alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020

 Διαβάστε τι δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας, Ηλίας Πλιόγκας όσον αφορά τη δράση και τον Covid-19 στην Ημαθία:

 

¨Σήμερα στη Βεργίνα ,στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο των Βασιλικών Τάφων των Μακεδόνων,ξεκινήσαμε μια εξαιρετική δράση.

 

Κάθε Σαββατοκύριακο για ολόκληρη την τουριστική περίοδο, το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου μας,με πλήρωμα οδηγού και νοσηλευτή

θα βρίσκεται εκεί,έτοιμο να παρέχει υπηρεσίες.Με τη συνδρομή του γενικού γιατρού που στο πλαίσιο σχεδιασμού της 3ης ΥΠΕ

θα εφημερεύει καθημερινά στο Περιφερειακό Ιατρείο Βεργίνας μπορούμε να πετύχουμε καθοριστική ενίσχυση υγειονομικών παροχών

σε κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες της θερινής περιόδου. Στη μάχη με την πανδημία πετύχαμε σπουδαία πράγματα.

 

Τώρα, που η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί επισκέπτες, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να στείλουμε

ένα δυνατό μήνυμα,μια καθαρή εικόνα.Είμαστε πιο δυνατοί,πιο έτοιμοι.Η Ελλάδα αναδείχθηκε ως παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση.

 

Η Μακεδονία με τους σπουδαίους αρχαιολογικούς θησαυρούς της και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της είναι ασφαλής προορισμός.¨

Κατηγορία Υγεία
Το Δ.Σ του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει τη Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00 μ.μ, στο χώρο του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια.
 
 Σε σημαντικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας  κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το θεσμό των μικροπιστώσεων.
 

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πανηγυρικό εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου του Καβάσιλα στα Καβάσιλα Ημαθίας.

Καλωσορίζουμε στο τεχνικό τιμ της ομάδας τον μέχρι πρότινος προπονητή του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια Θεόδωρο Τσάτσα.

Κατηγορία Αθλητικά
Από το 1900 το Αλεύρι Κούλα παράγεται από ποιοτικά σιτάρια της Ελληνικής γης με σεβασμό στον Έλληνα παραγωγό και καταναλωτή.
 
 
Το Αλεύρι Κούλα καθιερώθηκε στη συνείδηση της νοικοκυράς σαν το αλεύρι που θα την βοηθήσει να δημιουργήσει καταπληκτικές πίτες,
νόστιμο ψωμί, μοναδικούς κουραμπιέδες ή τσουρέκια αλλά και πολλές άλλες ελληνικές συνταγές.
 
Αυτή η φήμη δεν δημιουργήθηκε τυχαία.
 
Η προσεκτική επιλογή των σιταριών, καλαμποκιών και σιτηρών που χρησιμοποιούμε, ο άριστος μηχανολογικός εξοπλισμός, το εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και οι αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι χαρακτήριζαν πάντα το Αλεύρι Κούλα.
Η οικογένεια Καρανίκα, με ιδρυτή τον Θωμά Καρανίκα,εξακολουθεί να διευθύνει και να καθοδηγεί την εταιρεία σε δρόμους καινοτομίας
χωρίς όμως παραχωρήσεις σε θέματα ποιότητας. Σήμερα η τέταρτη γενιά Καρανίκα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με βασική ιδέα
να προσφέρει το ίδιο πάντα τέλειο αλεύρι στην πιο προσιτή τιμή. Το Αλεύρι Κούλα διατίθεται σε διάφορους τύπους και είναι κατάλληλο για κάθε χρήση. 

Αλεύρι Κούλα Αλεξανδρινό ( κίτρινο για όλες τις χρήσεις)

 

Το Αλεύρι Κούλα Αλεξανδρινό είναι μια μίξη του λευκού τύπου 55% και καλαμποκάλευρου σε αναλογία 70-30.

Πρόκειται για αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά με ιδιαίτερη νοστιμιά αφού το καλαμποκάλευρο προσδίδει μια διαφορετική επίγευση.

Το χρώμα του είναι υποκίτρινο και είναι κατάλληλο για κάθε συνταγή όπως κουλουράκια, ψωμί, τσουρέκια αλλά και πίτες που θα μαγέψουν με την νοστιμιά και την εμφάνισή τους.

Συσκευάζεται σε πακέτα του 1 κιλού και διατίθεται απο επιλεγμένα παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα.

1

Φαρίνα Κούλα

 

Η Φαρίνα Κούλα είναι το παραδοσιακό λευκό Αλεύρι Κούλα με πρόσμιξη μπέικιν πάουντερ ( baking powder)

ώστε να φουσκώνει μόνο του. Κατάλληλο για όλες τις χρήσεις και ιδιαίτερα για κέικ, γλυκά και γενικά κάθε συνταγή που απαιτεί φαρίνα ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Συσκευάζεται και διανέμεται σε όλη την Ελλάδα σε πακέτα του ενός κιλού με την ποιότητα που χαρακτηρίζει κάθε Αλεύρι Κούλα.

2

Αλεύρι Κούλα Λευκό (για όλες τις χρήσεις)

Το Αλεύρι Κούλα αποκαλείται «τύπου 55%» γιατί παράγεται από το καλύτερο 55% του σίτου,

από την ψίχα του σιταριού δηλαδή.  Τα άλευρα του συγκεκριμένου τύπου καλούνται και άλευρα για όλες τις χρήσεις, καθώς είναι ιδανικά

για την παρασκευή πλήθους αρτοσκευασμάτων, όπως ψωμί, κέικ αλμυρά ή γλυκά, φρυγανιές, σφολιάτες, πίτες κάθε τύπου κ.α.

Το Αλεύρι Κούλα είναι ένα φυσικό και υγιεινό προϊόν που παράγεται από μαλακά σιτηρά, χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή οποιασδήποτε άλλης πρόσμιξης.

Συσκευάζεται σε πακέτα των 2, 3, 5,10 και 25 κιλών και διανέμεται σε επιλεγμένα παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα.

 

3

Αλεύρι Κούλα Ολικής Άλεσης ( για όλες τις χρήσεις)

 

Το Αλεύρι Κούλα Ολικής Άλεσης  είναι αυτό που παράγεται από την άλεση  του 90% του σίτου και περιλαμβάνει σχεδόν όλο τον καρπό του σιταριού.

Τα Ολικής Αλέσεως Άλευρα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και καταλληλότερα για άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απώλειας βάρους όπως

και για αυτούς που πάσχουν από υπέρταση. Επίσης είναι πλουσιότερα σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και φυτικές ίνες συγκριτικά με τα άλλα άλευρα.

Είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κέικ, ψωμί, πίτσα, διάφορα αρτοσκευάσματα αλλά και με ανάμιξη με το λευκό Αλεύρι Κούλα.

Διατίθεται σε συσκευασίες των 3, 5

4

 

Πολέντα (Σιμιγδάλι καλαμποκιού)

 

Η πολέντα της Μυλοι Α.Θ. Καρανίκας είναι 100% σιμιγδάλι καλαμποκιού που μπορεί να καταναλωθεί ως συνοδευτικό σε ένα κυρίως πιάτο ή να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, από ψωμί μέχρι επιδόρπια. Πρόκειται για  ευπροσάρμοστη τροφή που μπορεί να σερβιριστεί κρύα ή ζεστή.

Η πολέντα μας διατίθεται σε ειδικές συσκευασίες  κενού αέρος για μεγάλη διάρκεια λήξης αλλά και σε συσκευασίες των 25 κιλών για εμπορική χρήση.

Μερικές σημαντικές πληροφορίες για την πολέντα ( σιμιγδάλι καλαμποκιού)

Η πολέντα παρασκευάζεται απο 100% καλαμπόκι

Αναμιγνύεται σε νερό η γάλα σε αναλογία 4 κούπες υγρών με 1 κούπα πολέντα και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι την δημιουργία ενός ομοιογενούς  χυλού. Μπορούμε να προσθέσουμε κατά την ανάδευση , τυρί τριμμένο (π.χ. παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή γραβιέρα κλπ ), αλλαντικά ή και άλλα συστατικά ανάλογα με τη φαντασία μας.

 Η πολέντα δεν περιέχει γλουτένη

Για τους ανθρώπους που αποφεύγουν την γλουτένη, η πολέντα είναι μια καλή επιλογή.

Η πολέντα είναι συνήθως ασφαλής για κατανάλωση από άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία σε γλουτένη.

Η πολέντα είναι πηγή ινών και πρωτεϊνών

Η πολέντα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ίνες  και έτσι σε χορταίνει εύκολα. Οι ίνες συνιστώνται επίσης για την διατήρηση της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, την τροφοδότηση των υγιεινών βακτηρίων του εντέρου και την αποτροπή της δυσκοιλιότητας .

Η πολέντα έχει λίγες θερμίδες

Η πολέντα έχει λίγες θερμίδες, όπως και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως που μαγειρεύονται σε υγρά. Παρέχει περίπου 70 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (g) μαγειρεμένου προϊόντος.

Η πολέντα, είναι μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν το βάρος τους.

5

Κατηγορία Επιχειρείν

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας