alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας έγινε γνωστό ότι από την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 ξεκινούν οι Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής

ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής (Εγκύκλιος Αρ. Πρωτ. Φ.1 α /75919/Δ4/17-06-2020) των μαθητών/-τριών

Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021.

 

Οι εγγραφές γίνονται μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/-τριών υποβάλουν τα στοιχεία που απαιτούνται στη συγκεκριμένη εφαρμογή,

στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς τους ΓΓΠΣ (taxis) από Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 09:00 έως

και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Μετά την οριστικοποίηση των τμημάτων, κάθε εγγραφή, μετεγγραφή,

αλλαγή ομάδας προσανατολισμού, επιλεγόμενου μαθήματος ή αλλαγή τομέα και ειδικότητας Επαγγελματικού Λυκείου,

πραγματοποιείται αποκλειστικά σε λειτουργούντα τμήματα σύμφωνα με την Υ.Α.79942/ΓΔ4/21-05-2019 (ΦΕΚ τεύχος Β΄ 2005/31-05-2019 άρθρο 22 παρ. γ).

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2020 - Δείτε πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία

 

Το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

 

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.


Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

 

Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

 

Υπενθυμίζεται ότι:

 


Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.


Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Κατηγορία Οικονομία

Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ ανακοινώνει ότι στις 19/06/2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα από 08:00 π.μ εως 09:30 πμ , θα γίνει διακοπή νερού

για την αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στο εσωτερικό δίκτυο του κεντρικού τμήματος της Αλεξάνδρειας ,στην παρακάτω οδό :

 

1. Επί της οδού Αλ Παπάγου (από την οδό Γ.Βιζυηνού εως την οδό Δ.Βετσοπούλου ).

 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί

σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπόθεση διάρρηξης σε διαμέρισμα ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Πιερία,

όπου αφαιρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

 

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 4 ανδρών για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το βράδυ της 30ης Μαΐου 2020 οι προαναφερόμενοι 4 άνδρες διέρρηξαν διαμέρισμα ξενοδοχειακού συγκροτήματος που χρησιμοποιούσε ο ιδιοκτήτης του και αφαίρεσαν τρία χρηματοκιβώτια μικρών διαστάσεων, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.Επίσης διαπιστώθηκε ότι για την διάπραξη της κλοπής χρησιμοποίησαν 2 οχήματα, εκ των οποίων το ένα εντοπίστηκε και κατασχέθηκε.Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 2 σπίτια που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 καταγραφικά κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και 2 κινητά τηλέφωνα.Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Κατηγορία Αστυνομικά

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας ύστερα από την υπ’ αριθ. 45/2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με ΑΔΑ:66ΚΛΟΛΣΓ-7ΘΖ ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δεκατεσσάρων (14) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της (Δημοτικό Κολυμβητήριο) για την εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητα, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο:

 

Α/Α

ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟ-ΛΗΣΗΣ

1

ΠΕ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ή

ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

5

Πτυχίο ή δίπλωμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ

2

ΤΕ/ΔΕ

 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ

2

α)Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε)ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας,

β)Άδεια άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτού - Νοσηλεύτριας (ΤΕ) και

γ) Ταυτότητα μέλους της Ένωσης Νοσηλευτών/τριών Ελλάδος(ΕΝΕ), η οποία είναι σε ισχύ ή Βεβαίωση Ανανέωσης Εγγραφής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) του τρέχοντος έτους ή Βεβαίωση εγγραφής στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), για όσους εγγράφονται για πρώτη φορά, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από την έκδοσή της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4,παρ.5 του ν.3252/2004.

ή

α)Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής (ΜΤΕΝΣ) ή ειδικοτήτων Βοηθών Νοσηλευτών ή Βοηθών Νοσοκόμων ή Νοσηλευτικής ή Νοσηλευτικής Τραυματολογίας (Βοηθός Τραυματολογίας Ορθοπεδικής ) ή Νοσηλευτικής Χειρουργείου ή Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων (Ειδικής Νοσηλευτικής) ή Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ή Νοσηλευτικής Ατόμων με Ψυχικές παθήσεις δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας

β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή.

ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ

3

ΔΕ

 

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ / ΤΡΙΩΝ (πισίνας)

2

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

α)Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

β) Πτυχίο ή δίπλωμα ή πιστοποιητικό Ναυαγοσώστη αναγνωρισμένης Ναυαγοσωστικής Σχολής από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:

(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

α) Απολυτήριος τίτλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν.2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

β) Πτυχίο ή δίπλωμα ή πιστοποιητικό Ναυαγοσώστη αναγνωρισμένης Ναυαγοσωστικής Σχολής από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ

4

 

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

1

α)Δίπλωμα επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών(πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή Πτυχίο Α΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή

-Απολυτήριος τίτλος

-Ενιαίου Λυκείου ή

-Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή

-Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή

-Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

β) Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα:(Ι) επεξεργασίας κειμένων (ΙΙ) υπολογιστικών φύλλων και (ΙΙΙ) υπηρεσιών διαδικτύου

ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ

5

ΥΕ

 

ΦΥΛΑΚΩΝ

1

Δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα σύμφωνα με το Ν. 2527/1997 άρθρο 5 παρ. 2

ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ

6

ΥΕ ΚΑΡΑΡΙΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

4

Δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα σύμφωνα με το Ν. 2527/1997 άρθρο 5 παρ. 2

ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ΕΚΤΟΣ από τους υποψήφιουςτης ειδικότητας ΔΕ Ναυαγοσώστης/τρια, που θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 45 ετών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους, η οποία χορηγείται από την επιχείρηση, πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

Ευανάγνωστο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
Ευανάγνωστο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους(όπου απαιτείται).
Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της επιχείρησης, οδός Βεροίας - Δημοτικό Κολυμβητήριο, τηλέφωνο: 23330 53441-42.

Αρμόδια για την παραλαβή είναι η υπάλληλος κ. Παπαδοπούλου Ανθή κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στα γραφεία της επιχείρησης, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 στην Βέροια, συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με την συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γεωργίου Καρανίκα και με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεωργίου Βαβλιάρα.

 

Στην πολύωρη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο Βαβλιάρα για την παρουσία του και ενημέρωσε αναλυτικά και διεξοδικά τους παρόντες για τις έγκαιρες παρεμβάσεις και τις στοχευμένες προτάσεις που πραγματοποίησε και κατέθεσε η ΕΣΕΕ προς κάθε κατεύθυνση, καθώς και για τις προοπτικές και το μέλλον της Μ.μ.Ε. μετά την υγειονομική κρίση λόγω του covid-19.

 

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εξέφρασε την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης για ‘‘την επόμενη μέρα’’ και ανέπτυξε, παρουσίασε και κατέθεσε στον κ. Γεώργιο Βαβλιάρα τις προτάσεις του για:

 

• Ένταξη του Εμπορίου στο νέο ΕΣΠΑ με απλουστευμένες διαδικασίες, χωρίς αποκλεισμούς και εύκολη χρηματοδότηση των Μ.μ.Ε.

 

• Θεσμοθέτηση Ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού

 

• Διασύνδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και την παραγωγική διαδικασία.

 

• Δημιουργία καμπάνιας, με συντονισμένη και διαρκή προβολή, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για στήριξη της τοπικής αγοράς, του εμπορίου και των υπηρεσιών από τους καταναλωτές με βασικό ‘‘σύνθημα’’. «Καταναλώνω τοπικά. Επιλέγω την τοπική αγορά. Βοηθώ τον τόπο μου. Στηρίζω την Πόλη μου».

 

• Μετατροπή της απειλής των αγορών μέσω διαδικτύου σε ευκαιρία πωλήσεων μέσω διαδικτύου με την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στην βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης, και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, με κουπόνια στήριξης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις των Νομών μας .

 

• Δημιουργία πολυχώρων για την προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, εκδηλώσεις γαστρονομικής φύσης, εμπορικά events κ.α.

 

• Διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος και των τοπικών εκδηλώσεων με τον εμπορικό κόσμο και την τοπική αγορά.

 

• Άνοιγμα των επιχειρήσεων προς τη γείτονα Αλβανία και τα Σκόπια.

 

• Την λειτουργία, την εξυγίανση των λαϊκών αγορών και την πάταξη του παραεμπορίου

 

•Την εξεύρεση τρόπου ώστε το επιτυχημένο πρόγραμμα ‘‘Ανοικτά κέντρα εμπορίου – OPEN ALL’’, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τριτοβάθμιου οργάνου του κλάδου μας, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, της ΕΣΕΕ, να εξακολουθήσει να ισχύει και να χρηματοδοτείται από κοινοτικούς, εθνικούς, ή περιφερειακούς πόρους για να έχουν την δυνατότητα ένταξης περισσότεροι Δήμοι και Εμπορικοί Σύλλογοι ή Επιμελητήρια με στόχο, μέσα από τις επιλέξιμες δαπάνες για την υλοποίηση έργων, να υπάρξει συνολική αναβάθμιση των τοπικών αγορών.

Κατηγορία Επιχειρείν

Νωρίτερα, στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία όπως έγινε γνωστό.

Τα σχολεία θα ξεκινήσουν νωρίτερα προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για να γίνουν επαναλήψεις

και να καλυφθούν τυχόν κενά που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα έκλεισαν στις 10 Μαρτίου του 2020 για προληπτικούς λόγους,

όπως είχε τονίσει τότε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, και προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Έκτοτε, η επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας έγινε σταδιακά. Ειδικότερα, τα λύκεια άνοιξαν τις πόρτες τους

για τους μαθητές της Γ' λυκείου και προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες 2020 που είναι σε εξέλιξη την 11η Μαΐου.

 

Την Δευτέρα 18η Μαΐου άνοιξαν και τα γυμνάσια και επέστρεψαν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α' και Β' λυκείου, ενώ η επαναλειτουργία


των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων,

καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών ξεκίνησε την 1η Ιουνίου.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Συνελήφθη χθες (17 Ιουνίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας,

καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 δενδρύλλιο κάνναβης, 98,8 γραμμάρια κάνναβης, 4 ναρκωτικά δισκία και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα καπνού βάρους 870 γραμμαρίων, για την οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Κατηγορία Αστυνομικά

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβληθεί το σύνολο του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους από τους εργοδότες οι οποίοι καλούνται για να πληρωθούν να υποβάλλουν το σχετικό έντυπο από 1η Ιουλίου.

 

Ειδικότερα το δώρο Πάσχα 2020 θα καταβληθεί στο σύνολό του από τις επιχειρήσεις δηλαδή τόσο το ποσό που καλύπτεται από τον ίδιο τον εργοδότη όσο και το ποσό που θα καλύψει το κράτος.


Ειδικότερα για την πληρωμή προς τους εργοδότες του επιδόματος εορτών Πάσχα για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, οι εργοδότες υποβάλλουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από 1-7-2020 έως10-7-2020 το έντυπο "Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων - Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020 για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός".

 

Στο έντυπο δηλώνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα στοιχεία της επιχείρησης, τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΓΒΑΝ), τα στοιχεία των εργαζομένων τους, καθώς και το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 (μικτές αποδοχές εργαζομένου και αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές και κρατήσεις) που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης εκάστου μισθωτού και το οποίο καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Οι επιχειρήσεις - εργοδότες που έχουν ενεργό κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20/03/2020 σύμφωνα με τους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών ή εκείνες των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20/03/2020 κωδικού δευτερεύουσας δραστηριότητας, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20/3/2020, του ιδίου πίνακα, δύνανται να καταβάλουν στους εργαζομένους τους το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

 

Οι επιχειρήσεις - εργοδότες υποβάλλουν την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) του επιδόματος εορτών Πάσχα και τυχόν συμπληρωματικών Α.Π.Δ του ίδιου σκοπού, έως την 10 Ιουλίου 2020, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας καταβολής του επιδόματος εορτών Πάσχα στους δικαιούχους.

 

Για την πληρωμή προς τους εργοδότες του επιδόματος εορτών Πάσχα που βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, οι εργοδότες δηλώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε ειδικό προς τούτο Έντυπο υπεύθυνης δήλωσης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ήτοι τα στοιχεία της επιχείρησης, τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN), τα στοιχεία των εργαζομένων τους καθώς και το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 (μικτές αποδοχές εργαζομένου και αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές και κρατήσεις) που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης εκάστου μισθωτού και το οποίο καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Οι εργοδότες φέρουν την ευθύνη για την ορθή συμπλήρωση έγκυρου και ενεργού αριθμού λογαριασμού IBAN καθώς και των λοιπών στοιχείων που αναφέρονται στο ειδικό Έντυπο, στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Η υποβολή του ειδικού Εντύπου για το επίδομα εορτών Πάσχα, ορίζεται από την 1η έως την 10η Ιουλίου 2020.

Κατηγορία Οικονομία

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, που στοχεύει στην στήριξη του εσωτερικού τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου


Στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Τουρισμού, www.tourism4all.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής από τους παρόχους για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουλίου.

Όσον αφορά τους παρόχους, πρόκειται για καταλύματα που δύνανται να προσφέρουν διαμονή σε φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους και οι ημερομηνίες υποβολής των σχετικών αιτημάτων είναι από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου.

Δικαιούχοι είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση (οι ακριβείς ημερομηνίες για την υποβολή αιτημάτων θα ανακοινωθούν σύντομα), οι οποίοι, μέσω του προγράμματος θα κάνουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Ουσιαστικά, μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.

Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο, είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού σε αυτή την έκταση.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Η στόχευση του προγράμματος, πέραν της βασικής κατεύθυνσης για την στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ενίσχυση των τουριστικών ροών και η επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές.

Όσον αφορά τις συχνές ερωτήσεις για το πρόγραμμα και συγκεκριμένα για τους παρόχους:

- Χρειάζεται να επισκεφθώ κάποια υπηρεσία για να υποβάλλω τα απαραίτητα δικαιολογητικά;
Όχι, η διαδικασία γίνεται εξ όλοκλήρου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr

- Μπορώ να υποβάλλω χειρόγραφη αίτηση στο Υπουργείο Τουρισμού;
Όχι, οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής

- Ποιες κατηγορίες καταλυμάτων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα;

Όλα τα καταλύματα που προσφέρουν διαμονή μπορούν να συμμετέχουν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Ξενοδοχεία
Ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων
Ξενώνες φιλοξενίας νέων
Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping)
Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες/επαύλεις (βίλες)
Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα
Ενοικιαζόμενες κατοικίες /διαμερίσματα

Ως προς τις συχνές ερωτήσεις για τους δικαιούχους:

- Μπορεί κάποιος άλλος να κάνει την αίτηση για λογαριασμό μου;
Η αίτηση μπορεί να γίνει από άτομο που θα έχει τους κωδικούς πρόσβασης taxisnet του δικαιούχου και γνωρίζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

- Μπορώ να υποβάλλω χειρόγραφη αίτηση στο Υπουργείο Τουρισμού;
Όχι, οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής

- Απευθύνεται το πρόγραμμα σε συνταξιούχους;
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 και δεν είναι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιοδήποτε άλλο φορέα.

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας