alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020

Ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Νωρίτερα σήμερα, είχε επιβεβαιωθεί το όγδοο κρούσμα. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη φίλη -ουσιαστικά- της 38χρονης γυναίκα στην οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά ο κορωναϊός στην Ελλάδα.

Κατηγορία Υγεία

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε, σήμερα, 04/03/2020, τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης των Ζημιών από το Ζημιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 12/04/2019 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δ/Τ.Κ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ. Τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι την 16/03/2020. Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παρακάτω προθεσμία των 10 ημερολογιακών ημερών.

Χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων
Από: 04/03/2020 έως: 16/03/2020

Ο Πίνακας αυτός περιέχει μόνο τα αποτελέσματα των επιτόπιων πραγματογνωμοσυνών που διενήργησαν οι γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. στα αγροτεμάχια, όπως αυτά δηλώθηκαν από τους καλλιεργητές τους. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει την αποζημιώσιμη παραγωγή των Ζημιωθέντων αγροτεμαχίων και το ύψος της αποζημίωσης που προκύπτει από αυτή και δεν δημιουργεί δέσμευση στον Οργανισμό για καταβολή αποζημίωσης.

  • Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης είναι:
    η εμπρόθεσμη, υποβολή από τον παραγωγό Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής στην οποία θα αναφέρονται και οι Ζημιωθείσες καλλιέργειες.
  • η εμπρόθεσμη καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α.,

Ο
Ανταποκριτής ΕΛ.Γ.Α.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ

Κατηγορία Αγροτικά

Συνελήφθη χθες (3 Μαρτίου 2020) το πρωί στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 33χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Κατηγορία Αστυνομικά

Στις 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (Επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά) εκτός από το επίδομα παιδιού που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή του Α21 για το 2020.

Ειδικότερα, στις 31 Μαρτίου θα πληρωθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), Επίδομα Ενοικίου, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Yπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Έτσι πλέον όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Για το επίδομα παιδιού οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν τις επόμενες ημέρες και φέτος όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το 2018. Από την δεύτερη δόση απαιτείται υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για να ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2019, όμως αν και φέτος οι δηλώσεις υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου τότε και η δεύτερη δόση θα δοθεί με τα εισοδήματα του 2018.
Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2020 θα υποβάλλονται διαρκώς – όπως και πέρυσι – μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2021. Συνεπώς, αυτονόητο είναι πως αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2020 η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2019. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2020, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2021, όπως έγινε και πέρυσι.

Πληρωμές 2020 από τον ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ

Έτσι οι ημερομηνίες πληρωμής των επιδομάτων για το 2020 του ΟΠΕΚΑ θα είναι οι εξης:
- 31 Μαρτίου
- 30 Απριλίου
- 29 Μαΐου
- 30 Ιουνίου
- 31 Ιουλίου
- 31 Αυγούστου
- 30 Σεπτεμβρίου
- 30 Οκτωβρίου
- 30 Νοεμβρίου
- 31 Δεκεμβρίου.
Σε ότι αφορά το επίδομα παιδιού η πληρωμή θα γίνεται όπως πέρσι ανά δίμηνο.

Κατηγορία Οικονομία

Στα πλαίσια εφαρμογής της υπ’ αρ 28/2020 απόφασης του Δ.Σ ενημερώνουμε τους καταναλωτές της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξάνδρειας, πως μπορούν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης και να τις εξοφλήσουν μέχρι και σε 60 δόσεις, χωρίς την απαλλαγή των προσαυξήσεων με χαμηλότερη δόση 25,00€ /μήνα για ποσά έως 1.500,00€

Για ποσά άνω των 1.500,01€ η ρύθμιση που μπορεί να γίνει είναι η εξής:

Β) Για ποσό οφειλής απο 1.500,01€ εως 3.000,00€ σε 60 μηνιαίες ισόποσες δόσεις με ελάχιστη δόση 50,00€ .

Γ) Για ποσό οφειλής απο 3.001,00€ εως 5.000,00€ σε 60 μηνιαίες ισόποσες δόσεις με ελάχιστη δόση 85,00€.

Δ) Για ποσό οφειλής από 5.000,01 € εως και άνω σε 60 μηνιαίες ισόποσες δόσεις .

Απαραίτητη προϋπόθεση στην υπαγωγή της παραπάνω ρύθμισης, είναι η προσκόμιση αντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας με καθαρό οικογενειακό εισόδημα εως 20.000,00€ και η Δήλωση στοιχείων ακινήτων ( Ε9).

Αν υπερβαίνει το παραπάνω καθαρό οικογενειακό εισόδημα, (20.000,00€) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο παραπάνω διακανονισμός ,δίδεται η δυνατότητα, ρύθμισης οφειλής σε 12 μηνιαίες δόσεις.

                                                                                     Εκ της ΔΕΥΑ ΑΛ

                                                                                   

                                                                               Τόκας Σωτήριος

                                                             Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξάνδρειας

Η λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας "ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ" σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο "Ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ"

προβάλει την παιδική ταινία Ο Μυρμηγκοήρωας από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.



Κυριακή 8 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί
στην αίθουσα του συλλόγου ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ.
Για παιδιά ηλικίας 9+
(Η ταινία έχει υπότιτλους στα Ελληνικά και θα πρέπει τα παιδιά να έχουν την άνεση να διαβάζουν)
Είσοδος / οικονομική ενίσχυση 3,00 €

Ο μυρμηγκοήρωας / Antboy
Μια ταινία του Ask Hasselbalch
Fiction, έγχρωμο ,77΄, Δανία, 2013

Μια κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς σειράς βιβλίων του Kenneth Bogh Andersen.


Ένα μυρμήγκι τσιμπάει το δωδεκάχρονο Pelle και του μεταφέρει τη δύναμη και τις ικανότητές του. Με την βοήθεια του φίλου του, ο Pelle αναπτύσσει

μια κρυφή προσωπικότητα, αυτή του σούπερ Μυρμηγκοήρωα! Όταν στο σκηνικό παρεμβαίνει ο κακός Ψύλλος, ο Μυρμηγκοήρωας πρέπει ν’ ανταποκριθεί στις περιστάσεις.

Βόλτες με ποδήλατα, περιπατητικές διαδρομές, διαγωνισμό φωτογραφίας και videoπεριλαμβάνουν φέτος οι δράσεις που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας στις Ανθισμένες Ροδακινιές!

Ήρθε πάλι η άνοιξη και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τους δρόμους και να ξεχυθούμε στον κάμπο της Βέροιας, όπου κάθε χρόνο οι Ανθισμένες Ροδακινιές δημιουργούν μια απέραντη ροζ θάλασσα! Ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Είναι το δικό μας «Χανάμι», η ευκαιρία να ζήσουμε μερικές μέρες μέσα στα άνθη, να ξαναγεννηθούμε μέσα από την ανοιξιάτικη ζωντάνια της φύσης! Αναλυτικό πρόγραμμα:

 

  • Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Κυριακή 15/3/2020

Ώρα προσέλευσης 09:00 – Ώρα εκκίνησης 10:00

Διαδρομή για όλους: Μια βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του κάμπου! Συναντιόμαστε στο πάρκο Ελιάς και απολαμβάνουμε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές. Από τη Βέροια κατηφορίζουμε προς τον οικισμό της Μέσης, παίρνουμε το δρόμο για Κουλούρα και συνεχίζουμε προς το χωριό Άμμος. Στάση για νερό και κολατσιό. Επιστροφή στη Βέροια.

Η Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους τους ποδηλάτες, άνω των 13 ετών (ανήλικοι μόνο με συνοδεία). Συνολική διαδρομή: 17km. Υψομετρική διαφορά: 120m.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος. Προαιρετικός εξοπλισμός: Γάντια, Παγούρι με νερό.

Δείτε την εύκολη διαδρομή των 17 χλμ. με ένα κλικ εδώ: http://bit.ly/2wncdbW

Διαδρομή για θαρραλέους: Από το χωριό Άμμος, όπου κάνουμε διάλειμμα για κολατσιό, οι πιο θαρραλέοι συνεχίζουν προς το φράγμα, τις τεχνητές λίμνες και τα στενά του Αλιάκμονα.

Συνολικό μήκος μέτριας/δύσκολης διαδρομής: 43 χλμ.

  • Περίπατοςστις Ανθισμένες Ροδακινιές

Κυριακή 15/3/2020

Ώρα προσέλευσης 09:30 – Ώρα εκκίνησης 10:30

Καπελάκι, παγουράκι, smartphoneγια φωτογραφίες… και φύγαμε για τις Ανθισμένες Ροδακινιές! Ξεκινάμε από το πάρκο Ελιάς, όπου απολαμβάνουμε την απεριόριστη θέα του ολάνθιστου ροζ κάμπου. Τα πρώτα ανθισμένα χωράφια απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της Βέροιας! Περπατάμε παρέα, μαθαίνουμε για την καλλιέργεια του ροδάκινου και απολαμβάνουμε μοναδικές ανοιξιάτικες στιγμές στη φύση.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας και video

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη θα βρίσκεται και ο Φωτογραφικός Διαγωνισμόςκαι Vidoe με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές». Με τη φωτογραφική μηχανή ή το κινητό ανά χείρας, εκδράμουμε στον κάμπο για να απαθανατίσουμε το απίστευτης ομορφιάς φαινόμενο του ροζ κάμπου! Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη και όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον διαγωνισμό εδώ: https://www.veriapeach.gr/prokiryksi-2020

Έκθεση Φωτογραφίας

Ο TOB - Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και η ESPGallery παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές» στο Φουαγιέ του Χώρου Τεχνών,Βέροια. Διάρκεια έκθεσης 28/02/2020 ως 10/04/2020. Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς φωτογραφίας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές και διοργανώνεται με την υποστήριξη της FUJIFILM, της Ένωσης Φωτογράφων Κ.Δ. Μακεδονίας, του PTTL.grκαι της PROLAB.

Διαμονή στη Βέροια

Εάν αποφασίσετε να περάσετε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στη Βέροια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα παρακάτω καταλύματα!

  • Αιγές Μέλαθρον (Βέροια): Τηλ.: 2331077777, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.aigesmelathron.gr
  • Κόκκινο Σπίτι (Βέροια): Τηλ.: 2331074440, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.kokkinospiti.gr

 

  • HotelVillaElia (Βέροια):Τηλ.: 2331026800, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
  • Makedonia Hotel (Βέροια):Τηλ.: 2331066902, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

  • Λοζίτσι (Βέροια): Τηλ.: 2331022327, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.lozitsi.gr

  • OlganosVL (Βέροια): Τηλ.: 2331072226, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www..com

  • Το Σπίτι στο Ποτάμι (Βέροια): Τηλ.: 6937232809, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

  • Le Bijou Luxury Suites (Βέροια):Τηλ.: 2331066919, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

  • Esperides Spa Hotel (Νάουσα):Τηλ.: 2332020250, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

  • ΑρχοντικόΔήμητρα (Βεργίνα):Τηλ. 2331092900, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Αρχοντικό Αθηνά (Κουμαριά): Τηλ.: 2331043666, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

  • Αγρόκτημα Καψάλη (Κουμαριά): Τηλ.: 2331044471, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.hotel-kapsalis.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.facebook.com/veriatourismclub

www.veriapeach.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ / ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΒ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 43χρονης που βρέθηκε νεκρή το πρωί της Τρίτης στην άκρη του δρόμου στην περιοχή Εργοχωρίου στη Βέροια.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατός της επήλθε από βία ανακοπή της αναπνοής!!!

Το άψυχο σώμα της άτυχης 43χρονης δεν έφερε εξωτερικά τραύματα ή ίχνη που να οδηγούν σε ενδείξεις πάλης ή βίαιων χτυπημάτων.

Όμως η ιατροδικαστική εξέταση βάζει την αστυνομία πλέον στην αναζήτηση δολοφόνου. 

Με βάση τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, πιθανή εκδοχή είναι ό δράστης να της έκλεισε το στόμα και αυτό να προκάλεσε ασφυξία και να ήταν η αιτία του θανάτου.

Η 43χρονη που ήταν γνωστή χρήστης, διέμενε στη Βέροια με τον σύντροφό της.

Φαίνεται ότι όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας σε κάποια ερημική περιοχή όπου βρέθηκε το θύμα με κάποιον «συνοδό».

Το ότι βρέθηκε μόνο με τα εσώρουχα οδηγεί από μόνο του στο συμπέρασμα ήταν η συνάντηση είχε μάλλον ερωτικό χαρακτήρα ή πρόθεση του «συνοδού» για κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση ο θάνατος της είναι εγκληματική ενέργεια και θέτει την υπόθεση σε άλλη βάση πλέον.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Ανθρωποκτονία 44χρονης ημεδαπής στη Βέροια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 44χρονης ημεδαπής, η οποία βρέθηκε νεκρή χθες (3 Μαρτίου 2020) το πρωί δίπλα σε οδόστρωμα σε περιοχή της Βέροιας.

Στο σημείο κλήθηκαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας. Παράλληλα παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, καθώς και ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της σορού.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό διαπιστώθηκαν ευρήματα βίαιου ασφυκτικού θανάτου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

verianet.gr

Κατηγορία Αστυνομικά

Η ΑΕΚ υποδέχεται στις 18:30 τον Άρη (Cosmote Sport 2) και ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, στις 21:30 (Cosmote Sport 1.

Στην πιο ενδιαφέρουσα φάση έχει εισέλθει η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, καθώς σήμερα διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν σε ικανό ποσοστό το πιθανό ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 18:30 (Cosmote Sport 2) στο ΟΑΚΑ μεταξύ της γηπεδούχου ΑΕΚ και του φιλοξενούμενου Άρη.

Η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν πόσο καθοριστικό θα είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ματς -ιδιαίτερα όταν είναι εντός έδρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μάσιμο Καρέρα έχει ζητήσει από τους παίκτες του να κρατήσουν το «0» αμυντικά, ώστε να χτίσουν πάνω σε αυτό το σκορ πρόκρισης.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ολιβέιρα, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπάρκα και Γαλανόπουλο, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ωστόσο μπορεί να υπολογίζει στις σημαντικές επιστροφές των Λιβάγια και Βράνιες, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους, αλλά και του Λόπες που αποθεραπεύτηκε.

Την πιθανή ενδεκάδα αποτελούν οι: Τσιντώτας – Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Μπακάκης – Κρίστισιτς, Σιμάνσκι - Λιβάγια, Μάνταλος, Βέρντε – Αραούχο.

Στον Άρη δηλώνουν έτοιμοι για το πρώτο βήμα με το σύνολο του Μίκαελ Ένινγκ να την πρόκριση στον τελικό δέκα χρόνια μετά την τελευταία φορά.
Ο Γερμανός προπονητής είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει πέντε παίκτες του στο περασμένο ματς με τον Ατρόμητο και αναμένεται να παρουσιάσει φρέσκια ενδεκάδα, χωρίς αλλαγές.

Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί όλοι οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του, όμως ο Ένινγκ δεν μοιάζει διατεθειμένος να κάνει αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που συνηθίζει το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το πιθανό σχήμα αποτελούν οι: Κουέστα , Ροζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Λάρσον, Γκάμα, Ιντέγε.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 21:30 (Cosmote Sport 1), στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με απουσίες, αλλά φουλ ψυχολογία στην Τούμπα δέκα ημέρες μετά το πέρασμά του από την έδρα του ΠΑΟΚ και τη τη μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ και την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά επιτυχιών σε μια ακόμα διοργάνωση και αναζητούν δεύτερο διαδοχικό «διπλό» στην καυτή έδρα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τον Κώστα Φορτούνη, που έμεινε για τρίτο παιχνίδι εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας, καθώς και τους Μορ, Καφού, Άλεν και Χριστοδουλόπουλο.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Ζοσέ Σα, ο οποίος ταξίδεψε με την ομάδα στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν έχει προπονηθεί λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του. Συνεπώς, ο Πορτογάλος προπονητής ενδέχεται να επιλέξει τον 17χρονο Κώστα Τζολάκη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Σα ή Τζολάκη, Τσιμίκα, Σεμέδο, Μπα και Ομάρ ή Γκασπάρ, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς και Χασάν.

Θέση διεκδικεί ο Ελ Αραμπί και δεν αποκλείεται να παίξει μαζί με τον Χασάν. Σε αυτήν την περίπτωση θα μείνει έκτος ο Μπουχαλάκης. Όπως επίσης, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Βαλμπουενά και να μείνει εκτός ένας εκ των Μασούρα και Ραντζέλοβιτς εκτός αρχικού σχήματος.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βγάλει αντίδραση καθώς η ήττα από τους «ερυθρόλευκους» πριν δέκα μέρες στο πρωτάθλημα, αλλά και η απώλεια βαθμών της Κυριακής στα «Πηγάδια» έχει επιβαρύνει αρκετά το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να θεωρείται επιτακτική η ανάγκη να παραμείνει στον… θρόνο του στο Κύπελλο, όπου μετράει τρεις διαδοχικές κατακτήσεις.

Στην προσπάθεια αυτή, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με την Ξάνθη και αφήνει μεγάλο κενό στα στόπερ, ενώ εκτός μένουν και οι τραυματίες Κρέσπο και Ζαμπά.

Στην αποστολή επέστρεψε ο Δημήτρης Πέλκας ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Πασχαλάκης – Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Μάτος – Μίσιτς, Μαουρίσιο – Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Βιεϊρίνια – Σφιντέρσκι.

Οι διαιτητές

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την Τρίτη τους διαιτητές που θα διευθύνουν τους ημιτελικούς του Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Άρη και του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Στο ματς του ΟΑΚΑ ορίστηκε ο Πορτογάλος Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας, κατηγορίας Elite της UEFA και σε αυτό της Τούμπας, ο Ισπανός Ισπανός Σαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ, από την πρώτη κατηγορία της UEFA.

Βοηθοί του Πορτογάλου στο ΟΑΚΑ θα είναι οι -επίσης- Πορτογάλοι, Ρουί Λιτσίνιο, Πάουλο Σοάρες, 4ος ο Τσαγκαράκης και στο VAR οι επίσης Πορτογάλοι Τιάγκο Μαρτίνς και Πέδρο Μότα. Παρατηρητής θα είναι ο Γιάννης Σπυρόπουλος.

Στην Τούμπα βοηθοί θα είναι οι Ισπανοί, Αλόνσο Φερνάντε Ρομπέρτο και Σομπρίνο Μαγκάν Τεοντόρο, 4ος ο Παπαπέτρου και στο VAR οι Γκονζάλεθ Χοσέ Λουίς, Ντίας Πέρεθ ντελ Παλομάρ Ρομπέρτο. Παρατηρητής τους ο Κωνσταντίνος Δάλλας.

Οι επαναληπτικοί αγώνες θα οριστούν το επόμενο διάστημα από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Κατηγορία Αθλητικά

Απλές ή πλουμιστές, με χρώματα και κορδέλες, ιδανικές για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, χειροποίητες ή με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών και όμορφα χειροποίητα στολίδια από ξύλο, μέταλλο ή ύφασμα, οι λαμπάδες που θα βρείτε στο νέο κατάστημα «Mr A & Ms R» στην Αλεξάνδρεια θα σας εντυπωσιάσουν!

Λίγο καιρό πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το κατάστημα για να αγοράσετε οικονομικές, ευφάνταστες και όμορφες πασχαλινές λαμπάδες που καλύπτουν κάθε γούστο και απευθύνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα!

Mε χρώματα, κορδέλες και όμορφα στολίδια οι ιδιοκτήτες δημιουργούν πασχαλινές λαμπάδες, χειροποίητες με ιδιαίτερα παιχνίδια και αντικείμενα σε μια πλούσια ποικιλία για να επιλέξετε τη δική σας.

Μοναδικές λαμπάδες για το βαφτιστήρι σας, ευφάνταστες και φτιαγμένες με πολύ μεράκι! Ζωγραφισμένες και διακοσμημένες με καινοτόμα υλικά, το «Mr A & Ms R» είναι πράγματι ένας μικρός παράδεισος όπου μπορούμε να βρούμε πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για όσους αγαπάμε!

Χειροποίητες λαμπάδες για το 2020!

Mr A & Ms R Handmade

Βετσοπούλου 102, Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Τ: 2333400153.

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας