alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Την τήρηση κανόνων υγιεινής για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Tι πρέπει να κάνουμε 

-Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
-Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
-Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
 -Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
 -Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.


 -Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
 -Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
 -Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Δείτε το βίντεο του Υπουργείου Υγείας:

Κατηγορία Υγεία

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, στο κέντρο ΑΚΡΟΠΟΛΗ. Η αίθουσα κατακλύστηκε από μέλη, αλλά πολύ περισσότερο από φίλους του κόμματος, οι οποίοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντώνης Καραγιάννης, συντονιστής της Β΄Οργάνωσης Βέροιας ο οποίος αναφέρθηκε σε βασικά σημεία της πολιτικής του κόμματος.

Στην συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, η οποία αναφέρθηκε στην πολιτική της ΝΔ και στο άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συντονιστής της Ν.Ε. Ημαθίας Τάσος Κωστόπουλος, οποίος στην ολιγόλεπτη ομιλία του, τόνισε ότι παρ΄όλο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές, είναι ένας ισχυρός αριστερός δημοκρατικός πόλος, χαλώντας τα σχέδια της ΝΔ να τον εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην πολιτική της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "Έχει κάνει τις πιο απίθανες κολοτούμπες στην συμφωνία των Πρεσπών καιστο προσφυγικό.

Δεν μπορεί να κρύψει το αντικοινωνικό της πρόσωπο, στα εργασιακά, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, στον ελεύθερο επαγγελματία, που του αυξάνει τις εισφορές, στον αγρότη που τον αφήνει έρμαιο της ελεύθερης αγοράς και να μην γνωρίζει πόσο πουλά το προϊόν του.

Σε λίγο χρονικό διάστημα απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες στις ορέξεις των αρπακτικών ΄΄. Κλείνοτας επεσήμανε ότι ``η ΝΔ έκανε τόσα πολλά σε αρνητική κατεύθυνση, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα".

Για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ προς το 3Ο συνέδριο στις 14 με 17 Μαίου, τόνισε ότι: "Οι Αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις τόσο κεντρικά όσο και τοπικά πρέπει να εκπονήσουν ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη του τόπου που θα στηρίζεται στη γνώση, στην έρευνα και στην καινοτομία.

Που θα δημιουργεί νέες  θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης  και με πλήρη δικαιώματα.

Που θα παλέψει  για το περιβάλλον μέσα από μία οικονομική ευημερία που θα το προστατεύει από την μόλυνση . Η κλιματική κρίση είναι μπροστά μας.

Να παλέψουμε ώστε να έχουμε μια Ελλάδα ισότητας, δημοκρατίας, προοδευτικής  οικονομικής ΑΝΑΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗΣ.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι:

"Για να υλοποιηθούν όλα αυτά πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κόμμα, ανοικτό στην κοινωνία, δημοκρατικό που θα χωρά κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη.

Πρέπει να κάνουμε το κόμμα μας σύγχρονο που θα αξιοποιεί την τεχνολογία, τα κοινωνικά δίκτυα, που εύκολα και γρήγορα θα φθάνει σε χιλιάδες ανθρώπους για να ακούει την φωνή του, μέσω και από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, αλλά και να ενημερώνονται σωστά και γρήγορα.

Το πρώτα  βήματα γίνονται αυτό  το χρονικό διάστημα.

 Η ένωση των δυνάμεων της Αριστεράς, του σοσιαλισμού, της δημοκρατίας , της οικολογίας και της προόδου,  έγινε.

Η συγκρότηση της ΚΕΑ πριν λίγο καιρό και η ομόφωνη απόφαση της διακήρυξης, είναι η αφετηρία του εγχειρήματος της δημιουργίας ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου.

Το εγχείρημα  αυτό  πρέπει να πετύχει. Πρέπει να διευρύνουμε το κόμμα μας και ισχυροποιήσουμε την Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτό πρέπει να το κάνουμε πράξη και στον τόπο μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τις οργανώσεις μας να τις διευρύνουμε με νέα μέλη".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υποψήφιοι βουλευτές, Τόλκας Άγγελος, Αντωνίου Χρήστος, ο πρώην βουλευτής Ημαθίας Γικόνογλου Θανάσης, ο υπόψήφιος δήμαρχος Μαρκούλης Αντώνης, ο πρώην διοικητής του ΓΝ Βέροιας Μαυρογιώργος Δημήτρης.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πολύ κεφάτο γλέντι με πολύ μουσική και χορό.

Με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας, της Ομάδας τευτλοπαραγωγών «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και του Συλλόγου εποχιακών εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (EBZ), συναντήθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κα Φρόσω Καρασαρλίδου, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στην Αλεξάνδρεια.

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των φορέων επιβεβαίωσαν την αδιέξοδη και καταστροφική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί, όχι μόνο η τευτλοκαλλιέργεια και οι παραγωγοί, αλλά και το ίδιο το εργοστάσιο Πλατέως, για το οποίο αθετήθηκαν μονομερώς οι όροι της σύμβασης επαναλειτουργίας του, προτείνοντας μέχρι και την περιφρούρησή  του, για να διασωθεί ότι απέμεινε.

Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τεράστια προβλήματα με την μη παραλαβή των τεύτλων τους, (σοδειάς 2019), τα οποία σάπισαν στα χωράφια, την μη λειτουργία του εργοστασίου στο Πλατύ, το οποίο προορίζεται για αποθήκη καθώς και την μη υπογραφή συμβολαίου για την τευτλοπαραγωγή των ετών 2020 – 2021.

 Παραγωγοί και εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα και στην πρόθεση εκχώρησης ή μερικής ενοικίασης του brand name και των συσκευασιών της ΕΒΖ, στον επιχειρηματία, που έχει τα κλειδιά από τον Νοέμβριο του 2019, ενώ το πρωτόκολλο παραλαβής υπογράφηκε δυο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2019, χωρίς να γίνει καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της Βιομηχανίας, που αποτελεί δημόσια περιουσία.

Απέναντι σε αυτές τις δυσοίωνες εξελίξεις και σε ότι προβλέπεται να ακολουθήσει εις βάρος των εμπλεκόμενων με τη Ζάχαρη και της οικονομίας του Νομού, η  βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της, υποσχέθηκε να προωθήσει το θέμα και κοινοβουλευτικά και ανανέωσε το ραντεβού στην Αθήνα, όταν θα κατέβουν οι φορείς για συνάντηση με πολιτικούς παράγοντες, στα αρμόδια Υπουργεία.

Τέσσερις αιτήσεις κατατέθηκαν στο δήμο Αλεξάνδρειας για τη θέση του «Συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης» καθώς η υποβολή των αιτήσεων έληξε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020.

Πρόκειται για τους παρακάτω:

Σιδηρόπουλος Ευθύμιος

Ανδρονίδης Συμεών

Σιμψερής Στέφανος

Τολιόπουλος Νικόλαος.

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η διαδικασία ενώ ο κ. Σιμψερής απέσυρε την υποψηφιότητά του λίγο πριν τη διαδικασία ψηφοφορίας.
Ψήφισαν 30, άκυρο 1, έλαβαν Ανδρονίδης Συμεών 8, Σιδηρόπουλος Ευθύμιος 8, Τολιόπουλος Νικόλαος 4, λευκά 9

Η εκλογή του δημότη απαιτεί την πλειοψηφία 3/5 επί των παρόντων, αριθμό ψήφων που κανείς εκ των υποψηφίων σεν συγκέντρωσε με αποτέλεσμα όπως ήταν σαναμενόμενο να μην προκύψει Συμπαραστάτης του Δημότη για τον Δήμο Αλεξάνδρειας , πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος καθιερώθηκε το 2010 με τον “Καλλικράτη”, αλλά υπήρξαν πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα ν’ αργήσει αρκετά η ενεργοποίησή του.

Ο Συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των Υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός 30 ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους.

Υποστηρίζεται διοικητικά από τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή.

Κατά την εξέταση καταγγελιών, μπορεί να αιτηθεί στοιχεία από το αρχείο των Υπηρεσιών του Δήμου, «υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του π.δ. 28/2015 για την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία».

Εφόσον, ύστερα από εξέταση καταγγελίας, προκύψουν φαινόμενα κακοδιοίκησης, ο Συμπαραστάτης δύναται να υποβάλλει συστάσεις προς τις Υπηρεσίες του Δήμου για την αποτροπή επανάληψής τους.

Η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στο Συμπαραστάτη δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως Ανεξάρτητης Αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών οργάνων και Αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας.

Ο Συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται «στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής κατά τις διατάξεις του αρ.217 του Κώδικα Δήμων», εντός 30 ημερών από την υποβολή της.

Επιπλέον, μπορεί να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του, όσο και επ` ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι ειδικές προτάσεις του υποβάλλονται στο Δήμαρχο και κοινοποιούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου με φροντίδα των δημοτικών Υπηρεσιών.

Αποκριάτικο παιδικο party της  Εστίας Ρουμλουκιωτων.....καλεσμένοι  όλοι οι μικροί μας χορευτές ....αλλά και οι  φίλοι και οι φίλοι τους!!!

Ελάτε λοιπόν να περάσουμε δύο ώρες με το πρόγραμμα που σας ετοίμασαν 

Οι  " ΛΕΝΙΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΕΣ ", να απολαύσετε το κέρασμα σας ,και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας! 

(Τα παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύονται καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. 

Η εισοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ και έχουμε μεριμνήσει για κέρασμα για όλα τα παιδάκια. Παρακαλούμε για την ασφαλεια των παιδιών να μην φέρετε  και χρησιμοποιήσετε κομφετι η παρόμοια υλικά 

1aaapartyestiapaidiko

Με κέφι πραγματοποιήθηκε η αποκριάτικη εκδήλωση της Φιλοπροόδου Φιλοπτώχου Γυναικών Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 στου Άγγελου Ουζερί στον πεζόδρομο της πόλης υπό τους αποκριάτικους ρυθμούς του DJ Polo!!

Ίδρυση σωματείου έμπορων αυτοκίνητων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ξεκινάει από την  Αλεξάνδρεια  με σκοπό την ομαδική και συλλογική προσπάθεια των επιχειρηματιών σε προβλήματα που προκύπτουν. Μέσα στην εβδομάδα θα συγκληθεί το πρώτο συμβούλιο του συλλόγου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας με μέλη από όλη την Μακεδονία. Η έγκριση του καταστατικού έγινε στη Θεσσαλονίκη (θα ναι και η έδρα του σωματείου).

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6983323334 ΜΠΙΤΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

 

Δύο όμορφες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμποχωρίου «Μέγας Αλέξανδρος» την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου για μικρούς και για μεγάλους στην αίθουσα του συλλόγου.

17.30: Παιδικό Πάρτυ Μασκέ με την Μαρία και την Άννα Αλαφατζάνη

Είσοδος: 1€

21.00: Μασκέ Disco Πάρτυ, μια βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες του 80’, 90’ και όχι μόνο.

Είσοδος: 3€.

1aaapaidikopartykampoxori20

1aaamaskepartykampoxori20

 

Το 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας νίκησε με σκορ 2-1 το ΕΠΑΛ στην ημιτελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020 στο δημοτικό στάδιο της πόλης.

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Αλεξάνδρειας προκρίθηκαν στην τελική φάση όπου θα αντιμετωπίσουν το ΓΕΛ Πλατέος-Κορυφής.

 

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας