυτός πρέπει να συνοδεύεται από την πράξη αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή το Ι.Τ.Ε. ή το ΔΙΚΑΤΣΑ περί της ισοτιμίας και της αντιστοιχίας τίτλου και βαθμού και
β) Όπου απαιτείται, φωτοαντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών.

4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 μετά των σχετικών δικαιολογητικών απόδειξης της προβλεπόμενης από τις διατάξεις της παρ.3 γ’ του άρθρου 163 του ως άνω Ν.3584/2007 ειδίκευσης σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κ.λπ.) ή αξιόλογης επαγγελματικής απασχόλησης ή επαρκών γνώσεων και σημαντικής εμπειρίας, ανάλογης με τα αντικείμενα απασχόλησης.

5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι κατέχουν τα γενικά προσόντα διορισμού που προ- βλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/2007 (άρθρα 11 έως 14) καθώς και ότι δεν έχουν τα κωλύματα των άρθρων 15 έως και 17 του Ν. 3584/2007.

6. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή τη νόμιμη απαλλαγή τους από αυτές (για τους άνδρες υποψηφίους).

7. Πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων, υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και λογισμικού σχεδιασμού (προαιρετικά).

8. Γνώση της Αγγλικής Γλώσσας που θα αποδεικνύεται από αντίστοιχο πιστοποιητικό (προαιρετικά).

Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συνημμένα: η απόφαση στη «Διαύγεια»

Η επιχείρηση του Νοτόπουλου Νίκου παρέχει υψηλής ποιότητας λύσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄ οίκον 2» που «τρέχει» αυτή τη περίοδο.

Με πολυετή εμπειρία η εταιρία Νοτόπουλος αναλαμβάνει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν:

-Εξωτερικές Θερμομονώσεις

-Μονώσεις ταρατσών

-Στεγανοποιήσεις

-Γυψοσανίδες

-Ελαιοχρωματισμοί.

Πληροφορίες: 6944 122978.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» παρέχει υπό προϋποθέσεις, οικονομικά κίνητρα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας τους.

Η πρώτη φορά που διενεργήθηκε ήταν το 2010. Ωστόσο, λόγω μικρού προϋπολογισμού δεν μπόρεσε να καλύψει τις ανάγκες όλων των ανθρώπων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Τους προσεχείς μήνες, το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί ξανά με συνολική δημόσια δαπάνη που ίσως ξεπεράσει τα 290 εκατ. ευρώ.

Γιατί να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα;

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία, με μειωμένο κόστος, να αναβαθμίσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα της οικίας τους μέσω βελτιώσεων, στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων:

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια/υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.
  2. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής.
  3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Το πρόγραμμα, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει ο κάθε δικαιούχος, καλύπτει ένα μέρος της συνολικής δαπάνης. Η ρευστότητα που χρειάζεται για την υλοποίηση των παρεμβάσεων μπορεί να εξασφαλισθεί μέσω τραπεζικών δανείων σε προνομιακούς όρους. Συγκεκριμένα, το δάνειο θα είναι άτοκο και διάρκειας 4, 5 ή 6 ετών.

Σε περίπτωση που δεν έχει επιλεγεί καθόλου δάνειο, τότε ο Ωφελούμενος δεν θα λάβει προκαταβολή. Αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες και η δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση, ο ωφελούμενος θα πρέπει να προσκομίσει τα παραστατικά δαπανών επί πιστώσει ώστε να υπολογιστεί ανάλογα με το εισόδημά του το ποσό της επιχορήγησης καθώς και το ποσό των ιδίων κεφαλαίων. Μετά την πληρωμή του ποσού των ιδίων κεφαλαίων, εκταμιεύεται η επιχορήγηση με απευθείας πληρωμή των αναδόχων/προμηθευτών σε τραπεζικό λογαριασμό τους από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι δικαιούχοι είναι σημαντικά αφού βελτιώνοντας την απόδοση της οικίας τους, μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα της καθημερινότητάς τους χωρίς να κάνουν την παραμικρή έκπτωση στις ανάγκες τους.

Ποιος μπορεί να το κάνει;

Σύμφωνα με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), για το πρόγραμμα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια των κατηγοριών που προβλέπονται.
  2. Στις επιλέξιμες κατοικίες υπάγονται μονοκατοικίες και πολυκατοικίες εφόσον χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, φέρουν οικοδομική άδεια, υπάγονται βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της «Δ» και δεν έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.
  3. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ωφέλιμης επιφάνειας της κατοικίας όπως προκύπτει από το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, με μέγιστο τις 25.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Κατηγορίες Επιδότησης

Ανάλογα με το εισόδημα των δικαιούχων, η επιδότηση διαχωρίζεται στις επτά ακόλουθες κατηγορίες:

Κατηγορία

Ατομικό εισόδημα

Οικογενειακό εισόδημα

Ποσοστό επιδότησης

                      1  Έως 10,000  Έως 20,000

60%

                      2  10,001-15,000  20,001-25,000

50%

                      3  15,001-20,000  25,001-30,000

40%

                      4  20,001-25,000  30,001-35,000

35%

                      5  25,001-30,000  35,001-40,000

30%

                      6  30,001-35,000  40,001-45,000

25%

                      7  35,001-40,000  45,001-50,000

Άτοκο δάνειο

Τα παραπάνω ποσοστά επιδότησης προσαυξάνονται κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://exoikonomisi.ypeka.gr με τους κωδικούς του taxisnet του ενδιαφερόμενου.

Χάθηκαν τα κλειδιά της φωτογραφίας στη δημοτική αγορά της Αλεξάνδρειας.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο: 6977851870

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας