alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2020

Το αγαπημένο καφέ - μπαρ της πόλης μας εμπλουτίστηκε και σας υποδέχεται καθημερινά πλέον ως "Σταθμός" Cafe - Bar - Restaurant!

Κατηγορία Επιχειρείν

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια) το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό.

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νησίου, στα πλαίσια αναβίωσης χαμένων στον χρόνο εθίμων του Ρουμλουκίου, μετά από 40 και πλέον χρόνια την παραμονή των Φώτων θα αναβιώσει το έθιμο των “Καλήμερα”.

Την παραμονή των Φώτων τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά πήγαιναν στα “Καλήμερα” όπως ονομάζονταν τα κάλαντα των Φώτων.

Στην μέση τους έδεναν διαφόρων μεγεθών κουδούνια και κρατώντας στα χέρια τις ματσούκες τους, τραγουδούσαν τα κάλαντα στα σπίτια.

Στα μπρόστια του κάθε σπιτιού, καλωσόριζε ο νοικοκύρης τα παιδιά και αυτά χοροπηδώντας με μικρά επιτόπια πηδήματα ή σείοντας την μέση τους για να χτυπούν τα κουδούνια, τραγουδούσαν τα “Καλήμερα” (“Τ΄ΑΝΤΕΤΙΑ ΜΑΣ”- Ήθη και έθιμα από το Ρουμλούκι ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ).

Τη δημιουργία ενός φορέα που θα είναι ο νέος Τειρεσίας εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αναμένεται σε συνεργασία και με τις τράπεζες να ξεκινήσει να υλοποιεί εντός του 2020.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», το σχέδιο το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2020 προβλέπει τη δημιουργία μιας Τράπεζας Στοιχείων Οφειλετών, η οποία θα συνδυάζει τα οικονομικά στοιχεία που σήμερα φιλοξενεί ο Τειρεσίας μαζί με άλλα που έχουν στη διάθεση τους οι υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεις από τον ιδιωτικό τομέα και αφορούν σε ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σύμφωνα με τα «Νέα», πρόκειται για μια Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης (Credit Bureau) η οποία θα συνθέτει το προφίλ κάθε ιδιώτη και κάθε επιχείρησης λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά τους σε ό,τι αφορά τις αποπληρωμές των χρεών τους και στο μέτρο αυτό είναι δυνατό κάθε στοιχείο που έχουν στη διάθεση τους το ελληνικό Δημόσιο, χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί και άλλοι φορείς. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα ελέγχεται η πιστοληπτική ικανότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων θα βαθμολογείται και θα είναι στη διάθεση τραπεζών, ΔΕΚΟ και άλλων ιδιωτικών εταιρειών που πρόκειται να συνδιαλλαγούν μαζί τους.

Πηγή: Εφημερίδα «Τα Νέα»

Κατηγορία Οικονομία

Σε ισχύ είναι από σήμερα Κυριακή (5/1) το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Το κύμα κακοκαιρίας, ο Ηφαιστίωνας, θα επηρεάσει με σφοδρότητα τη χώρα μας.
Βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, έντονο ψύχος και πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που θα επηρεάσει τη χώρα μας από σήμερα (05/01).
Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά στα νότια θα ενισχυθούν.

Παράλληλα, βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νότια Χαλκιδική και στη Θράκη, φαινόμενα τα οποία στη συνέχεια θα επεκταθούν στο Κεντρικό Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο ενώ προς το βράδυ θα επηρεάσουν και το Νότιο Αιγαίο.

Ο χιονιάς θα αρχίσει να χτυπά από τις απογευματινές ώρες. Στο... μάτι του θα βρεθούν για μια ακόμη φορά η Αττική και η Βοιωτία, με τους μετεωρολόγους να μην αποκλείουν χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι περιοχές που στην προηγούμενη κακοκαιρία βρέθηκαν στο επίκεντρο των χιονοπτώσεων, Βίλια, Δερβενοχώρια, Εύβοια και βορειοδυτική Αττική αναμένεται να δεχτούν τεράστια ύψη χιονιού, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι για μια ακόμη φορά θα... θαφτούν στο χιόνι.

Κύριο μέλημα των Αρχών είναι να μείνει το οδικό δίκτυο ανοιχτό, να μην υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης και παράλληλα να βοηθηθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ:

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Πιο αναλυτικά, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05/01/2020) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις χιονοπτώσεις:

α. Οι οποίες την Κυριακή (05-01-2020) θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και από τις βραδινές ώρες στη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, και την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική). Ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, από τις απογευματινές ώρες, 200-400 μέτρα.

β. Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 06-01-2020), κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.

γ. Την Τρίτη (07-01-2020) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές (της παρ. 1β) και από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν.

2. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους

α. Την Κυριακή (05-01-2020) θα πνέουν με ένταση 7 με 8 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
β. Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 06-01-2020) στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.
γ. Την Τρίτη (07-01-2020) από αργά το απόγευμα προβλέπεται μικρή εξασθένηση.

3. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:
α. Από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05-01-2020) τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη, πρόσκαιρα το Ιόνιο και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.
β. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (Θεοφάνεια 06-01-2020) θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και
γ. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (07-01-2020) αναμένεται να εξασθενήσουν.

4. Τον παγετό
που θα σημειωθεί:
α. Τη Δευτέρα (Θεοφάνεια 06-01-2020) στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες
β. Την Τρίτη (07-01-2020), κυρίως στα ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και
την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις βραδινές ώρες.
Θεοφάνεια με χιόνια και καταιγίδες

Για την ημέρα των Θεοφανείων προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βόρεια Ελλάδα.

Καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια.
Λευκό τοπίο την Τρίτη

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα στη βόρεια Ελλάδα.

Καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια. Σταδιακά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κυριακη 5 Ιανουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, από το απόγευμα και στα ημιορεινά. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα) στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα γύρω ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία θα χιονίσει παροδικά και σε πεδινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ και το βράδυ στο Θρακικό στα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -02 (μείον 2) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι στο Ιόνιο στα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, χιόνια στα ορεινά και στις βορειότερες περιοχές στα ημιορεινά. Βαθμιαία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα πεδινά της Θεσσαλίας, ενώ από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στην ανατολική Στερεά την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα) καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου.
Ανέμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα ανατολικά στα 7 με 8 και την νύχτα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά των Κυκλάδων καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στις Κυκλάδες στα 7 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα), ενώ τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι 5 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κατηγορία Γενικά

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα, την βαθμολογία και την πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Κατηγορία Αθλητικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 05/01/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας